![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
XP home i siec
Tocze prywatna wojne z kompem, a raczej dwoma na ktorych sa xp home.
sprawa jest taka(pisalem wczesniej na forum) ze sie nie da WEJSC Z JEDNEGO KOMPA NA DRUGI. przeszperalem duzo w necie i znalazlem cos takiiego ze tzreba wejsc do Narzędzia administracyjne -> Zasady zabezpieczeń lokalnych -> Zasady lokalne i tam cos pozmieniac.....ale ja tego nie mam u siebie w moim HE. bo mozna z tym zrobic, bo normalnie z ta siecia mnie zaraz szlag trafi. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
a probowales mapowac jako dyski sieciowe czyli Narzedzia --->mapuj dysk siecjowy --> wybierasz jakis dysk(x...x) --->\\server(ip)\udzial(C$ lub G$) to na szybciora
![]() Ale najpierw wejdz jezeli nie masz rutera w start ->uruchom wpisz tam CMD wyskoczy ci czarne okienko wpisz w nim ipconfig spisz ip i domyslna baramke a nastepnie na drugim kompie ustaw take samo ip (koncowka inna np. na 1 jest 127.0.0.1 to na drugim musi byc 127.0.0.2 ) bramki domyslne takie same i maska tez ![]() Jak to zrobic dla drugiego kompa ---> wchodzisz w otoczenie sieciowe wlasciwosci polaczenia lokalnego i nastepnie wlasciwosci protokolow internetowych tcp/ip w polu ip wpisujesz podobnie jak w nawiasie dla drugiego kompa 127.0.0.2 bramke domyslna i maske (255.255.255.0) powinno dzialac ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 28.04.2005 o godz. 15:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
a jak wpiszesz "ping <IP>" to jest odpowiedz czy nie?
jezeli masz sp2 zainstalowanego to moze on stwarzac problemy przy laczeniu w siec. ja mialem taki problem ze kabel byl dobry a ping nie odpowiadal wiec wy*****em xp z sp2 i zainstalowalem z sp1 i smiga az milo
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
mam SP2( mialem sp1 i bylo OK,ale z sp2 za choinke sie nie da polaczyc)
a pingi sa i to w normie... dlatego sie tak wkurzam. bo pingo sa ok,a przy probie wejscia pisze ze nie mam uprawnien do przegladania dysku. chcialem to zmienic z w narzdedziach administracyjnych,ale nie mam tego;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No wreszcie jakiś konkretny komunikat "nie masz uprawnień". A to całkowicie zmienia postać rzeczy. Załóż takich samych użytkowników na obu kompach i bezproblemu wejdziesz( nejlepiej te same chasła, mogą być inne). Zwróć też uwagę abyś miał wyłączone proste udostępnianie Skoro są pingi i widzisz komputer to nie ma innej przyczyny ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
pewnie tylko z tego co pamiętam to XP proponuje odrazu po instalacji nazwe konta i co z tego że będzie to admin jak będzie się nazywał "bolek" a na 2 kompie tolek
![]() ![]()
![]() |
#8 |
XII
![]() ![]() ![]() |
ja mam sp2 i dziala mi na home bez problemu
![]() ![]() ![]() p.s @Stef a robiles tak jak ci pisalem ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 28.04.2005 o godz. 17:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Sory za małe OT
![]() Czy da się jakoś zmienić we właściwościach sieci żeby było zamiast liczby wysłanych/odebranych pakietów, liczba wysłanych/odebranych megabajtów ? Dodam że mam tylko połaczone ze sobą dwa kompy krosem i nie udoetapniamy netu, tylko zwylke połaczenie miedzy kompami. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
XII
![]() ![]() ![]() |
wiesz jak nie zmienial admina musi miec
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
![]() |
tyle ze nie mam porstego udostepniania do wyboru lub nie... tzn w HE proste udostepnianie jest ponoc jedynym slusznym udostepnianiem.
a nazwy takie same(i hasla) zrbilem,ale to nic nie pomaga..... zalamac sie idzie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
XII
![]() ![]() ![]() |
a robiles tak jak ja ci napisalem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
stef jak pisze @legion to musi chodzić.
sprawdź co masz u siebie - nie powinieneś mieć nic wybrane to zaznaczone printscrina robie fo fotoedytore i nic jak widzę nie widać. ^_^ ^_^ Ale teraz widzę pierwszy post i właśnie chodziło o odmowa dostępu do tego kompa z sieci
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez prometeusz : 29.04.2005 o godz. 12:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
![]() |
tyle z eja nic nie wuidze z tego screena
![]() a z tym kontem admina jak zrobic ![]() |
![]() |
![]() |