Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2005, 21:46   #16
Ice
***Fakt jest faktem..***

Data rejestracji: 09.05.2002
Ice zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to teraz co nie bedzie cennika rozmow miedzymiastowych No bo skad mam wiedziec ze dzwonie do innego miasta Zreszta mnie to nie dotyczy bo mam tylko tel. komorkowy, ale tak z ciekwosci pytam.

Pozdrawiam Ice
Ice jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.10.2005, 22:02   #17
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho
Bo świat zacofany jest
to nie do końca prawda.
wymysł z numerem kierunkowym nie jest żadną nowością.
w grecji, gdzie się nieźle zabawiłem, numery zaczynają się właśnie od kierunkowego.
saloniki mają np.: 2310 XXX XXX

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 14:08   #18
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Widzę, że nie wszyscy wiedzą o chodzi, więc wytłumaczę zainstaniałą sytuację.

Otóż ten cały wymysł z włączeniem kierunku do 'stałego' numeru jest wymysłem naszego Ministerstwa Infrastruktury, któremu Unia Europejska tak 'zalecila', tzn. nakazała.
A w całej sprawie chodzi o to, żeby mieć cały czas ten sam numer, np. mieszkamy w Gdańsku i przeprowadzamy się do Krakowa. Teraz zmieniliby nam cały numer. Po wejściu tych przepisów w życię, nasz numer, niezależnie gdzie będziemy mieszkać będzie taki sam.

Ma to swoje zalety (nie trzeba wszystkich informować o zmianie numeru), ale posiada również wady (teraz nie będzie można po numerze rozpoznać w jakim regionie ktoś mieszka).

I jeszcze jedno: ten przepis tyczy się WSZYSTKICH operatorów stacjonarnych (nie tylko TP), ale też komórkowych, ale ci drudzy mają trochę inne zasady.
Stary 10.10.2005, 14:28   #19
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
i tak uzywam tylko komorki prywatnie, wiec wszystkich mam powpisywanych +48 i potem seria 9 cyfr
w robocie mam centrale, wiec jakbym numeru nie stukal, to na jedno wychodzi - wpisze 4 cyfry czy 11 i tak centrala sprawdza jak ma polaczenie wykonac i wybiera operatora

szczerze to dobrze, nie bedzie watpliwosci gdzie dzwonisz (dobra - i tak ich nie ma ), nie bedziesz sie zastanawial czy jestes w tym samym starym wojedzotwie czy moze jednak nie i trzeba dodac kierunek...

eh, rozdmuchiwanie sprawy - jakby dodali wymog kozystania z + i 11 cyfr to tez bym nie protestowal i tak uzywam komorki
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 15:08   #20
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a jak będzie z rozliczaniem tych połączeń
skąd będę wiedzieć, że dzwoniąc z telefonu np.: (032) 455-11-11 na numer (032) 455-11-12 nie zadzwonię na drugi koniec polski i nie zapłacę jak za połączenie międzystrefowe
wymyslił to pewnie jakiś ******nięty powiązany finansowo z tpsa...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2005, 15:19   #21
kraluk
Guru

kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
wymyslił to pewnie jakiś ******nięty powiązany finansowo z tpsa...
Ech... Nie przeczytałeś mojego postu wyżej.

Otóż wymyśliło to cudactwo Ministerstwo Infrastruktury pod zalecenie UE...
Stary 10.10.2005, 17:16   #22
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
skąd będę wiedzieć, że dzwoniąc z telefonu np.: (032) 455-11-11 na numer (032) 455-11-12 nie zadzwonię na drugi koniec polski i nie zapłacę jak za połączenie międzystrefowe
Dowiesz sie tego jak przyjdzie rachunek ^_^ ^_^
Stary 10.10.2005, 19:05   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Widzę, że nie wszyscy wiedzą o chodzi, więc wytłumaczę zainstaniałą sytuację.

Otóż ten cały wymysł z włączeniem kierunku do 'stałego' numeru jest wymysłem naszego Ministerstwa Infrastruktury, któremu Unia Europejska tak 'zalecila', tzn. nakazała.
A w całej sprawie chodzi o to, żeby mieć cały czas ten sam numer, np. mieszkamy w Gdańsku i przeprowadzamy się do Krakowa. Teraz zmieniliby nam cały numer. Po wejściu tych przepisów w życię, nasz numer, niezależnie gdzie będziemy mieszkać będzie taki sam.

Ma to swoje zalety (nie trzeba wszystkich informować o zmianie numeru), ale posiada również wady (teraz nie będzie można po numerze rozpoznać w jakim regionie ktoś mieszka).

I jeszcze jedno: ten przepis tyczy się WSZYSTKICH operatorów stacjonarnych (nie tylko TP), ale też komórkowych, ale ci drudzy mają trochę inne zasady.
Teraz to z kolei mi pomieszałeś.. To jak to w końcu będzie - dodaje się na początku numeru 0 i kierunkowy do miasta, czyli np. w moim przypadku 071. I niby przenosząc się na przykład do Warszawy mam zachować ten numer? Dla mnie w ten sposób to nie ma sensu..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2005, 17:54   #24
kraluk
Guru

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Teraz to z kolei mi pomieszałeś.. To jak to w końcu będzie - dodaje się na początku numeru 0 i kierunkowy do miasta, czyli np. w moim przypadku 071. I niby przenosząc się na przykład do Warszawy mam zachować ten numer? Dla mnie w ten sposób to nie ma sensu..
Dokładnie.
Tak przynajmniej miało być. Czytałem pierwotne zarządzenie w tej sprawie, ale mogło się zmienić. Popytam się znajomych z tp i postaram się szerzej dowiedzieć na ten temat.
Ale jak już wspomniałem - mogli jednak coś zmienić.
Stary 11.10.2005, 18:20   #25
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Dokładnie.
Tak przynajmniej miało być. Czytałem pierwotne zarządzenie w tej sprawie, ale mogło się zmienić. Popytam się znajomych z tp i postaram się szerzej dowiedzieć na ten temat.
Ale jak już wspomniałem - mogli jednak coś zmienić.
To co, dzwoniąc do kogoś takiego, kto przeprowadził się np. do Warszawy, będę wykręcał 071? I to ma niby ułatwić sprawę??

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.10.2005, 09:18   #26
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
teraz jak wykrecasz czy wystukujesz 060x... to nie wiesz czy osoba z ktora rozmawiasz jest w pokoju obok czy w paryzu i jakos to nikomu nie przeszkadza rozdmuchujecie sprawe z tymi numerami

a co do cen, coz, bede musieli cos zrobic - wyrownac
na logike powinni obnizyc do pioziomu miejscowych, ale znajac zycie to podniosa... zeby nie stracic pozycji lidera w kategorii najdrozsze polaczenia na swiecie...

jak mnie cieszy kolejna kara dla telepsow za rolowanie konkurencji...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 00:41   #27
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
ja i tak ze stacjonarnego nie korzystam, bo wszyscy z domu maja komorki - a stacjonarny mamy TYLKO dlatego, ze jest neostrada - to tez jest lekko zalosne... wykorzystywanie sytuacji! i to nie mozna miec najmniejszego abonamentu!
pozdro
A u mnie w domu nikt nie ma komórki
A przez stacjonarne dzwonimi przez Tele 2 - i właśnie z rachunkiem przyszła informacja, że w naszym przypadku nic się nie zmieni - a już myślałem, że trzeba będzie dodawać prefiks Tele 2

Ale ta sprawa przenoszenia numerów pomiędzy strefami mnie zaskoczyła - co prawda zazwyczaj wiemy do kogo dzwonimi na stacjonarny - ale może się zdarzyć sytuacja, że będziemy mieli numer wyglądajacy na lokalny, a okaże się, że to na drugim końcu Polski.

Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: