![]() |
Awaryjność Lite-On'ów
Witam!
Dawno mnie nie by było. Jedank wpadł mi do głowy pomysł na post. Chciałbym, aby każdy kto doświadczył jakiejś usterki, wad bądź szkodzenia nagrywarki Lite-On. Nie myślcie, że to jakaś dyskryminacja względem innych wypalarek. Poprostu chodzi mi o określenie awaryjności danej marki. Taki test na 100 000 km ;-). Tak więc proszę od dokładny opis, co się stało, po jakim okresie użytkowania i podczas jakiej czynności (oczywiście z nagrywarką ;-)). Jeślicoś jeszcze wpadnie mi do głowy, to napewno nie omieszkam umieścić na forum. Pozdrawiam i zapraszam do postowania. |
a wiec tak:
Droga redakcjo ;p jestem szczesliwym posiadaczem wypalarki marki LiteOn - model 40125S, roczkik 2002 (wczesny wrzesien), przebieg ok 500 pltytek (nie wiem ile dolkadnie bo licznik gdzies mi sie zapodzial ;)). Musze przyznac iz jest to najbardziej bezawaryjna nagrywarka jaka wypalalem :) serwisu nigdy nieodwiedzila, wypala b. dobrze i b. szybko istny cud :) :D |
Takie odpowiedzi minie cieszą...
P.S. Zauażyliście, co się stani jak zaznaczycie mychą buźkę: :)? Zupełna odwrotność. |
hi
rowniez posiadam liteka 32123S @ 40125S i musze powiedziec ze jest to moja 2 nagrywarka zaraz po lg 8081b (1,5 roku) i w sumie jestem zadowolony, plytek pale kilkanascie tygodniowo a czasem nawet po 15 dziennie i ani pisku z jej strony :) liteon rulez - polecam c ya p.s. chyba nie bedziesz mial zbyt wiele postow o niewpelnisprawnej bagrywarce, no chyba ze od jakiegos niedoswiadczonego wlasciciela ktory myslal ze zrobi z niej rakiete :) |
Cytat:
Najlepiej będzie odesłać petenta na ten post i styka! |
Wiec posiadam wypalarke 40s swietnie nagrywa , nigdy się nie zepsuła , co do przebiegu to userzy którzy mnie znaja to wiedza ile:)
Pozatym uważamiż to najlepsze nagrywarki w stosunku cena/jakosc. |
Lite-on 48125S. Kupilem niecale pol roku temu. Fakt, ze nie uzywam specjalnie czesto, ale z setke plyt juz chyba wypalila i na razie (i mam nadzieje, ze juz zawsze) zadnych problemow. Nie jest tak zle z ta awaryjnoscia :)
ps: A buzka faktycznie ciekawie wyglada zaznaczona ;) |
Również posiadam model LTR-32123S kupiony w lipcu 2002 (wtedy najszybsza ).
Wypaliłem już trochę i jestem z niej zadowolony. W sumie uszkodziły się mi tylko 3 płyty - ALE Z MOJEJ WINY. Nagrywam wolno i praktycznie "źre wszystkie płyty" Pozdrawiam |
Mój litek 40125S od października ub.r. pali bez żadnych problemów. Ile tych płytek było? Nie liczę. Ale na pewno ponad 3 setki. Oby tak dalej :)
|
Ale odpowiadacie mu dokladnie na jego pytania :D:D:D az milo sie
czyta... to tak jak zapytal bym w sklepie o sok a dostal kartofla :D:D Gosc pytal jasno i wyrazie - czy kiedykolwiek mieliscie awarie z Litkami?? - a kazdy wyjezdza ze ma Litka takiego i takiego i ze nie z nim zadnych awarii... widac jak kazdy z nas czyta posty... :) P.S. Ja mam Litka LTR-48125S i nie mialem z nim jeszcze - i oby tak dalej - zadnych awarii... Nagralem juz okolo 300CD i szczerze polecam bo zwalilem tylko 4szt... Jak wszyscy to i ja ;p ^_^ ^_^ ^_^ A tak prawie na temat - nie znam nikogo komu by sie jakis Litek zwalil :D:D:D - to jest faktycznie na temat... :) |
[QUOTE]ZbigNieff napisa***322;(a)
[B]...[B] Zgłupiałeś czy Ci odbiło? A może poprostu nabijasz sobie licznik postów - patrz na jakość a nie na ilość bo to nie idzie u Ciebie w parze: świadczy o tym ilość postów w tym topicu. 8) |
[QUOTE]esem napisa***322;(a)
[B] Cytat:
na Red Faction 2 na PC - DRUSS mial tez taki problem!!!!!! Wiec nie pisz glupot pochopnie!!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
Re: Awaryjność Lite-On'ów
Cytat:
|
Cytat:
nie wiedzieć czemu mnie również pojawiły się zdublowane posty w topicu z życzeniami |
Cytat:
niczego udowadniac... Ale Sid jak mozesz to remove it - bo tylko zasmieca forum!!! |
Cytat:
|
hii :) Może nie o moim Liteonku bo dzała bez zarzutu, ale pracuje na serwisie iz mozna powiedzieć conajmniej setki sprzedanych Liteonków narazie na serwis wrócił tylko jeden model x24 więc już troszke wiekowy. AB ślicznie w ciagu tygodnia wymieniło na nowiuską x48. :jupi:
|
Cytat:
|
A ja jak kupilem soebie na samym poczatku litka 32x to odrazu byla zrabana optyka nagrywala i nie dalo sie odczytac wymienilem na teaca 40 :) i chodzil przez rok...padl :( teraz mi wymienili na 52 :)) chociaz nie wiem czy lepiej czy gorzej:/
|
Ja mam 32123S
przebieg ok. 800 płytek za jednym razem wypalone 200 narazie chodzi jak złoto, oby tak dalej |
Cytat:
|
Cytat:
|
Liteon 32123S - mam ją od maja 2002, wypaliłem około 500 płytek i wszystko OK, wszelkie problemy jakie się pojawiały to wina softu. Nigdy mnie nie zawiodła.
|
Cytat:
Ja rowniez dzieki!! Pozdrawiam... |
Witam, to jest moj pierwszy post na tym forum. Chcialbym sie podzielic tez moimi uwagami na temat tych nagrywarek. Otoz ogolnie nie mam problemow z nagrywaniem plytek, no moze poza malymi wyjatkami, ktore i tak byly z mojej winy. Ale mam inny problem. Chodzi o to, ze mam problem z odczytywaniem plyt, to znaczy wszystko jest ok, do momentu az plyta zaczyna byc byc odczytywana na koncu nosnika, zaczyna wtedy tak jakby zacinac sie, jest to szczegolnie widoczne gdy ogladam jakis film, w pewnym momencie slysze jak silniczek w napedzie zaczyna glosniej pracowac, a film na chwile sie zatrzymuje. Na szczescie mam drugi naped DVD - LG i na tamtym ogladam filmy. Do tego naped DVD jest zdecydowanie cichszy. Moj Liteon to 40125S, ten sam objaw mialem na innej nagrywarce tej samej firmy, ale modelu nie pamietam, bo go tylko testowalem przez jeden dzien.
Pozdrawiam :) -- Asus CUSL-2, Celeron 800, 512 MB, Maxtor 80/7200 GF 2 MX, Lite-On 40125S, LG DRD-8080B, SB Live!, WinXP Pro |
Cytat:
|
Cytat:
Jak na moje laickie przeczucie, to nie mam w ogóle racji:( , więc proszę nie sugerować się moim zdaniem i poczekać na posty użytkowników z większą liczbą cyferek. ;p Pawelblu! Ten twój obrazek jest niezł ;) Tylko żeby Ci się od admina nie oberwało |
24102B - zero awarji, wypalonych powyzej 500
plyt, od maja. Ja to nawet chcialbym aby ja szlag trafil - moze by mi na gwarancji zamienili na 48246S - ale nie zapowiada sie:o Pewnie bede musial kupic - oj kusi mnie. IMO LiteOn robi swietne napedy. Jedyna wada 24102B jest to, ze nie nagrywa wolniej niz 8x, a ja glownie pale muze:blee: |
Posiadam LiteOna 40125W (@ 48125W od 3 dni :) )
Przy firmowym Biosie nie mialem absolutnie zadnych problemów- zadnych -kompletnie zadnych. Obecnie mam wgranego biosa od wyzszego modelu tj. 48125W i jak narazie wszysko przebiega równie dobrze jak poprzednio, tylko troche szybciej;) Pale niewiele- ok 15 CD tygodniowo, ale zanim kupiłem ja, dokladnie czytalem wszelkie posty, porady itp. i w oparciu o nie dokonałem tego zakupu (nie należe do najzamożniejszych dlatego badzo szczególowo analizowałem Wasze wcześniejsze wypowiedzi) Porady zawarte na tym forum sa najlepszym źródlem wiedzy- nieskonczenie razy lepszym od najlpeszego sprzedawcy (któy czasem wciska to co ma), a to ze LiteOn'a nie trzeba reklamować podtwierdza rzesza maxymalnie zadowolnych klijenów. Z wyjątkiem 1 wpadki z Biosem ktory nie sprawuje sie dobrze przy OverBurningu, nie mam nic do zarzucenia tej firmie. Polecam wszystkim zastanawiającym sie nad kupnem... Pozdraviam! |
moje doświadczenia
Sprzedaje nagrywarki Liteona od modelu 16x
generalne moje spostrzeżenia Liteony psują sie bardzo nie wiele, częściej reklamuje LG mimo że je rzadziej sprzedaje. Najwiecej wróciło do mnie 40 ale ich najwiecej sprzedałem na razie zero reklamacji 48x. Ważne dla mnie jest to że do tej pory na każdą popsuta nagrywarke dostawałem wymiane na nową. Pozdrawiam |
LiteOn to tylko LiteOn. Awaryjny jak każde co ma laser. Nic złego, nic rewelacyjnego: średnia przeciętność. 8)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja posiadam LiteOn-a LTR-48125s
Nie wiem dlaczego ale nie moge nim wypalać płyt CD_RW 700MB. Inne wypala bardzo dobrze. Z płytami CD_RW 650MB też nie ma problemu. Wrzuciłem posta na ten temat http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=31977 Jak ktoś wie dlaczego tak jest to prosze o rade |
Ten poste jest OT. z tego co mi się zdaje :>
|
Od roku posiadam LTR-52246S i jak na razie działa bez zarzutu.
|
Kurczem, ja mam pecha do Liteonow.
Perwszego (32123s) mialem ponad poltora roku, sprawowal sie dobrze. Pozniej cos sie zwalilo i przestal dzialac, oddalem do serwisu. Pozniej dostalem 48125s, w srodku zakurzona, na zewnatrz porysowana, ale dzialala, tylko 4 miechy. Nagranych przez nia plytek nie dalo sie odczytac. Teraz dostalem 52327s, na RW Higspeed'ach koszmar (dysany, esperanzy) Duzo bledow pod koniec plyty, na innych litkach cdrw dzialaja bez zarzutu. Na zwykłych podobnie (16x-40x), tez czerwone kwadraciki pod koniec plyty. Zmienilem biois z qs0b na qs0c. Niewielka roznica. Jesli mozecie podajcie srednie wartosci bledow c1/c2 na roznych plytkach palonych na ww sprzecie. Jakie sa dopuszczalne normy?? Nie wiem czy ja zle cos robie, czy ten sprzet jest do d****?? |
U mnie to samo, ten sam model, obecnie nagrywarka w serwisie :klnie: :buu:
|
Jestem szczesliwym posiadaczem Litka 52246S (produkcji kwiecien 2003) :)
i uwazam, ze sa to jedne z najlepszych nagrywarek CD-R/CD-RW Jednak jest to moja 2 nagrywarka. Pierwsza kupilem w listopadzie 2002 Wymienilem ja w serwisie gdyz miala dziwna przypadlosc-nie lubiala plytek tj Esperanza, Mediasonic, Cursor tylko TDK,Dysan,Platinum, a przy odtwarzaniu obojetnie jakiedgo CD zwalniala i z nowu rozpedzala sie. Mowiac - nie lubiala - mam na mysli to,ze jesli puszczalem taka np Esperanze nominowana na 48x predkoscia 32x to na poczatku wypalania ( sciezka poczatkowa) zwiekszala tak obroty jakby miala zaraz odleciec z mojego kompa :D , a pozniej zwalniala i wypalala sobie tak plytke 6, 8 x. Uaktualnialem biosy( w tym czasie bylo wariactwo na temat bledow z nadpalaniem i pojawianiem sie biosow co mialy to naprawic), zmienialem programy do wypalania i nic. Oddalem do serwisu i dostalem nowa. Teraz smiga bez problemow || - odpukac w niemalowane Voytek |
Ne jestem posiadaczem Litone, ale(bez urazy) jak zauwazylem wiekszośc porblemów na tym forum dotyczy własnie nagrywrek Liteone
|
Cytat:
Przykład: Jeżeli pierwsza grupa ludzi ma napędy Liteon (około 50%) druga grupa - napędy LG (około 30%) trzecia grupa to Teac (około 10%) czwarta grupa - inne: Plextor, Yamaha, BenQ, it. to jak myślisz - z rachunku prawdopodobieństwa - która grupa będzie miała największą awaryjność? Po prostu dużo ludzi kupuje te napędy celowo bo są dobre i niedrogie, a i inni kupują to w zestawach złożonych przez sprzedawców sklepów oraz w marketach - bo są tanie. Dodam tylko, że z tymi procentami to strzelam zupełnie. A swoją drogą może warto byłoby zrobić taką ankietę: mam nagrywarę firmy ....., a druga pozycja tabeli to: była czy nie była awaria. Każdy by tylko wpisywał dwie rzeczy i ciekawe jak wtedy to by wypadło. Może ktoś bardziej biegły wymodzi coś takiego - jeżeli oczywiście jest sens. |
Ze stajni liteonów miałem ltr-32123S prawdopodobnie padł laser po nagrywaniu CD-RW około 650MB danych ...a w obecnej chwili mam ltr-52327S i narazie no problema ;)...jest spoko.
|
Mam model 40125S od 1,5 roku i na szczęście jak do tej pory nic się nie stało (czyli odpowiadam na pytanie główne). Użytkowana przeciętnie tj. czasami tydzień nic a czasami 20 w jednym dniu. Firmware standardowy ten który był i widziałem potrzeb zmian bo jak do tej pory "żadna sie nie oparła" (oczywiście płyta :):);)
|
no już troche płytek wypaliłem :)
LG to najwieksze gówno jakie może być , Yamaha i Plaxtor jest za drogi i nigdy mnie nie korciło żeby go kupić,zawsze uzywałem LiteOn bo sa dla mnie najlepsze pierwsze LTR-16102B po 2 albo 3 tysiacach; nastepnych juz troche wiecej teraz posiadam 3 modele LTR-48125W juz na wykonczeniu , jakies 4 tys, LTR-52246S jakies 5 tys, LTR-52327S jak na razie jakies 2 tysiace wypalonych ale sie trzyma |
Mam 48246k i poza wgraniem nowego biosu (oryginalny był walnięty) zero problemów. Ciekawe co oznacza to k na końcu, jak do tej pory nikt nie wie.
|
Ja mam LiteOn 48125S jakieś 1,5roku i po jakimś czasie użytkowania jeśli nagrywam płytkę to po nagraniu wyskakuje info że płytka się dobrze wypaliła, a na niestety nie można jej odczytać (nie nagrywa się ISO!!!) co ciekawe nic w ustawieniach programu nie zmieniam i nagrywam ponownie płytkę i już jest spoko nagrana :/
Dopwiem jeszcze, że problem pojaiwa się co jakiś czas. :( |
Ale poza tym wsio jest OK i nie mogę narzekać :)
|
Moim zdaniem wina softu, a nie nagrywarki.
Próbowałeś preinstalwoać OS? Ściągnałem nowy Firmware do 40125s ZSON. Czy warto flashować? |
Cytat:
|
posiadam LTR 486K i bardzo sobie cenie
jak wspomniałem przed kupnem tej właśnie nagrywarki zastanawiałem się jaką najlepiej wybraćnagrywarkę i naprawde za sprawą opinii z forum zdecydowalem się na właśnie tą firmę i naprawdę polecam wszystkim bo to doskonaly sprzęt nie za wygórowaną cenę i spisuje sięrewelacyjnie.Pozdrowienia
LiteOn rulez :peace: |
Mam lite-on 52x24x52 i jak narazie nie mialem zadnych usterek ani problemów z nią.
|
mam 52327S od września 2003 roku i właśnie zaczeła mi się sypać. Obiawy to dziwne odgłosy ze środka i bardzo wolny odczyt płyt. Podejrzewam, że to problem z głowicą a dokładniej z kalibracją lasera.
|
Moj LITE-ON wysadził płytke :) I jak narazie niechce nagrywac ale co tam... moze naprawie. Pozatym nie mam pretensji do tej firmy jest OK. Pozdrawiam
|
Posiadam nagrywarkę LiteON-a model 40125S (40x12x48) i jestem z niej bardzo zadowolony a nagrałem już około 800 płyt i wszystko nadal jest OK. Nawet kiedy komp mi się powisił na parę sekund to i tak płyta się nagrała w 100%. Nagrywarkę mam od września 2002 roku. Polecam tą firmę bo posiadam też DVD-ROM tej firmy działają bez zarzutu. Dzięki. Pozdrawiam
|
a ja odpowiem tak
- mialem Philipsa x 2 -mialem Teaca x16 -mialem Litka x 48 - mialem Teaca x52 mialem i mam - kazda z w/w nagrywarek jest sprawna i pali mi plytki nawet ta poczciwina Philips przypieta do bardzo marnego w zasoby komputera, flash biosu robilem tylko Litkowi ( znany problem z nadpalaniem). Z tego mozna wysnuc nastepujace wnioski: 1. jestem w czepku urodzony 2. nie oczekuje od nagrywarki rzeczy niemozliwych , nie zmieniam biosu tylko dlatego ze ktos zmienil i jest nowszy - nie pale na full tylko dlatego ze tak pisze na plytce i nagrywarce, nie ekscytuje sie 2 sekundami szybszego wypalenia tej samrej plytki przez kolege, pale na plytkach moze nie gornej polki - ale nie na smieciach kupionych w markecie, itd, no i z reguly najpier staram sie poczytac, a potem palic - ale jestem tym rocznikiem ktorego czytanie nie meczy |
Podpisuję się pod wypowiedzią bgn obiema rękami:
mam Teac w540e i trzeci rok z rzędu nie dotknął mnie syndrom 1 rocznego teaca. 8 ) |
krew mnie zalewa
Kupilem nagrywarke Lite-On SOHR-5238S i mam z nią maly problem.
Gdy chce nagrac plytke to po jej "zapisie" wyskakuje mi taki komunikat: Nie mozna wykonac polecenia Zakoncz Sciezke! LITE-ON CD-RW SOHR-5238S session fixation error LITE-ON CD-RW SOHR-5238S Wykonanie Polecenia Fiksacja nie jest mozliwe! Zapis z predkoscia 52x (7800 KB/s) nie powiodl sie. Program ktorego uzywam do nagrywania to nero express. :klnie: |
Cytat:
|
litle
mam 5238s :] wzorcuje sie ona jedynie 17cm dlugoscia:P
problem mialem z wersia nero5 dopiero nero6 czytal i jak narazie jest ok (2dzien uzytkowania 2plytki wypalone:D) a z tego co widze po postach jak za ta cene to byl dobry zakup a ps dalem 110 nieprzeplacilem?:> jaka jest naj naj najtansza nagrywaka na rynku nowa! |
Cytat:
107 zeta w paczce byl kabelek ide audio nero express i wersja bulk czyli bez pudla tak jakby oem z dodatkami cichutkie bydle i dziala nawet:) |
slyszalem! iz w auchanie jest jakas nagrywarka po 80zl jest to mozliwe?? jakos mi sie w to wierzyc niechcialo i dlatego kupilem to co mam tez tak jak ty kabelek nero srobki i woreczki:)
|
Kurcze i ja dołoże swoje 3grosze do LiteOn'a
Mam LTR 52246S od Sierpnia 2002 i ani razu z nia nic sie nie stalo wiec w 100% POZYTYW (jak na alelgro :) ] |
Ja tez posiadam nagrywarke lite-ona 401s sprawuje sie wysmielicie od roku pali bardzo fajnie plytki CD\DVD a ostanio ja przerobilem na 401@811 i jestem bardzo zadowolony
pozdrawiam @all :) |
Ltr-52327s
Nagrywarka ma 3 miesiace, przebieg okolo 200cd i ... do dzis pluje w brode ze nie dalem 5zl wiecej na LG. Najpierw sypnal sie BIOS - zaczela zamulac system nawet przy nagrywaniu x16 - nawet sie na forum radzilem. Wgralem nowszy BIOS - juz nie muli. Za to ma problemy z zapisem - co ktores plyta jest nagrana z bledami - nic nie wywala przy nagrywaniu, ale objawy sa takie, ze widzi CD, widzi katalogi, pliki - ale ani nie odczytuje ich poprawnie, ani nie moze skopiowac. Za to inne napeedy w ogole takich plyt nie widza. Zmuszony przez to jestem nagrywac z testem zapisu na koncu, co powoduje ze szybciej wychodzi mi na starej poczciwej LG 16 - tam testu robic nie musze - w swej karierze spalila moze max 5 plytek, czego nie moge powiedziec o Liteonie. I nie mowcie ze to wina tanich plyt - poswiecilem sie kiedys i kupilem TDK, potem Verbatimy - to samo, co bym nie wkladal. Nagrywarki LG mialem juz dwie - 8x (zrobila u mnie podad 5tys cd, ale dziala nadal u szczesliwego nabywcy) i 16x (ktora mam do dzis, tez z przebiegiem kolo 5tys) - nie bylo nigdy z nimi zadnych problemow. Nigdy w zyciu nie kupue juz Liteona, chocby mial zlote guziki - po prostu kaszanka. Oto moja obiektywna opinia. Zastanawiam sie teraz jak ja oddac do serwisu, bo zaden znany mi nie uwzgledni - nie zmarnuja przeciez 20cd na testy, a nawet jesli to powiedza ze raz na jakis czas ma prawo - trzeba bedzie ja albo spalic, albo jzu sam nie wiem co. I wymienic na LG.
|
Cytat:
|
?
Tak sie sklada ze pale wlasnie max 32, a przewaznie 24, tak wiec ta przyczyna odpada - nagralem jzu an tyle plyt ze wiem o co w tym biega zeby bylo poprawnie. Kurde, zadna Lg an dzien dobry nie wymagala biosu nowego, ani tez w trakcie uzywania nie wymagala bo sie sypala - a jak widze po forum to w liteonach czesta przypadlosc. Dlatego tez szybko przesiade sie na LG. Ciekawe czy jakbys mial 2 liteony a kupil 3 lg i ona by sie sypnela po 3 miesiacach niecalych to bys tak dalej za lg byl - analogiczna sytuacja. przejechalem sie i wiecej nie chce. a ocena jest jak najbardziej subiektywna
|
Cytat:
|
A ja na odwrót - mam pecha do LG
Cytat:
Aha skoro twój Liteon źle nagrywa to nie cuduj tylko zaiwaniaj do serwisu. Mają to naprawić. Nie obchodzi cię co i dlaczego. Wydałeś pieniądze i masz mieć sprawny napęd. Niestety przy masowej produkcji zdarzają się felerne egzamplarze i serie (u wszystkich, była nawet trefna seria Plextor Premium). |
Cytat:
Ale cóż..jak ktoś się raz zrazi do firmy to już raczej nic nie poradzisz...Ja się tak zraziłem do twardych dysków Seagate'a. Mój pierwszy hdd...aghhh - równiutko po 1roku (akuracik po gwarancji) zaczęły wyskakiwać bad sectory i to lawinowo... A w IBM 20GB poszło mi połowę cache'u (choć i tak było jedynie 512KB). Jedyne jak na razie mnie nie zawiodły Caviarki :D i przy nich zostaję :) (ooooops ale zszedłem z tematu :D). aha, zapomniałem dodać, że męczyłem się z tym walniętym exemplarzem LiteOn'a przez 1,5roku. Więc na oddanie do serwisu nigdy nie jest za późno :) (od czego jest dwuletnia gwarancja na te spawary, heh :) ) |
No to ja troche rozbije ta sielanke
Mam LiteOn-a LTR-40125s BIOS ZS0R. Mam go juz ponad 2 lata plytek wypalonych sporo. I wlasnie zaczyna sie piep***ć. Wlasciwie to on nigdy nie chodzil dobrze bo zadna plyta wypalona x40 nie byla dobrze wypalona ;[ zawsze byly czerwone kropeczki na koncu (bad sec). Wiec wypalalem x24. Naped nie znosi Dysanow kazdy Dysan wlozony do palenia rozpedza sie i ordazu po nagaraniu led-in wypada (DAO-RAW). Plytki zadnej inne firmy sie nie pierdzieliliy az tak ;). Teraz to samo zaczyna sie dziac z Esperanza. Wczoraj 10 poszlo do kubelka ;(.[Plyty kupowane we Wroclawiu w Mikro-Zecie dla przestrogi bo podejzewam ze to wlanieta partia gdyz inne wypalaj sie super] A wypalac juz tylko moge x8 bo kazda wyzsza predkosc powoduje wywalenie procesu nagrywania w losowo wybranych miejscach. Ale pali wszystko i po wszystkim, nawet jak plyta ma dziore to proces palenia dochodzi do konca ( oczywiscie w odpowiedniej predkosci). Mam plan zeby przetrezc spirytusem "laser" ale to w wolnej chwili i jak juz bede zabezpieczony inna nagrywara. Teraz to juz chyba DVD DL ;) oczywiscie tez LIteOn. Gdyz sa to nagrywary prawie nie do zajechania ;) |
a zadnym spirytusem aniz adna pochodna - na suchow acikiem. spirol slicznie matowi oczka laserow...
|
ja posiadam liteon 52327s i u mnie tez sie zdaza ze plyta po nagraniu przez nero jest zakonczona powodzeniem to gdy próbuje ja otworzyc nie otwiera sie i tak sie dzieje co jakis czas raz nagrywa raz nie i zaczynam podejrzewac ze to wina sprzetu
|
Ja niestety mam problem z miom ukochanym LiteOn'em LTR-40125S, a dokładnie z wypalaniem- wypalona płytka jest "poprzecinana" na mniejsze sektory, nie wiem czmu tak jest, ale przez to straciłem już parenascie CD... praktycznie nigdy nie maiłem takiego problemu (2lata), wypaliłem nią koło 500Cd... ale teraz zaczęła sprawaić w/w problemy... Jesli ktoś miał podobny i go rozwiązał- prosze o kontakt krzychu.zuk.01@wp.pl lub 0693211022
|
Miałem troche szczęścia chyba, odkurzyłem LiteOna, wznowiłem BIOS, i teraz działa, ale nie wiem czemu tylko tak jak mówili poprzednicy na nizszych- 8-24x predkościach, choc powiem szczerze, że i tak jestem szcześliwy że nie musze kupowac nowej.
W przyszłości planuje DVD jak tylko ceny deko spadnąi tam nagrywarka przestanie słuzyc (odpukac), oczywiście LiteOn'a, bo ta awaria nie zraziła mnie do tej zaufanej i porządnej firmy... |
Cytat:
|
ten liteon co mam teraz jest moim juz 3... bo 2 wczesniejsze poszly na gwarancje.. bo przestawaly plytki nagrywac... 52x32x52
|
[QUOTE=VIZZARD]A wiesz dlaczego?
Przykład: Jeżeli pierwsza grupa ludzi ma napędy Liteon (około 50%) druga grupa - napędy LG (około 30%) trzecia grupa to Teac (około 10%) czwarta grupa - inne: Plextor, Yamaha, BenQ, it. :peace: Jeżeli kiedyś kilku polaków jeżdziło mercedesami a setki maluchami to ci od maluchów tylko rozmawiali o naprawach ,adziś setki ludzi jeżdzi mercedesami a kilu tylko maluchami -ale oni nadal tylko rozmawiają o naprawach.Itak tojuż jest dobry sprzęt broni się sam -Litek to taki maluch można przynim pokopać ale najczęściej musimy przynim kopać żeby cos nagrał . |
[QUOTE=energetykSA]
Cytat:
|
I na dodatek wielozadaniowy - może to nie NASCAR, ale jak używa go doświadczony kierowca, to nawet trudne OeSy może testować :)
|
[QUOTE=energetykSA]
Cytat:
Wódki mu! Teoretyków jest dużo - jak zawsze Tylko praktyki nie mają :nie: A mój kolega ma ..... A słyszałem, że ... Tata, a Marcin powiedział ... Sprawdź właśnie ile napędów to OEMy Liteona Zdziwisz się bardzo :O A jeżeli mówisz FIAT To wiesz chyba, że FIAT niejedno ma imię Postęp techniczny niestety na "maluchu" się nie skończył :nie: Chyba, że dla ciebie .... ^_^ A jeżeli twoja metoda jest taka Że jak chcesz coś nagrać to musisz kopać To powodzenia .... :papa: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
taniej mercedesem bo najczęściej na ropę i na remonty nie cza wydawać a pozatym bezpieczniej to samo ma się do nagruwarek DVD :peace: mam litka ale nie pocieszam siebie jak wielu na tym forum. |
wszystko kiedyś padnie nawet plextor:D
|
Cytat:
Jeżeli Liteon to Fiat To Mecedes to co w takim razie? ??? Od razu przyporządkuj odpowiednie marki do odpowiednich napędów Bo widzę, że z fachowcem mam do czynienia To może się i czegoś nauczę ^_^ Fiat to Liteon Mercedes to ... BMW to ... Skoda to ... Toyota to ... Honda to ... Ford to ... Peugeot to ... Renault to ... Wartburg to ... Trabant to ... Smart to ... Daewoo to ... Ferrari to ... Lamborghini to ... Lancia to ... Audi to ... Opel to ... Rover to ... Saab to ... Seat to ... Volkswagen to ... Citroen to ... Volvo to ... Tatra to ... Kamaz to ... Acha! I napisz, które marki są dobre Bo mnie - laikowi - trudno się w tym wszystkim połapać Każdy mówi co innego :idea: A ty, widzę masz przeogromną wiedzę na ten temat Więc chętnie z niej skorzystam :taktak: :czar: |
energetyk - wolisz plextora? to prosze bardzo - wydaj kupe siana za neped prawie bez korekcji bledow! zaplac za niego tyle co kosztuja 3 liteony
bedzie ci sluzyl latami to fakt - mi sie moj litek pewnie za 2 lata skonczy i kupie nastepnego - wtedy w tej cenie bede mial juz o wieeeele lepszy sprzet (o innych mozliwosciach) i bede sie cieszyl, ciagle za mniejsze niz ty pieniadze, nowym sprzetem o lepszych parametrach... a ty bedziesz uzywal ciagle "niezniszczalnego" plexa... no i nie zapomnij o tej korekcji bledow - od plexa mozna by wymagac wiecej w tej materii... nie mozna niestety porownywac samochodu do sprzetu komputerowego z jednej prostej przyczyny - samochody trzymaja cene, kompy nie - dwuletnie nagrywarka jest warta kilkanascie zlotych, 4 letnia nic nie jest warta 20 letni samochod ciagle costam kosztuje ;) |
Cytat:
|
Cytat:
chyba masz fiata, ale nie martw się jutro znowu nowy dzień i nowy problem z litkiem :haha: |
skoro lubisz nagrywac na tanich plytach to powodzenia w oglodaniu tegoz dziecka za pare lat ;p
litek pali bdb, poniewaz staram sie uzywac verbatim'ow w + (ktore ta spawara pali lepiej) oraz tez verbow cd, to sie nie martwie o jakosc - jest ona bdb :) no i nie zapominaj ze starzenie sie nosnika mniej zalezy od spawary a wiecej od samego nosnika! tylko jakosc poczatkowa (zaraz po zapisie) zalezy od WSPOLDZIALANIA nagrywarki i nosnika - jakiejbys tam spawary nie mial, plyte musisz DOPASOWAC do nagryuwary! wolisz plexa - twoj wybor - zanim zaczniesz pisac takie rzeczy porownaj jakosc zapisu plextora i liteona na plytach dopasowanych do tycha nagrywarek (lubianych przez nie) - bedzie identyczna, potem porownaj jakosc odczytu plextora i liteon'a - liteon bedzie mial lepsza :P fakt ze liteon szybciej padnie - o tym juz pisalem wyzej, kupie nowego, w sumie to i tak sie oplaca |
Cytat:
Jakaś puenta No chociaż ze trzy słowa :taktak: Bo jak na razie to chyba zapętliłeś jakąś frazę Nazwijmy to bajką "O bardzo złym Litku I bardzo sfrustrowanym SAenergetyku" :\ Bo ja koluniu ani Fiata nie mam Ani problemów z Litkiem :nie: O jakichś wyimaginowanych problemach usłyszałem od ciebie I za cholerę żadnej przywary u mojego Liteona dostrzec nie mogę Może to co mówisz to jakaś bzdura totalna Nudnawy bełkot wyssany z palca :* No a jak z tymi markami? Zacznijmy od początku: Fiat to Liteon Mercedes to ... W wolnej chwili "pomyśl! Jeśli potrafisz!" :idea: :czar: |
Cytat:
Już ma! Polecam najpierw Dział DVD/Ogólnie o DVD Tematy o Litkach - wykresy z kProbe A potem dobiero klecenie bajek :tak!: Cytat:
Dostaniesz nówkę - aktualny model A nawet jak to jest teraz Pomimo, że są jeszcze w sprzedaży 832 To dostaje się 1213 albo 1633 :taktak: |
A ja tylko odnosnie moich problemow z Lite-On-em.
Wszystkie udalo sie zazegnac. Rozkrecilem drania delikatnie szmatka do czyszczenia vinyli przejachelam po soczewce wymiatajac kurz, ktory tam sie pojawil i byl widoczny golym okiem, i teraz dzial lepiej niz nowa. Plyty pala sie x40 bez zoltych sec. Testy :zaawansowany test jakosci DAE (plyta utworzona x40) oraz tesy powierzchni w CDSpeed2000 3.41 pezchodza pomyslenie. Nastepnie testowalem plytki Esperanza Silver-Silver; Verbatim i jakies pomaranczowe gowno. Wszytkie wypalone x40 bez bledow. Ps.: Do tych co proboja udowodnic wyzszosc LIte-On-ow na Plextorami i na odwrot:Takich jak wy przez to forum sie przewinelo miliony i zaden swiata nie "naprawil" wiec to chyba sensu nie ma. A jak ktos koniecznie potrzebuje emocji zalecam historie tego forum. Bedzie co czyac Ps na kozysc Plexa. To swego czasu byla to jedyna wypalara ktora palila dobrze plyty na Dreamcasta (Choc byly to czasy kiedy rzadzily Teace x12) |
Cytat:
z samochodem do był tylkop przykład odnośnie ilości i prawdopodobieństwa awarii że nie zawsze otym świadczy ilość na rynku danych produktów tak pozatym zapraszam do sekty liteon tam tylko musisz wpłacić wpisowe na żecz fundacji ludzi pokrzywdzonych przez nagrywarkę liteon :haha: |
Cytat:
No widzisz! Prostych rzeczy pojąć nie potrafisz, a za dysputy się bierzesz Nie chcę robić ci przykrości, bo chyba ktoś w życiu cię bardzio skrzywdził Pomijając już tego Liteona co go masz Który krzywdzi cię codziennie :worek_tre Polecam złożenie Niebieskiej Karty A gdybyś coś kiedyś potrzebował - wal jak w dym :taktak: Chętnie ci przytaknę że Liteon to szajs Opowiem bajkę - jak to Litek źle mi nagrywa :smutny: Ile to mam przez niego problemów Uronię łzę :kapkap: Opowiem jak się pocieszamy w naszej sekcie Gdy Liteon rozbija nasze rodziny :klotnia: "I powiedz tylko słowo, a będzie uzdrowiona dusza twoja " :glaszcze: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez urazy , znam Cię tyle co z twoich postów można wyczytać ! |
Cytat:
|
Dajcie temu czlowiekowi z elektrownii bana i się skończy! Pisze bo nie ma co pisac... polecam notatnik...
Lite-ON to bardzo dobra nagrywarka...., Plextora używam rzadko... tylko jak chce coś b.b.b.dobrze nagrać.... coś na stałe jakgdyby. Tak jak mówili że Plex nie ma korekcji błędów.... no bo to prawda... ale to nagrywarka a nie cd-rom, tak czy siak uważam że LiteON'y są najlepsze.... Osobiście jade na Litkach alae mam w nich biosy od Szony! ;) 0 Problemów... a jak już sa.. to sobie go naprawie... a reszta problemów to tylko i wyłaczie z winy użytkownika/sprzętu czy sklepu w którym ją nabył.... |
Cytat:
|
energetyk sa niezapominaj jestem psychopatą odwal się od bakup.pl bo usera uważam za normalnego jak wielu ludzi na tym forum jak chcesz się bzykać z plextorem to idź do niego i niepier farmazonow że litki to gowno to najlepsze nagrywarki z sektora middle end a czasem lepsze nawet od plexa żegnam baranku boży:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |