Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zmiana operatora GSM i przenisienie numeru. Prośba o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zmiana-operatora-gsm-przenisienie-numeru-prosba-o-pomoc-81768/)

sobrus 26.03.2009 11:41

No to super, bo właśnie wizyta w Erze najmniej mi leżała (Play ma punkty w marketach to moge sobie pójść przy okazji zakupów i nie martwić się o miejsce do zaparkowania)

Właśnie zaangażuję rodzinę. To strasznie dużo gadania, też mam VoIP i mimo chęci nie bardzo mam jak wygadać pare godzin miesięcznie - tym bardziej że to niezdrowe ;)

Najpierw i tak musze kupić nowy śliczny ;) telefon bez simlocka, do tego czasu trzeba zrobić wielkie gadanie ;) .
Ale plan juz jest :D

dzięki za info :piwo:

salawalas 26.03.2009 11:35

Zachodu nie ma. Idziesz do playa podpisujesz trzy dokumenty i czekasz. Zwłaszcza, że jak piszesz przeniosłeś się z abonamentu - odpada ci wizyta w erze.
Ja wyszedłem z tego założenia, że dlaczego mam traktować erę jak bank, do którego wnoszę depozyt, a nic z tego nie mam, żadnych odsetek? Jeszcze pod przymusem, że jeśli co miesiąc im nie wpłacę to grozi mi "odcięcie" od świata? Komórkę mam do krótkich wiadomości, kilkunasto sekundowych pilnych komunikatów,czy wysyłania smsów. Do pogawędek używam skypea, albo innego voip-a. Jak do moich potrzeb play idealnie się nadaje.
A 150 zł wydać na rozmowy??? Chyba musiałbym rodzinę zaangażować.

sobrus 26.03.2009 11:18

a to sie wydzwoni ... jakoś mam nadzieje
ewentualnie powysyłam sms charytatywne :D

Reetou 26.03.2009 11:09

Nie ma zachodu... Jak miałeś na abo wcześniej, to wystarczy zgłosić się do Play i oni wszystko załatwiają. Szkoda tylko tych paczek dwóch.

sobrus 26.03.2009 09:18

Chyba też przejde do playa, 29gr za minute do wszystkich sieci zamiast 59 i do tego doładowanie przedłuża konto na rok. (Za) mało dzwonie i juz mi sie w taktaku mimo starań 200zł nazbierało :S
Jestem użytkownikiem Ery od 10 lat, tak jak salawalas też mam numer 602 z abo, ale nie moge powiedzieć zeby Era kiedykolwiek mnie rozpieszczała.
Oferta taktaka nie jest żadną konkurencją dla Play Fresh - prawde mówiąc nowy taktak jest gorszy niż starsza taryfa happy, która ma ze 3 lata.
Niedługo pewnie kupie nowy telefon bez simloka i byebye TakTak

Szkoda ze tyle zachodu z przeniesieniem numeru.

Oktawian89 26.03.2009 09:06

Swoją drogą Play dla firm to dość ciekawa oferta ... trochę tych darmowych minut jest...
Tylko ta cena do play'a 72 gr za min :| :|

Ricki 19.03.2009 19:52

Cytat:

Napisany przez salawalas (Post 1011949)
OK, dzięki Ricki. :spoko:
Jutro się wybiorę i sprawę załatwię, mam nadzieję.

Zdaj relacje z całej akcji :spoko:

Wiedziałem, że będę miał pecha. Wczoraj aktywowano mi numer, a dziś taka promocja dla przechodzących :(

-Kowalik- 19.03.2009 18:06

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1011886)
Co tak wszyscy ciągną do tego Playa?

W Playu to ja mam internet :)

kizio 19.03.2009 13:38

http://www.blogplay.eu/2009/03/19/no...-moim-numerem/

W tym tygodniu się przenoszę z orange do Playa

Jabba the Hutt 19.03.2009 09:46

Play jakąś promocję teraz zrobił - chyba w prepaidzie.

Reetou 19.03.2009 00:44

No, proszę... Zastanawiałem się, czemu te wszystkie sieci tak bardzo nie lubią tego Playa dając tak wysokie ceny za minutę... A tu się okazuje, że to nie oni nie lubią, tylko Play dorabia sobie na cenie zakończenia rozmowy, MTR to się bodajże zowie...

joujoujou 18.03.2009 23:29

Do mnie i tak nikt nie dzwonił na tego pop'a (zero na koncie, a fon w roamingu).

Jest mi potrzebny jedynie do odbierania smsów z PL.

Reetou 18.03.2009 23:05

Jest to argument. Ale właściwie jak się używa telefonu, to okresy ważności konta są mniej istotne - wcześniej kończą się środki niż konto.

A przeciwko jest to, że inne sieci strasznie dyskryminują Playa. Z jednej strony niby nie moja sprawa, ale z drugiej dzwonią do nas znajomi - i czeszą, jak za zboże. To mnie ostatnio powstrzymało przed przejściem do Playa właśnie ;) Bo jak widzę kogoś z telefonem w Play'u, to nie dzwonię... ;)

joujoujou 18.03.2009 21:01

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1011886)
Co tak wszyscy ciągną do tego Playa?

Dlaczego "wszyscy" to nie wiem - mnie skusiła możliwość łatwego utrzymania numeru, w przeciwieństwie do orange (pop, czy jak mu tam) - wyłączyli mi go 2 miesiące przed terminem, uparcie twierdząc, że nie doładowywałem (a doładowywałem - przecież na zlocie się dzwoniło dużo). :telefon:

salawalas 18.03.2009 20:45

OK, dzięki Ricki. :spoko:
Jutro się wybiorę i sprawę załatwię, mam nadzieję.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:43.