![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ile tej wody jest w metrze powietrza? Kilkadziesiąt gramów w gorącym?
/Zacząłem pisać wcześniej, ale teraz wysłałem ![]() U Grzenia towar, który chłodzi paruje, stąd taka ilość wody, mam prawie taki sam klimatyzator, tylko mniejszy, czasami kilka dni nie staje z powodu wody, on też przez tą rurę chyba trochę tej wody w postaci pary wydmuchuje, ale pewny nie jestem. Jak jest straszny upał po deszczu, to faktycznie trzeba wylewać wodę 2, 3 razy dziennie. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.04.2016 o godz. 22:48 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Znalazłem taką tabelkę, mam nadzieję wiarygodną. Przy okazji trochę podstaw w pigułce.
http://www.cumulus.nazwa.pl/teoria/wiedza/w_wilgot.htm |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Jesli o mnie idzie to malo wazne, fakty mowia swoje , jest zdecydowanie przydatne jak kobieta wpada w szal prania w sezonie jesienno zimowym wtedy wszystko co porozwiesza wlacznie z suszarka jest suche na nastepny poranek
|
|
|
#4 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
kupuję ten "słabszy"!
i porobię nawiewniki w oknach tam gdzie się da. P.S. dziękuję za fajną debatę
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
|
|
#6 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Jak tak możecie pić z rana i w robocie?
![]() Jak kupisz, to napisz jak się sprawuje. Ważniejsze są właśnie wrażenia typu schnięcie prania czy wilgoć na ścianach, bo higrometrom nie wierzę. A propos - ile to kosztuje? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
z rana jak smietana , 400-800zl
|
|
|
#8 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
dedra kosztuje na alledrogo 700-800zł w sklepie stacjonarnym 900 ... w związku z tym dopytuję się o gwarancję
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forumator
Data rejestracji: 15.02.2008
![]() ![]() |
Gwarancję,której nikt nie uzna
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
życie ...
ale napiszę Ci tak - nie wszyscy sprzedający to oszuści. Nie porównujmy ich z władzą (nie chcę dosadniej tego napisać)![]() P.S. kupiłem dedrę ze sklepu (na allegro od dystrybutora) - jak ja wierzę ludziom ![]() Jak się będzie spisywać zdam pełną relację, jutro ma dotrzeć kurierem. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forumator
![]() ![]() |
Ja miałem takie przeboje z tabletem i tv,że w żadną gwarancję już nie wierzę.Zwrot przez neta to też mordęga,sklep nagle okazuje się fikcyjną instytucją,która umywa ręce po sprzedaży,lub całkowicie znika.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
W takich przypadkach nie można się zrażać. Oczywiście najpierw trzeba starać się kupować od odpowiednich sprzedawców (staż, ilość komentarzy, opinia), takich "nieznikających". Następnie należy pamiętać o odpowiedniej atencji - jak sprzedawca widzi, że nam zależy, to nie będzie próbował nas "zmęczyć", żeby nam się znudziło. Dalej - zaplecze. Nawet sama zapowiedź skierowania sprawy do Rzecznika Konsumentów i Całej Reszty potrafi zdziałać cuda. I oczywiście dbanie o dokumentację, posługiwanie się w korespondencji konkretami - naszymi prawami wraz z podstawą prawną, konkretnymi terminami (powoływanie się na datę korespondencji, podkreślanie kiedy upływa termin 14 dni itp.) Trzymanie się tego zwykle w zupełności wystarcza, żeby osiągnąć swoje tak szybko, że aż dziw bierze...
Nie dziwię się niechęci sprzedawców do podejmowania jakichkolwiek działań w kierunku obsługi gwarancyjnej. Rynek dziś opiera się głównie na walce cenowej, to jest niemal jeden jedyny argument, który się liczy. W takich warunkach sprzedawcy nie stać po prostu na doliczenie kilku procent do ceny, celem zapewnienia sobie środków na obsługę przypadków problemowych. Obowiązuje zasada sprzedać-zapomnieć. Ale - jakby to powiedzieć - to nie moja broszka. Sprzedawcy muszą być świadomi swoich obowiązków wobec klienta (bo to nie żaden producent, a przedsiębiorca który sprzedał mi towar bierze na siebie ciężar obsługi gwarancyjnej). I to nie ja mam liczyć, czy dana kwota jakiej żąda za towar mu wystarczy czy nie.
|
|
|
#13 |
|
Forumator
![]() ![]() |
Najgorsze są sklepy sieciowe,typu eurortv,mediaexpert(te barany nieźle mnie utruły) ,na zakupach online na razie się nie zawiodłem,ale pewnie przyjdzie i na mnie kolej
![]() Rzecznik to mało może,grube ryby mają go w poważaniu. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
![]() P.S. ale nie o tym jest temat chyba
Ostatnio zmieniany przez icemac : 21.04.2016 o godz. 13:59 Powód: bo tak |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forumator
![]() ![]() |
Sklep dedry na aledrogo jet ok.sam tam kupiłem parę sprzętów,odziwo wszystkie działają po dziś dzień.
Ps:Karta gwarancyjna to ważny element sprzętu
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
| Kupno pralki i lodówki - prośba o doradzenia | Kunte | Off topic | 2 | 27.03.2009 12:38 |