![]() |
To masz problem do wyjaśnienia z ORANGE. Widocznie coś nie halo.
Mam numer w orange od kilku lat i jakoś działa cały czas, wielu innym również. Nie pisz identycznych, prawie, postów pod sobą. |
Mam duze problemy z przejściem do firmy ORANGE. Ludzie nie przechodzcie do tej smieszneh firmy! Czy warto przychodzic do firmy Orange? Nie! Naprawde nie warto tego robic. Od stycznia przyeniosłem swój numer do Orange i teraz mam same klopoty z przenoszeniem numeruy. Przez jeden tydzien ludzie nie mogli się do mnie dodzwonic. Jeden tydzien bylo dobrze teraz mam ten sam problem z frima Orange. Moi klienci po prostu nie mogą się do mnie dodzwonić. Absolutnie odradzam Wszystkim przenoszenie numerów do Orange. Same problemy!
|
No zobaczymy jak z gsmartem bedzie... na razie nie widziałem na gsmarta negatywnych opinii. Co do Asusa to ma 200Mhz OMAP. Słyszałem troche narzekań na asusy więc się od nich trzymam z dala.
Gsmart ma szybiego PXA270@520 Mhz - może nie najszybszy na rynku ale tez nie ma czego sie wstydzić. Pewnie małe OC też by sie dało zrobić, chociaż po co. Prędzej zrobie DC na ~300Mhz. Raczej bym sie martwił 64MB ramu, ale 1500 na telefon to ja nie dam. Tylko komputronik leci sobie w kulki - byłem wczoraj w salonie i powiedzieli mi ze juz nie bedzie sprzedawany. A dziś widze "przewidywany termin dostawy". To w końcu będzie czy nie? Na allegro po doliczeniu przesyłki wyjdzie prawie 100zł drożej to mi sie nie uśmiecha. |
Cytat:
Wprawdzie jest to kwesta gustu, a może i złych doświadczeń z P320 (kumpel ma HTC Diamont i se chwali) ale tylko nokia mnie nie wnerwiała.... |
Właśnie zależy od typu pisma odręcznego. Graffiti2, Jot czy inne takie duperele do niczego sie nie nadają. Tylko pierwsza wersja, w której każdy znak pisze się jednym pociągnięciem rysika jest OK. Zauważ na przykład jak uproszczona są litery K, A czy T.
W nowszych rzekomo lepszych systemach trzeba pisać tak jak na kartce i w praktyce - do kitu to wychodzi... Czekam na wypowiedź mgita bo być moze zamówie tego gsmarta dziś ;) |
Cytat:
Przy sprzętowej klawiaturze można pisać po ciemku (dosłownie - pod stołem albo w kieszeni) - na ekranie dotykowym nie :P Ale zawsze można też włączyć podświetlenie klawiszy :) |
Własnie ja chce palma z telefonem, a nie na odwrót ;)
Jestem bardzo przyzwyczajony do pierwszego palmowego Grafitti (ostatni palm z tym Grafitti to Tungsten T, bo potem xerox wyjechał z jakimś patentem). Widziałem jednak niedawno palmtopa Asusa który miał też ten system tylko pod inną nazwą - więc na Windows Mobile też jest. Przy pomocy rysika i grafitti pisze znacznie szybciej niż przy pomocy małej klawiatury (bo pisałem na palmie programy właśnie przy użyciu graffiti). To już po prostu odruchy ;). W dodatku można pisać po ciemku ;) Chodzi o ten system: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...i_gestures.png |
Ja tam wolę mniejszy ekran (dużo dłużej bateria trzyma) i sprzętową klawiaturę qwerty. Gdybym teraz brał smartfona - to I780.
|
Zmieniam na playa. Tylko telefon jeszcze chce kupić, bo chce nawigacje w telefonie no i zepsuł mi sie wysłużony Palm Tungsten.
Konkretnie myśle o tym: http://www.allegro.pl/item588522500_...indows_pl.html Ciekaw jestem tylko co jest nie tak w Windows Mobile w telefonie, bo ja własnie chce taki system - po prostu dość dobrze go znam z palmtopów. Od symbiana trzymam sie z daleka :P Ponoć telefon działa na tym gsmarcie całkiem przyzwoicie nic sie nie wiesza itp. Choć zasięg mógłby być lepszy. Słyszałem że asusy potrafią powiadomić o przychodzącej rozmowie kilka godzin po fakcie - to faktycznie przesmarkane. PS. Mam uczulenie na nokię. Od zawsze. |
Cytat:
Ja Ery nie znoszę od numeru ze zmianą regulaminu która była uzupełnieniem i windykatorami straszyli tych, co zerwali umowę. Ale Era ostatnio mocno zaskoczyła moją koleżankę (in plus) gdy przedłużała - dostała taki telefon jak chciała za 1 PLN i sporo taniej rozmowy. Jest tam od lat i nigdy nie chcieli jej dać sensownego telefonu, rozmawia dużo - i zawsze jej proponowali drożej od poprzedniej promocji. |
@wawelski
może faktycznie u innych operatorów jest inaczej. w erze nigdy nic ciekawego w ofercie nie widziałem. w rozsądnych cenach. @mgit a czemu nie Windows Mobile? |
Ja wziołem lojalke w Plusie, w przeciągu 1,5 roku zdążyłem zmienić telefon dwa razy.
W lojalce dostałem E50, potem zmiana na Asus P320 (nówka) i następnie na N95 (nówka) :D Co do oferty w abonamencie nie jestem w stanie tego wygadać... jeden miesiąc nie dzwoniłem to się nazbierało 5 Godzin ..... dotego te ich bonusy.... Powiem jedno nigdy więcej telefonu z dotykowym ekranem i na Windows Mobile .... ! |
Cytat:
W grudniu 2007 kupiłem w Playu za 150PLN Samsunga SGH I-600 z lojalką na dwa lata po 50 PLN/miesiąc a pierwsze trzy miesiące po złotówce. Simlocki swoje zdejmują w Play nawet we właśnie zakupionych za free. Czy w dwa lata TCO wychodzi 1203 PLN za tel i 72 godziny gadania. Ale przy moim gadaniu pewnie i tak przejdę po lojalce na Fresha - chyba, że będę potrzebował aparatu (albo opłaci mi się kupić i opchnąć na Allegro i mieć za to na abonament). |
Ja sobie obiecałem ze nigdy wiecej lojalki. Problem z nowymi telefonami, ale w sumie oferty nie-biznesowe są i tak beznadziejne. Ile razy je oglądam to nie wiem czy się śmiać czy płakać. A abonament za 100zł mi niepotrzebny, bo za 100zł mam tyle gadania z prepaid ze az boje sie pomysleć....
Obecnie przymierzam sie do smartfona. Fakt ~850zł wydam, ale gdybym chciał takie coś w erze to pewnie zabuliłbym 3 razy tyle i jeszcze z simlockiem i cyrografem :hahaha: jeżeli w ogóle coś takiego jak Era MDA jest dostępne poza taryfami biznesowymi. Kiedyś gdy telefony kosztowały takie pieniądze, że człowiek liczyć do tylu nie umiał - wyjścia innego nie było. Ale te czasy już na szczęście minęły. Tylko operatorzy nie zauważyli ;) |
Też bym do Play przeszedł, ale lojalka (abonament) 6 miesięczna jeszcze z Plusem ... :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:11. |