Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zdejmowanie SIMLOCKów (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zdejmowanie-simlockow-36375/)

LECHWOS 24.07.2004 00:48

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
A nie wiecie jak się ma ta sprawa do kart platform cyfrowych??

Oglądanie płatnej telewizji bez opłacania abonamentu jest nielegalne i podlega karze. :mruga: a co cie interesuje mogo pomudz troche sie tym interesuje

gallus 24.07.2004 00:53

Nie no nie chodzi mi o to tylko czy można się ogłaszac, że się przerabia te karty oryginalne na takie nie wpełni oryginalne ;)??
Bo np. ludzie kupuja Cyfre+ z najtańszym abonamentem a przerabiajakarte na najdroższy.
A w sumie jak się znasz to jak się modyfikuje ten chip tej karty??

LECHWOS 24.07.2004 01:09

Cytat:

Nie no nie chodzi mi o to tylko czy można się ogłaszac, że się przerabia te karty oryginalne na takie nie wpełni oryginalne ;)??
Bo np. ludzie kupuja Cyfre+ z najtańszym abonamentem a przerabiajakarte na najdroższy.
A w sumie jak się znasz to jak się modyfikuje ten chip tej karty??

Karta MOSC to nic innego jak oryginalna karta providera, do której dopisywani są dodatkowi providerzy i dodatkowe klucze. Do zaprogramowania karty mosc będziemy potrzebowali programu *****, programatora z kieszenią na programowaną kartę, np. Phoenix i kabelek łączący programator i komputer
a tak apropo to teraz juz nie ma mozliwosci podbicia pakietu na wyzszy chwilowo
:mruga:
poczytaj tam maz wszystko http://satmen.unas.cz/index.htm

gallus 24.07.2004 01:14

Wielkie dzięki LECHWOS, jutro sobie poczytam bo dziś już niezbyt mi się chce, a pytanie było czysto teoretyczne :)
Pozdro ;)

Degrim 24.07.2004 01:37

Widze ze temacik sie rozwinal .
To dobrze. :)

Dzieki za info bo wlasnie chcem zalozyc wlasny mini interesik z simlockami i mialem obawy co do legalnosci tego :) bo wiecie nie chcialbym miec nieprzyjemnosci z policja itp.

Mily_ 24.07.2004 17:55

hmmm... a ile będziesz brał za ściągnięcie SIMLOCKA?

forest 24.07.2004 18:30

Cytat:

Napisany przez Degrim
Widze ze temacik sie rozwinal .
To dobrze. :)

Dzieki za info bo wlasnie chcem zalozyc wlasny mini interesik z simlockami i mialem obawy co do legalnosci tego :) bo wiecie nie chcialbym miec nieprzyjemnosci z policja itp.

Polecam Ci przemyślenie sprawy, bo jeśli nie zajmujesz się tym w pełni profesjonalnie to z Twojego interesu mogą wyjść nici, chybą że chcesz zdejmowac simlocki z nokii siemensa i panasonica generując kod z internetu- to co innego:P
Kiedyś się tym interesikiem zajmowałem, jak chcesz pogadać,
zapraszam na priv.
F.

sayan 24.07.2004 19:18

siemens c55 to jest cholerstwo, żeby sciągnac sim-locka, trzeba coś tam lutować w środku .. dokładnie nie wiem o co chodzi. Ale jak potrzebowałem zdjąć to we wrocławiu dwa komisy chciały mi to zrobic, jeden za 70zł a drugi za 45zł, skorzystalem z tej drugiej oferty no i trwalo to godzine.

GUMI70 24.07.2004 19:24

siemens A52 jest chyba z jednego miotu. niech go ... . w komisach mi mówią że robi to tylko jeden koleś w lublinie i trzeba oddać telefon na cały dzień. moja córka dostała go na komunię a ja mam problem z simplusem.

gallus 24.07.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez GUMI70
siemens A52 jest chyba z jednego miotu. niech go ... . w komisach mi mówią że robi to tylko jeden koleś w lublinie i trzeba oddać telefon na cały dzień. moja córka dostała go na komunię a ja mam problem z simplusem.

No to chyba bez spawania w środku się nie uda, bo ja troszeczke szukałem jakiegoś generatorka, ale nic :zly: chyciaż może źle szukałem...

epol 24.07.2004 22:52

sayan Od C55 Siemens zaczał zabezpieczać fony. Na poczatku trzeba bło lutowac itp. Po pau tygodniach już tego nie było trzeba robić. Progamy same to omijają. Wiem cos o tym bo w tmy siedze. Jesli ktoś chce pomocy to sluże nią ;)

tomek_wap 25.07.2004 01:29

Witam

Pytanie dot. simlocka (chodzi szczegolnie o Sony Erocsson T610/T630), bo slyszalem ze po sciagnieciu simlocka przestaje dzialanie MMSow, tzn. jakies oprogramowanie jest usuniete i powoduje to niepoprawna konfiguracje do wysylania MMSow.

Czy to prawda?
Mam karte sim w sieci Idea.

Dzieki

mjq666 25.07.2004 09:19

Cytat:

Pytanie dot. simlocka (chodzi szczegolnie o Sony Erocsson T610/T630), bo slyszalem ze po sciagnieciu simlocka przestaje dzialanie MMSow, tzn. jakies oprogramowanie jest usuniete i powoduje to niepoprawna konfiguracje do wysylania MMSow.

Czy to prawda?
Nie

mjq

epol 25.07.2004 14:18

Cytat:

No to chyba bez spawania w środku się nie uda, bo ja troszeczke szukałem jakiegoś generatorka, ale nic chyciaż może źle szukałem...

Do "prawdziwego" Siemensa nie dostaniesz generatora kodów.

Remix 25.07.2004 16:50

Witam!

Nie traci sie gwarancji, kiedy sciaga sie simlock'a za pomoca kodu - utrata gwarancji jest tylko wtedy, gdy ingeruje sie w oprogramowanie telefonu przy p[omocy kabla i softu (a to jest do sprawdzenia w jaki sposob zostal sciagniety simlock)
Na moim forum jest dzial supreme(trzeba sie zarejestrowac :P), w ktorym jest adres do stronki internetowej, ktora generuje kody do sciagania simlock'ow. Sam probowalem na mojej Nokii 6100 oraz 6610 i zdjelo bez problemow.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:36.