![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mylicie sie
![]() ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wracając do tematu Olimpiady. ja ze swojej strony chciałem tylko powtórzyć słowa reporterów z radiowej "Trójki", którzy sukcesy na Olimpiadzie Estonii czy nawet Australii porównali do polskich "wyczynów" i stwierdzili: "bo oni mają sportowców, a my mamy działaczy sportowych.." trudno nie przyznać racji temu stwierdzeniu i odnieść go można nie tylko do sportów zimowych, ale ogólnie do sportu w Polsce.. nie odbierajcie tego, tak jak bym negował sukcesy Justyny Kowalczyk czy Tomka Sikory.. nie chcę po prostu by ich sukcesy przysłoniły fatalne występy reszty naszej ekipy..
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
"koniec wieńczy dzieło"
Witam wszystkich ! I tak oto ponad trzy godziny temu, zgasł ogień olimpijski. Skończyły się XX Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Turynie. Ceremonia zamknięcia była jedyna w swoim rodzaju - a czy ładna ? To na pewno kwestia gustu - w moim odczuciu wypadla nieźle, choć gorzej od pięknej ceremonii otwarcia - trochę za dużo było tutaj cyrku oraz nagłych "przejść" z oficjalnych momentów, do np. kolejnych pogoni za sprzedawcą kwiatów. Jakby trochę zapomniano, czego to było zakończenie ... I nadszedł już czas, aby choć w skrócie podsumować występ naszych reprezentantów na tych igrzyskach. Jaki on był ?? Przed chwilą słyszałem opinię prezesa PZN Tajnera - który bardzo dobrze ocenił nasz występ. Czy jednak słusznie ?? Chyba jednak nie ... Tak naprawdę wszystko zależy jak na to spojrzymy. Z jednej bowiem strony - zdobyliśmy dwa medale - czym dorównaliśmy do naszych najlepszych występów. Dodatkowo - zdobyliśmy chyba najwięcej w historii miejsc punktowanych. I to na pewno są plusy. Tylko, że oczekiwania były dużo, dużo większe - i to nie tylko na medale, ale też na dobre, a choćby przyzwoite wystepy, tak licznej jednak reprezentacji. Na pewno na pierwszy plan wysuwają się nasi medaliści - Justyna Kowalczyk - którą pochwalić trzeba nie tylko za medal, ale też za dobre 8 miejsce w pierwszym występie, oraz fakt, że pozbierała się i mimo problemów, pokazała, że jest naszą nadzieją na przyszłe lata. Także Tomkowi Sikorze należą się brawa - za dobry występ, szczególnie w ostatnim biegu i srebrny medal. Ten utytułowany już zawodnik pokazał, że nadal należy do światowej czołówki - i miejmy nadzieję, że pozostanie w niej przez kolejne jeszcze kilka lat - a może do kolejnych igrzysk ?? Szkoda tylko, że w pozostałych biegach - głównie przez fatalne strzelanie - nie odegrał znaczącej roli. A co można powiedzieć o pozostałych naszych reprezentantach ?? Na pewno o niektórych trochę dobrego. Przede wszystkim o skoczkach - mimo iż wielu liczyło na medal - to jednak uwzględniając aktualną dyspozycję Adama Małysza - zaprezentował się On naprawdę dobrze - szczególnie podczas pierwszego konkursu, oraz występu drużynowego. Także naszym pozostałym zawodnikom należą się gratulacje za oba te występy - 5 miejsce w konkursie drużynowym, to naprawdę dobry wynik. Szkoda, że konkurs na dużej skoczni, wypadł dość mizernie ... Słowa uznania należą się także niektórym pozostałym naszym reprezentantom - Krystynie Pałce za bardzo dobre - 5 miejsce w pierwszym biegu, naszej drużynie biatlonowej Pań za 7 miejsce, Katarzynie Wójcickiej za niezłe występy w łyżwiarstwie szybkim, parze sportowej w łyżwiarstwie figurowym, dla której był to pożegnalny występ na olimpiadzie, oraz jeszcze kilku reprezentantom, którzy plasowali się w drugiej dziesiątce, a ich występ był po prostu przyzwoity. Niestety są też dyscypliny - i zawodnicy, którzy albo zdecydowanie zawiedli pokładane w nich nadzieje - a patrząc na wyniki np. z PŚ - można było oczekiwać zdecydowanie więcej - mam na myśli głównie całą ekipę snowbordzistów, oraz np. narciarzy alpejskich - którzy tak naprawdę, niewiadomo po co pojechali do Turynu, czy też większą część ekipy łyżwiarzy szybkich. Ogólnie więc nasz występ - w uproszczeniu - można ocenić na trójkę z dużym plusem. Na pewno nasi medaliści zasłużyli na zdecydowanie lepszą ocenę - a także część wymienionych zawodników. Niestety reszta ekipy, albo wystąpiła na swoim - niskim poziomie - albo po prostu zawiodła. I stąd też taka całościowa ocena. Za cztery lata kolejne igrzyska - oby tylko ten czas nie był zmarnowany. A za dwa lata spotkamy się w Pekinie - mam nadzieję, że mimo wszystko Polacy zaprezentują sie tam lepiej niż w Atenach - a igrzyska te będą światowe, a nie Chińsko - światowe ![]() Pozdrawiam wszystkich ! I jeszcze raz gratulacje dla Justyny i Tomka - za uratowanie honoru i sprawienie nam wiele nerwów, ale też bardzo radosnych chwil !! ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale.. mam nadzieję, że się mylę ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Precz z internetem
Data rejestracji: 20.10.2005
![]() ![]() ![]() |
@ro29,ale ty piszesz posty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ZnakJaworznickiegoBikera
ale o niektorych zawodnikach nie mozna powiedziec, ze zawiedli lub wystapili slabo bo wystapili na swoim poziomie
oczywiscie jagna zawiodla na calej linii i nie ma co tutaj dyskutowac bo tak niestety jest i kolejna sprawa "niespodzianki" medal tomka sikory dziwi polakow...tylko nie wiem dlaczego. wiekszosc serwisow zagranicznych typowala go przed igrzyskami do walki o medale. jeden z redaktorow tvp powiedzial "to chyba najwieksza niespodzianka tych igrzysk" - widac jakie ma gosc pojecie o biatlonie. braz justyny tez nie jest niespodzianka (przynajmniej dla mnie) bo wszyscy wiedzieli na co ja stac. moja ocena tych igrzysk to 4
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
Ale jeśli nasz zawodnik wypada z trasy, czy też przybiega gdzieś w okolicach 40-50 lokaty - to trzeba się nad tym zastanowić, czy nie było to znacznie poniżej jego możliwości. I co najgorsze - jeśli część zawodników - a o tym mówiono nie raz - mówiła wprost, że jedzie tam dla nauki, dla treningu, prawie że dla zabawy - to w tym momencie, ja się pytam - czy to była olimpiada, czy też jakieś pierwsze lepsze zawody np. pucharu świata ? ![]() Cytat:
A jak widać Twoja ocena Igrzysk, jest zbliżona do mojej ![]() Cytat:
![]() Przeczytałem dziś dużo artykułów w "Przeglądzie Sportowym" (co prawda mam o tej gazecie niezbyt dobre zdanie - ale cóż - to jedyny dziennik sportowy w Polsce) - i z tego co widzę, to Włosi nie popisali się organizacyjnie. Tak sobie myślę, jakby ta olimpiada odbyła się w Zakopanym ![]() ![]() Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 27.02.2006 o godz. 22:46 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Nie chciałbym zabierać zawodnikom możliwości mierzenia się z najlepszymi, bo wiadomo, że to jest właśnie najlepszy sposób rozwoju swoich umiejętności, ale trzeba też jednak patrzeć realnie. Jeżeli na dany moment zawodnik nie osiągnął jeszcze poziomu olimpijskiego to powiedzmy sobie szczerze - nie powinien się tam wybierać. Cytat:
Cytat:
To jest niesmaczne nawet jak na dowcip..
![]() |
![]() |
#9 | |||
Guru
![]() |
Witam ponownie !
Cytat:
A z drugiej strony - jak zawodnik jedzie i robi "życiówkę" to oznacza, że jest postęp itd. - i że nie traktuje uczestnictwa w tej imprezie jak treningu czy przygody. Oczywiście inną kwestią jest sprawa, którą Ty poruszyłeś - czy jeśli ta jego życiówka jest i tak zdecydowanie gorsza niż nawet przeciętne światowe wyniki ... Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast część problemu, to także mentalność - nie wiem, czy słyszałeś - ale np. z wytyczeniem tras do biegów narciarskich (treningów) - co jak wiadomo w porównaniu do innych dyscyplin, wymaga niewielkich nakładów - są problemy - bo po prostu ludzie się nie godzą, aby trasa biegła przez ich tereny. Cóż ... może jakby im zaplacili ... Pozdrawiam ro29 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() ![]() ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
(a jej nawet nie kojarzę - nie znam nazwisk wszystkich naszych reprezentantów na olimpiadzie)
![]() |
![]() |
|
|