![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Zdjęcia i wideo Dział poświęcony programom do obróbki wideo i zdjęć: Nero Vision Express, Nero Recode, Nero PhotoSnap, Nero PhotoSnap Viewer, Nero PhotoShow, NeroDigital |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.12.2004
![]() |
NeroVision Express 3
Hej !
Nie wiem czy dobrze trafiłem z pytaniem... Otóż chciałbym wiedzieć, czy możliwym jest zrobienie w ww programie menu dla kilku filmów w avi i nagrać to na jednej płycie dvd... Zrobiłem to przy małych plikach + zdjęcia i wszystko ok,lecz kiedy pokazałem jakikolwiek plik o pojemności np 700 MB,Nerop widział go jako kilka GB ! Oczywiście próbowałem na Super Video,Video CD i inne...,i nic,wcąż przy jednym filmie .a. pasek pokazany na full. Przecież normalnie nagrywam kilka filmów... Dzieki za pomoc,pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
AQQ 3148978
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Nero jest beznadziejne pod tym względem. Jeśli chcesz zrobić menu użyj np: TMPGEnc DVD Author, albo Ulead DVD MovieFactory (programy proste w obsłudze, idealne dla początkujących).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
ok,ale dlaczego w tym wypadku nie mogę zmieścić kilku filmów na jednej płytce ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.06.2003
![]() |
Mozesz. Ale nero pokazuje rozmiar wyjsciowy filmu (po enkodowaniu na mpeg2). Jesli wstawisz 700Mb AVI co mniej wiecej opowiada 1,5 godz filmu a nero masz ustawione na najlepsza jakosc DVD (mozesz zmiescic tylko 1h filmu) to tak bedzie. Aby to zmienic wciskasz klawisz "wiecej" => "opcje video" i potem w zakladce "DVD-Video" masz do wyboru ustawienia jakosci. Np. przy ustawieniu "standard play" na plytce mozesz zmiescic 2h filmu. Mozesz to zmieniac w kilku krokach Od "wysoka jakosc" do "super long play" co pozwala ci zmiescic na plytce od 1h do bodajze 6h filmu oczywiscie liczac sie z tym, ze im wiecej filmu tym gorsza ich jakosc. I na koniec nie uwazam aby nero vision bylo beznadziejne pod tym wzgledem. Dla poczatkujacych wrecz idealne. Zreszta jesli chodzi o tworzenie menu to DVD Movie Factory i Ulead Video Studio nie oferuja niczego wiecej niz Nero Vision. Wiecej mozna w Pinnacle's Studio.
Ostatnio zmieniany przez LED : 29.04.2005 o godz. 11:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2004
![]() |
A są jeszcze jakieś programy w którym można tworzyć DVD tak jak w nero express i Ulead DVD MovieFactory tzn. chodzi mi o to żeby można było dodawać slajdy ze zdjęciami i dodawać krótkie filmiki .avi lub inne (np.z aparatów cyfrowych). Nero Express wyłącza mi sie podczas gdy tworze menu ,a w Ulead DVD MovieFactory podczas przerabiania wyskakuje mi jakiś błąd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Oki,raz jeszcze...
Więc chcąc nagrać kilka filmów np., 4 na jedną płytkę dvd z menu ( to się nazywa authoring ?),to jaki mam wybrać format ? - Video CD - Super Video CD ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dziecie Bhaala
Data rejestracji: 31.12.2005
![]() |
Witam , jestem tu nowy , mam podobny problem do waszych ale u mnie to troche inaczej wygląda , chodzi o to że nie moge nagrać własnej płyty DVD , bo chodzi o to że w Nero StartSmart jest opcja taka jak nagranie własnej płyty DVD , ale ja nie moge jej wybrać nie wiem dlaczego , bo pokazuje mi sie komunikat taki "Załadowanie podsystemu przechwytywania nie powiodło się! . Nie wiem co robić w takim wypadku czy ktoś z was sie jak to naprawić.
![]() |
#8 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Dziecie Bhaala
![]() |
Teraz mam nowy problem pokazują mi sie takie komunikaty:
![]() ![]() Co mam w takim wypadku zrobić??
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Blade2005
odinstalować stare nero i zainstalowac ponownie najnowszą wersję np Nero 7 Premium
![]() |
#11 |
Dziecie Bhaala
![]() |
Już kilka razy tak robiłem i nic nie pomaga a mam najnowszego nero 7 premium.
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2006
![]() |
dotyczy instalacji nero vision express
mam takie pytanie, otóż nie mam jeszcze zainstalowanego programu, narazie czytam i próbuje wszystko to ogarnąć. Jednakże mam prośbe aby mi doradzić, mój problem jest troche inny, intresuje sie nero vision express ale nie wiem czy on bedzie dla mnie programem idealnym, otóż mam mecze koszykówki na płytach DVD, do moich zadań należy pociecie go na krótkie sceny w ataku i obronie, bardzo żmudna praca, aktualnie robie to na dwóch magnetowidach. Czy jest to możliwe przez nero vision express czy może przez inny program, jeżeli tam to prosze o pomoc. Nawet nie nie wiem gdzie to napisać, ale każdy gdzieś zaczynał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.06.2003
![]() |
Bez problemu zrobisz to nero vision. Jest to prosty i stabilny program do tego po polsku. Jesli masz XP to w tym systemie masz rowniez movie maker. W tym programie rowniez to zrobisz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2005
![]() |
Cytat:
ja mam 6.6.0.16 i nero vision 3.1.0.11 z plaginem do dvd i hula jak złoto, spokojnie zmieszcze 2 filmy na 1 dvd, więcej nie próbowałem bo jakość spada. Ponadto jak materiał nie mieści się na dvd 4.5 to samo go zmniejszy przez zmiane jakości z wysokoiej na powiedzmy long play... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|