![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej kupić chińską za 300zł i wyrzucić jak sie zepsuje.
Zamiast kupować chińską z niemieckim napisem trzy razy drożej ![]() Marnotrawienie wszystkim się opłaca. A tak serio to nie wiem, co sie moze w pralce popsuć? Silnik, grzałka, łożysko albo pompa. Nie jest to kosmiczna technologia i za 200zł chyba da sie naprawić - czyli płacisz za naprawę dwu lub więcej letniej pralki z góry. No gorzej jeżeli ma jakąś wymyślną elektronikę. Ale ja bym chyba nie płacił. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.01.2012 o godz. 13:59 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Cytat:
Mi strzeliło najpierw łożysko w pralce Whirpoola. Serwis poinformował mnie, że samo podejście do naprawy kosztuje 250 zł. "Bo to trzeba całą pralkę rozebrać". I postraszył, że jak pada łożysko, to bęben też pewnie trzeba będzie wymienić, bo plastikowy. Nie lubię być straszony, więc rozebrałem sam pralkę, na Jaktorowskiej kupiłem potrzebne łożysko, wymieniłem, bęben był jak najbardziej OK. Całość 11 zł + 1,5 godziny roboty. Później zaczął przeciekać taki plastikowy duperszwanc przy pompie wodnej z zmywarce - woda sikała na łożysko pompy, które to od tego sikania z zamkniętego zrobiło się nieładnie otwarte. Krótka diagnoza serwisu - 650 zł elementy plus robocizna ok. 150 zł. Pogoniłem, bo przy takich cenach niewiele dołożę i kupię nową. Ale w przysłowiowym międzyczasie podzwoniłem, kupiłem duperwszwanc za 80 zł w nieautoryzowanym serwisie (choć oryginalny), w pompie wymieniłem łożysko (ok. 5 zł) i zmywarka chodzi jak złoto już 3 rok. Tak więc jeśli kupować, to brać jak najdłuższą gwarancję - na chyba, że jest to gwarancja tylko na przegryzienie kabla przez myszy jak Deckard wspominał.
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Poszukałem i przed chwilą zamówiłem na Allegro za 18,60.. (nówka). Przyjdzie pewnie po dwóch dniach..
|
|
|
|
#5 |
|
Jukebox Hero
Tak, tylko nie mówią o tym, że wartość calgonu do każdego prania przekroczy cene nowej pralki, o grzałce nie wspominając
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Reetou, wpadnij do mnie.
Dzieciakowi się pralka zepsuła, a nie mogę się dogadać z Rychem ![]() PS Potrzebny będzie długi śrubokręt krzyżakowy (raczej mały) którego nie mam. A - i z częściami raczej będzie kłopot, ale przecież coś się wymyśli
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Reetou miał rozbieralny zbiornik i mógł sobie pozwolić na wygłupy z chińskimi łożyskami za 11 zeta.
Teraz tak się już nie produkuje sprzętu. W palkach montowane są całe, nierozbieralne zespoły piorące (zbiornik, bęben, łożyska w jednym). Wymiana łożysk jest praktycznie niemożliwa. A ceny zespołów piorących... Znam Whirpoolowskie. http://north.pl/karta/480111102385-w...l,2628204.html http://north.pl/karta/nazwa_art,2152553.html |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Tylko nie chińskimi
![]() Polskie, dobre łożysko... To co, mówisz, że mam wyjątkową, starą konstrukcję, którą można tak łatać, a wszystko nowe to jednorazówki, z cenami części wymiennych droższymi od nowej pralki? No dobrze... Załatw mi tylko ten koszyk do zmywarki w cenie nie całej zmywarki
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zmywarki to ZŁO.
Nie dotykam nawet za pośrednictwem patyka. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jukebox Hero
Reetou, a kto powiedział że ja chce cokolwiek naprawiać w autoryzowanym serwisie
![]() Sam napisałeś, że naprawy można wykonać taniej, więc nie widze sensu w płaceniu serwisowi tylko po to, by ze mnie nie zdarli. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
Jak wygl***261;da sprawa z zakupem mikrofali? Lepiej kupi***263; firmowa za 300zl czy kupi***263; jak***261;***347; tani***261; np z Tesco?
Ogólnie jestem zwolennikiem markowych produktów, ale gdzie***347; kiedy***347; czyta***322;em, ***380;e w przypadku mikrofalowek nie warto przep***322;aca***263;? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
niewarto,
kupiłem na alledrogo jakiegoś Pasanonica za 170zł, robi co do niej należy
|
|
|
#13 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
no właśnie ma robić to co należy
to będę szukał w dobrych cenach
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
jeśli szukasz mikrofali bez superkosmicznych technologii to w auchanie powinny stac nie wiedziec czemu mało lubiane Severin'y
kupiłem taką za 189zł tylko 'analogowa' i śmiga jak należy tylko waży swoje, teraz raczej same 'cyfrowe' polecam zero problemów jutro kupie żelazko z severina za 80zł z funkcją strażak ciekawa ta firma
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
| Kupno pralki i lodówki - prośba o doradzenia | Kunte | Off topic | 2 | 27.03.2009 12:38 |