Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.03.2005, 09:37   #1
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zbyt cichy dzwięk w karcie telewizyjnej

Posiadam od lilku dni tę kartę : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7722 i obraz jest naprawdę fantastyczny lecz dzwięk niestety o niebo za cicho choć bardzo czysto. Słychać tylko głośniczki satelitki a sybwoofer leży bezużytecznie. Gdy gra muzyczka z Winampa np. to dzwięki są mocne i bodbite basem. MOja płyta to niestety tylko ECS K7VZA ze zintegrowana muzyką. Wszystkie ustawienia w panelu sterowania sa na maxa. Moze jest jakiś program - sterownik, który pomógłby na tę dolegliwość?
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.03.2005, 10:55   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Sprawdz kabelek laczacy karte z dzwiekowka, gniazdo multimedialne dzwiekowki, ,...takie najprostsze sprawdzanie.
Moze to takie wlasnie drobiazgi.....
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2005, 11:00   #3
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
a taki inny drobiazg(sam sie na nim zlapalem) => line-in volume <=
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2005, 11:19   #4
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Cytat:
Napisany przez yahol
Sprawdz kabelek laczacy karte z dzwiekowka, gniazdo multimedialne dzwiekowki, ,...takie najprostsze sprawdzanie.
Moze to takie wlasnie drobiazgi.....
No waśnie sprawdzałem i nie widze żadnych oznak, które świadczyłyby o nisprawnym funkcjonowaniu.

Cytat:
Napisany przez thomascamel
a taki inny drobiazg(sam sie na nim zlapalem) => line-in volume <=
W panelu sterowania czy w gdzieś w ustwaieniach karty?
Jesli w panelu sterowania to jest na max a moze tak nie powinno być?
Stary 17.03.2005, 12:04   #5
polakT
inżynier systemowy

polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez misz_masz
W panelu sterowania czy w gdzieś w ustwaieniach karty?
Jesli w panelu sterowania to jest na max a moze tak nie powinno być?

przyponialem sobie maly szczegolik, mialem podobna karte tylko bez XP, na dolaczonym cd znalazlem programik ok 500KB(chyba) i po jego uruchomieniu glosnosc byla dostosywana do potzrebnych parametrow, niestety nie pamietam nazwy tego programiku. proponuje przeszukac cd moze tez bedzie dołaczony
Stary 17.03.2005, 12:32   #6
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u mnie glosnosc tej karty jest regulowana p[oprzec zakladke cd audio wiec moze u ciebie tez. ale fakt.. karta jest dosc cicha...
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2005, 12:44   #7
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja czytając komentarze na komputroniku dochodze do wniosku że ten typ tak ma
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2005, 14:01   #8
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam 2 takie karty, jedną w domu a drugą w pracy. W ustawieniach sprawdź "Record Volume".
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-winfast.jpg  

Ostatnio zmieniany przez -Kowalik- : 17.03.2005 o godz. 14:10
-Kowalik- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2005, 20:56   #9
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Chłopaki !!!! Mieliście rację. Dkąłdnie przeanalizowałem całą sytuację i równie bardzo dokladnie przeglądnąłem tę plyte główną ECSa i odkrylem rzecz straszną! Ta cholerna badziewiarska płyta a dokladnie zintegrowana muzyka VIA nie ma wejścia liniowego bezpośrednio na plycie! To szok!!!! To jak ja mam to podpiąć. Już wie dlaczego dzwięk byl słaby ponieważ ja z rozpędu podpiąłem Kartę telewizyją do wejścia muzycznego od Cedeka. Ojoj normalnie zmylilo mnie to iż tylko tam pasowała ta plaska wtyczka od kabela , który jest dołaczony do kart TV. I coteraz zrobić? Jak to podpiąć? Przecież ta karta muzyczna ma wejście tylko na zewnątrz w postaci dżeka. Czy istnieje taki kabel/przejściówka, który pozwoliłby połączyć wyjście dzwięku z karty TV na wspomnianego dżeka? Pomózcie jestem załamany......
Stary 17.03.2005, 21:23   #10
polakT
inżynier systemowy

Pamietam moją karte ale tam byl kabelek zewnetrzny do podlaczenia, w sumie nie wiem czy istnieje istnieje przejscówka. Jednak uważam ze jezeli istnieje potrzeba to mozna dorobic odpowiedni kabelek. minijakc to koszt ok 3,5 i kawalek kabelka(3zyly) to 50gorszy, wystarczy tylko odpowiednio polaczyc mase, lewy i prawy i bedzie dzialac. jakby wynikla potrzeba dorobienia przejsciowki moge podpowiedziec jak polaczyc (kolory kabelkow prosze)
Stary 17.03.2005, 21:35   #11
Stef
Guru

k7vza nie ma zadnych wejsc liniowych na plyciea nawet jesli nie ma, a ma tylko do CD, to nic nie szkodzi. ja mam tak podlaczone i gra OK,wiec czym sie pzrejmowac?
Stary 17.03.2005, 21:51   #12
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Cytat:
Napisany przez Stef
k7vza nie ma zadnych wejsc liniowych na plyciea nawet jesli nie ma, a ma tylko do CD, to nic nie szkodzi. ja mam tak podlaczone i gra OK,wiec czym sie pzrejmowac?
Jest się czym przejmowac poniewaz gra ale srasznie słabo. Może w Twoim przypadku wszystko jest w porządeczku i dzwięk jest miodzio.

Zastanawiam się nad kupnem jakiejś karty dzwiękowej np SB 128 PCI, jeszce się nie doczytałem ale ona mam nadzieję posiada wejście liniowe. Jesli coś wiecie na ten temat to proszę o info. Przecież dwie dzwiękówki w sumie kompowi nie zaszkodzą i mogą współistnieć obok siebie
Stary 17.03.2005, 23:30   #13
polakT
inżynier systemowy

Ja mialem SB128 i ma 2 wejscia (line-in i mic) i wyjcie
Stary 17.03.2005, 23:42   #14
Arnold
Zaginiony pielgrzym

Data rejestracji: 17.05.2002
Arnold zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zrób mały test.
Podłącz głośniki bezpośrednio do karty tv (zamiast do karty muzycznej).
I wtedy będziesz wiedział czy z karty TV jest cichy drzwięk czy poprostu cichnie na kabelku lub na karcie muzycznej.
Możesz zrobić przejściówkę tak jak napisał thomascamel z mini jack na tą wtyczkę do CD i podłaczyć do wejścia Cd na karcie muzycznej lub podłaczyć do wejścia AUX (auxalitary) jeżeli karta muzyczna tekie wejście posiada
Stary 17.03.2005, 23:49   #15
Stef
Guru

Cytat:
Już wie dlaczego dzwięk byl słaby ponieważ ja z rozpędu podpiąłem Kartę telewizyją do wejścia muzycznego od Cedeka. Ojoj normalnie zmylilo mnie to iż tylko tam pasowała ta plaska wtyczka od kabela , który jest dołaczony do kart TV.(
ale przeciez jak podlaczysz do wejscia na cdeka, to powinno brac tak samo jak bys podlaczyl pod wejscie liniowe.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: