Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.12.2013, 18:45   #556
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pralkę, lodówkę i mikrofalę kupiłem z polecenia Sami Wiecie Kogo...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.12.2013, 19:54   #557
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Czy ja wiem - a jaka gwarancja, że na forum piszą prawdziwi użytkownicy, a nie tak samo zatrudnione do tego osoby? Oczywiście można patrzeć po ilości postów itp. ale trochę się to uciążliwe robi.. (niemniej fora zawsze były dla mnie preferowanym miejscem - nawet jeśli co druga odpowiedź to "poszukaj w google"..)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2013, 20:47   #558
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spokojnie, i tak mamy przynajmniej 2 lata zanim Andrzej się na coś zdecyduje.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.12.2013, 21:45   #559
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie można przecież decydować się pochopnie, prawda?

Ale tym razem (nie)stety nie mam tyle czasu, więc w zasadzie jeśli nie znajdę jakiejś wyraźnej opinii przeciw temu modelowi, to pewnie się zdecyduję.

Stary 22.12.2013, 23:26   #560
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pamiętaj, że kupując pralko-suszarkę w jednym musisz liczyć się z tym, że jedna machina wykonuje robotę za dwie i realnie jej żywotność w związku z tym spada, często drastycznie. Poza tym, wydaje się oczywiste, że konstruktorzy muszą iść na pewne kompromisy robiąc 2w1, co prawdopodobnie nie dotyczy osobnych urządzeń. Nie pytaj mnie o szczegóły i przykłady bo nie wiem i takowych nie znam, nie jestem konstruktorem , to wyłącznie dedukcja, ale wydaje się dość oczywista. Prawdę powiedziawszy to rzuciłem oko na wypowiedzi ludzi z "tamtego forum" i niestety nie mogę zgodzić się z np. informacjami typu "zbankrutujesz na prądzie", "pranie nie pachnie" etc. Sam mam używam i nie narzekam. Oczywiście nie wszystkie rzeczy suszymy w suszarce, ale myślę, że jest to zaledwie odsetek wszystkich prań.
Stary 11.01.2014, 21:36   #561
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
teraz ja staje przed dylematami agd - POMOCY

moje na razie typy

ZMYWARKA BOSCH SMS50E88EU
http://www.neonet.pl/index.php?targe...ch+SMS+50E88EU

nasze wymagania - ma dopierac naczynia, pozadana jest opcja skrocenia programu np do samych talezykow i kielonkow w czasie imprezy mozliwosc zdjecia gory w celu wlozenia pod blat

LODOWKA SAMSUNG RB29FERNCSS
http://www.mediamarkt.pl/glogow/lodo...m_campaign=xml

nasze wymagania - sredni zamrazalnik, duza chlodziarka, system bezszronowy, srebrna

PRALKA BOSCH WLX20262PL
http://www.neonet.pl/index.php?targe...CH+WLX+20262PL

LUB BOSCH WLX2027FPL
http://www.mediamarkt.pl/glogow/pral...-fpl,id-859906

LUB jakas taniocha z BEKO, np WMB61011PLN
http://www.neonet.pl/pralka_wmb_6101...?aff_id=200759

nasze wymagania - szybkie programy prania (ciuchy sportowe po treningu), wklad 5-6 kg, mala grubosc, ladowana od przodu

wymagania do wszystkich sprzetow - ekonomika zakupu i uzytkowania (nie doplace za wyzsza klase energetyczna, jezeli zroci mi sie to 15 lat, bo wtedy juz pewnie nie bede pamietal, ze kiedys mialem taki tam sprzet), jak najnizsza awaryjnosc

w sumie z tym ostatnim man najwiekszy dylemat
czy radzicie cos innego, czy to dobre wybory?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2014, 12:44   #562
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nimal zastanów się czy dla Was (2 sztuki ) nie lepsza będzie zmywarka 45, zaoszczędzisz kupę miejsca i troszkę energii, zobacz taki model Bosch SPS69T38EU, fajna sprawa to dodatkowa szuflada (nr 3) na sztućce i inne drobne akcesoria kuchenne. Mamy w swojej zmywarce podobną dodatkową półkę i bardzo sobie ją chwalimy.
Stary 12.01.2014, 20:36   #563
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie, dzieki, ale musi byc 60 no i koniecznie srebrna, czego wczesniej nie napisalem

co jest - moje typy tak kiepskie, ze nie warto komentowac, czy tak genialne, ze tez nie warto komentowac?

najwiekszy dylemat mam z ta pralka
skonczyly sie czasy, ze byl jakis model pewniak (np. Ariston Margarita 2000)
i nie wiem, czy warto placic dwa razy wiecej za Boscha czy jest jakis tani np polecanej wczesniej przez Rycha marki Beko, ktory zrobi to samo za pol ceny
bo jak czytam opienie na necie to o wszystkim sa skrajne

a przy okazji - niedlugo pojawi sie tez kwestia plyty indukcyjnej + piekarnika do zabudowy, srebrne fronty konieczne

Ostatnio zmieniany przez nimal : 12.01.2014 o godz. 20:38
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.01.2014, 21:33   #564
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeśłiw chodzi o pralkę to mam hp-ariston od pona 3 lat, nie piorę dużo ale dwa raz na tydzien na pewno ,programem nr 4 czyli \szybkie czyste\ odświeżenie ubrań
na razie bez problemowo jak co
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2014, 19:15   #565
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja o pralce o której już pisałem (a spełnia kryteria) nadal złego słowa nie mogę powiedzieć. Jak na razie ani śladu problemów, a pierzemy dużo. Tyle, że to wciąż niecały rok więc to jeszcze nie jest wystarczający okres żeby coś mocno chwalić. W każdym razie na urządzenie gwarancja po rejestracji wynosiła kiedy ją kupowaliśmy 5 lat (nie wiem, czy ta promocja nadal obowiązuje), a to jest moim zdaniem obecnie niezwykle ważne. Po pierwsze producent nie da takiej gwarancji na produkt szczególnie kiepski bo wie, jakie to koszty przyjąć przez ten czas pół partii do naprawy, a po drugie nawet jeśli się jednak w tym czasie zepsuje, to nie nasz problem. Jeśli chodzi o te szybkie prania, to sporo ich wykonuję i sprawdza się to bardzo dobrze (najkrótszy program to 14 minut i nawet ten z ciuchami po treningu sobie radzi, inny niespełna godzinny daje radę z dość brudnymi ubraniami, o ile użyje się porządnych detergentów).

Co do lodówki to akurat ten model, który podlinkowałeś sprawia wrażenie posiadać sporą zamrażarkę, a pisałeś że ma być raczej chłodziarka duża. Zanim nie zamieniliśmy się na większą lodówkę, myślałem nad kupnem i przejrzałem sporo modeli - sądzę że pod tym względem można znaleźć bardziej odpowiadający Waszym wymaganiom model.

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.01.2014, 19:45   #566
ynsiwy
egipski bóg

Data rejestracji: 28.02.2004
ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>ynsiwy ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jaką zmywarkę 45 możecie polecić do max 1200 zł?

Zapomniałem dodać że pod zabudowę

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 14.01.2014 o godz. 13:35
ynsiwy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.03.2014, 12:08   #567
PeterMac
Bywalec

Data rejestracji: 19.09.2008
PeterMac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam dylemat z wyborem małej niskiej lodówki do małej kuchni

Zależy mi na niskiej wysokości tak do max 140cm, tak aby wykorzystać górę do postawienia np. mikrofalówki.
Dodam tylko ze zależy mi bardziej na pojemności chłodziarki niż zamrażarki, z kolei wygodniejsze uważam jest kiedy zamrażalnik jest na dole.

Wybieram miedzy tymi dwoma modelami i nie mogę się tak na prawdę zdecydować który z tych modeli wybrać

Liebherr CUP 2221
http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/prod...0084-0_18485-3

Liebherr CTP 2521
http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/prod...0083-0_38809-0

Która z nich będzie lepszym wyborem i który byście wybrali osobiście.
Z góry bardzo dziękuje.

Stary 02.04.2014, 19:24   #568
dalmashin
Kumotr

Data rejestracji: 28.05.2004
dalmashin jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>dalmashin jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>dalmashin jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>dalmashin jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
w przypadku zamówienia lodówki w sklepie internetowym typu electro czy neo24 mam darmową dostawę. czy w praktyce jest to taka klasyczna przywózka jak paczki przez kuriera o dowolnej porze dnia pod klatkę i dalej sobie radź czy tez jak w sklepach stacjonarnych, gdzie oferują nawet wniesienie do mieszkania? mam uczulenie na kurierów i dlatego pytam. nie chce dostać telefonu w środku dnia, że lodówka stoi właśnie na podwórku i sąsiad pokwitował...
dalmashin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2014, 21:24   #569
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Przejąłbyś się? Bo ja niespecjalnie. Niech się kurier, ewentualnie sąsiad martwi.

Obawiam się, że usługa standardowa - rzut na chodnik i martw się dalej. Wniesienie się zdarza, ale za ekstra walutę..

Stary 03.04.2014, 14:40   #570
PeterMac
Bywalec

Data rejestracji: 19.09.2008
PeterMac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przestroga dla innych, nie kupujcie w Ole Ole! czy tez RTV EURO AGD czyli sklepy Euro-net, jak przyjdzie reklamować to maja to gdzieś unikając wymiany wadliwego towaru.

Twoje uprawnienia: