![]() |
Kupno nowej nagrywarki DVD - co polecicie?
Chciałbym zakupić nowy sprzęt, bo mój Teac już jest troszeczkę stary (ma 2 lata). Chciałbym przy tym, by nagrywarka spełniała takie wymagania:
- nagrywała wszystkie typy płytek DVD: DVD-R, itd. (nie znam wszystkich) - potrafiła nagrać większość nowych zabezpieczeń, na przykład potrafiła sobie radzić z SafeDisc 3 (niektórym podobno się to udaje - dużo osób ma piraty) - była stosunkowo niedroga - no i oczywiście jakaś dobra, żeby mi nie siadła po miesiącu nagrywania - nie musi być z duża prędkością nagrywania, bo nagrywanie zabezpieczeń zmierza dokładnie w odwrotnym kierunku w jakim idą nagrywarki - jak najwolniej, a nie jak najszybciej (52x) Dzięki za rady, na pewno się przydadzą. Najważniejsze, to żeby przegrywała większość zabezpieczeń, nie musi wszystkich (znaków wodnych ;) ), bo dużo nie nagrywam, ale od czasu do czasu przydaje się. O - dobre jakby potrafiła przegrywać gry zabezpieczone FADE***8482; (nie wiem czy są takie, ale chyba są...). THX :papa: |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=15 :samozapl: :worek_tre :offtopic: :kreci_gl: |
to masz dopiero problem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
:wow: Chłopie !!!!!!!!!!!!!!!!! - ty to masz wymagania !!!!!!!!!!!!!!!!. :D |
A niby skąd mam wiedzieć co kupić? Nie będę w ciemno walił.
Podajcie jakie Wy macie nagrywarki i czy jesteście z nich zadowoleni - jeśli tak, dlaczego. To byłoby pomocne. Oczywiście możecie też powiedzieć za ile je kupiliście. ;) |
jak chcesz wszystkie rodzaje płyt dvd z dvd-ram włcznie
to only LG ja mam lg4040B i jak kupowałem kosztowała ponad 7 stów i nadal działa bez problemów(odpukuje w niemalowane :cisza: ) i dlatego jestem z niej bardzo zadowolony :peace: |
Cóż... zastanowię się. :) Teraz znalazłem w internecie za ponad 100 złotych :piwo: Co o tym sądzisz? ***8222;Wypaliła 5 płyt***8221;.
|
Ja polecam Samsunga ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
ale co to za problem jak karmiona only :ognicho: tdk i platinum |
Najważniejsze, żeby nagrywarka potrafiła sobie poradzić z nowymi zabezpieczeniami i była stosunkowo tania. Nawet nie musi to być DVD. Może jeszcze nie czas... ;) Znacie takie nagrywarki CD-R/RW, które radzą sobie świetnie z najnowszymi zabezpieczeniami? Co sądzicie o Plextorze?
|
Cytat:
chlopie polecam ci google.com jak niewiesz co kupic najpierw poszukaj a nie zakladasz temat bez sensu a sam innych krytykujesz i robisz to samo: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=96 |
Cytat:
|
Z tych bardziej markowych polecam:
Kano Technologies (k5125ri) DVD+RW Burner Vivastar RS-212 ST Trade DRW-AT6 QPS QPDRWP 2M4E2i Micro Advantage 4DVDRW-B13 i oczywiscie nasza stara i sprawdzona: LaCie (d2/P5) DVD+/-RW |
Cytat:
W końcu jakieś konkrety :D A nie tylko: "Kup Liteona!" :taktak: "Nie! Nie kupuj Liteona!" :nie: "Ależ co ty gadasz?!?" :zly: "Jak to co?!? Uszy sobie przemyj!" :klnie: "******* się!" :bluzga: "Sam się *******!" (( "To ty się pałuj!" :wsciekly: "Tak? To ty też się pałuj!" :klotnia: ..... ^_^ BTW Ja też jestem za Samsungiem! :haha: Bo jak powiem - Liteon - to już facet ze snajperką naprzeciwko w oknie siedzi :D :czar: |
Cytat:
|
Nie kupuj liteona najgorszy bubel. Kup LG albo NEC. Pozdrawiam.
|
Cytat:
Look At THIS :czytaj: BTW Chodzisz do jednej klasy z gośćmi o nickach energetykSA i non1.0(non2.0) ? :O :czar: |
Cytat:
ale oczywiscie reszta twierdzi ze najlepszy jest plextor coz, jedno jest pewne - nie kupuj liteona, to totalny syf |
Cytat:
A dwa Liteony to dwa syfy ^_^ :wesswiat: BTW Jeżeli Liteon to syf to w takim razie jak określić LG? :D :czar: |
Cytat:
|
Dzięki :)
|
nie dziekuj bo to nie koniec:D
|
Pierwszy raz słyszę, że mam syfa. :zawstydz: :wsciekly: Jutro idę do lekarza. Jestem ciekawy co mi powie ? :>
|
Cytat:
Dostaniesz receptę: "Natyhmiast wymienic na LG, Pionier! Od renki" ^_^ :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
przynajmniej sie chlopak nie obrazil p.s. a tak serio to co do zabezpieczen to liteon bedze dobry |
Cytat:
To wielki atrybut w dobie pyskaczy! :klnie: Cytat:
Zabezpieczenia na: Liteon 1633 Liteon 1213 Liteon 832 Nec 3500A Pioneer 108 Plextor 712A :czytaj: :mruga: |
ale z tego wynika ze najlepiej lamie zabezpieczenia litek 832 :D
|
Polecam PIONEER DVR 108. Nabyłem drogą kupna w sobote wersje OEM za 365zł.
Nagrałem już około 20 różnych płyt, od CD-R po DVD-DL wlącznie. Wszystko chodzi jak trzeba do tego lekki sofcik i wszystkie filmy pali!!! GORĄCO POLECAM |
ok ale teraz przeszlismy na temat zabezpieczonych plyt np: gry :)
|
Cytat:
Aha, zmiana biosu w PIONEER DVR 108, no problem na ver 1.14. Trwa to 5 sek. |
Cytat:
:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: jestem pod wrazeniem, ze kolega odwazyl sie zmienic bios na wlasna reke || |
Cytat:
POLECAM zmainy BIOS'ów, oczywiście po dokładnym przeczytaniu zaleceń producenta konkretnego BIOS'a, nie zawsze prod. BIOS'a jest prod. układu głównego (w 90% prod jest ten sam). Jedyny minus podczas flashowania nowych instrukcji to nagły brak zasilania. WTEDY jest cienko!!! <pozdro> |
ja tam bym sie bal ;)
ale koledze gratuluje odwagi i w nagrode :najlepsz: no i przyjecie z :zespol: i duza iloscia :piwo: |
Cytat:
:cool: Jakby co, to służę pomocą w zmianie tak przerażającego i strasznego dla niektórych BIOS'u!!! :fala: |
Cytat:
Zmiana biosu to normalna sprawa :taktak: I duża ilość użytkowników - miłośników sportów ekstremalnych :jeep: Zmienia bios po kilka razy dziennie :mruga: :czar: |
Cytat:
To Liteon 832 użytkowany przeze mnie Zachowuje się zupełnie tak samo Czyli właściwie niczym się nie różnią :D No! Może bitsettingiem :taktak: I paroma innymi drobiazgami :> :czar: |
Chyba zamienię moją 1633S bo wyjątkowo marnie pali płyty. Tylko nie wiem na co zmienić:
- NEC 3500A - LITEON 832S A może poczekać na nowy bios do 1633 albo 1633@1653 :D Ps. Jest nowy bios do nagrywarki Teaca tylko chyba trzeba poczekać zanim pojawi się wersja codeguys... http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=111637 Ps2. CZy ktoś z Was wie już kiedy w Polsce ma pojawić się LITEON 1653S ?? |
Cytat:
A może po prostu wymień na inszy egzemplarz 1633? Albo Plextor 716A :mruga: :czar: |
Ilość załączników: 4
Jak trafię w totka to kupie PLEXTORKA sobie i Tobie :D
No nie wiem czy wziąźć NECa (dobra jakość zapisu) czy 832s (sprawdzony, duże możliwości modyfikacji firmawre i świetne łamanie zabezpieczonych płyt). Chyba zaczekam eszcze trochę na nowe biosiki do 1633S i jego "następców & braci". Aktaulnie pali mi płytki gdzie mam niemal idealne PIF (przeważnie poniżej 1) ale już PI zdecydowanie gorsze. Wrzucam tu kilka wykresów najnowszym biosie BS0H od codeguys: |
Cytat:
A co do tych wykresów - to całkiem całkiem Tylko te końcówki Ale może to płytki :idea: Mnie na ten przykład wobec ogólnego przeświadczenia o dobrej jakości Platinum x8 DVD+R od Ricoha Niestety się nie sprawują No i co zrobić? :smutny: Życ trzeba dalej :mruga: Palę na Verbatimach :ognicho: A z moich testów wynika, że lepiej sprawują się biosy od Liteona niż od codeguys W moim przypadku oczywiście Zresztą Turboni na oryginalnym VS0B ma o wiele lepsze wyniki ode mnie No takich samych płytach :buu: |
oj nie przejmuj sie tak bardzo zapomniales ze ja mam litka gold edition :>
|
Cytat:
^_^ |
no wlasnie :D
|
i dlatego tak pali a @Turboni taki skromny a uzywa sil natury:D
|
trzeba zyc w symbiozie z natura :D
|
lg 4120 8 )
|
Cytat:
|
Cytat:
Jezeli ktos nie widzi roznicy miedzy Liteon 832 a Pioneer DVR 108 to nie ma sensu z kims takim rozmawiac. gratuluje porownania może jeszcze kolega coś ciekawego napisze czekam niecierpliwie || |
Cytat:
|
Cytat:
:cool: 1. predkosciami - DVD+-R x16, a DL x4 2. jakosc 3. pali wszystko 4. czas dostepu do plyty (rzeczywisty, czyli rozpoznanie nośnika) 5. glosnosc 6. chipset NEC'a 7. optyka pioneer'a (w liteonie optyka, mechanika i elektryka zapozyczona) Nikogo nie chce przekonywac, po prostu ere Liteona mam za soba. Nie pisze ze litki sa zle. Kazdy ma swoje jakies tam... gusty, gosciki Natomiast wiem ze porownanie litka z pioneerem to bzdura!!! <pozdro> :piwo: |
Cytat:
PS. Teraz mam NEC 3500 który jest o niebo lepszy od 2500 , jednak wolałbym Pioneera. |
Nie chce juz zaczynac nowego tematu tylko napisze w tym bo to wlasnie tego do sie tyczy.
A wiec kupno nowej nagrywarki DVD. Mam 4 kandydatow 1- PIONEER DVR- 108 2- NEC ND-3500A 3- Liteon 1633 4- LG jakies tam 4 pozycja raczej u mnie odpada a nad 3 sie zastanawiam w ostatniej kolejnosci tak wiec pod uwage biore pierwsze 2 nagrywarki I tak PIONEER DVR- 108 za 359 zł, abrdzo mnie kusi bo wkoncu to PIONIEER ale NEC ND-3500A kusi cena bo za 325 zł i nie wiem co wybrac. W nagralem pare dvd ale na TDK 880N na esperanze za 1,20 zł i nie bylo zadnego problemu. Ale to bylo jakis czas temu i teraz chce se kupic swoja wypalarke. Co polecici z tych 2 Pionier czy NEC ( nec ma troche lepsze parametry ale nie wiem jak radzi sobie z korekcja bledow) PS prosil bym o pisanie konkretnych posotw a nie odsylanie do innych tematow bo mam malo czasu na namyslenie sie ( do soboty ) bo potem nie bede mial kasy. z gory dzieki. |
Cytat:
No nie wiem czy porownanie pionka i litka to bzdura ale mozesz byc zdziwiony jakie sa wyniki nagrywania na 1633 przez kolege slawekj-a(http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...0&page=1&pp=15) jak zrobisz lepsze testy zapraszam moze ja zmienie zdanie jak pionek bedzie tak znacznie lepszy jak mowisz :D Cytat:
Nikt tu sie nie podnieca tylko taka prawda no prosze bardzo udowodnij mi jakosc zapisu twojej nagrywarki i porownamy bo wsadzenie plyty do ps2 i xbox-a nic nie znaczy:) masz tu swoja jakosc nec3500 -->http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...69&postcount=1 ----------------------------------------------------------------------------- PANOWIE DOWODY JESZCZE RAZ DOWODY PROSZE :D (napewno ich nie dostane :( tylko tekst w stylu nec jest najlepszy i juz :D) |
Ale dałeś przykład buahahaaaaaaaaa!!!!!!!! :haha:
Zobacz najpierw przy jakiej prędkości zwolnił. Chyba takim amatorem to nie jesteś. |
A ja zamierzam jutro kupic LiteOn SOHW 1633S OEM za 345 zł brutto. Dobry wybór :> ?
|
SAMSUNG był by lepszy. :haha:
|
Jestem początkujący, wyjasnijcie all dokladnie :glaszcze:
|
Cytat:
jak jestes taki spec to doradz cos Uczniowi co jest grane :D i @boczi cie prosi o wytlumaczenie ja tez jestem ciekaw co madrego napiszesz:D |
Ciężki to ty jesteś i ten twój Liteon co sie spie...... za parem mies.
Jak znasz angielski to sobie poczytaj o poszatkowanych liniach o systemie OPC. Zobacz wykresy z Kprobe. :piwo: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=105169 |
Ilość załączników: 1
Litek to napęd jedyny, niepowtarzalny. Ten wykres dedykuje Wszystkim zagorzałym przeciwnikom, którzy twierdzą że Litek nie potrafi wypalać.
Kto tak twierdzi jest w błędzie. Właściwy nośnik, dobrze dobrana strategia zapisu i program do wypalania a płytka będzie wypalona wzorcowo. :taktak: A dla Wszystkich ze stajni LiteOn'a tradycyjnie :piwo: Oto przykład: Verbatim-Pastel +Rx4 palony x4 na 1633S bios BS0H. :) |
Ilość załączników: 1
Tak właściwy nośnik to jest to!!! Szkoda tylko że litek tak dobrze pali przez piersze 3 mies. bo potem mu siada mechanizm optyczny.
I szkoda ze tak nie pali na minusach. Palona 12x: |
Cytat:
a moj liteon jeszcze mi sie ani razu nie posypal i dalej nie wytlumaczyles o co chodzi podales linka z ktorego za duzo nie skumaja inni wytlumacz prosze o co chodzi z opc :D jezeli jestes zwolennikiem nec'a |
Wyśmienita firma LITEON w przez rok wyprodukowała tyle modeli nagrywarek.
Co oni tam ciągle poprawiają??? wychodzi na to ze co 6 tygodni(statystycznie) mają nowy model: LDW-401S ( 4x 4x 12x + 40x 24x 40x ) DVD+RW LDW-411S ( 4x 4x / 4x 2x + 40x 24x 40x ) DVD Dual LDW-811S ( 8x 4x / 4x 2x + 40x 24x 40x ) DVD Dual LDW-451S ( 4x 4x / 4x 2x + 40x 24x 40x ) DVD Dual LDW-851S ( 8x 4x / 4x 2x + 40x 24x 40x ) DVD Dual SOHW-812S ( 8x 4x / 8x 4x + 40x 24x 40x ) DVD Dual SOHW-832S ( 8x 4x / 2.4x / 8x 4x + 40x 24x 40x ) DVD Dual SOHW-1213S ( 12x 4x / 8x 4x + 48x 24x 48x ) DVD Dual SOHW-1633S ( 16x 4x / 8x 4x / 16x / 2.4x + 48x 24x 48x ) DVD Dual SOHW-1653S ( 16x 4x / 12x 4x / 16x / 4x + 48x 24x 48x ) DVD-Dual :haha: :haha: :haha: :wow: :wow: :wow: Do tego jeszcze setki firmware. Co oni tam ciągle zmieniają. Ps. Napisze dłuższy news o Necu i o Litku oraz op Pioneer 108, dajcie mi troche czasu na testy i zrobienie wykresów. |
Cytat:
|
poczekamy zobaczymy :D
|
Słuchajcie, jutro chcę kupić 1633S, już w polsce jest 1655? w jakiej cenie? kiedy sie ukazał?
|
Cytat:
moze poprostu nie umiesz nagrywac :> wiem pionek czy nec jest latwiejszy w obsludze :D |
Cytat:
Mnie już nie bawią takie porównania: "A mój jest lepszy bo siedzi w nim Max Super Hiper Mega optyka I ten plastik taki aksamitny I PIONEER to brzmi dumnie!" Przechwałki chłopców z podstawówki Którym tatuś kupił nową zabawkę ^_^ Chłopczyku! Podniecaj się swoją nową zabawką I pisz te teksty: "Nagrałem już 60 płyt i nic nie popsuł" "A w stacjonarce mi chodzi i u Zdziśka z pierwszego piętra też" Śmieję się z ciebie w głos ^_^ A ty dalej nie zauważasz ironii :D I z tekstem wyjeżdżasz: "Gratuluję porównania" Rajcuje cię, że masz Pioneera To bardzo dobrze! Każdy powinien być zadowolony z tego co ma :taktak: Ja jestem zadowolony z Liteona Ale w twoich oczach już stoję o warstwę społeczną niżej Bo ty przecież masz Pioneera !!! A ja tylko Liteona !!! :glaszcze: Znawca tematu: Cytat:
Pozarzeczywisty! Pozanaturalny! Pozagalaktyczny! Stary! O czym my tu dyskutujemy? Twój Pioneer jest lepszy? Tak! Jest lepszy! Najlepszy! Dobrze ci się zrobiło? To fajnie! :slonik: Tylko nie zapomnij go do łóżka zabrać! Mega LOL ^_^ :czar: |
Cytat:
Kupił w sobotę nagrywarkę i już jest znawcą tematu! :O No to teraz jest was już dwóch znawców! ^_^ Cytat:
No! Dla mnie bomba! Prawdziwy znawca tematu!:banan2: Cytat:
Cytat:
Twój śmiech urwie się jak hejnał ... " :> :czar: |
lepiej nikt by tego nie napisal vizzard :D :piwo:
|
A ja mam Pioneera 107 !
I jestem normalny ! :piwo: Litki są spoko ! Tytusom i innym mówimy NIE ! :cisza: |
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
Pamiętasz te moje "dziwne" wykresy ? widziałeś poprawione ? |
Cytat:
A z paleniem ostrożnie. Laser na poważnie nie lubi dymu. :taktak: |
Cytat:
Cytat:
Przy interpretacji wykresów będzie można założyć że napęd palił w extremalnych warunkach :haha: A jeszcze jedno czy wiesz co dokładnie oznaczają PI i PIF ? Wiem że im mniej to lepiej. |
Dobra przestancie sie klucic kto ma lepsze wykresy.
Chcial bym sie dowiedziec ktora z tych 2 wypalarek jest lepsza. pionek 108 czy nec 3500. Nie bede zmienial firmware czy jak kto woli biosu no chyba ze po nagraniu nie bedzie mozna tego odtworzyn na jakim kolwiek czytniku, to wtedy oczywiscie. Ja nastawilem sie na pioniera 108 bo wiem jak u kolegi chodzi 107 wiec do pionierow nie mam zastrzezen ale chcial bym sie nieco dowiedziec o NECu bo nie mialem z nimi do czynienia :cisza: |
Cytat:
|
Moze i dobrze jak kupie pioniera a o necu nie bede slyszal bo albo bede zalowal ze nie kupilem neca albo bede heppy ze kupie pioniera. Zawsze sa 2 wyjscia z sytuacji.
Ale tak rozsadznie patrzac to na takim samym chipie jest pionier a wiecej kosztuje ( czyzby sie placilo za firme ) czy moze za lepiej wykonany mechanizm i optyke ? |
Cytat:
C2 ***8211; jest to korekcja błędów działająca w oparciu o kodowanie CIRC. Drugi poziom działający na poziomie sprzętowym koryguje większe błędy oraz błędy ciągłości. Błąd bajtu pojawia się wtedy, kiedy jeden lub więcej bitów w bajcie po nagraniu ma inną wartość w porównaniu do wartości, która podlegała nagraniu. Wiersz bloku ECC, który zawiera co najmniej 1 błędny bajt tworzy błąd PI. Jeżeli wiersz bloku ECC, zawiera więcej niż 5 błędnych bajtów nie da się go skorygować kodem PI. Przy odtwarzaniu nagranych danych, aby błędy wykryte przez system korekcji danych mogły być skorygowane powinny spełniać następujące wymagania: W każdych 8 kolejnych blokach ECC całkowita ilość błędów PI przed korekcją nie może przekraczać 280. W każdym bloku ECC ilość wierszy niemożliwych do skorygowania kodem PI nie może przekraczać 4. Błędy PO, które raportuje KProbe to nie skorygowane błędy PI ***8211; innymi słowy błędy, które pozostały po korekcji PI. To oznacza, że przy ustawieniu KProbe ECC blocks sum (PI/PO): 8/1, ilość błędów PI nie może przekraczać 280 PO nie może przekraczać 4 Błędy PO, których nie da się skorygować, czynią dysk niemożliwym do odczytania. KProbe nie raportuje jednak ilości błędów PO niemożliwych do skorygowania. Piki o wartości 1 w błędy PO możemy pominąć. Więcej informacji o błędach PI/PO możemy znaleźć pod adresem: http://forum.cdfreaks.com/showthread...threadid=80545 |
@ Slawekj
Serdeczne dzięki wkońcu wiem o co chodzi ! Jeszcze raz dzięki ! |
VIZZARD przesadziłeś już!!!
Twoje posty to tylko nabijanie się , ironia i nasmiewanie z innych i ze wszystkiego ty jesteś the best. Człowieku nagrywarka jest do nagrywania płyt!!! Że ja nagrywam ich kilka dziennie i dotego jeszcze zawsze sprawdzam czy nie ma błędów to Liteon pada po 6 miesiącach i tyle. A to żę od 1998 roku pracowałem w serwisie komputerowym i od 2001 mam swoją firmę ,mam duży dostęp do różnego sprzetu w dużych ilościach wiec wiem co to Liteon. Ps.Na forum jestem byłem troszke wcześniej niz ty. Cieszy mnie bardzo to że jeszcze wam nie padły nagrywarki , czas zrobi swoje. Faktem jest że LITEON NIE NADAJE SIĘ DO NAGRYWANIA PŁYT DVD NA PS2 I XBOX. |
Cytat:
A to jest dużo ! Pomiędzy NEC a Pioneer to wybrałbym (i wybrałem) Pioneer Warto. |
to ja tez dziekuje za szybka odpowiedz
PS Czołgista dzieki za rade bo i tak bylem nastawiony na pionieera, wydam wiecej o te 40 zł ale moze za pare tygodni wyjdzie lepszy biosik niz jest teraz i sie bede zastanawial co poprawic. |
Cytat:
:) |
Polecam ci pioneer 108 jest naprawde dobry.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty to chyba trochę piracisz na boku ? ;) Firma z takim szefem nie daje rady i trzeba dorabiać ? |
Cytat:
|
Cytat:
jak widzisz niektorzy jako efekt nagrywania uwazaja wylacznie testy softem!!! dla mnie najwazniejsze zeby to co nagram poszlo w kazdym napedzie, DVD stacjonarne i takie tam!!! niektorzy tacy sa, testy testy i testy i jeszcze maja problemy z interpretacja wykresow (np. pała VIZZARD) KUPUJ PIONEERA |
Mała różnica pomiędzy NEC 3500 a Pioneer 108 przy zapisie z predkością 8x.
Nec 3500 zaczyna 4X,potem 6x i od połowy 8x. Pioneer 108 zaczyna 6 x i od 1/5 pali juz z prędkością 8x, czyli płyta jest wypalona szybciej. Dokładnie nie pamiętam ale ponad minutę. |
Cytat:
|
Czołgista to jak taki doświadczony jesteś (bardziej niz ja) to zamień swojego Pioneera na Litka.
|
Cytat:
Tylko do przygłupawych wypowiedzi ludków Co to uważają, że wszystkie rozumy świata zjedli Bo coś tam sobie kupili Jak ktoś jest zadowolony - to bardzo dobrze :taktak: Ale niech se da na luz Bo tak jak mówisz - nagrywarka jest do nagrywania A nie do stawiania na piedestale :taktak: A co do de best To ty to powiedziałeś A znajdź moje ze trzy posty gdzie to napisałem Że ja jestem :czar: Nawet w tym powyżej tego nie ma :nie: Więc :wazuuup: I cieszę się, że na forum jesteś dłużej Może skorzystam z twojej wiedzy Bo nawet małe dziecko wie Że kto dłużej na forum jest Ten po prostu jest de best! :najlepsz: :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie wiesz bałwanie jaki jest temat??? poto napisalem: czas dostepu do plyty (rzeczywisty, czyli rozpoznanie nośnika), bo takie pały jak ty maja z tego zabawe i dalej nic nie pojmuja!!! zaraz odpiszesz pało cos na 100% nie na temat skoro dajesz mi takie dobre rady co mam zabierac do lozka, to moze daj rade komus kto chce kupic nagrywarke dasz rade dac dobra rade??? jak piszesz, to pisz jeszcze dluzsze wiadomosci - wszyscy beda widzieli żę pałą pisze |
Cytat:
Większego doświadczenia w robieniu z siebie idioty niż Ty to niemam ! Przy tobie wysiada wszelka konkurencja ! Ja wysiadam ! Nawet postów czytać nie umiesz ! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |