Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2013, 08:07   #541
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Lodówki Liebherr są perfekcyjne!

Trochę ponad miesiąc temu skończyła się gwarancja i padł agregat. To się nazywa niemiecka precyzja.
a moja hula piąty rok, wciśnięta w kąt, bez wentylacji,
latem grzeje ścianę jak cholera,
ale chłodzi jak złoto, cichutka, piwo z niej jest temperaturowo al dente

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2013, 20:16   #542
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Mam mały wybór, bo musi być 55 szerokości, ale chyba Amica takie robi, ja chciałem Amicę, ale się uparli...
Mam od kilku lat lodówkę Amica oraz kolejną pralkę (drugą) tejże firmy - nie narzekam.
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2013, 08:13   #543
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
hmm.. cóż.. po ostatnim aktywnym udziale w tym wątku (a i chyba jego założeniu) mam jeszcze lekką traumę ale wrócę do tematu.

Tym razem potrzebne dwie rzeczy, ale.. na szczęście zdecydowanie nie mam czasu, żeby się tym porządnie zająć

W każdym razie chodzi o lodówkę i pralkę.

1) Lodówka - wymagania:

- wysokość przynajmniej 1,8, z tego co wstępnie popatrzyłem pewnie sensowniejsza byłaby ok 2 m.

- szerokość max 60, chętnie trochę mniej, a przynajmniej drzwi przy otwieraniu nie wychodzące zbyt wiele poza obręb

- chłodziarka na górze, zamrażalka na dole

- jak najwięcej miejsca w środku (ogólnie - bez patrzenia na rozmieszczenie wszystkiego - zamrażalka na pewno ponad 100l)

- cena do około 1500 (może być trochę więcej jeśli warto)

2) Pralka

- pełnowymiarowa (miejsce nie jest problemem)

- najlepiej na tyle duży załadunek żeby dało się wyprać grubą kołdrę czy koc (najlepiej też taki wełniany)

- pakowana raczej od przodu

- z reszty wymagań.. tu w zasadzie nie wiem, bo nie kupowałem pralki od wieków. Chętnie jakiś krótki program od oświeżenia tylko (np. rzeczy z siłowni).

Cena.. też w sumie z 1,5 tys. chociaż jak patrzyłem to raczej 1200 powinno na coś sensownego wystarczyć (myślałem o Electroluxie, bo chwalą).

3) Suszarka

Z tego raczej nie będzie, ale z tak z ciekawości - używał ktoś, sprawdza się to u nas? (w Stanach to absolutny mus..)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2013, 18:49   #544
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam suszarkę, to naprawdę świetna sprawa, ciuchy po praniu są miękkie i przyjemne w dotyku, nie masz bałaganu z linkami w łazience, zapominasz o stertach schnącego po kaloryferach prania itp.
Stary 03.11.2013, 18:56   #545
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ty się nie odzywaj, Ty masz pralkę w cenie samochody. No 1/3 takiego co jeździ.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2013, 18:57   #546
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Ty się nie odzywaj, Ty masz pralkę w cenie samochody. No 1/3 takiego co jeździ.
i zapewne parę numerów mniejsze ciuchy po suszeniu
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2013, 19:00   #547
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To mu brzuch wciąga! Nie znasz się!
Stary 03.11.2013, 19:35   #548
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
walcie się gieje na potęge
Stary 03.11.2013, 20:01   #549
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
mam suszarkę, to naprawdę świetna sprawa, ciuchy po praniu są miękkie i przyjemne w dotyku, nie masz bałaganu z linkami w łazience, zapominasz o stertach schnącego po kaloryferach prania itp.
Używałem jak w Stanach mieszkałem, więc zasady znam i też sobie to bardzo chwaliłem. W Polsce jakoś nigdy się to nie przyjęło, ale pojedyncze modele kilka lat temu zaczęły się pojawiać. Więc w sumie.. czemu nie?
(jedyny problem to faktycznie że ubrania potrafią się kurczyć w suszeniu)

Rzuciłem okiem na Allegro i widzę trzy potencjalne opcje:

- pralka z suszarką - jak ostatnio sprawdzałem (kilka lat temu) to zaczynały się od 4 tys. Teraz widzę, że można już kupić za 1,5 tys. Brzmi nieźle i.. trochę podejrzanie (jak coś jest do wszystkiego i tak dalej..)

- suszarka kondensacyjna

- suszarka powietrzna (jeśli to w ogóle czymś się różni..)

zaczynają się w sumie.. już od 400 zł (nowe powystawowe). Muszę chyba jednak trochę o tym poczytać..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 03.11.2013 o godz. 20:04
Stary 03.11.2013, 21:13   #550
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

bierz kondensacyjną, pralko suszarka jest be... też kiedyś takową chciałem i Rycho wybił mi to z głowy, dziś wiem że miał rację. Suszarka jest lekka i zawsze możesz ustawić ją na pralce...
Stary 03.11.2013, 21:29   #551
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Wujek mieszka w New Jersey, w lecie wilgotność przekracza 90% non stop, ma suszarką, dom ma klimatyzację.
Stary 22.12.2013, 00:51   #552
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Poczytałem, posprawdzałem.. i jednak będzie to pralko-suszarka. Żeby kupić osobno trzeba by teraz trochę zejść z ceny, a pralko-suszarki są generalnie chwalone.

W każdym razie - spodobał mi się ten model:

http://www.euro.com.pl/pralko-suszar...v.bhtml#opinie

http://www.mediaexpert.pl/pralko-sus...04rev,id-10567

Ktoś coś słyszał, wie? Może doradzić.. odradzić?

Stary 22.12.2013, 12:36   #553
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
pralko-suszarki są generalnie chwalone.
Generalnie wszystko jest od jakiegoś czasu chwalone. Taka była potrzeba rynku i pojawili się zawodowi klakierzy.
Jeżeli w opinii nie ma jakichś realnych śladów, że ktoś jej używał (klakierzy są coraz bardziej realistyczni - ale ciągle walą ogólnikami typu "super sprzęt", "dobry wybór", "szczerze polecam" itp.) tego, to olej opinię. Naprawdę ze świecą szukać na opineo, ceneo czy w komentarzach w sklepach opinii prawdziwych użytkowników. Większe szanse na realne opinie na fachowych forach. Tylko nie znam takiego o AGD. Ale tutaj trochę wad i opinii generalnie o suszarkach znalazłem.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 22.12.2013 o godz. 12:38
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2013, 13:06   #554
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Dzięki, poczytam. Mam tą 'przewagę', że jak mieszkałem za granicą, to używałem przez dłuższy czas suszarki i wiem mniej więcej, czego się spodziewać (co pozwala mi odsiać od razu niektóre "opinie"). Ale to prawda, że coraz trudniej o wypowiedź negatywną - nagle wszystko stało się super, świetne, idealne i nic tylko iść i kupować. W sklepach jest trochę lepiej, ale od dawna mi się nie zdarzyło, żeby ślepo sprzedawcy uwierzyć (a i nawet miałem kolejny dowód na to, bo będąc w dwóch sklepach pytałem co lepsze suszarka i pralka osobno, czy pralko-suszarka i odpowiedzi były dokładnie przeciwne (argumenty też)) i raczej zmieniać tego nie planuję.

Gorzej, że jeśli internet też przestaje być sensownym źródłem wiedzy to pozostaje.. w zasadzie sam nie wiem co - promocje typu wypróbuj i oddaj?

Stary 22.12.2013, 17:17   #555
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Internet nadal jest dobrym źródłem informacji, ale staje się bardziej zaśmiecony niż kiedyś. Trudno się dziwić serwisom specjalizującym się w przedstawianiu opinii, że nie są w stanie weryfikować, czy to realny użytkownik czy opłacony zachwalacz. Ale cóż, trzeba się chyba cofnąć krok w tył i pogodzić się, że trzeba choć trochę wiedzieć o tym, kto pisze, żeby wiedzieć czy to co pisze ma jakąś wartość. I tu kłaniają się stare dobre fora...
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: