![]() |
A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!!
No wiec wielu przeklnie, inni zrezygnują a jeszcze inni sie pokroją...
Cytat:
|
Po*******iło ich? Taką kasę za to płacę że można czegoś wymagać.
|
O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony?? Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem. Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies. |
eh, a jednak się ciesze że mam ta moja radiówczke, niermaz mi strasznie transfery skaczą, ale nie mam limitów i ssam do woli.... :)
|
Cytat:
|
@czero -no nie wiem wlasnie kiedy - pisza teraz zostalo czekac na inf.oficjalne. Ja 5 wrzesnia mialem podjac decyzje na kolejny rok z neo...ale teraz...zastanawiam sie...u mine dialog`u nie ma:/
@gallus - ale p2p u ciebie to sprawa niemozliwa, czasami tez masz problemy, a zasieg radiowych providerow nie zawsze siega wszedzie |
Ale to nie jest tragedia, ciekawe co bedzie po osiagnieciu limitu. Jezeli np. Po osiagnieciu limitu predkosc spada dwukrotnie (czyli po staremu) to nie ma sprawy :)
Ogolnie pomysl mi sie nie podoba - za duzo kombinuja ostatnio. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co to ma byc?! JAK MOGLI TO ZROBIC!! @%$^()## $^&* @! ^& %$$$!! :bicz: :bicz: :bicz: :boks: :boks:
A to chamy, specjalnie zrobili szybsza neo (640) i przyciagneli ludu, a teraz kombinuja, niech ich $%%!~&*@... pozdro :[ |
No qrwa, jak być hujem to do końca - to pewnie motto tp. Ciekawe jaki oni limit dadza bo w umowie jest no limits. Kuwa kuwa kuwa.
|
wlasnie...w umowie jest bez limitu - wiec ty nie mozesz dostac limitu. Ale pewnie znajdzie sie linijka wydrukowana czzcionką 1 ze TP zastrzega sobie prawo do zmiany ... Moze nie zrobia limitu- nie wiadomo...boje sie strasznie
ps.do kompletu brakuje jeszcze VATU 22% |
Poczekajcie aż wprowadzą limit na Upstream, to dopiero bedzie ciekawie.
Jak tam mam 20G dowload i 3,5G upstream. i po uj mi tyle dowloadu jak nie zabardzo mogę possać z terrenta czy emula. Jedynie z ftp'ów mogę troszki poszaleć. Paranoja Pozdro |
Cytat:
|
powiem krótko: CHWDTPSA
|
Kuuuurwa mac! A mialem sie niedlugo przesiadac na ta najszybsza :/ W sumie mam 163 neo i poza limitem predkosc polaczeni mam ta sama, tylko lacze jest wolniejze i zamiast 16 kb/s sciagam 4... no jestem ciekaw co zrobia tym szybszym
pozdro ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A poza tym te plotki na razie skwituję "uwierzę jak zobaczę" bo tp miała nawalić jak najwięcej neostrad a na razie będzie miała dużo rezygnacji. A na to france tp nie pozwoli. |
hmmm jak bym zarabial przez internet a oni by wyskoczyli z nowa umowa (co jest zerwaniem umowy z ich strony) byli by mi winni odszkodowanie za poniesione straty materialne. Ale ja nie zarabiam przez internet wiec *******e Tepse i juz dzwonie do dialoga (cale szczescie ze jak zmieniam operatora to wg. polskiego prawa numer musze miec ten sam).
|
Ja się cieszę z neo 640 bez limitu do końca pażdziernika tego roku. A co później ??? Nie ma u mnie dialogu ani netii :nie:
|
Kasprzak - Ty sie akurat nie martw - nie dosc ze masz ICP mozliwosc (albo echostar, ale z tego co pamietam to Tymieszkasz w zsiegu ICP) a pozatym jestemy w Poznaniu, a ten jest objesty netia, ktora tez udostepnia neo, tez 640 za podobna cene i bez limitow :)
|
Tepsa nie może wam na chama wcisnąc limitow to jest niezgodze z umową. A umowe muszą podpisac obie strony.
No to kilka procesów znów tepsa bedzie miala. Narazie "Urząd Ochrony..." prowadzi okolo 20 procesow w sprawie tepsy. |
To dziwki jak limit wsadza. W sumie dobrze sie składa ja akurat mam umowe do pazdziernika. Szkoła sie zacznie, treningi i czasu mniej...to wezme cos najtanszego byle nie od TP wale ich....ale niech tego nie robia suki
|
No ja mam ten plus że mam dwie linie w domu TP i Netię, tylko że jak zakładałem Neo to Netia nie miała DSl. Chyba pożegnam się z TP raz na zawsze.
|
^_^ no te nowe motto to by pasowało jak ulał :haha:
teraz mam Dialog CDI (128kbit), ale prawdopodobnie od września będe już śmigać na Dialogu 1Mbit, najpóźniej w październiku/listopadzie :) TPSA sux, tak było, tak jest i tak raczej zawsze będzie |
Cytat:
PS Aż strach wpakować sie w pakiet tepsy, ciekawe co będzie z łączem 128 za 50zł po wakacjach/nowym roku |
****a a ja sie miesiac temu z dialogu do TP przepisalem... nic tylko ****a ich nawyzywac... ale w tym kraju
"(...) zdziwilbym sie gdybym potrafil sie jeszcze zdziwic (...)" Łona pozdro ;) |
tia - a teraz mi codziennie dzwonią z informacją, że kończy mi się umowa na neo.
zastanawiam się z dwóch powodów: 1. od 2.09.2004 zaczyna obowiązywać nowe prawo telekomunikacyjne 2. limit na neo+ chyba się jednak zdecyduję teraz, póki jeszcze nie zmienili warunków. tym bardziej, że to obcinanie transferu po przekroczeniu limitu nie działa im najlepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Byłem w telepunkcie i powiedzieli, że już od 1 września są zmiany. Ma wejść ten 1Mbit ale czy zastapi 640kB/s nie wiadomo. Tak mi powiedzieli. :taktak: Mojemu kumplowi, który ma neo 128 włączyli juz ograniczenie. Jedzie na 2kB/s :taktak:
|
A w Niemczech jest tak:
1Mbit - 10 Euro 2Mbit - 20 Euro 3Mbit - 30 Euro Limit ilości pobieranych danych wynosi 15GB. Ale jest możliwość wykupienia za dodatkowe 5 Euro braku ograniczenia :taktak: Mam przed sobą właśnie niemiecką gazetke (ulotke) o DSL w niemczech :D |
Cytat:
przyjmując kurs Euro 4.40 zł to za jakieś 44 zł mam 1Mbit :niepow: dodać brak limitów - jakieś 22 zł to wychodzi 66 zł :podbite:...za 1Mbit... :-o |
a to ciekawe..ja dzisiaj bylem na zakupach - chyba TESCO no i patrze TelePunkt. Podchodze i sie pytam czy jakies nowe opcje neostrady wchodzą ... pan odpowiedzial przeczaco, pytam sie czy przewidywany jest limit na opcje 640 - rowniez przeczaco ze nic nie wie - to ja mu kazalem wpisac adres neostrada.info - wklepal i sie zdziwil. Mowi ze to są raczej plotki, ze od TP nie dostal nic takiego.
Wiec ja juz nie wiem. Zobaczymy jak bedzie oficjalnie! No moga zrobic ze wprowadza kolejna opcje ale bez przesady...zadnych limitow!!!! ps.a jak np. nowa promocja (bedzie napisane np. od 1 pazdziernika ten 1mbit i 15giga) to jezeli przedluze przed tym na kolejny rok to zostane na starych zasadach? @nimal : Antoninek chyba nie jest w zasiegu ICP - dokladnie ul.Bożeny... Możesz sprawdzic jak chcesz, ale watpie...chcialbym - bo wtedy od razu zdala od TPSA |
Byłem w telepunkcie i mówią, że będą zmiany od 1 września ale jakie to nie wiedzą :taktak: Wiedza tylko, że wejdzie 1Mbit :D
|
Nowe info...czyli coraz blizej potwierdzenia
Cytat:
|
Cytat:
ale np. jak ja zakladalem kolo 15 wrzesnia jak sprawdzilem to czy moge przedluzyc na nast.rok juz teraz? |
Kasprzak, faktycznie na kablowke nie masz co liczyc, mozesz ewentualnie zadzwonic zeby sie dowiedziec czy nie planuja tam wejsc za jakis czas - dzwon do Echostar i do ICPNet
pozostaje Ci jeszcze lacze radiowe (polnocny wschod Poznania i okolic jest obstawiony przez nich wiec masz szanse) lub Neo od Netii |
jutro idę przedłużyć umowę - mnie 640 wystarczy.
niech sobie te 1024 z limitem 15 gb wsadzą głęboko w swoją niemytą du@$# |
ok super to zdaj relacje
|
Ale przecież nam bez pytania zmienili 512 na 640 to teraz będzie tak samo. Do rachunku za wrzesień dostaniemy info o zmianie i ****, po dyskusji.
|
no to ye.. tepse
pomimo tego ze warezem sie brzydze ostatnio coraz bardziej i tak mam na liczniku 20gb.. jesli tepsa ma zamiar uszczesliwic mnie 'migracja' na 1024 i 5gb limitem za 145 zeta to niech sie w trabe pocaluje - za 34 zeta mam osiedlowke bez *****nych limitow i z rozsadna predkoscia [150-200kbps - w zupelnosci wystarcza] na kiego wala mi 1mbit lacze skoro po spowolnieniu bedzie pracowac gorzej niz modem? tepsa wlasnie popelnila krok w tyl - wprowadzajac tanie wersje neo podkopali pozycje osiedlowek - teraz to wlasnie osiedlowki skorzystaja na tej 'promocji' najbardziej ps. dla eksperymentu nie sciagnalem dzis zadnego pliku, tylko www, gg i poczta - zuzylem prawie 100mb - czy tepse popie..? |
Cytat:
|
nie - tyle naprawde przez lacze przeszlo - na licznik na neostrada.pl nawet nie patrze bo jest go.. wart
dowolna strona z obrazkami to 100kb - 10 takich - to jest 1mb, odwiedz pare razy, otworz screenshot - i juz masz ladnych pare mb.. 5gb limit jest dla ludzi ktorzy z netu NIE KORZYSTAJA! - taki typ utorzsamia internet z ikona na pulpicie, onetem/wp i czatami - i to tacy ludzie niestety beda decydowac o przyszlosci sieci |
Jako pewna alternatywa pozostaje jeszcze sdi bez limitów.:)
|
Cytat:
|
ja powiem krotko znizki tepsy z iDSL to bylo bardzo podejrzane - wiedzialem ze cos z neo odwala :) ja mam neo w domu 128 i podlaczenie od jutra do iDSL przez radiowke czyli dla mnie nic sie nie zmiania szkoda tylko ze za te 59zeli bede mial nadal 128 a nie 320 :( -ALE JEST RADIOWKA :):):)
smieszy mnie tylko gosc co ma cafe na neostradzie - dobrze ze to ktora powiedzmy prowadze z kumplem stoi na iDSL'u (inny niz ta riadiowka) pozdro |
Tepsa chce chyba w ten sposób wymusić przestrzeganie zakazu dzielenia neo+.
Ciekawe co za *****e to wymyśliły. Ale z drugiej strony zyskają na tym lokalni providerzy. Może coś się ruszy i w mniejszych miejscowościach będzie większy wybór, bo do tej pory tpsa jest tam monopolistą. |
wyczytałem na necie ostrzeżenie przed próbą logowania się na innym numerze telefonu niż ten, na który macie neo.
podobno tpsa za takie zabawy przysyła rachunki obciążone karą za udostępnianie neo+ poza lokalem :blee: dzwoniłem na 0801321123 (w sprawie przedłużenia umowy) i miły pan powiedział (qrde - oni gadają jak papugi) że nie wprowadzono limitu na najszybszą wersję neo+ na pytanie, czy wprowadzą, powiedział, że nic mu nie wiadomo http://pclab.pl/modules/XForum/image...cratchhead.gif najwyżej zrezygnuję - mówi się trudno. wezmę opcję 128/128, albo całkowicie zrezygnuję z telefonu i zostanę na komórce - wyjdzie taniej. |
Nic tylko pozostaje nam czekać. Nie doczytałem się tego, po przekroczeniu limitu 15 GB do ilu spadnie transfer bo chyba nie do 32. To by była porażka na całej lini. :\
|
Niezależni operatorzy oraz portale - sygnatariusze listu otwartego skierowanego na przełomie maja i czerwca tego roku do Prezesa Telekomunikacji Polskiej w sprawie zmiany warunków wymiany ruchu internetowego, są wysoce zaniepokojeni treścią otrzymanej w ostatnich dniach czerwca odpowiedzi od TP S.A.
W liście do TP 14 największych operatorów Internetu i dostawców treści zwróciło uwagę na wykorzystywanie przez TP SA dominującej pozycji na rynku poprzez: stosowanie drastycznie odbiegających od europejskich standardów opłat za wymianę ruchu internetowego, brak polityki bezpłatnej współpracy z dużymi operatorami oraz ograniczanie ruchu do polskich dostawców treści i usług na łączach międzynarodowych. W odpowiedzi TP S.A. odrzuca argumenty przytoczone przez operatorów niezależnych i jednocześnie podtrzymuje zasadność obranej przez siebie polityki. Niestety w przesłanym liście nie znalazło się zaproszenie koalicji operatorów do rozmów. TP S.A. zadeklarowała natomiast rozpoczęcie prac nad wypracowaniem polityki peeringowej opartej na europejskich standardach, jednakże bez podania szczegółów proponowanych zasad oraz planowanego terminu ogłoszenia polityki. Obecnie TP S.A. pobiera opłaty od swoich abonentów korzystających z Internetu i jednocześnie za tak generowany ruch internetowy od portali i operatorów, z których zasobów ci abonenci korzystają. Ceny za dostęp tylko do sieci internetowej TP S.A. są kilkukrotnie wyższe od cen korzystania z globalnych zasobów udostępnianych przez operatorów międzynarodowych. Operatorzy Internetu i portale nie uznają argumentacji TP S.A., iż powodem tego jest przeinwestowanie na rynku dostawców sieci międzynarodowych. Jednocześnie TP S.A. wyeliminowała operatorów międzynarodowych z ''wolnorynkowej gry'', ograniczając pasmo do wybranych operatorów krajowych, czy degradując jakość połączeń z nimi poprzez obcinanie pakietów TCP/IP. Koalicja zapowiada kontynuowanie działań zmierzających do zmiany obecnej sytuacji zarówno w drodze postępowania w kraju, jak i na szczeblu organizacji międzynarodowych. Źródło informacji: Application Service Providing |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja już sie zastanawiałem nad porzuceniem radiówki i wzięciem Neo. Uff. DObrze, że czekałem, bo i tak mają u mnie zwiekszyc pasmo w radiówce dwukrotnie.
|
Cytat:
|
Panowie nie ludzmy sie ze zmniejsza NEO 1bm o polowe, przeciez to i tak by bylo bardzo szybkie lacze... ja przwiduje jednak obnizke do 64, zeby az tak nie krzywdzic tych szybszych i nie zrownac ich ze 128 i 320.
PS Wy macie tylko 128 polaczenie w opcji 128? Heh ja mam 163 w 128 ;D |
Jeżeli ten licznik będzie działał jak do tej pory to ok, niech wprowadzą limity. To co ściagam od razu ładuję na płyty DVD. Nagrałem juz ich w tym miesiącu 5 z czego w ostatnim tygodniu (jak zaczął działać licznik) 2 co daje jakieś 8 Gb na ten tydzień. Na liczniku mam 3,2. jak dla mnie może być.
|
Przepraszam za mały offtop... ale
jak się loguje do NEO+ pokazuje mi iż prędkość łącza wynosi 768Kb/s! W marcu brałem 512. Co jest? Naprawdę mam 768? (Wiem - pytanie lamerskie). Jak zwiększą mi to łącze do 1Mb nałożą tym samym limit 5GB na miesiąc? Nic z tego nie rozumię... |
Cytat:
A limitów to nikt nie rozumie więc się nie przejmuj. |
Całe szczęście, że poczekałem i nie brałem neozdrady :jupi: . Teraz mam 160 kb/s i 10 Mb/s w lokalnej, za 46 zł miesięcznie, zero limitów, a i tak czasami transfer jest na poziomie 240 kb/s. :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@memo & nimal & monter - wiem ze jestescie z poznania. Ja nie moge wziac ICP bo nie planuja Antoninka a teraz nie ma.
@all : http://neostrada.info/grafika/newsy/prezentacja.pps - tu sa zmiany jednak 5giga od 1 stycznia, 15 w promocji... 1 Mbit i po przekroczeniu 32kbps... zaraz dzwonie do tepsy czy moge dzisiaj przedluzyc na starych warunkach...aktywowalem neo 5 wrzesnia wiec mzoe sie da... |
no wiec panowie i panie.
Dzwonilem na 0800102102 i pan powiedzial: ze jezeli mialem umowe na czas okreslony (12 mies) i teraz mi sie konczy, to nie robiąc nic przechodze automatycznie na umowe na czas nieokreslony z ktorej potem moge zrezygnowac kiedy chce ny za 640 przechodze na wyzszy abonament na 199 za 640 oraz zostawiam moja neo 640 bez zadnych limitow na starych warunkach. Czyli trzeba isc powiedziec ze przedluzamy aktualna umowe (stara - jak najszybciej!!! zeby zostawic stary abonament przedluzajac na kolejne 12 miechow a za rok znowu to samo)Poprostu nie moge podpisac nowej umowy tylko zostac na starej. Czyli w miare jest dobrze! I to mnie pociesza w tym momencie. Pan potwierdzil limit 5gb dla wszystkich oraz wprowadzenie 3 neostrad 128kbps/512kbps/1mbit |
Cytat:
Cytat:
|
nic narazie nie wiadomo o lmitach.
kiedy dzisiaj podpisywałem aneks do umowy, pani (zresztą znam ją już dość dobrze - kilka spraw się załatwiło) przed podpisaniem ostrzegła mnie o nowych warunkach od 1 września. na pytanie o limity nie mogła (a może nie chciała) udzielić odpowedzi. |
Dzwoniłem do pomocy technicznej tp i powiedzieli, ze gdy wykorzysta się limit 5 lub 15GB (jeszcze nie wiedzą ile będzie - trwają rozmowy) prędkość spadnie do 1/4 normalnej prędkości więc te 256kB/s nie jest złe :taktak: A teraz jak będzie wyglądało przyśpieszenie już mniej więcej wiedzą. Jezeli ktoś ma umowę na czas określony bedzie miał mozliwość wyboru czy zostaje przy neo 640 bez limitu czy chce przejść na 1MBit i mieć limit 5 lub 15GB :taktak: Ci co maja na nieokreślony odrazu mają 1Mbit z limitem :taktak:
|
To są złodzieje nie ich **** strzeli. Po cholere mi 1 mbit łącze skoro nie mogę go w pełni wykorzystać. To tak jak ktoś napisał gdzieś w necie "kupuję Ferrari ale mogę przejechać miesięcznie 500 m" Do dupy oferta. :blee:
|
zobaczcie jaka rozbieznosc informacji - ja mam zupelnie inne niz barte_k :/
Ale zauwaz ze w tej prezentacji jest limit rowny dla wszystkich czyli 32kbps... Jedno jest pewne idzie przedluzyc starą neo na starych warunkach... |
Niestety taka jest polityka tpsa :taktak:
|
Cytat:
|
a ja jestem ciekaw co bede mial 320 czy 512 bo do tej pory mam 128 ale zmienilem na 320 od 01.09 ale tak realnie patrzac to sie zastanawiam nad rezygnacja . Najbardziej rozbawilo mnie to " Z badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci, zapobiegną natomiast sprzecznemu z regulaminem neostrady tp tworzeniu 'lokalnych sieci' (do takich rozwiązań dedykowana jest usługa dostęp do Internetu DSL, oparta na tej samej technologii)" Nic dodac nic ujac ciekaw jestem na kim oni te badania prowadza sk****sny zaj***ne ze tez nie ma na nich bata .
|
Jak dobrze ze NEO zakładałem we wrześniu 2003, jutro pójdę do telepunktu i przedłużam umowę na kolejny rok. A tak przy okazji, dziwna sprawa, bo wcześniej wydawało mi się że taka możliwość nie istnieje, tzn. że tylko raz można mieć umowę na 12 miesięcy, a później to już tylko czas nieokreślony. No ale jak widzę coś mi się pomyliło :)
EDIT: Wiem że to jest oczywiste, ale i tak to powiem mają tam BURDEL. Żeby tak być pewnym zadzwoniłem na 0800102102, a facet odesłał mnie na 0801321123. tyle dobrego że powiedziała mi że mozna przedłużyć umowę na rok na starych warunkach, no to luzik. Jak się zapytałem o limity, yo ona nic nie wie, o nowych opcjach NEO też nie wie. Ponoć dopiero dzisiaj miały szkolenie ble ble ble. No nic z tego jutro Telepunkt i będę (miejmy nadzieję) spać spokojnie :) |
Byłem dziś u mojego sąsiada (prawcownik TPSA)
Nie ma być limitów a aby korzystać z usługi NEO+ 1Mbit trzeba (gdy ma się opcje 640) dopłacić 10zł. Informacja sprawdzona Pozdro |
czyli każdy mówi coś innego.
pozostaje nam więc czekać do 1 września - wtedy się okaże. nie wydaje mi się, żeby opcja 1024 miała limit 5gb, raczej będzie 15gb - bo to pierwsze przy takiej prędkości idzie wykorzystać w tydzień, specjalnie się nie wysilając. |
TO co mowi Piterniel to marzenie...1mbit za 159zl...jaaaa..:)
|
informacja bedzie sprawdzona dopiero wtedy kiedy powie to dyrekcja tepsy - na konf prasowej w poniedzialek
opcja braku limitow za 10 zeta brzmi racjonalnie - ale to wlasnie przemawia na jej niekozysc, opcja kompletnego braku limitow brzmi niewiarygodnie i ta z miejsca odrzucam mam tylko nadzieje ze tepsa zrobi to samo co zrobila pare lat temu [jeszcze przy testach pierwszej neostrady, mam te umowe jeszcze] - ze jest limit [chyba 5gb] i ze za kazdy nastepny mb sie placi 5gr. - ale ze w promocji do 1kwietnia limit nie obowiazuje.. sek w tym ze promocja trwala 2 lata az ostatecznie przy ktoryms z aneksow tekst o limicie wylecial z umowy kompletnie - licze na to ze teraz bedzie podobnie - 15gb limitu nie jest kompletna tragedia a 4 miesiace dadza firmie poznac ilu klientow NAPRAWDE zrezygnuje z uslugi [bo to ze teraz wszyscy masowo GADAJA o zmianie operatora jest normalne i nic nie znaczy, bo najczesciej to nie te dzieci o tym decyduja, tylko rodzice, ktorych niewiele obchodzi co tam synek 'na mulku' ciagnie i czemu tak wolno, i maja wazniejsze rzeczy na glowie niz latanie i podpisywanie umow na rzeczy z ktorych nie dosc ze nei korzystaja to jeszcze nie maja o nich zadnego pojecia] uff.. zostaje cieszyc sie z dzis przedluzonej na 12 miesiecy umowy... jeszcze tylko pol roku bede tepse tolerowal.. potem.. Svenska |
w sumie to tata uzytkuje tez do pracy neta i on powiedzial ze na 2 nie mozemy miec tak neta i zrezygnujemy jezeli nas porobią. W poniedzialek zobacze co jest grane i potem jade na punktu albo we wtroek. Jezeli da rade na 640 to co mowilem ze stare warunki to na kolejne 12 meiechow robie, jak nie to chociaz neta musze miec do nauki to wezme 128 za 59zl jak juz mam miec limit...pozyjemy...zobaczymy
|
Cytat:
Zaznaczam INFORMACJA SPRAWDZONA ;] --==EDIT==-- Jutro się dokładnie dowiem jak z tymi limitami ma być na każdej neo ;) Pozdro |
Piterniel te informacje muszą być naprawdę sprawdzone :taktak:
|
Cytat:
Jutro będe wiedział wszystko to opowiem a później tylko trzeba czekać ;) Pozdro |
No to czekamy :taktak:
|
Ja wiem co jest pewne... od pracownika TPSA - LIMITY BEDA na 1mbit. Przedluzenie umowy jest na STARYCH warunkach ;)
|
Cytat:
BAJKA ;) ale poczekajmy |
Cytat:
@Kasprzak to będzie 149 zł. -Edit- Licznik się zaktualizował. Od 17 mam ściagniete ponad 13 Gb, jednak licznik działa :'( |
działa - u mnie jest 12 gb.
boję się tylko jednego - że mimo aneksu do starej umowy coś popier...lą i wprowadzą mi limit. a wiecie, jak ciężko cokolwiek potem u nich załatwić na blue line. |
A u mnie dzis licznika nie ma, a wczoraj jeszcze byl ;p
Krakanie nic nie da, trzeba poczekac....ale wydaje mi sie ze musi byc po zmianach jakas opcja neostrady bez limitu - moze z jakas doplata jak pisze Piterniel ale bedzie. Przeciez takie smieszne limity to bylby ruch samobojczy dla tepsy, no i to ograniczenie do 32kbps po przekroczeniu. Mozliwe ze wiekszosc ludzi zmiesci sie w tym limicie ale mozliwosc jazdy bez limitu na pewno bedzie, pytanie tylko jaka i za ile. |
u mnie tesz nie ma ;)
moze to byl TEST - tepsa sprawdzala ile w tydzien sciaga przecietny user NEO+ 640. mam nadzieje ze sprawdzila i sie przestraszyla tak ze limitu nie da ;) |
A u mnie jest i wskazuje 16.09 GB od 17 do 26 sierpnia :/ Byłoby cienko z tym limitem, no ale aneks podpisany i mogą się gonić :)
|
Ilość załączników: 2
Bylem dzis w M1 i Telepunkcie zapytalem o nowe zmiany co do NEO. Panienka nie byla z byt kumata zeby wytlumaczyc co i jak wiec dala mi xero czesci oferty ktora zalaczam...
A najlepsze bylo potem jak poszedlem na stoisko na pasazu ze stuffem do drukarek ACTIV JET i pytam sie panienki podchwytliwie jaka jest roznica miedzy TONERAMI a KARTRIDZAMI do drukarek. A ona mowi ze ona nie wie bo jeszcze chyba nie maja tonerow wiec nic o tym nie wie :D:D:D Nie ma to jak fachowa obsluga :D |
5 GB na 1024 ?
Chyba ich mówiąc lekko ******ło :) Takie coś zrobić w miesiąć czyt. godzine to nic Ta oferta jest jakaś powalona. Nowe informacje od sąsiada. Ma być tak. Limity na NEO+ mają być na czas określony a bez limitów ma być na czes nieokreślony. Tepsa robi sobie kasiore na ludziach którzy nie chcą limitów i musza płacić więcej :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spoko spoko zaufanie to mam do siebie ;) Co do fachowosci pracownikow tp to wiedzialem ze moge sie spodziewac "fachowej i wyczerpujace porady" :D
|
limit 5gb przy transferze 1024 kb/s jest żałosny.
na samym przeglądaniu forów i stron tematycznych trzaskam lekko 200 mega dziennie. do tego drivery, uaktualnienia softu etc... a potem będą płakać, że nikt tego nie kupuje. 5 gigabajtów na miesiąc... http://pclab.pl/modules/XForum/image...ies/hahaha.gif |
Cytat:
Pewnie błąd w druku ;] |
obawiam się, że tam jest raczej 5 gigabitów :P
|
Dobrze ze nie 5MB :haha:
|
To może jeszcze 5 kilobajtów, co? :P
|
Po****lo ta tepse. Tna w ch*ja jak sie tylko da.
Dobrze ze mam do czerwca 2005 podpisana umowe na starych zasadach. Czyli mnie limit nie bedzie obowiazywal, a predkosc pozostanie ta sama, nie zwieksza mi do 1mbit???, dobrze wyczytalem? Ciekawe czy za rok tez bedzie mozna przedluzac umowe na takich zasadach o jakich pisal Kasprzak. |
Konferencja - Konfrontacja - Kompromitacja juz jutro. Czekamy ...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |