![]() |
Dlaczego narzekacie na sprzet LG??
Jak w teamcie. Ja mialem nagryware LG 8081B i nigdy nie narzekalem. Kopiowala wszystko, kazdy safedisc sprawdzalem na orginalach np. Th sims. Mi kopiowala ona wszystko (wprawdzie orginaly zabezpieczone safedisciem robila gdzies 4 godz, ale dzialaly dobrze) nie mialem do niej zadnych zastrzezen. Miala wade speed 8x i bez burnproffu, ale i tak zawsze robile image to wiec te rzeczy byly zbedne. Moj kumpel ma (a moze mial bo go od 2 miechow nie widzialem) LG 12x 8 MB buforu i tak samo kopiuje wszystko a CD-rom ten sam kolo ma LG 52x i chodzi jak zloto (widzialem na wlasne oczy). A dlaczego sprzedalem moje LG, otoz bo wyjezdzalem i trafila mi sie bardzo dobra cena za nia 150 zl, to bylo w czerwcu. Wedlug mnie LG to dobra firma. Mowta co chceta.
|
Miałem kiedyś takiego LG, chyba 8/4/32, i wiesz, nie pamiętam aby kopiował SD... ale może się mylę... ale nie chce mi się zaglądać do jej testów teraz....
|
Marudza z zawisci:-D bo LG WSZYSTKO kopiuje:-D
A 8x4x32 rzeywiscie SD nie brala (jako jedyna - chyba z LG):-D |
Cytat:
|
LG = GoldStar - ble
|
Dobre pytanie! Ale odpowiedź jest prosta: zawsze się na coś narzeka ale najczęściej na kiepskie produkty, rzadziej na te lepsze. Poza tym "każda sroka swój ogon chwali". 8)
|
Dlaczego narzekam na LG ;)?
Nie spotkalem jeszcze napedu CD-Rom tej firmy, ktory mial tak dobra optyke jak np Teac. Mam taka plytke z Officem 2000. Jeszcze nie spotkalem sie z LG, ktory by ja mogl odczytac (a wcale nie jest specjalnie porysowana czy cus). Nawet moj (tez raczej nienajwyzszych lotow) CD-Rom Samsung 48x nie ma problemow z odczytaniem tej plytki, nie wspomne juz o nagrywarce (LiteOn) czy Teachach. Wszystkie inne cdromy czytaja ta plytke tylko nie LG... Oto dlaczego narzekam na LG :P |
Cytat:
|
Re: Dlaczego narzekacie na sprzet LG??
Cytat:
i cdromy i nagrywarki może zdażają im sie dobre modele ale to żadkość |
Cytat:
Wiem bo mialem za nim nie sprzedalem. |
Re: Dlaczego narzekacie na sprzet LG??
[QUOTE]/||\aster napisa***322;(a)
[B]Jak w teamcie. Ja mialem nagryware LG 8081B i nigdy nie narzekalem. Kopiowala wszystko, co do lg to sprawa jest lekko skomplikowana nie mam lg, ale w szkole wypalilem na lg 8x kilkadziesiat plytek bez zadnego problemu ,z tym ze padla po niecalym roku uzytkowania(warunki extremalne),co do nowych modeli to bardzo interesujacy jest ten 8 mb bufor -wyjatek bo wiekszosc modeli na rynku ma 2 ,max 4mb(chyba nawet plextor), w sumie mozliwosci lg sa niezle a z wytrzymaloscia jest slabiej (btw. pamietam moj pierwszy cd lg padl po pol roku ,niszczac mi plytke i siebie przy okazji)(( |
Nie wiem jak tam w testach ale u mni w praktyce bylo inaczej ta 8/4/32 kopiowala mi wszystko. Wylacznie z Safe disciem Skopiowala kazdy najnowsze wydanie np.SOF 2, GTA3, ona kopiowalo wszystko. Do kopiowanie uzywalem Clone + Clony. Chodzila ona jak zloto. Mialem ja prz 1.5 roku i w tym czesie wypalila jakies 2000 plytek i dalej dziala jak nowa.
|
Na nagrywarki i DVD LG bym nie narzekał. Na NOWE Cd-ROMy - owszem. ((
Ale mój LG 36x to najlepszy tani cedek, jakiego widziałem. 8) |
A mnie irytuje cd rom 52 x - badziewie, wyklada sie na ...nawet slabo porysowanych plytach audio, fatalnie czyta gorsze plyty.....(akoss) , generalnie badziewiasty cd rom - warto dołozyc pare zlotych i kupic cos innego.....
|
Dlaczego narzekamy na sprzęt LG? He he...
Mam CD-ROM LG 40x. Badziew jak cholera. Wybrałem go, gdyż charakteryzował się dobrą korekcją błędów (w porównianiu do tego, co miałem wcześniej). Niestety, nie zwróciłem uwagi na inne czynniki, jak chociażby prędkość odczytu - płyty (WSZYSTKIE) odczytują się średnio 5-20 minut, a Akkosy odczytują się tyle czasu, ile trwają (80 minut, prędkość 1x). Nie zwróciłem również uwagi na wytrzymałość napędu, ale to już inna bajka. Następnie pod młotek poszła nagrywarka LG 12x8x32x bez BURN-Proofa. Dosyć prymitywna, bo w tym czasie konkurecja miała zapis CD-RW 10x oraz przede wszystkim BURN-Proof, a LG miał zaledwie mały buforek 8 MB. Odczyt płyt trwa tyle samo czasu co CD-ROM'ie, no może kilkanaście sekund krócej. Obydwa sprzęty mam do dziś - z CD-ROM'u nie korzystam (wiadomo dlaczego), a nagrywarkę używam z przymusu, bo nie mam innej, a nagrywać trzeba. Może jakbym miał LG 16x, to by to jakoś szło, ale ta nagrywarka 16x też jest jakaś ułomna, bo nie umie robić testów na overburning. |
Nie ma sprzętu na który by ktoś nie narzekał. Ja od lat ma tylko napędy LG i nigdy nie miałem powodów do narzekań. 8)
|
miałem DVD LG nie czytał 30% płyt DVD, praktycznie nie potrafiłem zripować płyt audio (mnóstwo błedów)
wymienili mi na nowszy model - fakt jest lepszy - teraz nie czyta "tylko" 10% DVD (audio oczywiście nie ripuje, niekiedy ma problemy z CDR-mi) Wszyscy moi znajomi mają (mieli) problemy z LG |
Czemu ja narzekam?
Bo jako sprzedawca ... na 5 sprzedanych CDR LG 2-3 w czasie gwarancji pada. Inne firmy maja duzo nizszy wspolczynnik padow. Acha i paskudna korekcja bledow CDR A poza tym to OK :) |
Cytat:
Napędy LG choć nie mają dobrej opinii to mają 100% korekcje błędów. Sam sie o tym przekonałem kopiując płytę a raczej trupa, same pierścienie na niej byly. Poczekałem 10 min i mam czysta kopie. |
Re: Re: Dlaczego narzekacie na sprzet LG??
Cytat:
|
Re: Re: Re: Dlaczego narzekacie na sprzet LG??
Cytat:
|
JA na LG nie bede narzekal szczegolnie na CD-Romy, bo jak poszedlem do kupla zrobic ok 50 image CD, BYly tam rozne Akkosy D-vison, Melody Chyba wszystkie, , To te plyty czytalo bardzo dobrze ok 3min i juz skopiowana, owszem zdazaly sie ktorych nie chcial czytac bo byly porysowane tzn. za dlubo by szlo w CD-Romie, a wtedy sie wkladalo do RW LG 12x. A jak bylem u innego (zeby jednego za bardzo nie przeciazac) to ma nagrywarke Sony 16 to tam odczyt trwal ok 8 min, niby taka prestizowa firma a tu kapa. A image robilem Clone + Clony.
|
DVD LGx12 = debeściak
CD-RW LGx12 = debeściak :* :cool: :) :* :* |
Narzekamy praktycznie na wszystko z czym nie dajemy sobie rady ale czasami warto by się było zastanowicz dla czego tak jest, może nie możemy czegoś przewalić bo nasza wiedza na to nie pozwala a nie sprzęt.
|
Popieram pogląd PL technika idzie do przodu a niektórzy ludzie nie. I własne ograniczenie zwalają na sprzęt i oprogramowanie.
|
No, no, no:-D witam na forum ludzi z zacieciem do filozofowania:-D
Hej, hej! Jest nas coraz wiecej:-D A jak jeszcze macie poczucie humoru (nieco abstrakcyjne:P to ho, ho:-D ) |
A i tak z gówna nie zrobicie złota (pędząc to wiatrem).
LG to tylko LG i nic więcej: sprzęt dla biedoty a tanie mięso jedzą psy. Był kiedyś niejaki DRAGAL - miłośnik LG. Teraz nawet się nie odzywa. 8) |
Cytat:
POZDRAWIAM |
Cytat:
DJ_lukboj A co teac taki znowu drozszy ? buahaaha, dobre... |
Ale fajnie, awansowalem! NA DZIADA! :-D :-D :-D
|
Cytat:
:-D 8) :-D 8) :-D 8) :-D 8) |
Cytat:
|
Nie drapać się koty . Lg i Liteon to to samo - popatrzcie ile prpblemów mają posiadacze Liteon-ów a ile LG-ików ??? Wychodzi (tak na oko) tyle samo i poco sie kłocicie i tak zginiecie w jedej zupie :) Jeden Ch.j czy Szpak Bociana - czy Bocian Pana Szpaka :) :-D :) No nie???
|
ile mają problemów z liteonami to ci powiem
-albo nie w łączyli dma -albo nie zainstalowali aspii -albo źle podłączyli napedy -albo nie zainstalowali via - albo zabierali sie nieumiejętnie za zamiane biosów widzisz takie są najczęstrze przyczyny zle działających liteonów błache rzeczy a wszyscy to piszą na forum. |
Cytat:
|
Gadacie gadacie a ja wypalam dalej na LG 40x12x40x :P i nie narzekam8)
|
Cytat:
|
Cytat:
:-D :-D :-D |
mialem cdrom lg 40x i padl po 4 miechach, mam neca od 2,5 roku i chodzi jak zloto, qmpel kupil cdrom lg 52 czy 56 x i nie czyta mu wiekszosci plyt ktore n9ie sa nawet porysowane, tak wiec chyba lg nie jest zbyt solidna,
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale nawet gdyby wszystko było OK to zapewne łatwiej trafić na lipny model LG niż LITE-ON a o TEACu to już nie wspominam !!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
he, he...
Kupilem sobie kiedys CDROM LG x32 - po 3 tygodniach wyladowal w serwisie! Pan stwierdzil ze siadla optyka i mechanika... dobrze ze obudowa nie wybuchla ;-)
|
Re: he, he...
Cytat:
Co druga osoba pisze że miała lub ktoś miał LG i nie działało wogóle lub nie tak jak powinno !!! Czyli ten temat jest jednak konieczny i do wgłębnego przedyskutowania co do marki LG !!! POZDRAWIAM |
To jest wolny kraj(:-D ) wolni ludzie(:-D ) i nikt nikogo nie zmusza do uzywania wyrobow LG. Opinie kazdy moze wyglaszac jakie sobie chce, aby nie byly obrazliwe! Mam LG (DVD+CDRW)i uwazam, ze sa to jedne z lepszych napedow optycznych. I zadne pitolenie jakis ...... mojego zdania nie zmieni. A przeciwnicy LG, niech sie zaburzaja do woli...mnie to wisi:-D
LG RULEZ ! |
a ja jestem przeiwnikiem lg i mi to wisi że tobie wisi:-D
LITEON RULEZ ! |
Jak wam wisi to mi też :-D :-D :-D
|
A mnie wisi, ze tobie wisi, ze mnie wisi :P
|
Mi też to wisi ale mi wisi dlatego że nie mam napędu LG i nigdy go nie kupje, a koledze Yahol to pragne pogratulować (mimo że mi to wisi) że udało mu się zakupić taki egzamplarz który harczy tak jak powinien !!! WIELKIE GRATULACJE
POZDRAWIAM |
LG RULEZ
Ja tez nie narzekam na LG. A tak wogole to popatrzcie jakie zainteresowanie tym tematem. Moj temat zrobil furore, to moj debiut:-D :-D :-D :-D :-D |
Cytat:
Moj LG nie charczy - ON szepcze ! :-D |
Tak masz racje temat wrze całą parą !!!
A czy może ma ktoś z was problemy z napędami SAMSUNGA ??? Bo ja się przyznam bez bicia, że mój x48 się lekko krzaczy (( (( (( |
Cytat:
|
A co powiecie o CDRW SONY 24/10/40 :-D :-D :-D :-D mam taka ale nie jestem do niej przekonany co wy na to
|
A tak na serio czy ma ktos z was nagrywarke yamaha f1 bo ogladalem te plytki fajnie wychodza i czy kopiuja wszystko. Ogladalem testy i takie *******y ale jak jest naprawde czy nia skopiujie wszystko w clonecd.
Temat sie rozszerza. hehe |
A u znajomego, to w PHILPS`ie klapka odpadla! 2-go dnia!
Skandal;) |
Cytat:
|
Re: Re: he, he...
Cytat:
|
Lg ma słaba korekcję błędów i to jest podstawowa wada. Kumplowi cdrom po 3 michach zaczął juz nawalać. Taka jest moja opinia.
|
Cytat:
aha cdrom lg 24x (taki z miekka mechanika) to dopiero badziew jak nie walniesz to nic nie odczyta (( za to teraz mam LG!!! 40x na razie sie trzyma tylko strasznie grzeje plyty (mam wolne kieszenie z gory i z dolu)i nawet osiaga czasen 37x:) |
Mnie się właśnie wydawało, że LG ma najlepszą korekcję błędów. Może i ma, ale płyty się odczytują 10 minut (nawet te nowe, bez rys).
|
Re: he, he...
Cytat:
|
mam nagrywrke lg32x juz 8 miesiecy, niedlugo stuknie jej 1000 wypalona plyta (wiem ze to nieduzo, ale ja wypalam tylko dla siebie - handel pozostawam innym) - nigdy nie narzekalem na jej sposob pracy, skopala mi chyba 7 plyt (z czego 4 to moja wina bo chcialem upchnac za duzo), nienagannie zrzuca muzyke EACiem, dobrze ja nagrywa - mam tak sprzet grajacy jak i ucho wystarczajaco dobre zeby to stwierdzic
mam tez DVDlg16x - tu jest zonk - nie udalo mi sie wlaczyc w nim dma (moze to kwestia plyty, moze czegos - ale nie rpzeszkadza mi to wcale) nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego wiekszosc opini zawartych w tym watku to: a) wnioski nt LG wyciagane na podstawie STAREGO sprzetu - malo ktora firma dokonala tak duzego skoku jakosciowo/technologicznego przy zachowaniu przystepnych cen, rewelacyjnego serwisu (od reki wymieniaja na nowy, lepszy model) itp. i obecne nagrywarki LG sa co najmniej NIEZLE b) opnie nt LG wyciagane bez jakiegokolwiek kontaktu z produktami tej firmy - 'bo TEAC jest lepszy', 'bo LG to sprzet dla biedakow' [komentarz ponizej jakiegokolwiek poziomu!] czy powtarzanie utartych frazesow ze LG sie szybko rozpada - dobra, nie jest bardzo trwale, ale komu nagrywarka sie popsula a kto tylko o tym slyszal? - gdybym ja wyciagal opnie tylko na podstawie tego co slyszalem to nigdy nie spojzalbym na Plexa i TEACa madrze napisal juz ktos przedemna - wiekszosc narzekan na LG wynika z niewiedzy urzytkownika (dma, via4in1, kabelki, aspi...) a ze LG jest/byla isntalowana jako OEM w wiekszosci sprzedawanych w Polsce komputerow to i takich sprzetow jest najwiecej... a LG 52x to rzeczywiscie downgre'owana kosiarka do trawy... i nie, nie pracuje w LG :) |
no dobra jak się już bawimy w te gierki: :) :
1. miałem w łąpach parę walnietych / mechanika / dvd lg 4x i 8x ale fakt faktem z upływem czasu poprawia się ich jakosć ale i tak nie są brandową marką 2. najlepszym cd lg był model 32x a 52x to wyqr... rozwala płyty i pracuje tak że umarłego obudzi i zwykle zdycha na amen zaraz po gwarancji co zresztą jest typowe :) 3.cdrw lg też parę walniętych widziałem / a szajsungi to tylko jeden :) i to dziwnie bo palił tylko na rw a na innych nie chciał/ 4. litki też nie sa bez skazy bo awaryjne bywają nad wyraz często / ale to aqrat opinia qpmla nie moja bo ja tylko 2 sztuki takie w łapkach miałem / 5. a żeby było śmieszniej to uzywam szajsunga i jestem z niego bardzo zadowolony/ wypalił już duuuzo płytek i jedyne które nie chodziły to partia / qrde 30 płyt jako podstawki pod piwo :( bo nie chcieli mi w sklepiku (juz tam nie qpuje) reklamacji uznać / szajsungów 700 z walniętą wastwą odblaskową która to wade dopiero powypaleniu było widać / 6. nie miałem ntomiast w łapkach zadnego walniętego teaca i żaden z moich znajomych nie miał z teacem żadnych problemów no to by było na tyle aha, ja jestem uczulony na lg /choć ich monitorki lubię/ i nie lubię szajsunga /ale monitory lubię o moją wypałkę :)/ |
Widze, że temat jest najbardziej popularny na Forum ;)
Moja opinia jest taka, że skoro LG można kupić w miare tanio to trzeba się liczyć równierz że jakość takiego sprzętu nie będzie najwyższa dlatego pretensje osób, które kupiły LG i są z niego nie zadowolone bo nie działa tak jak by się tego spodziewały to niech się zastanowią czy nie lepjej było troche dołożyć i mieć pociecho z porządnego sprzętu (i tutaj wskazówka dla przyszłych nabywców napędów) !!! A jeśli chodzi o popularność to TAK zgadzam się że LG są najbardziej popularne w Polsce ale też mówie że to się wkrótce zmieni na korzyść najprawdopodobniej LiteOn-ów bo ich cena jest zbliżona a jakośc lepsza !!! POZDRAWIAM |
BlablableblebleEEEEEE!
|
Cytat:
Zaczną się posty pt. "Dlaczego narzekacie na sprzęt LiteOn" A czy jakość LiteOn'ów jest lepsza to się dopiero okaże. |
Cytat:
Teraz powiecie ze sam sobie w tych postach zaprzeczam, ale ja tego nie robie powyzej byla taka wymyslona historyjka 8) jak niektorzy obgaduja LG. Dj Lukboj ty tego nie zrobiles ty tylko dales przyklad ze skoro komus LG nie pasuje i mu nie dziala tak jakby chcial to mogl sie tego po cenie spodziewac. Ja chyba bede zawsze zwolennikiem LG ja do tej firmy nic nie mam i dzieki niej zawsze mi troche grosza wiecej wpadlo w rece. Ja LG poprostu lubie i sie z moja nagrywara LG zzylem :'( :'( ale niestety musialem ja sprzedac. Sid i inni maja racje ten kto najczesciej narzeka ze do du py sprzet to przewaznie przy nagrywaniu cos zle ustawi albo cos zainstalowac zapomni *******y takie. Ja nie narzekam niby ta 8081b sejf diskow nie obsluguje, ale istnieja Clone CD i Clony, bedzie robilo kilka godzin ale zrobi. Jezeli ktos chce miec dobrze odwzorowane dane to przy imagu nie bedzie uzywal max. predkosci CD-Romu tylko wolniej, powiecie ze maja dobra korekcje bledow i nie trzeba wolniej, to prawda ale zawsze lepiej zrobic wolniej dla pewnosci. Chyba sam sie juz pogubilem w tym co pisze jezeli cos jest bezsensu to przepraszam. |
A ja kiedys przekonywałem wszystkich że LG jest do bani .
W tej chwili ja osobiście nic niemam do LG ponieważ wszystkie kompy które są pod moją opieką niesą wyposażone w LG(postarałem się o to). |
Kiedys mialem LG 8080B przez ponad 1,5 roku.Wypalilem kilkaset plyt, a zepsulem tylko moze kilkanascie(wiekszosc z mojej winy albo braku doswiadczenia w wypalaniu).Teraz od kilku miesięcy wypalam LG8320B i nie udalo mi sie zepsuc zadnej plytki.A co do trwalosci:nie kupilem nagrywarki na 5 lat,wiec jak mi nie padnie w ciagu 2 lat (bo tyle ma gwarancji) , to ja odpowiednio wczesniej sprzedam i kupie nowa (LG oczywiscie np: LG 52x24x52) .Co sie tyczy cd-roma x52 to przyznaje ze ostatnio zaczyna sie buntowac przy robieniu obrazow plyt a i przy odczycie coraz glosniej steka.
|
Ja też chce mieć swój post w tym temacie :)
|
Widze ze juz nikomu nie chce sie pisac na temat LG. ja jeszcze sobie powiem jedno. LG RULEZ :-D :-D Szczerze mowiac mi tez juz sie pisac tutaj nie chce.
Ciekawe czy dojdzie do tysiaca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A JA mam LG w dupie!!!!!!!!poszedlem do dziewczyny zainstalowac jej Metal Gear Solida orga zeby nam jej brat nie przeszkadzal nam,instalka ruszyla niby nie ma problemu, aż tu wielki huk i plyta pekla, myslalem ze sie na miejscu powiesze.POWIEM ZE CD 52X byl i w czasie 5 miechow, a teraz tylko otwiera sie i zamyka bo juz niczego nie czyta ;).3 plytki rozwalil gdzie moj NEC DV-5700A nie rozwalil zadnej plytki przez okres 4X dluzszy. co wiecej mam CDeki juz od 8 lat i nigdy nie pekla mi plytka, a tu taki pech - mój MGS :'( . TO tyle mojego narzekania na LG
|
innym słowiem wielki zbłaz i pech.
|
miales pecha niestety. Kiedys mialem graficzna Viper v550 16 mb i odpoczatku sie walila. Poszedlem do sklepu zrobilem burdel (powiedzialem ze wszystko co kupuje w tym sklepie jest zepsute, bo to byla prawda) i od reki dali mi banshee i 200 zl
|
To chyba jest temat mojego zycia:-D :-D :-D
|
Cytat:
Wiec jak to bywa ze sprzetem... Jedni narzekaja bo rzeczywiscie maja problemy a inny tylko o nich slyszelo i maja informacje z ktorejs tam reki. A czasem sprzet psuje sie.... niezaleznie od naszej (i konstruktorow)woli. No i bardzo wiele zalezy tez od samego "stanowiska pracy" napedu. Bo jesli mordujemy go zle wywazonymi plytkami i byle jkiej jakosci, bezfirmowymi itd... to nie ma co sie dziwic. Bo to tak samo jakby do najlepszego mercedesa uzywac najtanszego oleju silnikowego... Sprzet trzeba sznowac!!! |
Cytat:
w sumie nawet oslawiona zdolnosc lg do niszczenia plytek to moze byc w duzej mierze wina wlasnie tanich pekajacych plyt(via plytki LG_ najwiekszy szajs ,90% peka mi od srodka a mam ich sporo sic!) zreszta jak ktos ma wypas cd (jakis asus plex teac) to i tak sie nie przyzna ze cos mu sie chrzani a na lg mozna jechac bo jest tanie.... |
lg rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:-D
|
Ostatnio musiałem skopiować jakąś spolszczoną gierkę. Podszedłem do niej z nagrywareczką LG x32. Po godzinie zczytała 3% płytki i dalej mieliła błędne sektory. Zirytowało mnie to do tego stopnia, że poszedłem wymienić ją na Liteona. Liteon x24 odczytał płytkę w 3 minuty i zrobił jej idealną kopię. Tak więc wszystko w temacie :)
Jedyną zaletą LG jest ładny wygląd i cicho chowająca się tacka. |
Co do CDromów LGx52. Rzeczywiście przez długi czas w sprzedaży były napędy, które rozwalały płytki. odobno błąd ten został poprawiony miesiąc temu i teraz nie powinno się to zdarzać.
W zeszłym miesiącu w sklepie pod moim blokiem do serwisu przyniesiono 13 napędów LG, które rozerwały płytki. Serwis naprawia takie napędy,lub (w większości przypadków) wymienia na nowe. |
Cytat:
|
pl
Jedni chwalą a drudzy narzekają taki Panowie jest życie!:'( :-D
|
no niestety.
|
Mojemu kumplowi dwa dni temu wysiadl wlasnie cd-rom LG x52, po kilku miesiacach uzytkowania. Lepiej teraz niz po skonczeniu sie gwarancji. A tak pozatym strasznie mu to "cacko" halasowalo i wogole mialo problemy z odczytem niektorych plytek!
|
NIe nawidze tego taniego shitu. Do tego serwis LG to jest jakas pomylka. Mialem Lg x40 wylozyl mi sie po 7 miesiacach, dalem do naprawy i naprawili mi tak ze miesiac po skonczeniu gwarancji padl juz na dobre. Potem x48 LG ma moja ciotka, przeczyscilem go bo juz zadnych plyt nie lapal, naped po 1,5 roku jest juz na wyczerpaniu, tylko liczyc dni kiedy sie wylozy do konca. A LG x52 to taki shit jakich malo, o malo co mi plytki ze sterownikami nie rozwalil bo dostal takich wibracji az balem sie ze komputer zaraz wyleci w powietrze. Gowniane na maxa robia te wszystkie tanie shity LG. Bratu kupilem juz CTX x52 naped jest poprostu rewelacyjny i nie widac zadnych oznak zeby mial pasc od 1,5 roku chodzi jak nowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
(( No mam nadzieje ze nic nie masz :P :-D
|
Cytat:
Nadal powtarzam że lepjej na dzień dzisjejszy kupić LITE-ON niż LG w tej samej cenie :) POZDRAWIAM |
Cytat:
napedy liteona tez nie grzeszyly jakoscia jakis czas temu niezle wypalary zaczeli robic od modelu 24x wzwyz wiec dotychczas mozna powiedziec nie bylo jako takiej taniej alternatywy dla przeciwnikow lg sam mam takie polaczenie cd lg i nagry. liteon -> nawet sie lubia:-) poza tym moj cd lg ma juz swoje lata (doslownie) chyba ze 2 nie pamietam bo to juz ktorys z kolei cd |
nie miałem LG i nie zamierzam ją mieć, nie przepadam się za LG dlatego,że czytałem różne testy w różnych czasopismach i wyniki testów LG nie są rewelacyjne. napędy LG są sprzedane bardzo dużo, to że ktoś dostał akurat dobrą egzemplarz i chwali ją to jest normalne. tak samo ktoś może mieć akurat nie dobrą egzemplarz Teca albo Plextora. Mnie akurat trafiło na złe ezemplarze. mam DVD Pioniera już ponad dwa lata ale od początku miał coś z optyką i czasami ma kłopot z odczytem CDRW. a Nagrywarkę YAMAHA
mi padł po roku. |
Cytat:
|
Uprzejmie chcialem poinformowac, ze tym co sie LG niepodoba to trudno mielscie pecha ze trafiliscie na wadliwy cd dvd rw. Podobno 50% CD-romow to LG i dlatego ma najwiecej zwrotow bo wiadomo im wiecej produkujesz tym wieksze ryzyko, jedynie chyba jescze teraz lite on sprzedaje duzo rw, a taki plextor yamaha to oni produkuja duzo mniej (chyba) takich napedow, ja naprzyklad cd-romow plextora nie widzialem. To proste takie firmy jak Asus i inne (nie pamietam nazw) produkuja znacznie mniej takich sprzetow i na polkach w sklepie ich nie ma a wiec ludzie siegaja po LG bo najtanszy, a pozniej sie pluja, ze im plytke kilka minut dluzej odczytuje. wiem ze sie juz powtarzam ale CO SIE MOGLISCIE SPODZIEWAC PO NAJTANSZYCH CD-ROMACH, DVD, RW NA RYNKU. TRZEBA BYLO DOLOZYC 50% CENY I NIE NAZEKAC, a tak wogole jak ktos nagrywac nie potrafi to mu plextor nie pomoze.
|
Cytat:
|
8) Wiesz miałem LG i nie była to zła wręcz rewelacyjna nagrywarka, ;p dopóki nie kupiłem TEAC, ;P
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:38. |