Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zdejmowanie SIMLOCKów (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zdejmowanie-simlockow-36375/)

mjq666 25.07.2004 16:55

Cytat:

Nie traci sie gwarancji, kiedy sciaga sie simlock'a za pomoca kodu
Ta. Dopoki nie oddasz telefonu na serwis.

mjq

epol 25.07.2004 17:01

remix Ameryki nie odkryłeś pisząc, że sim-locka z Nokii można zdjąć kodem :) W sieci jest mnóstwo (naprawde tego jest masa) softu do generowania tekich kodów. Jak wiadomo Nokia to syf, więc i sim-lcoka można z niej zdjąć po kodzie.

Jabson 25.07.2004 18:18

Ciekawe jak wygląda sprawa z samsungiem X100... bo w sumie sciagnalbym se simla z tego... kabelek mam... tylko nie wiem czy pojdzie tak latwo jak z nokia :) Znacie moze jakies koncepcje?

pozdro!

epol 25.07.2004 18:42

Zerknij tutaj:

http://forum.gsmhosting.com/vbb/show...highlight=x100

LECHWOS 25.07.2004 18:45

Cytat:

Napisany przez Jabson
Ciekawe jak wygląda sprawa z samsungiem X100... bo w sumie sciagnalbym se simla z tego... kabelek mam... tylko nie wiem czy pojdzie tak latwo jak z nokia :) Znacie moze jakies koncepcje?

pozdro!

wyjmij sim karte wbij kod #*7337# i juz po sim lock :spoko:

mjq666 25.07.2004 18:56

Cytat:

Jak wiadomo Nokia to syf, więc i sim-lcoka można z niej zdjąć po kodzie.
Za chwile zacznie sie kolejna wojna o to co lepsze ;)

mjq

epol 25.07.2004 19:27

Sorki jeśli tym kogoś obraziłem, ale takie jest moje zdanie. Nie będe pisał dokładnie czemu tak jest bo nie potrzeba nam nastepnej wojny.

Remix 25.07.2004 20:28

Witam!

Na stronie o ktorej pisze mozna zdejmowac simlocki z Nokii, Siemensa, Panasonica, LG i Vitela...
Nokia to syf? to dlaczego ma 70% rynku swiatowych telefonow komorkowych?

Degrim 25.07.2004 21:02

Nie ma co okreslac telefonow czy to syf czy nie. Kazdy telefon ma swoje wady i zalety. Jadnak zgodze sie z tym ze ma go spora liczba ludzi. (To chyba o czyms swiadczy).

forest 25.07.2004 22:19

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Nie traci sie gwarancji, kiedy sciaga sie simlock'a za pomoca kodu - utrata gwarancji jest tylko wtedy, gdy ingeruje sie w oprogramowanie telefonu przy p[omocy kabla i softu (a to jest do sprawdzenia w jaki sposob zostal sciagniety simlock)
.

Oczywiście że nie traci się gwarancji usuwając simlocka za pomocą kodu w salonie operatora co jest odnotowane w karcie gwarancyjnej i kosztuje kilkaset PLN.
W umowie która podpisujesz z operatorem jest paragraf, w którym jest czarno na białym że usunięcie simlocka jest złamaniem umowy i skutkuje utratą gwarancji.

f

epol 25.07.2004 22:21

Jak już pisałem nie będe się wypowiadał na temat Nokii. Nie chce zrobić z tego tematu kolejnej wojny o telefonach :D A jeśli kogoś interesuje moje zdanie to prosze używć szukajki. A jeśli bedzie jeszcze malo to dam linki do innych forum (jak to odmienić w liczbie mnogiej?)z moimi wypowiedziami na ten temat. A tam (serisy o telkach) bywały burzliwe dyskusje.

forest 25.07.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez tomek_wap
Witam

Pytanie dot. simlocka (chodzi szczegolnie o Sony Erocsson T610/T630), bo slyszalem ze po sciagnieciu simlocka przestaje dzialanie MMSow, tzn. jakies oprogramowanie jest usuniete i powoduje to niepoprawna konfiguracje do wysylania MMSow.

Czy to prawda?
Mam karte sim w sieci Idea.

Dzieki

Możesz usunąć simlock kodem bez ryzyka.(T610 niektóre wersje softu moge pomóc)
Są programy które mają błędy i zdarzają się wpadki podobne do tej którą przytoczyłes najczęściej w darmowym sofcie w przypadku nowości na rynku.
f

epol 25.07.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez forest
Oczywiście że nie traci się gwarancji usuwając simlocka za pomocą kodu w salonie operatora co jest odnotowane w karcie gwarancyjnej i kosztuje kilkaset PLN.
W umowie która podpisujesz z operatorem jest paragraf, w którym jest czarno na białym że usunięcie simlocka jest złamaniem umowy i skutkuje utratą gwarancji.

f

Dodam tylko, że jeśli samemu zdobedzie się owy kod to i tak się traci gwarancje, bo nie ma wpisu w karcie gwarancyjnej.

Sorki za dwa posty pod rząd.

forest 25.07.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez epol
Jak już pisałem nie będe się wypowiadał na temat Nokii. Nie chce zrobić z tego tematu kolejnej wojny o telefonach :D A jeśli kogoś interesuje moje zdanie to prosze używć szukajki. A jeśli bedzie jeszcze malo to dam linki do innych forum (jak to odmienić w liczbie mnogiej?)z moimi wypowiedziami na ten temat. A tam (serisy o telkach) bywały burzliwe dyskusje.

Może byś sprecyzował wypowiedź bo wrzucanie do jednego worka lowendy typu 1100, czy starsze seria 3x00 i seria 6,7, oraz communicatorów to nieporozumienie.Zawsze to NOKIA co?
Każdy producent jest ma swoje miejsce na rynku (chodzi mi o grupe odbiorców). Dla jednego liczy się logo i ładny dzwonek dla innego funkcjonalność a jeszcze innego prosota obsługi, małe wymiary dobra bateria awaryjność, jakośćwykonania, kompatybilność no i marka:P etc. etc. etc.
F

Jabson 26.07.2004 03:22

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
wyjmij sim karte wbij kod #*7337# i juz po sim lock :spoko:

sprawdzales, czy tylko slyszales... bo nie chce miec potem jakiejs awarii fona :) i czy dziala z nowszymi softami... bo wiem ze niektore kody dzialaja, ale tylko na starszych?

pozdro!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:20.