![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Temat na nowo aktualny. Potrzebna zmywarka do zabudowy 45cm
Szersza nie wchodzi (dosłownie) w grę. Co polecacie? Bosch nadal jest topowy jeżeli chodzi o zmywary?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I z jednej, i z drugiej jestem zadowolony. Oczywiście mają swoje zalety i wady. Cenowo, jak dobrze pamiętam, wychodziło bardzo podobnie, chociaż w Amice to chyba najwyższy model a Bosch był jednym z najtańszych. Bosch jest cichszy - słychać tylko wodę uderzającą w naczynia. W Amice słychać też pracę pompy. Ale mam wrażenie, że jest mocniejsza i lepiej domywa zwłaszcza sztućce. Umieszczam je tak samo, koszyczki bardzo podobne i miejsce to samo na ich wstawienie. W Boschu dosyć często jakiś sztuciec był niedomyty - w Amice bardzo sporadycznie. Amica ma bardzo cichy sygnał zakończenia pracy - Bosch bardzo głośny. I jeden, i drugi mi nie pasuje. Wolałbym coś po środku. W Amice wygodniej zmienia się poziom górnego kosza - trzeba tylko wcisnąć takie zapadki i opuścić albo podnieść, w Boschu są dwa rzędy kółek i cały kosz trzeba wyciągnąć i wsunąć na innym poziomie. Obydwie mają opcję połowy wsadu Tak naprawdę użyłem z raz czy dwa, jak demontowałem górny kosz, żeby umyć blachy z piekarnika czy coś innego dużego. Amica ma dotykowy panel - Bosch mechaniczny. Amica z Aqua Stop - Bosch bez (ale chyba już nie da się kupić Boscha bez). Do Amica serwis wzywałem raz. Jak się później (sporo później) okazało przez błędy w instrukcji. Ani partyline, ani serwisant, ani eksperci do których dzwonił nie wiedzieli, co wyświetlający się błąd oznacza. Okazało się, że problem wynikał ze zbyt niskiego ciśnienia wody (co wg instrukcji powinno wywalać inny błąd) co z kolei było spowodowane zasyfieniem sitka w przyłączu. Więc niby serwis i instrukcja do bani co może tłumaczyć, że ten model był wtedy nowością. Ale na plus, że szybko zareagowali. Jakbym miał wybierać teraz, to chyba wybrałbym Amicę. Bosch IMO nie zasłużył na swoją opinię. Amica jest lepsza i tańsza (przynajmniej w dolnym dla Boscha przedziale cenowym).
|
|
|
|
#6 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
tę kupiłem 2 lata temu, cicha, pracuje co 2 dzień, jestem zadowolony
![]() http://www.best-media.pl/candy-csf-4...ort-50-zl.html aha, pamiętajcie, mimo tabletek 3w1 koniecznie sól i nabłyszczacz trzeba podawać.
|
|
|
#7 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Każda dobra póki ma gwarancję.
|
|
|
#8 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
A które mają najdłuższą gwarancję
?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
kazdy Bosch jest dobry
inne to padlo imho, moze sa wyjatki, ale ja wlasnej skorze bym nie testowal szkoda, ze 45 cm, to naprawde mala pojemnosc, w porownaniu do 60 to tak mniej wiecej polowe mniej wlozysz, ale pewnie po prostu nie masz miejsca jak masz to powaznie sie zastanow, bo do 45 to wlozysz jeden garnek i jest problem gdzie taleze wepchnac... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
@Nimal, niestety nie mam :/ kuchnia mega mała i na styk wejdzie 45.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Matefusz kup sobie taką: Miele G 4670 SCVi
|
|
|
|
#13 | |
|
Dziadek
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Postanowione, będzie bosch. Ale jeszcze nie wiem który http://www.mixelectronics.pl/produkt...wnaj?idp=99549 Opłaca się dopłacić do najdroższego modelu? Dla mnie wyglądają tak samo oprócz temperatury 70 stopni, której się chyba rzadko używa?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Temperatura 70 jak najbardziej wskazana, lepiej myje. Nie myć tylko szklanek do piwa, bo potrafią pękać.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc | mallow | Telefony (Smartfony) | 5551 | 05.11.2024 19:54 |
| Prosze O Pomoc!!! Lg 4163 B | przemok6510 | Napędy optyczne DVD | 3 | 18.09.2005 09:25 |
| Proszę O Pomoc W Sprawie Nagrywania Filmów Na Płytę Dvd | neon85 | DVD-Video | 3 | 10.06.2005 00:08 |
| jak zrobic przerwy w pliku mp3 - 67 minutowym - prosze o pomoc:)) | agados | Napędy optyczne CD | 12 | 06.08.2004 21:28 |
| HP 8210e (8210+) nie przegrywa CD, ani nie nagrywa Image***39a :( - Prosze o POMOC | thomas | Napędy optyczne CD | 4 | 08.08.2000 10:13 |