Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.10.2003, 13:59   #1
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
win 2000 pl(sp4) - problem....

!!!witam!!!

No wreszcie po zabawach z dyskami, doszedlem do instalacji win 2000 pl z sp4, ale mam naturalnie kilka problemow......
.........otoz wylaczylem sobie wszoraj kompa(jeszcze 98 ) i bylo wszystko ok, wlozylem do FDD i zaczolem instalacje Win 2000, po wczytaniu dyskietki ekran monitora(lewy-dolny rog) tak troche mroga sie i cos sie trzas(Monitor: Panasonic PanaSync/Pro P50) wiec go rozmagnesowalem przyciskiem do tego stosownym na monitorze, ale nie pomoglo......wylaczalem glosniki i je odsunolem ale to niby pomaga, niby nie - sam nie wiem.......
........Nastepnie zajolem sie instalacja Win na dobre, myslalem ze monitor jak przez noc odpocznie to juz mu nic nie bedzie w win 98 nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo, pelen optymizmu poszedlem spac.........a tu dzis monitor trzesie sie jeszcze bardzie......nawet nie chodzi o to ze nie bardzo sie da pracowac to jeszcze boje sie o niego...Obecnie terzesie sie tak dosc porzadnie prawy gorny rog, a w czoraj jak instalowalem progsy an win'ie trzasl sie prawy dol... .......co mam zrobic co sie dzieje, i czym mi to grozi............
-------------------------------------------------
To jest moj drugi problem....dotyczacy uzdkownikow(mniej wazny, dla mnie)..........
..........w Win standardowo ustawione bylo Administrator i Gosc.....chcialem wywalic i goscia i admina i zrobic swoich ale to sie nie udalo.....wiec goscia zostawilem w spokoju(bez hasla),a admina(administrator), zamienilem na "mqy"(pelna kontrola) i zrobilem "Adam"(pelna kontrola), wszystko jest ok. ale tylko w plikach win'a(C:\Documents and Settings), sa tylko trzy katalogi, Administrator, All Users i Default User(ukryty), z mojej dedukacji wynika ze ja czyli mqy jestem(mam pliki w katalogu)"administrator", przy czym zgadzaja mi sie pliki z pulpitu(wszystko oprucz:"Moj Komputer, Moj Dokumenty, Kosz, Moje miejsce sieciowe i Internet Explorer") i Mojch DOkumentow, z menu Start juz nie bardzo(w "Administrator" nie ma tych wszystkich ktore mam ja), problem: gdzie jest "Adam" i w sumie "mqy"(a nie "Administrator"), do obu uzydkownikow mozna sie zalogowac z odpowiednim haslem.......
mqy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.10.2003, 17:10   #2
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
problem pierwszy - wizyta w serwisie z monitorem.
to nie jest wina zmiany systemu z win98 na 2000.

problem drugi - zostaw administratora w spokoju załóż tylko hasło, załóż użytkownika -nazwa dowolna np.mqy o uprawnieniach administratora + hasło i wszystko gra.
gościa też pozostaw, jeśli ktoś niezna twoich haseł może wejść jako gość, ale nie ruszy ci systemu i katalogów administratora i twoich czyli np. mqy

to moja opinia
pozdrawiam
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2003, 17:15   #3
mqy
Wymiatacz

prosze i o dalsze opinie.......
a i jeszcze jedno czy na win 2k instalowac Force aspi(1.7)?dla fieuro
PS. Prosze o szybka odpowiec......

Ostatnio zmieniany przez mqy : 15.10.2003 o godz. 17:19
Stary 15.10.2003, 17:23   #4
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mi dzialaja dobrze stert adapteca 4.60 - bez koniecznosci force czy fix
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.10.2003, 21:29   #5
mqy
Wymiatacz

Cytat:
CrazyLucas napisa***322;(a)
mi dzialaja dobrze stert adapteca 4.60 - bez koniecznosci force czy fix
Jesli chodzi o stery Aspi to mam ForceAspi 1.7 czyli 4.60, dziala fajnie palilem juz w Feuiero!...........

Ale mam inny problem[Przyjmijcie ludzie, ze urodzilem sie tylko po to aby cierpiec], otoż na Win 2000 miga mi i moj Panasonic(symbol wyzej) i jakis 15 calowy Likom. ......a na Win 98(drugi HDD), nie miga ani pierwszy ani drugi............no ten Likom troszke, ale taki charakter tego monitora, takze to jest jak byc powinno........
PS.poooooooooommmmmmmocccccccccyyyyyyyyyyyyy!!!!!! !!!!!
Co mam teraz zrobic.... ratujcie...... zyletka czy Win 2000.....................
Stary 16.10.2003, 11:47   #6
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ustaw prawidłowo szybkość odświeżania ekranu: pewnie standadowo Ci się założyło 60Hz.
Pozyteczne są programiki typu Refreshforce a tak wogóle to polecam pakiet programów dołączany do sterowników Omegi: rozpozna Ci świetnie monitor i ustali prękości odświeżania dla wszystkich rozdzielczości. 8)
Stary 16.10.2003, 11:57   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak jak pisal esem

w windach nt (czyli tez 2000) nie ma czegos takiego jak odswierzanie optymalne - zainstaluj monitor (jesli masz stery) i recznie ustaw odswierzanie dla wszystkich razdzialek
potem w dxdiag ustaw ponownie odswierzanie "zastepcze" dla trybow dx (zeby w grach tez nie migalo)

ale najlatwiej uzyc refreashforce - zaltwi to w okolo 1 sec 8)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.10.2003, 12:24   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
stery omegi - dobra rzecz - cho transfery od tego pana sa kijowe
to jest kwestia sterownikow - niestety, ja mialem w xp podobna rzecz - monitor super, karta super - a jak na catalystach 3.8 wchodzilem w zaawansowane menu obslugi ekranu to nie bylo sily zeby obraz nie zafalowal...
wrocilem do 3.7 - i wszystko gra

niestety nie wiem ani jaka masz karte ani jakie sterowniki - koniecznie zainstaluj stery do swojego monitora! bo bez tego to rozne rzeczy sie dzieja...
Stary 16.10.2003, 17:30   #9
mqy
Wymiatacz

!!!witam!!!

Co ta za program ten "refreashforce", skad go moge wziasc................
...Karta graficzna to Riva TNT m64(32 mb ramu), dzialam na nowych FX(detonatory), bo takie znalazlem na jakiejs plytce, z bodajze eksperta, na 2k.......(ew. prosze o linki do seterownikow, "uznanych" za najlepsze do mojej karty, chetnie sciagne, cos dobrego, byl gdzies post o tym...Dzialam na rozdzielczosci 1024 na 768(32 bity) - od "urodzenia" nigdy innaczej nie pracowalem(a i poszukam tych sterow do monitora)...........
Stary 16.10.2003, 17:49   #10
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
mqy napisa***322;(a)
!!!witam!!!

Co ta za program ten "refreashforce", skad go moge wziasc................
...Karta graficzna to Riva TNT m64(32 mb ramu), dzialam na nowych FX(detonatory), bo takie znalazlem na jakiejs plytce, z bodajze eksperta, na 2k.......(ew. prosze o linki do seterownikow, "uznanych" za najlepsze do mojej karty, chetnie sciagne, cos dobrego, byl gdzies post o tym...Dzialam na rozdzielczosci 1024 na 768(32 bity) - od "urodzenia" nigdy innaczej nie pracowalem(a i poszukam tych sterow do monitora)...........
Oj, grafę to Ty masz cieniutką...
www.guru3d.com - tu masz wszystko. 8)
Stary 16.10.2003, 17:56   #11
mqy
Wymiatacz

Cytat:
esem napisa***322;(a)
Oj, grafę to Ty masz cieniutką...
www.guru3d.com - tu masz wszystko. 8)
Prosze cofnij to co powiedziles.... .....
PS. To niestety nie ja ja kupowalem..........
Stary 16.10.2003, 17:59   #12
esem
OldBoy

Cytat:
mqy napisa***322;(a)
Prosze cofnij to co powiedziles.... .....
PS. To niestety nie ja ja kupowalem..........
Załatwione. Cofam, nie masz cienkiej grafy. 8)
Stary 16.10.2003, 18:08   #13
mqy
Wymiatacz

Cytat:
esem napisa***322;(a)
Załatwione. Cofam, nie masz cienkiej grafy. 8)
Szkoda ze nie zmienia to faktu, ze sie sfrajerowalem......
PS.Choc teraz sie przynajmniehj czuje dowartosciowany - mam pozadna grafe, bez dwuch zdan(na jak esem pochwalil to mucha nie siada)
Stary 17.10.2003, 14:15   #14
mqy
Wymiatacz

....UPDATE!.........
.....Refreshforce naturalnie pomogl.......
.....A jesli chodzi o moj stary problem z nagrywaniem(moze ktos pamieta), to istalacja Win 2000(z formatem C:\), pomogla, swietnie sie nagrywa........
Stary 23.11.2003, 19:55   #15
mqy
Wymiatacz

!!!witam!!!

No i problem wrocil, uzylem wymienionego[post wyzej] programu, ale problem wrocil...............
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: