![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WinXp pro vs Win2003 server - testy porównawcze
A więc skusiłem się za radą większości forumowiczów i wybrałem w podarunku od M$ win 2003 server enterprise. Zainstalowałem na osobnych partycjach oba systemy oraz identyczne oprogramowanie na obu, w celu wiarygodności testów i takie są pierwsze wyniki:
- instalacja; XP - 35 minut, 2003 - 29 minut - zajetość twardziela; XP 1.2 GB, 2003 1.45 GB - uruchamianie; XP 48 sek, 2003 33 sek. - zajętość RAM-u po uruchomieniu; XP 145 MB, 2003 107 MB - uruchaminie worda; XP 2,3 sek, 2003 natychmiast (poniżej 0,5 sek) - skanowanie antywirusowe wszystkich partycji; XP 14,5 minuty, 2003 8 minut ! - defragmentacja; XP nic innego nie mogę zrobić; 2003 mogę uruchamiać inne programy - włożenie płyty do napedu; XP kursor myszy nieruchomieje, 2003 mogę klikać do woli tyle początkowych wrażeń, testy wykonano na Athlonie 1.2 GHz i 256 MB Ram.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
A jak z kompatybilnościa programów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
poza NortonSystemWorks 2003 wszystko chodzi, także i tu moje zaskoczenie, pod win2003 instaluje się czysty ghost 2003, czyli obraz partycji można wykonać
![]()
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 31.01.2004 o godz. 14:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ŁAŁ, a może nie będę próbował tego XP bo nie ma sensu.
No ja pod 2003 mam troche problemy z grafika (gry np.), tak to miodzio. Powtarzam poraz kolejny - niezawodność windy 2003, użyteczność stylizacja XP, czy może być coś piękniejszego? ![]() Jedyny błąd i dziwactwo które mnie zaskoczyło to to jak założyłem drugi profil użytkownika a pod nim zawiesza się winamp za każdym razem po 5 sekundach grania i jeszcze coś szok ![]()
![]() |
#5 |
liniejący leming
Zlotowicz
... jeszcze jeden drobiazg, zapełnienie bufora pod Neronkiem podczas nagrywania;
winXP 92-95%, win 2003 stałe 98%
![]() |
#6 |
BURN, BABY, BURN :)
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
jedyna rzecz która mnie drazni i nie bardzo da się ją zmienić to przyśpieszenie teksturowania AGP - ale bez tego wszystko chodzi... pomagam sobie sterownikami omega drivers... drażni to hasło na poczatku i strasznie duzo niepotrzebnych opcji... ale miło steruje się danymi na dyskach, dyskami, wszędzie mamy dostę i nie ma głupich pytań, typu - na pewno? podoba mi się - ale w czerwcu kończy mi się free trial...
![]() |
#7 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
@Zetoxa, to Ci se moze przydać
![]() przetestowane w warunkach bojowych ![]() pozdro
![]() |
#8 |
liniejący leming
Zlotowicz
@khamill, mozesz sie pozbyć hasła, i tego kretyńskiego ctrl+alt+del, użyj tweakera od woitasa
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=30134 @cana, dzięki za linka
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Chyba się skuszę na Win2003, wersja działania sysu w/g Zetoxy wygląda miodzio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nabylem droga kupna wreszcie dvd z w2k3 - zobaczymy co to umie - ale jzu wiem ze ejst dobrze - caly moj znajomy akademik na tym jedzie - a oni raczej wiedza co dobre
![]() |
![]() |
#11 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
@Kraluk, zanim jest miodzio to ciut czasu trzeba zutylizować na grzebanie i szukanie np co to jest ten błąd 6008
![]() ale sys jest tego wart, choć ja nie narzekałem na xpka zanim na 180 dni nie zastąpił go win2003 EE @Sid, bo faktycznie ten serwerowy xp /jak by nie było zgłasza się jako nt 5.2 ![]() wadą jest natomiast to że brak dobrych tweakerów ( a te które IMO są ok to są już oficjalnie niedostepne vide tweak-xp.net firmy totalidea ) i więcej niż w xp czy 2k trzeba zrobić z palca, i za wadę traktuję to że mój ulubiony ( ze względu na nikłe obciążenie kompa i darmowość oraz w sumie skuteczność i bezproblemową kolaborację z resztą softu) antyvirus firmy H+BEDV nie potrafi odpalić pod win2003 guarda jako usługi ![]() pozdro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 31.01.2004 o godz. 23:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stary wypalacz
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
A jak jest z wysylaniem informacji przez winde do M$.
Kiedys byl o tym topic, ale nic nowego sie nie dowiedzialem. Moze ktos z Was wie cos na ten temat.
![]() |
#13 |
![]() |
na czas instalacji wyciagasz kabel sieciowy z kompa - a potem w firewallu (naturalnie innym niz systemowy) djesz prosbe o zezwolenie za kazdym razem - i po jakims czasie wytniesz drania
![]() |
![]() |
#14 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Jakiego drania?
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
ciapus - zainstaluj firewalla to zobaczysz czy sie laczy czy nie - tak na wszelki wypadek - powiedzmy ze to jak mycie rak po wizycie w toalecie
![]() |
![]() |
|
|