![]() |
To nie wiem, albo macie bardzo małe zmywarki, albo bardzo mało naczyń, innych możliwości nie widzę (bo zakładam, że zużywa się mniej więcej tyle samo). A zapachów ze zmywarki nie ma, jeśli przed włożeniem do niej naczyń się je najpierw przepłuka.
|
Ela 2x
2 razy w ciągu roku. I tak za często. |
Ja to nawet 3 x dziennie włączam :)
|
W końcu włączenie niepełnej zmywarki kosztuje i tak mniej niż umycie tych naczyń pod kranem.
Ja osobiście brudzę straszne ilości naczyń - kawa, kanapka, kawa, twarożek, cośtam cośtam... może to przez to, że jest od zawsze zmywarka :rotfl: |
Cytat:
Osobiście wolę włączyć niepełną zmywarkę, niż to wąchać, ale każdy ma wolny wybór. Co 3-4 dni włączenie zmywarki:rotfl: |
Może taką masz rodzinę czyścioszków? ;-) Aż zapytałem tatę, okazuje się, że raz dziennie to minimum, w weekendy 2 razy dziennie wychodzi.
|
Nie no, przy 45 to ewentualnie jeszcze (chociaż też wydaje mi się to bardzo często). Co 3-4 dni to wydaje mi się standard, ale fakt, że mówię o 60 (chociaż też przy kilku osobach). Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie uruchamiania zmywarki codziennie.
|
Cytat:
Nie przesadzajmy... ile ludzi tyle potrzeb. Jedna osoba brudzi mniej niż trzy-cztery a jeśli są dzieci w rodzinie to i więcej brudnych naczyń. Jak napisał nimal - wystarczy garnek, patelnia i szuflada 45 prawie zapełniona. |
do 45 (szerokosc) jak wlozysz garnek, to juz masz praktycznie jedna szuflade z glowy :haha:
wystarczy gotowac codziennie + kawy i herbaty z calego dnia i masz sztucce i taleze praktycznie nie zajmuja miejsca, wiec pomijam u mnie przewaznie jest tak, ze zbiera sie ze 3-4 dni, leci (mamy 60-tke) a wtedy przewaznie cos gotujemy i ledwie skonczy, leci znowu :haha: |
Cytat:
|
największa bolączka zmywarek jest
Cytat:
W przypadku zupełnego opróżnienia pojemnika, należy po ponownym jego napełnieniu odczekać około 2 godzin przed użytkowaniem zmywarki, tak aby wymiennik jonów miał wystarczająco dużo czasu do regeneracji. |
Pieluchy pierze.
|
Cytat:
U mnie przeważnie chodzi 2 razy dziennie. |
Cytat:
Rozumiem, że slim, ale trudno mi wyobrazić sobie, że można ją zapchać w jeden zwyczajny dzień (bo po jakichś przyjęciach, czy świętach to co innego). |
nimal,
śmiem podejrzewać, że słyszałeś w GB :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:03. |