![]() |
Cytat:
Pozatym w umowie jest napisane że TPSA nie gwarantuje maxymalnych transferów przez cały czas, a nawet jakbym zgłosił spadek transferów, to przyszli by, popatrzyli i powiedzieli że to nie jest wina IP. I co im mogę zrobić?. GÓW###. Mogę tylko liczyć na poprawę tego stanu. :( |
Cytat:
A tak ładnie szło |
Ja podobnie jak pawelblue niezauwayzlem roznicy miedzy IP 83 a 80. Na DC te same mniejwiecej transfery ciagle do 64KB okolo chod przewaznie 15-20.
|
jeżeli chodzi o p2p, to na edonkey'u nie zauważyłem spadku.
natomiast na torrencie tak. ssanie z oszałamiającą prędkością 20 kilo nie jest szczytem moich marzeń :ysz: |
Przed momentem rozmawiałem z kolegą na gg.... oto co mi napisał:
"wydaje mi się że oni tą pulę adresów nową, na 83 przydzielili do zachodnich województw, co by się nawet zgadzało, bo nie widziałem żeby ktoś z naszego rejonu [chodzi tu o Lublin] skarżył się, ża ma takie ip..... tepsa oczywiście twierdzi że to wina zachodnich operatorów, że poblokowali te adresy... oni poblokowali, bo z tych adresów często korzystali hackerzy, a tepsa która gów..o wie, wykupiła tą pulę i podobno powysyłali zawiadomienia do zachodnich operatorów, żeby to odblokowali... nie wiem ile w tym prawdy... ale jak nawet tak było, to powinni poczekać aż poodblokowują a nie od razu przydzielać to ludziom.... pozatym kto się będzie liczył z jakąś gównianą tepsą na zachodzie? i rzeczywiście tepsa udostępniła jakiś serwer proxy do połączeń jak ktoś ma ip na 83, ale proxy to tylko nowe problemy." co o tym sądzicie !? |
O tym IP było już pare razy wałkowane
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=ip+83 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=ip+83 niech napiszą osoby z południa polski z jakiej puli są u nas IP bo robie kolejne podejście do Neo++!! |
jam jest z południa polski - śląsk i mam to je******ne *******one ch*******we ip=83.xxx :klnie:
|
a ja sie dziwie czemu ostatnimi dniami siec wolno dziala :[ a tu patrze ip tez of koz 83 ;( z mula spadku nie zauwazylem (natomiast starszy zauwazyl u niego na kompie), ale stronki www dzialaja o wieeele wolniej ... wrrrr a tu podpisany cyrograf na 12 miechow co za :[
|
Cytat:
nie tak ostro prosze, chociaz rozumiem twoja frustracje /Y@nkee_PL |
U nas w dialogu juz dawno wykupili pule 81.xx., byla im oferowana 83. ale wiedzieli o co chodzi, wiec TPSA wziela.
|
Ja tam mam pule 83.x.x.x od dawna i na początku były problemy ale zadzwoniłem do tepsy oni poslali maila do serwisów które mi nie chodzily i teraz jest ok. A transwery mam do 80KB/s (tak tak maxymalna prędkość NEO+ wynosi 640bps a deklarowana [niżej byś nie powinno] 512bps) :))
|
Ja również mam 512 kbit/s, no ale na szczęście nie Neostrada, tylko kablówka :)
Niestety u mnie mułek też osiąga w szczycie co najwyżej 10 KB/s, chociaż kiedyś zasuwał ponad 60. Taka sytuacja trwa już od początku marca, nawet kompa zacząłem wyłączać na noc. Wydaje mi się, że problem z emule nie występuje tylko na neostradzie. Natomiast przy ściąganiu z www/ftp transfer bez problemu dobija do 60 KB/s. |
Cytat:
|
ja mam chello i od jakichś 2 tygodni też mam ip 83.xx..., ale żadnego wpływu na transfer to u mnie nie ma; jest pewien plus nawet, bo chyba UPC przestało zliczać ilość przesłanych danych (mam chrzaniony limit 15 GB)
|
Cytat:
Jaka firma dostarcza ci ten internet i kablowke? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |