![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
no to teraz co nie bedzie cennika rozmow miedzymiastowych
No bo skad mam wiedziec ze dzwonie do innego miasta Zreszta mnie to nie dotyczy bo mam tylko tel. komorkowy, ale tak z ciekwosci pytam.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wymysł z numerem kierunkowym nie jest żadną nowością. w grecji, gdzie się nieźle zabawiłem, numery zaczynają się właśnie od kierunkowego. saloniki mają np.: 2310 XXX XXX
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Widzę, że nie wszyscy wiedzą o chodzi, więc wytłumaczę zainstaniałą sytuację.
Otóż ten cały wymysł z włączeniem kierunku do 'stałego' numeru jest wymysłem naszego Ministerstwa Infrastruktury, któremu Unia Europejska tak 'zalecila', tzn. nakazała. A w całej sprawie chodzi o to, żeby mieć cały czas ten sam numer, np. mieszkamy w Gdańsku i przeprowadzamy się do Krakowa. Teraz zmieniliby nam cały numer. Po wejściu tych przepisów w życię, nasz numer, niezależnie gdzie będziemy mieszkać będzie taki sam. Ma to swoje zalety (nie trzeba wszystkich informować o zmianie numeru), ale posiada również wady (teraz nie będzie można po numerze rozpoznać w jakim regionie ktoś mieszka). I jeszcze jedno: ten przepis tyczy się WSZYSTKICH operatorów stacjonarnych (nie tylko TP), ale też komórkowych, ale ci drudzy mają trochę inne zasady.
|
|
|
|
#19 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i tak uzywam tylko komorki prywatnie, wiec wszystkich mam powpisywanych +48 i potem seria 9 cyfr
w robocie mam centrale, wiec jakbym numeru nie stukal, to na jedno wychodzi - wpisze 4 cyfry czy 11 i tak centrala sprawdza jak ma polaczenie wykonac i wybiera operatora szczerze to dobrze, nie bedzie watpliwosci gdzie dzwonisz (dobra - i tak ich nie ma ), nie bedziesz sie zastanawial czy jestes w tym samym starym wojedzotwie czy moze jednak nie i trzeba dodac kierunek...eh, rozdmuchiwanie sprawy - jakby dodali wymog kozystania z + i 11 cyfr to tez bym nie protestowal i tak uzywam komorki
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
a jak będzie z rozliczaniem tych połączeń
![]() skąd będę wiedzieć, że dzwoniąc z telefonu np.: (032) 455-11-11 na numer (032) 455-11-12 nie zadzwonię na drugi koniec polski i nie zapłacę jak za połączenie międzystrefowe ![]() wymyslił to pewnie jakiś ******nięty powiązany finansowo z tpsa...
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Otóż wymyśliło to cudactwo Ministerstwo Infrastruktury pod zalecenie UE...
|
|
|
|
|
#22 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
|
|
|
|
#24 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Tak przynajmniej miało być. Czytałem pierwotne zarządzenie w tej sprawie, ale mogło się zmienić. Popytam się znajomych z tp i postaram się szerzej dowiedzieć na ten temat. Ale jak już wspomniałem - mogli jednak coś zmienić.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
|
|
|
|
#26 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teraz jak wykrecasz czy wystukujesz 060x... to nie wiesz czy osoba z ktora rozmawiasz jest w pokoju obok czy w paryzu i jakos to nikomu nie przeszkadza
rozdmuchujecie sprawe z tymi numeramia co do cen, coz, bede musieli cos zrobic - wyrownac na logike powinni obnizyc do pioziomu miejscowych, ale znajac zycie to podniosa... zeby nie stracic pozycji lidera w kategorii najdrozsze polaczenia na swiecie... jak mnie cieszy kolejna kara dla telepsow za rolowanie konkurencji...
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
A przez stacjonarne dzwonimi przez Tele 2 - i właśnie z rachunkiem przyszła informacja, że w naszym przypadku nic się nie zmieni - a już myślałem, że trzeba będzie dodawać prefiks Tele 2 Ale ta sprawa przenoszenia numerów pomiędzy strefami mnie zaskoczyła - co prawda zazwyczaj wiemy do kogo dzwonimi na stacjonarny - ale może się zdarzyć sytuacja, że będziemy mieli numer wyglądajacy na lokalny, a okaże się, że to na drugim końcu Polski. Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
![]() |
|
|