![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
win 2000 pl(sp4) - problem....
!!!witam!!!
No wreszcie po zabawach z dyskami, doszedlem do instalacji win 2000 pl z sp4, ale mam naturalnie kilka problemow...... .........otoz wylaczylem sobie wszoraj kompa(jeszcze 98 ) i bylo wszystko ok, wlozylem do FDD i zaczolem instalacje Win 2000, po wczytaniu dyskietki ekran monitora(lewy-dolny rog) tak troche mroga sie i cos sie trzas(Monitor: Panasonic PanaSync/Pro P50) wiec go rozmagnesowalem przyciskiem do tego stosownym na monitorze, ale nie pomoglo......wylaczalem glosniki i je odsunolem ale to niby pomaga, niby nie - sam nie wiem....... ........Nastepnie zajolem sie instalacja Win na dobre, myslalem ze monitor jak przez noc odpocznie to juz mu nic nie bedzie w win 98 nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo, pelen optymizmu poszedlem spac.........a tu dzis monitor trzesie sie jeszcze bardzie......nawet nie chodzi o to ze nie bardzo sie da pracowac to jeszcze boje sie o niego...Obecnie terzesie sie tak dosc porzadnie prawy gorny rog, a w czoraj jak instalowalem progsy an win'ie trzasl sie prawy dol... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------- To jest moj drugi problem....dotyczacy uzdkownikow(mniej wazny, dla mnie).......... ..........w Win standardowo ustawione bylo Administrator i Gosc.....chcialem wywalic i goscia i admina i zrobic swoich ale to sie nie udalo.....wiec goscia zostawilem w spokoju(bez hasla),a admina(administrator), zamienilem na "mqy"(pelna kontrola) i zrobilem "Adam"(pelna kontrola), wszystko jest ok. ale tylko w plikach win'a(C:\Documents and Settings), sa tylko trzy katalogi, Administrator, All Users i Default User(ukryty), z mojej dedukacji wynika ze ja czyli mqy jestem(mam pliki w katalogu)"administrator", przy czym zgadzaja mi sie pliki z pulpitu(wszystko oprucz:"Moj Komputer, Moj Dokumenty, Kosz, Moje miejsce sieciowe i Internet Explorer") i Mojch DOkumentow, z menu Start juz nie bardzo(w "Administrator" nie ma tych wszystkich ktore mam ja), problem: gdzie jest "Adam" i w sumie "mqy"(a nie "Administrator"), do obu uzydkownikow mozna sie zalogowac z odpowiednim haslem....... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
problem pierwszy - wizyta w serwisie z monitorem.
to nie jest wina zmiany systemu z win98 na 2000. problem drugi - zostaw administratora w spokoju załóż tylko hasło, załóż użytkownika -nazwa dowolna np.mqy o uprawnieniach administratora + hasło i wszystko gra. gościa też pozostaw, jeśli ktoś niezna twoich haseł może wejść jako gość, ale nie ruszy ci systemu i katalogów administratora i twoich czyli np. mqy to moja opinia pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
![]() |
prosze i o dalsze opinie.......
a i jeszcze jedno czy na win 2k instalowac Force aspi(1.7) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS. Prosze o szybka odpowiec...... Ostatnio zmieniany przez mqy : 15.10.2003 o godz. 17:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
mi dzialaja dobrze stert adapteca 4.60 - bez koniecznosci force czy fix
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Ale mam inny problem[Przyjmijcie ludzie, ze urodzilem sie tylko po to aby cierpiec], otoż na Win 2000 miga mi i moj Panasonic(symbol wyzej) i jakis 15 calowy Likom. ![]() ![]() ![]() PS.poooooooooommmmmmmocccccccccyyyyyyyyyyyyy!!!!!! !!!!! Co mam teraz zrobic.... ratujcie...... zyletka czy Win 2000..................... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Ustaw prawidłowo szybkość odświeżania ekranu: pewnie standadowo Ci się założyło 60Hz.
Pozyteczne są programiki typu Refreshforce a tak wogóle to polecam pakiet programów dołączany do sterowników Omegi: rozpozna Ci świetnie monitor i ustali prękości odświeżania dla wszystkich rozdzielczości. 8)
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak jak pisal esem
w windach nt (czyli tez 2000) nie ma czegos takiego jak odswierzanie optymalne - zainstaluj monitor (jesli masz stery) i recznie ustaw odswierzanie dla wszystkich razdzialek potem w dxdiag ustaw ponownie odswierzanie "zastepcze" dla trybow dx (zeby w grach tez nie migalo) ale najlatwiej uzyc refreashforce - zaltwi to w okolo 1 sec 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
stery omegi - dobra rzecz - cho transfery od tego pana sa kijowe
![]() to jest kwestia sterownikow - niestety, ja mialem w xp podobna rzecz - monitor super, karta super - a jak na catalystach 3.8 wchodzilem w zaawansowane menu obslugi ekranu to nie bylo sily zeby obraz nie zafalowal... wrocilem do 3.7 - i wszystko gra niestety nie wiem ani jaka masz karte ani jakie sterowniki - koniecznie zainstaluj stery do swojego monitora! bo bez tego to rozne rzeczy sie dzieja...
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
!!!witam!!!
Co ta za program ten "refreashforce", skad go moge wziasc................ ...Karta graficzna to Riva TNT m64(32 mb ramu), dzialam na nowych FX(detonatory), bo takie znalazlem na jakiejs plytce, z bodajze eksperta, na 2k.......(ew. prosze o linki do seterownikow, "uznanych" za najlepsze do mojej karty, chetnie sciagne, cos dobrego, byl gdzies post o tym...Dzialam na rozdzielczosci 1024 na 768(32 bity) - od "urodzenia" nigdy innaczej nie pracowalem(a i poszukam tych sterow do monitora)........... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
www.guru3d.com - tu masz wszystko. 8)
![]() |
![]() |
#11 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PS. To niestety nie ja ja kupowalem.......... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() PS.Choc teraz sie przynajmniehj czuje dowartosciowany - mam pozadna grafe, bez dwuch zdan(na jak esem pochwalil to mucha nie siada) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
![]() |
....UPDATE!.........
.....Refreshforce naturalnie pomogl....... .....A jesli chodzi o moj stary problem z nagrywaniem(moze ktos pamieta), to istalacja Win 2000(z formatem C:\), pomogla, swietnie sie nagrywa........ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
![]() |
!!!witam!!!
No i problem wrocil, uzylem wymienionego[post wyzej] programu, ale problem wrocil............... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|