![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#556 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pralkę, lodówkę i mikrofalę kupiłem z polecenia Sami Wiecie Kogo...
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#557 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy ja wiem - a jaka gwarancja, że na forum piszą prawdziwi użytkownicy, a nie tak samo zatrudnione do tego osoby? Oczywiście można patrzeć po ilości postów itp. ale trochę się to uciążliwe robi.. (niemniej fora zawsze były dla mnie preferowanym miejscem - nawet jeśli co druga odpowiedź to "poszukaj w google"..)
![]() |
#558 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Spokojnie, i tak mamy przynajmniej 2 lata zanim Andrzej się na coś zdecyduje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
the one
CDRinfo VIP
Nie można przecież decydować się pochopnie, prawda?
![]() Ale tym razem (nie)stety nie mam tyle czasu, więc w zasadzie jeśli nie znajdę jakiejś wyraźnej opinii przeciw temu modelowi, to pewnie się zdecyduję.
![]() |
#560 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Pamiętaj, że kupując pralko-suszarkę w jednym musisz liczyć się z tym, że jedna machina wykonuje robotę za dwie i realnie jej żywotność w związku z tym spada, często drastycznie. Poza tym, wydaje się oczywiste, że konstruktorzy muszą iść na pewne kompromisy robiąc 2w1, co prawdopodobnie nie dotyczy osobnych urządzeń. Nie pytaj mnie o szczegóły i przykłady bo nie wiem i takowych nie znam, nie jestem konstruktorem
![]()
![]() |
#561 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
teraz ja staje przed dylematami agd - POMOCY
![]() moje na razie typy ZMYWARKA BOSCH SMS50E88EU http://www.neonet.pl/index.php?targe...ch+SMS+50E88EU nasze wymagania - ma dopierac naczynia, pozadana jest opcja skrocenia programu np do samych talezykow i kielonkow w czasie imprezy ![]() LODOWKA SAMSUNG RB29FERNCSS http://www.mediamarkt.pl/glogow/lodo...m_campaign=xml nasze wymagania - sredni zamrazalnik, duza chlodziarka, system bezszronowy, srebrna PRALKA BOSCH WLX20262PL http://www.neonet.pl/index.php?targe...CH+WLX+20262PL LUB BOSCH WLX2027FPL http://www.mediamarkt.pl/glogow/pral...-fpl,id-859906 LUB jakas taniocha z BEKO, np WMB61011PLN http://www.neonet.pl/pralka_wmb_6101...?aff_id=200759 nasze wymagania - szybkie programy prania (ciuchy sportowe po treningu), wklad 5-6 kg, mala grubosc, ladowana od przodu wymagania do wszystkich sprzetow - ekonomika zakupu i uzytkowania (nie doplace za wyzsza klase energetyczna, jezeli zroci mi sie to 15 lat, bo wtedy juz pewnie nie bede pamietal, ze kiedys mialem taki tam sprzet), jak najnizsza awaryjnosc w sumie z tym ostatnim man najwiekszy dylemat czy radzicie cos innego, czy to dobre wybory? |
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Nimal zastanów się czy dla Was (2 sztuki
![]()
![]() |
#563 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
nie, dzieki, ale musi byc 60
![]() co jest - moje typy tak kiepskie, ze nie warto komentowac, czy tak genialne, ze tez nie warto komentowac? ![]() najwiekszy dylemat mam z ta pralka skonczyly sie czasy, ze byl jakis model pewniak (np. Ariston Margarita 2000) i nie wiem, czy warto placic dwa razy wiecej za Boscha czy jest jakis tani np polecanej wczesniej przez Rycha marki Beko, ktory zrobi to samo za pol ceny bo jak czytam opienie na necie to o wszystkim sa skrajne ![]() a przy okazji - niedlugo pojawi sie tez kwestia plyty indukcyjnej + piekarnika do zabudowy, srebrne fronty konieczne
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 12.01.2014 o godz. 20:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
jeśłiw chodzi o pralkę to mam hp-ariston od pona 3 lat, nie piorę dużo ale dwa raz na tydzien na pewno ,programem nr 4 czyli \szybkie czyste\ odświeżenie ubrań
na razie bez problemowo jak co |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Ja o pralce o której już pisałem (a spełnia kryteria) nadal złego słowa nie mogę powiedzieć. Jak na razie ani śladu problemów, a pierzemy dużo. Tyle, że to wciąż niecały rok więc to jeszcze nie jest wystarczający okres żeby coś mocno chwalić. W każdym razie na urządzenie gwarancja po rejestracji wynosiła kiedy ją kupowaliśmy 5 lat (nie wiem, czy ta promocja nadal obowiązuje), a to jest moim zdaniem obecnie niezwykle ważne. Po pierwsze producent nie da takiej gwarancji na produkt szczególnie kiepski bo wie, jakie to koszty przyjąć przez ten czas pół partii do naprawy, a po drugie nawet jeśli się jednak w tym czasie zepsuje, to nie nasz problem. Jeśli chodzi o te szybkie prania, to sporo ich wykonuję i sprawdza się to bardzo dobrze (najkrótszy program to 14 minut i nawet ten z ciuchami po treningu sobie radzi, inny niespełna godzinny daje radę z dość brudnymi ubraniami, o ile użyje się porządnych detergentów).
Co do lodówki to akurat ten model, który podlinkowałeś sprawia wrażenie posiadać sporą zamrażarkę, a pisałeś że ma być raczej chłodziarka duża. Zanim nie zamieniliśmy się na większą lodówkę, myślałem nad kupnem i przejrzałem sporo modeli - sądzę że pod tym względem można znaleźć bardziej odpowiadający Waszym wymaganiom model.
![]() |
#566 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaką zmywarkę 45 możecie polecić do max 1200 zł?
Zapomniałem dodać że pod zabudowę ![]() Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 14.01.2014 o godz. 13:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2008
![]() |
Mam dylemat z wyborem małej niskiej lodówki do małej kuchni
![]() Zależy mi na niskiej wysokości tak do max 140cm, tak aby wykorzystać górę do postawienia np. mikrofalówki. Dodam tylko ze zależy mi bardziej na pojemności chłodziarki niż zamrażarki, z kolei wygodniejsze uważam jest kiedy zamrażalnik jest na dole. Wybieram miedzy tymi dwoma modelami i nie mogę się tak na prawdę zdecydować który z tych modeli wybrać Liebherr CUP 2221 http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/prod...0084-0_18485-3 Liebherr CTP 2521 http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/prod...0083-0_38809-0 Która z nich będzie lepszym wyborem i który byście wybrali osobiście. Z góry bardzo dziękuje.
![]() |
#568 |
Kumotr
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
w przypadku zamówienia lodówki w sklepie internetowym typu electro czy neo24 mam darmową dostawę. czy w praktyce jest to taka klasyczna przywózka jak paczki przez kuriera o dowolnej porze dnia pod klatkę i dalej sobie radź czy tez jak w sklepach stacjonarnych, gdzie oferują nawet wniesienie do mieszkania? mam uczulenie na kurierów i dlatego pytam. nie chce dostać telefonu w środku dnia, że lodówka stoi właśnie na podwórku i sąsiad pokwitował...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
the one
CDRinfo VIP
Przejąłbyś się? Bo ja niespecjalnie. Niech się kurier, ewentualnie sąsiad martwi.
Obawiam się, że usługa standardowa - rzut na chodnik i martw się dalej. Wniesienie się zdarza, ale za ekstra walutę..
![]() |
#570 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2008
![]() |
Przestroga dla innych, nie kupujcie w Ole Ole! czy tez RTV EURO AGD czyli sklepy Euro-net, jak przyjdzie reklamować to maja to gdzieś unikając wymiany wadliwego towaru.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 12:46 |
Kupno pralki i lodówki - prośba o doradzenia | Kunte | Off topic | 2 | 27.03.2009 11:38 |