![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
Instalacja Visty
mam takie pytanko, czy przy instalacji Windowsa Vista można wybrać komponenty do zainstalowania, [ tak jak to było/ w Windowsach 95 i 98 i Linux,ach ] czy wsio leci nie pytając o nic ??, za info, Dzięki.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wsio automatyczne, tylko ca***322;y czas dalej jak w XP
![]()
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Nic nie ma do wyboru, masz do wyboru tylko wersje Ultimate, Business itp.
One sie chyba roznia tylko tym jakiego mamy kompa. Dla przykladu Home Premium to max. wyglad, bajerki itp. ale zzera wszystko co mamy w kompie i odpalimy tylko GG, Opere i ram 90 % ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
owszem ale roznice sa bagatela niewielkie... cena tylko balansuje pomiedzy tymi wersjami
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Chciałbym się podpiąć do tematu... otoż mam krążek z vistą home premium PL i podczas instalacji wymagany jest klucz. W porządku... Jednak chciałem się tylko zaznajomić z Vistą i zainstalować ją bez klucza, bo jest taka opcja. Takze zainstalowalem sobie viste Home premium [mimo iż mialem do wyboru chyba z 7 innych]. Jednakze juz premium powinna obslugiwać aero... Po zainstalowaniu niestety nie mogłem w żaden sposob wlaczyć przezroczystosci okienek i tych zbędnych wodotryskow nawet po zainstalowaniu sterów od Ati. Teraz mam pytanie... Czy dlatego, że nie wpisalem klucza i nie aktywowalem windy to nawet jak zainstaluje viste ultimate bez klucza to i tak nie zobacze Vista Glass ?
Minimalnie wymagania na glass to przeciez 128mb grafiki, obsługa PixelShadera2 oraz zgodnosc z dx9 [jak cos przekrecilem to mnie poprawcie]. A przecież mam GeCube 9550 128mb/128bit... Ta nieszczesna grafika mi obniza ten smieszny wynik w viście ![]()
![]() |
#6 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie mialem problemow na radziu 9550 z aero..
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
no w porządku, ale jak instalowales viste ? podajac klucz czy nie ? :-)
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
ale lipa, chcialem przed chwila viste zaisntalowac jako nakladke na xp, zeby sobie potem do xp wrocic. oczywiscie nie mozna jej zainstalowac jako nakladki bo moj xp nie ma service packa 2
zenada.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A na pewno zainstalowa***322;e***347; wersj***281; premium, a nie basic? Bo w***322;asnie czyta***322;em jaki***347; artyku***322; na temat Visty w PC World Computer i by***322; tam fragment na temat braku prze***378;roczysto***347;ci i jeszcze kilku innych efekt***243;w w tej wersji windowsa.
![]() |
#10 |
Guru
![]() |
Napewno to bylo home premium PL... no coz..nawet jakbym sie pomylil w instalacji to okey..ale mam Enterprise eng i jest to samo... a ponoc zapowiadal MS, ze jak sie nie wpisze klucza podczas instalacji lub nie aktywuje to nie bedzie dzialalo aero... dlatego interesuje mnie jak instalujecie viste :-))
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
A.. no to nie wiem, sam jeszcze nie pr***243;bowa***322;em. Chocia***380; coraz bardziej mnie kusi, ***380;eby zainstalowa***263; triala i zobaczy***263;, jak to rzeczywi***347;cie wygl***261;da. Czy gazety mog***261; takiego Windowsa publikowa***263;, czy trzeba ***347;ci***261;ga***263; z netu (mam na my***347;li oczywi***347;cie triala)?
![]() |
#12 |
Guru
![]() |
Jak dla mnie to triala czystego jakotakowego nie ma [ale moze sie myle]. Zresztą były bety... wiem, ze jak sie nie wpisuje klucza to na jakis czas vista dziala tylko tez nie wiem na jak dlugo... ja nie wpisalem klucza i moge uzywac visty przez 3 dni... bez vista glass... a zastanawialem sie nad kupieniem oryginalnego windowsa... wybor byl pomiedzy win xp pro a viśta wio ultimate 64bit PL.. echhh
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
No ja te***380; bym si***281; szarpn***261;***322; na orygina***322; (teraz mam XP Home), ale chcia***322;bym najpierw dok***322;adnie wypr***243;bowa***263; i upewni***263; si***281;, ***380;e jest to jednak system spe***322;niaj***261;cy moje oczekiwania. Bo r***243;***380;ne negatywne artyku***322;y na jego temat nakazuj***261; pewn***261; ostro***380;no***347;***263;.
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja mam Viste Business za free ale jakos nie korci mnie zeby to instalowac. Szkoda mi tak ograniczyc wydajnosc. Moze jak juz bedzie SP1 i sterowniki to postawie na probe
![]()
![]() |
#15 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dzis bylem chwile u kumpla bo zainstalowal viste jako trial, podczas zabawy z systemem wyskoczy***322; bluescreen
![]() to chyba mialo ju***380; znikn***261;***263; ?! rtofl
![]() |
|
|