![]() |
Cytat:
Mi przepadło - ale wiedziałem o tym, więc były to grosze. Pisałem Ci na poprzedniej stronie, że przepadnie - i nawet nie zapytałeś podpisując papiery o to? Co w tym niesprawiedliwego? Jak mam bilet na komunikację miejską w Warszawie, kupiony od ZTM to normalne, że nie obowiązuje w komunikacji w Nowym Jorku. |
Jesteś tego na 100% pewien? Dziś z każdego numery ściągnęli mi po 50 zł. Mam na jednym ponad 150 zł. To trochę nie sprawiedliwe.
|
Przepadnie
|
Wczoraj podpisałem papiery w salonie Play. Niestety nie dostałem potwierdzenia, co z kasą zgromadzoną na koncie. Mam obecnie ponad 200 zł i nie wiem czy to przepadnie, czy przejdzie powiedzmy 150 zł po odliczeniu 50 zł za przeniesienie ze strony ERY?
|
No fiu fiu dbają o klienta :ysz:
Problem jez z playem taki, że rozmowy DO playa często kosztują więcej niż do innych sieci. Chyba że to się zmieniło. |
3 dni temu idea wyłączyła mojego POPa. :|
2 miesiące przed terminem. :klnie: W ramach wyjaśnień dostałem maila z propozycją kupna nowego startera (oczywiście z nowym numerem). :sciana: Kolejne maile pozostały bez odpowiedzi. Także, czekam do 16 marca, wybiorę sobie podobny numer w playu, i już. :D |
idea/orange zawsze osobom przedluzajacym daja wiecej (o ile sie upomna bo sami z siebie to nie ma szans)
|
Era zmienia nastawienie.
Starym klientom proponuje warunki lepsze, niż ludziom z ulicy (wcześniej przy przedłużeniu umowy traktowali takowych jak niewolników). Wprowadzają do oferty jako pierwsi tanie pakiety internetowe na numer telefonu - nie wiem, czy nawet nie BlueConnect. Jak ktoś ma jeden sprzęt, to masakra - żaden inny operator nie ma sensownej oferty, żeby na jednej SIMce mieć i internet, i telefon. |
teraz pozostaje pytanie: co zrobi wielka trójca?
|
Na Play Fresh możesz przejść dopiero od 16 Marca - nie wiem czy można zacząć całą procedurę przenoszenia wcześniej, ale z Play Fresh będziesz mógł korzystać od 16 Marca (chyba że masz znajomego w salonie i dostali już startery). W salonie Ery musisz wypisać 3 wnioski i podpisać się, następnie wnioski muszą być przefaksowane do "głównego biura". Chodzi o to że Era musi mieć fizycznie papierek na kogo zarejestrowany jest numer. Po rejestracji numeru w erze możesz się już tam nie pojawiać - Play załatwia wszystko. Sam myślę nad przeniesieniem się z Orange GO do Play Fresh.
|
Cytat:
Nic takiego nie ma. Wystarczy, że numer na kartę jest zarejestrowany lub w abonamencie, a następnie należy udać się do nowego operatora i podpisać upoważnienie aby wszystko załatwili za nas. Następnie czekamy na SMS potwierdzający przejście do nowego operatora i informacja o konieczności odebrania nowej karty sim. To samo miałem kiedyś gdy brałem internet z Neti, a wcześniej miałem z TP. Już dzwoniłem do punktu w Lesznie i nie ma problemu. Mam nadzieję, że uda mi się zarejestrować w Erze w poniedziałek i starczy mi czasu, aby podskoczyć do Play. Zdam relacje z całej akcji, bo być może kogoś to zainteresuje. Wiem tylko z rozmowy z pracownicą Play, że najszybciej udało im się przenieść pre pay z Ery w tydzień, ale nastawiam się raczej na nieco dłuższy termin bo to Polska, a nie zachód ;). |
Nie wiem jak inni, ale Play brał pełnomocnictwo i sam wszystko załatwiał.
Oczywiście jak chciałeś - jak wolałeś sam połazić, to nie było przeciwwskazań ;) |
Moment. Czy przy przeniesieniu numeru nie trzeba najpierw odwiedzić operatora do którego chcemy przenieść numer? Nie wiem, jak w komórkach, ale w stacjonarnych przy przeniesieniu numeru musiałem najpierw uzyskać pisemko od nowego, że ' ma możliwości techniczne i wyraża zgodę na przyjęcie numeru'. Dopiero z tym lazło się do starego operatora.
|
Niestety zaczynają się schody już na samym początku procedury przenosin :(. Chciałem zarejestrować wszystkie trzy tak taki na siebie u sprzedawcy Ery. Pech chciał, że trafiłem na blondi :spoko: więc za bardzo nie wiedziała co zrobić i mnie odesłała do salonu we Wrocławiu :wow:. Udałem się do innego punktu i tu nie było takich problemów, niestety muszę udać się tam ponownie w poniedziałek, bo mieli problem z logowaniem się do systemu :>. Najważniejsze, ze dostałem potwierdzenie iż jeśli zarejestruje się u nich to dane będą natychmiast w posiadaniu Ery, a to otwiera dalszą drogę w salonie Play. Mam nadzieję, że u nich już nie będzie problemów, chociaż kto wie, bo najbliższy punkt mam w Lesznie, czyli też nie są to salony, a jedynie ***8222;Autoryzowane punkty sprzedaży***8221; :ysz:.
|
No, stracisz - przecież te pieniądze przepadną.
Nie spiesz się tak - zużyj najpierw 150PLN i dopiero się przenoś :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:53. |