![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |||||
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Ja za transfer 55 kilo bajtów /sekunda staly na necie placę za 2 kompy 100
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 06.05.2003 o godz. 01:13 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Panowie przecież to i tak wszystko opiera się na umowie. To jest jak z bombardowaniem szpitali, można to robić ale nie wolno. Jeśli jako użytkownik podpisujesz umowę, w której czarno na białym jest napisane, że nie można dzielić to znaczy, że zgadzasz sie z tym. Co jest bardziej niemoralne: złamanie umowy czy ustalanie wysokich cen na usługi? Z każdej strony wygląda to inaczej ale to i tak rynek ostatecznie ustali warunki.
Dobrej nocy życzę
|
|
|
#7 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
tylko ze jest maly problem - np u mnie mamy 0.5Mb na ~20 kompow, kaza jest dosc popularnym narzedziem do poszukiwania plikow wiec czasami jak sie paru *****i zasiedzi to sprawdzenie glupiej poczty staje sie Mision Imposible dostawca ma to w dupie bo i tak w praktyce konkurencji nie ma (2 firma swiadczaca net w naszym miescie jest warta, neo jest za drogie i nie ma zasiegu, pakiety internetowe - big )niby cos tam robi ale jak net padnie to trzeba go ostrymi smsami poganiac zeby ruszyl dupe (przy zakladaniu lacza jakby go starsza Skarboka niepostraszyla to zapewne do dzis byl bym modem friendly ) ![]() poza tym niekazdy zawsze wchodzi tylko na jakies durne chaty/sprawdza poczte - co jak pol bloku zacznie zaciagac nowego direct x'a albo jakies tapety/darmowy fost i juz mam predkosc jak na ruskim modemie szcescie ze niemamy u siebie rasowych mapsajm'ow bo juz wogole byla by padaka
|
|
|
|
#8 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
bas - z tym czy wykazesz czy nie mozna polemizowac - tak jak polemizuje sie z terminem 'straty kompanii muzycznych' w odniesieniu do piractwa muzycznego - wiekszosc ludzi by nie kupila nigdy tej muzy ktora zasysa - wiec mowienie o stratach jest nonsensem - ale to zabawa dla prawnikow - mam za to inne pytanie: czy kazdy kogo podlaczycie ma mozliwosc ssac tak jak mapsjan? czy reszta jest blokowana, bo zasmieca lacze?
a co do kablowania i podlaczania userow - wiem jak to wyglada i ile to kosztuje bo jestem czlonkiem rady nadzorczej stowarzyszenia ktore kladlo siec na naszym osiedlu - z tym ze my nie zarabiamy na tym tylko wychodzimy na zero - wiec ceny sa jeszcze nizsze
|
|
|
|
#9 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
[QUOTE]eloise napisa***322;(a)
wnioskuję z tego, że dla Was (dostawców internetu) idealni klienci to tacy, którzy wchodzą do internetu raz na 2 dni, odbierają pocztę i czytają newsy na onecie przez 15 minut - no bo "nie obciążają łącza" a abonament za miesiąc i tak zapłacą [/qupte] Tak, zasatanwiałeś się dlaczego są siecie, które wycinają programy p2p(nie my)? Właśnie dlatego, że p2p generują stałe obciążenie. Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | ||||
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
Cytat:
Firma jak zaczynała kilka lat temu działalność to musiała wybudować całą infrastrukturę, i zaczynała od 1 później 2 itd klientów, a wtedy za łącze z telbanku płaciło się więcej niż teraz za łącze z futuro, więc koszty były ogromne. W tej chwili sieć jest monitorowana przez 24h przez serwery, które sprawdzają czy wszystkie strategiczne punkty działają i w razie awarii mamy to w statystykach i dostajemy sms'a, dodtakowo przez prawie 24h/dobę sie cjest monitorowana przez ludzi, wprawdzi nic się raczej niestanie, ale np gdyby dzisiaj w nocy powiedzmy o 3 padł router(to tylko sprzęt) to musiałbym wziąść paczke fajek, założyć spodnie, wsiąść w samochód(taksówkę, ja też czasami mam prawo napić sie piwa) i dziękować warunkom technicznym, że do serwerowni mam jakiś kilometr. |
||
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat: