![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Swoją drogą Play dla firm to dość ciekawa oferta ... trochę tych darmowych minut jest...
Tylko ta cena do play'a 72 gr za min
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba też przejde do playa, 29gr za minute do wszystkich sieci zamiast 59 i do tego doładowanie przedłuża konto na rok. (Za) mało dzwonie i juz mi sie w taktaku mimo starań 200zł nazbierało :S
Jestem użytkownikiem Ery od 10 lat, tak jak salawalas też mam numer 602 z abo, ale nie moge powiedzieć zeby Era kiedykolwiek mnie rozpieszczała. Oferta taktaka nie jest żadną konkurencją dla Play Fresh - prawde mówiąc nowy taktak jest gorszy niż starsza taryfa happy, która ma ze 3 lata. Niedługo pewnie kupie nowy telefon bez simloka i byebye TakTak Szkoda ze tyle zachodu z przeniesieniem numeru. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.03.2009 o godz. 09:24 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma zachodu... Jak miałeś na abo wcześniej, to wystarczy zgłosić się do Play i oni wszystko załatwiają. Szkoda tylko tych paczek dwóch.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
a to sie wydzwoni ... jakoś mam nadzieje
ewentualnie powysyłam sms charytatywne
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Minarchista
Data rejestracji: 20.09.2005
![]() |
Zachodu nie ma. Idziesz do playa podpisujesz trzy dokumenty i czekasz. Zwłaszcza, że jak piszesz przeniosłeś się z abonamentu - odpada ci wizyta w erze.
Ja wyszedłem z tego założenia, że dlaczego mam traktować erę jak bank, do którego wnoszę depozyt, a nic z tego nie mam, żadnych odsetek? Jeszcze pod przymusem, że jeśli co miesiąc im nie wpłacę to grozi mi "odcięcie" od świata? Komórkę mam do krótkich wiadomości, kilkunasto sekundowych pilnych komunikatów,czy wysyłania smsów. Do pogawędek używam skypea, albo innego voip-a. Jak do moich potrzeb play idealnie się nadaje. A 150 zł wydać na rozmowy Chyba musiałbym rodzinę zaangażować.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Jukebox Hero
No to super, bo właśnie wizyta w Erze najmniej mi leżała (Play ma punkty w marketach to moge sobie pójść przy okazji zakupów i nie martwić się o miejsce do zaparkowania)
Właśnie zaangażuję rodzinę. To strasznie dużo gadania, też mam VoIP i mimo chęci nie bardzo mam jak wygadać pare godzin miesięcznie - tym bardziej że to niezdrowe ![]() Najpierw i tak musze kupić nowy śliczny telefon bez simlocka, do tego czasu trzeba zrobić wielkie gadanie . Ale plan juz jest ![]() dzięki za info
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.03.2009 o godz. 11:44 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też bym do Play przeszedł, ale lojalka (abonament) 6 miesięczna jeszcze z Plusem ...
|
|
|
#8 |
|
Jukebox Hero
Ja sobie obiecałem ze nigdy wiecej lojalki. Problem z nowymi telefonami, ale w sumie oferty nie-biznesowe są i tak beznadziejne. Ile razy je oglądam to nie wiem czy się śmiać czy płakać. A abonament za 100zł mi niepotrzebny, bo za 100zł mam tyle gadania z prepaid ze az boje sie pomysleć....
Obecnie przymierzam sie do smartfona. Fakt ~850zł wydam, ale gdybym chciał takie coś w erze to pewnie zabuliłbym 3 razy tyle i jeszcze z simlockiem i cyrografem ![]() jeżeli w ogóle coś takiego jak Era MDA jest dostępne poza taryfami biznesowymi. Kiedyś gdy telefony kosztowały takie pieniądze, że człowiek liczyć do tylu nie umiał - wyjścia innego nie było. Ale te czasy już na szczęście minęły. Tylko operatorzy nie zauważyli
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.03.2009 o godz. 15:45 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W grudniu 2007 kupiłem w Playu za 150PLN Samsunga SGH I-600 z lojalką na dwa lata po 50 PLN/miesiąc a pierwsze trzy miesiące po złotówce. Simlocki swoje zdejmują w Play nawet we właśnie zakupionych za free. Czy w dwa lata TCO wychodzi 1203 PLN za tel i 72 godziny gadania. Ale przy moim gadaniu pewnie i tak przejdę po lojalce na Fresha - chyba, że będę potrzebował aparatu (albo opłaci mi się kupić i opchnąć na Allegro i mieć za to na abonament).
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 26.03.2009 o godz. 15:58 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Ja wziołem lojalke w Plusie, w przeciągu 1,5 roku zdążyłem zmienić telefon dwa razy.
W lojalce dostałem E50, potem zmiana na Asus P320 (nówka) i następnie na N95 (nówka) ![]() Co do oferty w abonamencie nie jestem w stanie tego wygadać... jeden miesiąc nie dzwoniłem to się nazbierało 5 Godzin ..... dotego te ich bonusy.... Powiem jedno nigdy więcej telefonu z dotykowym ekranem i na Windows Mobile .... !
|
|
|
#11 |
|
Jukebox Hero
@wawelski
może faktycznie u innych operatorów jest inaczej. w erze nigdy nic ciekawego w ofercie nie widziałem. w rozsądnych cenach. @mgit a czemu nie Windows Mobile? |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Always newbie
Cytat:
![]() Ja Ery nie znoszę od numeru ze zmianą regulaminu która była uzupełnieniem i windykatorami straszyli tych, co zerwali umowę. Ale Era ostatnio mocno zaskoczyła moją koleżankę (in plus) gdy przedłużała - dostała taki telefon jak chciała za 1 PLN i sporo taniej rozmowy. Jest tam od lat i nigdy nie chcieli jej dać sensownego telefonu, rozmawia dużo - i zawsze jej proponowali drożej od poprzedniej promocji.
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
Cytat:
Wprawdzie jest to kwesta gustu, a może i złych doświadczeń z P320 (kumpel ma HTC Diamont i se chwali) ale tylko nokia mnie nie wnerwiała....
|
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
Zmieniam na playa. Tylko telefon jeszcze chce kupić, bo chce nawigacje w telefonie no i zepsuł mi sie wysłużony Palm Tungsten.
Konkretnie myśle o tym: http://www.allegro.pl/item588522500_...indows_pl.html Ciekaw jestem tylko co jest nie tak w Windows Mobile w telefonie, bo ja własnie chce taki system - po prostu dość dobrze go znam z palmtopów. Od symbiana trzymam sie z daleka ![]() Ponoć telefon działa na tym gsmarcie całkiem przyzwoicie nic sie nie wiesza itp. Choć zasięg mógłby być lepszy. Słyszałem że asusy potrafią powiadomić o przychodzącej rozmowie kilka godzin po fakcie - to faktycznie przesmarkane. PS. Mam uczulenie na nokię. Od zawsze. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.03.2009 o godz. 21:58 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Always newbie
Ja tam wolę mniejszy ekran (dużo dłużej bateria trzyma) i sprzętową klawiaturę qwerty. Gdybym teraz brał smartfona - to I780.
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Prośba o pomoc | stempik | Napędy optyczne DVD | 3 | 13.02.2004 09:25 |
| prośba o pomoc | stempik | Napędy optyczne CD | 6 | 13.02.2004 00:02 |
| Prośba o pomoc | olunija | Napędy optyczne DVD | 1 | 27.12.2003 18:48 |
| Prośba o pomoc Liteon +Win98SE | klatoo | Napędy optyczne CD | 4 | 30.04.2003 08:34 |
| CD-Text w Phips CDD3610 - prośba o pomoc | Szymon | Napędy optyczne CD | 1 | 23.05.2001 17:34 |