![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
inna sprawa ze roznica bedzie minimalna lub wrecz zadna (przy dzisiejszych wielkosciach pamieci), ale zawsze mozna sprobowac
![]() wylaczanie swapa nie ma sensu - windows jest tak skostruowany ze go potrzebuje nawet jak to nie ma sensu ale jest ciekawy myk - mozna by swapa wrzucic w wirtualke do ramu co oczywiscie nie ma sensu, ale za to jak wyglada
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Kiedyś czytałem taki artykół jak przerobili windowsa 98 że uruchaniał się nie z dysku twardego tylko z pamięci ram (zbotowali z cd potem z płyty skopiowali na virtualdriva i uruchamiał się z virtualdriva) ale mimo że pamięć ram jest kilkakrotnie szybsza od dysków to windows wcale szybciej nie pracował
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Guru
Zlotowicz
Cytat:
Komputer to nie latarka i szybciej niż ona się nie włączy. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
moze masz za zadki prad w gniazdku? albo postaw kompa w piwnicy - net i prad beda plynely w dol i bedzie szybciej
za to upload na serwer nalezy wykonywac ze stychu - lepiej sie kable ukladaja nalezy tez uwazac zeby nie bylo wezelkow na kablach - bo dane sie gubi i elektrony moga miec kolizje, powstaje zator, korek i wogule do kitu - takze lepiej kable delikatnie zeby zakrecaly
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
To robić ta dodatkową partycje czy może różnica będzie niezauwazalna i nie warto?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Guru
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
stawilem juz sobie to tak jak ma byc,lecz teraz moj xo ciagle sie czepia ze na dysku I jest malo miejsca. wiem ze ostatnio ktos tez mial taki problem z tym komunikatem i tzreba bylo cos wklepac do rejestru.lecz nie moge tego znalezc.
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36682
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
Eliasz co ci szkodzi, zrób partycję 1GB, FAT-16 oczywiście i klaster 32 kB i posadź tam Swapa. Przy 160 MB Ramu zauważysz różnicę :cool:
|
|
|
#27 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ja mam swapa 500mb i starcza wg mnie swap wiekszy od 500mb to marnotrawstwo
|
|
|
|
#28 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A tu jest artykuł w temacie: http://www.benchmark.pl/artykuly/tes...strona-22.html 8 )
|
|
|
|
#29 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Lepszy efekt uzyskasz poprzez czesta defragmentacje partycji systemowej na ktorej tez jest swap.
|
|
|
|
#30 |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
ja mam oddzielny partycję na swap i temp, jest to 2GB w fat16. chodzi dobrze i nie ma problemu z czyszczeniem plików tymczasowych. swap jest ok 500MB przy 256MB RAM. nie wiem czy chodzi szybciej ale partycja systemowa jest prktycznie w 1 kawałku. defrag systemowej mniej więcej raz na miesiąc i to polega z rególy na tym, że przeskanuje i stwierdzi że dysk nie jest zdefragmentowany
ja polecam utworzenie partycji na plik swap i katalog na pliki tymczasowwe |
|
|
|
![]() |
|
|