![]() |
Czy ktoś z posiadaczy oryginalnej visty mógłby napisać jak im sie udalo zainstalować dodatek DreamScene ? Mam pliczek DSx86.msu zajmujacy okolo 24 MB i oczywiscie zainstalowaną viste ultimate, ale jak tylko chce to zainstalować to mam okienko, że "Ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego systemu" :| Zaglądając do windows update nie widze tam DreamScene... a tak sie napaliłem aby zobaczyć to w akcji :/
|
Znalaz***322;em ciekawe por***243;wnanie:
Vista vs. XP vs. Ubuntu http://www.viperlair.com/articles/ed.../vista/versus/ Zapraszam do lektury. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
BD
chlodzenie z zalman 9700NT memory OCZ PC-2 8000 5.5.5.12 video asus 7900 top procek ustawiony na 3Ghz fsb 333 no i vista ultimate x64 |
Cytat:
Generalnie sprzet kupowalem 3,5 roku temu i jak widzisz po lekkich mekach Vista chodzi ok, a konfig nienaganny jest jeszcze poza grafik***261;. Wtedy cena rownowaznego Intela byla prawie 2x wieksza (plyta + procek amd = 2x plyta + p4 ) Nie chodzi o to jaka platforma tylko jak kiepski support jest ze strony nvidia i ati. D***378;wi***281;k niby rozwiazany bo jest na AC97 Realtek...ale to uniwersalne sterowniki a nie nvidia. nForce4 juz ma update. W sumie to nie wina Windowsa ze nie obsluguje sprzetu tylko producentow ktorzy nie zdazyli z update`ami. To ich interes czy przystosuja sie pod nowa baze oprogramowania, a jak widac o starszych userach zapominaja. |
Cytat:
Chwilowo mam reputowe embargo, ale się odwdzięczę. :tak!: |
Cytat:
Sprzęt instaluje się bez problemu jak jako źródło sterownika wskazuje się dysk na którym zainstalowano Vistę np C:. |
Kasprzak, tak to jest jak si***281; kupuje AMD i jakie***347; nForce... Ja ze swoim C2D i p***322;yta g***322;***243;wn***261; na 965 nie mam najmniejszych problem***243;w... Do wszystkiego by***322;y sterowniki w Vista i na stronie producenta...
PS Poszukam raz jeszcze na HP bo mo***380;e ju***380; si***281; pojawi***322;o dla mojego skanera i drukarek. |
Cytat:
Grafika cos mi tu pachnie SLi - 5,9 :| wow :) BD tragedia jest np. z czytnikiem kart pamieci ktory na XP chodzi, do Radeona musialem zrobic formata bo za pierwszym razem nie chcialy sie poprostu instalowac - instalator przechodzil i dupa. do nForce2 jak wrzucilem stery to dzwiek skrzeczy, wiec instalowalem realteka pod viste. Drukarka? Wchodze na strone HP a tam "Sterowniki juz sa zaaplikowane"...i faktycznie wykryta drukarka, soft HP:), do skanera bylo pod Viste, pod kamerke tez,SetPoint tez byl (mysz),mam problemy z tym czytnikiem, no i czasem jak otworze 5 zakladek na Operze (np. nieprzeczytane posty) to muli go mocno...nie wiem dlaczego. Na Xp nie mulil wcale. 3200+, 1GB RAM, 9600Pro@XT |
Cytat:
PS Zorg, widze ***380;e poza kart***261; grafiki musimy mie***263; podobny sprz***281;t. Czym ch***322;odzisz swojego C2D i jakie masz pami***281;ci? Ciekawi mnie jakie masz ustawienia procka i pami***281;ci przy overclockingu oraz temperatura. |
Cytat:
każdemu się zdarza... || |
Cytat:
@zorg to jaki Ty masz sprzęt ? :> :| :D P.s. Zainstalowałem wczoraj acdsee 9, podczas instalacji oczywiscie znajomy chyba juz wszystkim komunikat o tym, że program został zablokowany przez M$ odnosnie niezgodnosci z systemem, ale zainstalował się. Odaliłem go, pooglądałem, wyłączyłem, a za moment padł mi explorer w viście i z okienek została mi tylko sama obwodka aero glass :D no cóż... zdarza się :-))) |
Ilość załączników: 2
Vista x64;)
|
Cytat:
Ogolnie udalo mi sie postawic stabilna Viste. Zbieralme sterowniki caly dzien, i narazie chodzi szybko, nie zawiesza sie, choc Opera potrafi czasami przyciac i Skype przy starcie charczy co***347;...:) ale ogolnie jest ok. :) |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |