Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Kupno nowej nagrywarki DVD - co polecicie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/kupno-nowej-nagrywarki-dvd-co-polecicie-41380/)

VIZZARD 26.10.2004 23:03

Cytat:

Napisany przez Koolo
I to jest najbardziej trafna recenzja poziomu na jakim znalazło się forum.

A to jest najbardziej trafny przykład :taktak:

Jak się wypowiedzi z kontekstu wyrywa

I nimi manipuluje :\

I że tak posłużę się zwrotem "@all"

@all Strażnicy Poziomu i Obrońcy Uciśnionych

Zazwyczaj jest tak, że jeżeli dla kogoś poziom wydaje się zbyt niski

To przechodzi na wyższy poziom duchowy medytacji i kontemplacji

Nie zawracając sobie głowy/dupy populistycznym dnem

Stając się w ten sposób ELITĄ lub odchodząc w wieczny niebyt :tak!:

Jest nawet szansa na beatyfikację! :fala:

BTW Dobrze, że jest jeszcze upoziomowana Stara Gwardia

Która ostatkiem sił ciągnąc - choć dobre wrażenie tu robi

Bo iście nadludzkim wysiłkiem poziomu w górę już chyba nie dźwignie :nieee:

@ideJ
Na śmietnik z tym :rozwal:

Może się przez to choć poziom odrobinę podniesie :fiu:

:czar:

Koolo 26.10.2004 20:14

Cytat:

Napisany przez ideJ
heh.. no cóż... erm.. taaa.. no.. HEH!

I to jest najbardziej trafna recenzja poziomu na jakim znalazło się forum.

B@rtek 26.10.2004 19:05

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
:wow:

Co to właściwie ma znaczyć???

tytusdezoo 26.10.2004 19:03

:wow:

ideJ 26.10.2004 14:49

Wątek ten prowadzi w tej chwili w pustkę. Poważnie rozważam jego zamknięcie. Być może przyklejenie (ale musiałbym znaleźć chwilę żeby przeczytać cały i stwierdzić czy warto go przyklejać)

@Vizzard:
nie da się uniknąć powtórzeń tematów.. Link zatytułowany "Szukaj" musiałby zajmować całą górę forum, tak gdzieś ze 2/3 ekranu może wtedy ktoś by go zauważył i skorzystał. Można próbować przekierowywać do jakiegoś sensownego wątku (tego?)

@ all:
może przejrzyjcie swoje posty w ramach tego wątku i te które uznacie za zbędne/nieistotne/nic nie wnoszące skasujcie (ew. dajcie znać na priv jeśli sami nie możecie kasować własnych postów)

@tytusdezoo:
a Ty, bido, nadal myślisz. że bana dostałeś za najeżdżanie na LiteOn'a??? heh.. no cóż... erm.. taaa.. no.. HEH!

VIZZARD 26.10.2004 09:28

I właśnie takie tematy jak ten powinno się tępić

Ile tylko starczy sił :paker:

Bo doprowadzają do takich rzeczy

Zresztą! Panowie!

Zobaczcie co się dzieje?

My tu gadu gadu

A TU i TU znowu dwa tematy: "Co kupić?"

Więc chyba rację miał kolega pykson

Mówiąc. że dziwi mi się, że wdaję się w utarczki z ZIELONYMI :smutny:

Można gadać i gadać bez przerwy

A tu zobaczcie :sciana:

Tak więc faktycznie trzeba będzie dać sobie trochę na wstrzymanie :taktak:

(Ale ostrzegam! Tylko trochę :>ä)

I jak ktoś założy taki temat

To od razu ujemna reputka :worek_tre

I tyle

Na chwilę obecną to chyba najlepsze rozwiązanie

No chyba, że ktoś ma lepszy pomysł

Co z takimi tematami robić? :idea:

legion 26.10.2004 00:26

Cytat:

Napisany przez Monter
Nie uważam się za pyskacza kolego @legion, choć nec'a posiadam. Skoro nie możesz powstrzymać się od opinii, to może nie pisz, że dotyczy ona wszystkich?

nie wszystkich to dotycz ciebie napewno nie napisalem jak napisal @tytusdezoo:
Cytat:

Pyskacze Litonowcy jeszcze będą płakać..........
narazie krzykacze (Liteonowcy) są na fali
to bylo odbicie pilk:D ale juz daje sobie spokuj nie ma sensu bo tu jeden madrzejszy od drugiego
koniec OT

Turboni 26.10.2004 00:07

eno panowie moze starczy tego byla wczesniej wymiana zdan i myslalem ze zakonczylismy to - doszlismy wszyscy do porozumienia a teraz znowu powtorka :>

Monter 26.10.2004 00:07

Panowie, troszkę luzu. Ja powiedziałem co myślę, i nie przejmuję się, że wywołało to śmiech. Stare czasy były i odeszły, a wraz z nimi ja sam.

Nie uważam się za pyskacza kolego @legion, choć nec'a posiadam. Skoro nie możesz powstrzymać się od opinii, to może nie pisz, że dotyczy ona wszystkich?

EDIT: nie oczekuję odpowiedzi na to pytanie.

Pozdrawiam.

legion 26.10.2004 00:03

Cytat:

Cały czas tu jestem i czytam te wasze brednie.

dobra ja juz robie koniec OT bo bedzie tak w kolko i w kolko :D

tytusdezoo 25.10.2004 23:56

Cytat:

Napisany przez legion
I zacznijmy od tego ze tu nik nie jest na fali moze ty bo sie obudziles jak z zimowego snu a tak po za tym to wyzej wymieniony przez ciebie user sam oem liteona :D

Cały czas tu jestem i czytam te wasze brednie.

legion 25.10.2004 23:44

Cytat:

Chociaż Legion czasami przesadza w obrażaniu, teraz myślę że tez to robi. Pyskacze Litonowcy jeszcze będą płakać..........
PS. Pawelblu narazie krzykacze (Liteonowcy) są na fali, wiec tak jak ja możesz dostać bana... ;)

No niewie gdzie przesadzilem w obrazaniu moze mi pokazesz narazie to ja widze samych neco pion pyskaczy wpychajacych sie do tematow nie zwiazanych z nimi z tekstami kup sobie lepiej X bo Y to smiec.
I zacznijmy od tego ze tu nikt nie jest na fali moze ty bo sie obudziles jak z zimowego snu a tak po za tym to wyzej wymieniony przez ciebie user sam ma oem liteona :D

tytusdezoo 25.10.2004 23:07

Panowie przesadzacie. Pawelblu jesteś ze starej gwardii??? Ja tez z nej jestem( od bardzo dawna) ale wcale nie znaczy ze będę ignorował kogoś. Chociaż Legion czasami przesadza w obrażaniu, teraz myślę że tez to robi. Pyskacze Litonowcy jeszcze będą płakać..........

PS. Pawelblu narazie krzykacze (Liteonowcy) są na fali, wiec tak jak ja możesz dostać bana... ;)

legion 25.10.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Dokladnie.

IQ wg. TVN nie ma nic wspolnego z IQ, zreszta testy IQ tez nie duzo maja wspolnego z sama inteligencja. A ta inteligencja (choc przyznam nieskromnie, ze wydaje mi sie, ze jej mi nie brakuje) tez nie ma zbyt duzo wspolnego z konserwatyzmem, a ten nie rowniez ma niewiele wspolnego z tym co ja robie, zeby tutaj bylo w miare normalnie. 'Starej gwardi' juz nie ma miedzy innymi przez takich krzykaczy jak legion ktorzy wpi3przaja sie wszedzie i wrzucaja tam swoje glupawe uwagi (tak jak w tym temacie - do jasnej cholery co wspolnego ma moj 'niby' konserwatyzm w sprawie fotmuly tego forum do tematu 'nagrywarki DVD - co polecacie?'). Dlatego tez juz dawno wrzucilem go do listy ignorowanych i prosze w miare mozliwosci o niecytowanie jego dennych uwag. Poza tym ja nie mowie ze forum ma sie zmienic w to, czym bylo kiedys, tylko zeby na forum bylo tak normalnie i na poziomie jak kiedys, ale nie jest i nie bedzie.

Acha i skoncze w stylu Sida - niech legion sie nie wysila nad pisaniem odpowiedzi bo i tak nie bede jej czytal i mam ja gleboko w dupie.

@Pawelble :D no niebrak ci inteligeci jak sam tak mowisz ale ciagle o tym samym zmienil bys plyte bo troche sie juz zdarla.Ty i stara gwardia no nie rozsmieszaj mnie :haha:moze juz czas do niej dolaczyc bo teraz era krzykaczy sie zaczela :haha:.

P.s ja tez mam gleboko ciebie i twoje wypowiedzi jak to inteligentnie powiedziales w "dupie"

pawelblu 25.10.2004 21:11

Cytat:

Napisany przez pykson
:D
nie jestem niczyim obronca, pawelblu sie chyba sam potrafi obronic, tylko pytanie przed czym?

a 122 to chyba nie jest wynik, ktorym mozna sie jakos specjalnie chwalic (a sam mialem gorszy :D)
dalej twierdze, ze 'konserwatyzm' pawelblu nie ma zwiazku z jego IQ czy jego IQ wg TVN

nie chce wszczynac kolejnej awantury na forum, dosyc ich ostatnio, przepraszam wszystkich za OT

Dokladnie.

IQ wg. TVN nie ma nic wspolnego z IQ, zreszta testy IQ tez nie duzo maja wspolnego z sama inteligencja. A ta inteligencja (choc przyznam nieskromnie, ze wydaje mi sie, ze jej mi nie brakuje) tez nie ma zbyt duzo wspolnego z konserwatyzmem, a ten nie rowniez ma niewiele wspolnego z tym co ja robie, zeby tutaj bylo w miare normalnie. 'Starej gwardi' juz nie ma miedzy innymi przez takich krzykaczy jak legion ktorzy wpi3przaja sie wszedzie i wrzucaja tam swoje glupawe uwagi (tak jak w tym temacie - do jasnej cholery co wspolnego ma moj 'niby' konserwatyzm w sprawie fotmuly tego forum do tematu 'nagrywarki DVD - co polecacie?'). Dlatego tez juz dawno wrzucilem go do listy ignorowanych i prosze w miare mozliwosci o niecytowanie jego dennych uwag. Poza tym ja nie mowie ze forum ma sie zmienic w to, czym bylo kiedys, tylko zeby na forum bylo tak normalnie i na poziomie jak kiedys, ale nie jest i nie bedzie.

Acha i skoncze w stylu Sida - niech legion sie nie wysila nad pisaniem odpowiedzi bo i tak nie bede jej czytal i mam ja gleboko w dupie.

pykson 25.10.2004 20:36

nie jestem niczyim obronca, pawelblu sie chyba sam potrafi obronic, tylko pytanie przed czym?

a 122 to chyba nie jest wynik, ktorym mozna sie jakos specjalnie chwalic (a sam mialem gorszy :D)
dalej twierdze, ze 'konserwatyzm' pawelblu nie ma zwiazku z jego IQ czy jego IQ wg TVN

nie chce wszczynac kolejnej awantury na forum, dosyc ich ostatnio, przepraszam wszystkich za OT

legion 25.10.2004 19:46

Cytat:

Napisany przez pykson
legion, ale co ma jedno z drugim wspolnego?
BTW to jest IQ wg TVN, a to nie to samo co IQ

Dla mnie ma ale to byl maly OT bo pawelble:D ciagle sie powtarza i ciagle to samo do znudzenia jak nie o kp to o tym jak kiedys bylo i tak nonstop ale jak jestes jego obronca to spokos przepraszam ze cie urazilem:D.
Jezeli zamiecil scrn to chyba chcial pokazac ze jest taki madry i inteligetny na tym forum:D

pykson 25.10.2004 19:31

Cytat:

Napisany przez legion
ale widze ze jestes konserwatysta strasznym i ty masz iloraz inteligeci 122 no daj spokuj :haha:

legion, ale co ma jedno z drugim wspolnego?
BTW to jest IQ wg TVN, a to nie to samo co IQ

legion 25.10.2004 19:23

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie jestem Monterem ale wydaje mi sie pisal o starszych czasach niz styczen 2004. Duzo starszych. Pamietam jak jeszcze nie bylem nawet zarejestrowany na forum i byl taki temat w ktorym Sebastian we WSESie testowal nosniki CDR. To byly czasy :) Czasy kiedy Ci co mowili z sesnsem i na temat byli na porzadku dziennym, a czatownicy byli z miejsca upominani. Kiedy moderacja byla 'zdrowa', stanowcza i sprawiedliwa (moze brzmi to jak slogan ale nic lepszego nie bylem w stanie wymyslec). Teraz to forum.cdrinfo.pl jest jedna wielka czatownia z doslownie kilkoma elementami CDRinfo. 80% postow w dzialach technicznych to OT lub jakies targi i klotnie, modecja jest fikcja i nie widac nawet malej szansy na poprawe.

ale widze ze jestes konserwatysta strasznym i ty masz iloraz inteligeci 122 no daj spokuj :haha:

VIZZARD 25.10.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez aZyga
A co do nowicjuszy to nie bardzo zgadzam sie z Vizzardem.W DVD nie mam praktyki ale w CD-R mam kilkanascie kilo wypalonych plyt i mysle ,ze fora sa od tego aby zadawac pytania.Gdyby kazdy szedl Twoim tokiem rozumowania to nigdzie nie byloby odpowiedzi tylko pomoc w stylu ,,od czego jest search''

Dlatego napisałem: "zazwyczaj" a nie "zawsze" :czytaj:

Zdarzają się wyjątki

Ale naprawdę zakrawa to na swojego rodzaju ewenement :tak!:

Cytat:

Napisany przez aZyga
To nie dotyczy Vizzarda :piwo: , bo On akurat czesto udziela trafnych odpowiedzi

Dzięki! :piwo:

BTW A ile na ile jest trafnych? :>

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie jestem Monterem ale wydaje mi sie pisal o starszych czasach niz styczen 2004. Duzo starszych. Pamietam jak jeszcze nie bylem nawet zarejestrowany na forum i byl taki temat w ktorym Sebastian we WSESie testowal nosniki CDR. To byly czasy :) Czasy kiedy Ci co mowili z sesnsem i na temat byli na porzadku dziennym, a czatownicy byli z miejsca upominani. Kiedy moderacja byla 'zdrowa', stanowcza i sprawiedliwa (moze brzmi to jak slogan ale nic lepszego nie bylem w stanie wymyslec). Teraz to forum.cdrinfo.pl jest jedna wielka czatownia z doslownie kilkoma elementami CDRinfo. 80% postow w dzialach technicznych to OT lub jakies targi i klotnie, modecja jest fikcja i nie widac nawet malej szansy na poprawe.

Jakoś dziwnie kojarzy mi się data styczeń 2004
Coś jakby znajomego, bliskiego, co to takiego ... :idea:

Powiem krótko, żeby nie tworzyć niepotrzebnego OT

Kiedyś nie było takiego dostępu do internetu

A więc i liczba użytkowników była mniejsza

Mniej było pracy z administrowaniem/moderowaniem

Teraz dziennie powstaje taka masa postów

Że niestety jestem pewien, że żaden Admin/Moder tego nie przerobi

Poza tym kiedyś jakieś grzeczniejsze, kulturalniejsze i rozgarnięte społeczeństwo było :taktak:

W tej chwili zwrócenie uwagi przez jednego czy drugiego usera może posłużyć

Miast ingerencji Admina/Modera - to moje zdanie

Nikt nie musi się z nim zgadzać :nie:

Ponadto jeżeli ktoś nie darzy sympatią innych userów

To spokojnie może ich wrzucić na :ignorowac

Siedzieć spokojnie w domku

Popijać herbatkę ziołową
I zapodawać WSESA - test po teście :pisze:

aZyga 25.10.2004 16:48

No ja juz wiem co kupie.I dzieki wielkie za sugestie, dzieki nim nie musialem czytac wszystkich specyfikacji ,tylko ograniczylem sie do kilku modeli.
A co do nowicjuszy to nie bardzo zgadzam sie z Vizzardem.W DVD nie mam praktyki ale w CD-R mam kilkanascie kilo wypalonych plyt i mysle ,ze fora sa od tego aby zadawac pytania.Gdyby kazdy szedl Twoim tokiem rozumowania to nigdzie nie byloby odpowiedzi tylko pomoc w stylu ,,od czego jest search''.
Fora to wolne dyskusje i jezeli ktos ma ochote to pomaga ,a jezeli nie to moze wrzucic jakis dowcip na temat pytajacego.Tylko jak to swiadczy o Nim?
To nie dotyczy Vizzarda :piwo: , bo On akurat czesto udziela trafnych odpowiedzi, ale jest masa takich co udaja ,ze wiedza wszystko i nabijaja sie z innych.A zaloze sie , ze nagranej plyty AUDIO przeze mnie nie potrafiliby przegrac.Panowie luz, kto chce pomagac pomaga, a jak komus pytanie wydaje sie proste to tym bardziej powinien pomagac :pisze: .No ale mamy ,,demokracje'' i wcale nie musi ;) .
POZDRO

pawelblu 25.10.2004 15:58

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Stare czasy można powspominać

Bo i jest co! :taktak:

Ale świat się zmienia i nie jest on taki całkowicie zły :mruga:

Nowicjusze? No cóż!

Pytanie tylko co masz na myśli mówiąc: "Nowicjusze" ...

VIZZARD 25.10.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez Monter
To co czytałeś kolego @Czołgista, to wspomnienie starych czasów, kiedy serio było tylko rzeczowo i na temat. Teraz każdy dział to OffTopic conajmniej, a wątki w większości zawierają treści i posiadają wygląd bloga niedowartościowanej małolaty, jak kolega @Ravensheart słusznie zauważył.
Prym moim skromnym zdaniem wiedzie kolega @Vizzard, do którego osobiście nic nie mam, ale obiektywnie rzecz biorąc żarty jakie możemy tu od jakiegoś czasu poczytać dla nowicjuszy są niezrozumiałe, a wręcz mylące. Jak tak dalej pójdzie, forum zostanie okrzyknięte żródłem... dezinformacji. Nic tak nie psuje opinii, jak wypalarkowi nowicjusze, którzy przez czyjeś żarty stracili albo kasę, albo masę płyt, lub co gorsza - sprzęt.
No ale to tylko moje staroświeckie nic nie wnoszące zdanie.
Pozdrawiam.

Stare czasy można powspominać

Bo i jest co! :taktak:

Ale świat się zmienia i nie jest on taki całkowicie zły :mruga:

Nowicjusze? No cóż!

Pytanie tylko co masz na myśli mówiąc: "Nowicjusze"

Tutaj zazwyczaj nowicjusze - czyli tzw. zieloni
To lenie śmierdzące, analfabeci, ignoranci i pyskacze :klnie:

Byle nowicjusz, ba! Ten kto posiadł magiczną umiejętność czytania

Na pewno wchodząc tu widzi regulamin, ogłoszenia Adminów/Moderów

Bo to się rzuca w oczy :taktak:

A jak ktoś ma to w dupie - to niestety już niech pretensje ma do siebie

Uwierz mi, że zanim coś odpowiem - potrafię wyszukać informacje na ten temat

A dopiero później odpowiadam

Tak a nie inaczej

Dlaczego?

Bo jest to do znalezienia

Tylko się nie chce, nie ma czasu, spieszy się i takie tam :\

Jeżeli zaś chodzi o rzeczowe opinie - to także są, ale ...

No właśnie! Ale!

Co rozumieć przez rzeczową opinię?

Najbardziej rzeczowa opinia jaką ostatnio widziałem

Została popełniona przez niejakiego Czołgistę :mruga:

Znajduje się ona TU w temacie "Co kupić?"

A temat ten po to właśnie został założony :taktak:

Zawiera ona jednak dość kontrowersyjną część

A mianowicie wykresy z kProbe

Wykresy z kProbe zaś, to ostatnio jeden z najbardziej kontrowersyjnych tematów na forum

Gdyż wielu jest zdania, że nie ma sensu ich robić - bo są niewiarygodne

OK!

To jeżeli testy te są niewiarygodne - to od kiedy się takie stały

No i co dać w zamian?

Sens fachowej i rzeczowej wypowiedzi jest wtedy gdy zawiera jakąś treść doświadczalną

Bo jeżeli takowa się nie znajdzie

To po co takie wypowiedzi?

No po co?

Od zawsze wiadomo, że gdzie trzech użytkowników - tam cztery zdania

I każdy będzie swoje chwalił

Więco fachowe i rzeczowe opinie w stylu:

"Mam ją! Jest za***ista!"

"Wypaliłem 60 płyt + i - i żadnej nie skopała"

"Chodzi mi w stacjonarce"

itp.

Według mnie są bezcelowe i równie dobrze mogło by ich nie być w ogóle

Bo takie teksty to można napisać o większości dostępnych obecnie nagrywarek :taktak:

Nie chcę już dalej tego ciągnąć - bo ten kto widzi i wie o co chodzi - to będzie to wiedział

Inny - nawet jak by mu na nosie przykleić - to nie zauważy :nie:

Dlatego kończąc powtórzę raz jeszcze, że oprócz takiego przyklejonego tematu: "Co kupić?"

Należało by utworzyć ankietę na temat nagrywarek z opinią i drobnym komentarzem

Bez zbytniego rozpisywania się

To dało by naprawdę ogólny pogląd na temat:

Jaka nagrywarka jest najczęściej kupowana?

Jaka nagrywarka jest najbardziej awaryjna/bezawaryjna?

Do czego najlepiej się nadaje?

+ krótka opinia: polecam, ale ... czy odradzam zdecydowanie bo ...

Propozycja takiej ankiety padała z mojej strony już wielokrotnie

Między innymi TU :czytaj:

Myślałem, że ktoś mądrzejszy nad czymś takim by pomyślał

Ale raczej widzę, że nic z tego

Więc jak będę miał chwilę czasu to spóbuję sklecić coś takiego

W końcu lepsze to niż kolejny temat:

"Chcę kupić nagrywarkę do 500zł" :>

Tyle! :papa:

legion 25.10.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez RAVENSHEART
Topiki na tematy jaka płyta (napęd itp) jest lepszy zawsze toczeły się na tym forum , ale mimo wszystko można było co nieco konkretnego też sie dowiedzieć.Teraz jak ktoś przez jakis czas tutaj nie zaglądał to musi przekopać się przez setki postów w stylu pochrząkiwań potakiwań gratulacji,powtarzania tego samego , a brak rzeczowych opinii na temat znanego i użytkowanego przez siebie sprzętu .

Nie ma co tu rozwazac @bartez puscil temat zwiazany z umieszczeniem przyklejonego tematu na temat jaki sprzet codziennie pojawiaja sie tematy w stylu co kupic,czy te nagrywarki sa dobre itp. ,wiec staje sie to nude jakby ludzie nie wiedzieli ze jest cos takiego jak opcja szukaj wiec nawet glupie i humorystczne uwagi by sie skonczyly oraz polenik ktora nagrywarka jest lepsza.
Pomoc kazdy tu dostanie poczytaj tematy gdzie ludzie maja jakis problemy ktorych nie potrafia rozwiazac a jezeli pojawia sie temat z lenistwa bo niechce sie szukac wtedy powstaj roznego typu kwiatki:D.
Ostania sprawa jest taka ze forum nie musi byc skostniala instytucja gdzie przychodzisz i piszesz bez osobowo post ktore wydaja sie kompedjum wiedzy a humor jeszcze nikomu nie zaszkodzil wiec wydaje mi sie ze nie trzeba byc takim sztywnym userem jak tu niektorzy proponuja :D

RAVENSHEART 25.10.2004 07:46

Cytat:

Napisany przez pykson
masz racje, blog blogiem, ale zapewniam, ze dowiesz sie tu 'CZEGOS O NAGRYWARKACH DVD' i nie tylko o nich

chciałem dowiedzieć się czegoś o niektórych modelach -błędach w biosach ,poprawionych biosach itp. a nie tylko ze LG to szajs LITEON do d...y itp.Z tego co pamietam np. pierwsze nagrywarki DVD LITE ON na poczatku niezbyt zachwycały,ale teraz trudno mi powiedzieć bo firma co chwila wydaje albo nowy model albo nowy bios- ale przecież nie zawsze co nowe to lepsze.

nie wiem co mozna chciec wiedziec o nagrywarkach, a nie ma tego na tym forum

moze i jest ale zawalone straszna górą spamu

funkcja 'szukaj' pomoze Ci znalezc to 'cos', a jak nie znajdziesz to pytaj, z pewnoscia znajdzie sie odpowiedz

funkcja szukaj nie bierze odpowiedzialności za treść watków-np ten wątek znalazłem w ten sposób :blee:

p.s. nie pytaj tylko, czy liteon dobrze pali, bo to juz chyba nie przejdzie :D

osobiscie, nawiazujac do tematu tego watku, nie polecam zakupu zadnej nagrywarki DVD, bo jak ktos pyta co kupic to jeszcze do niej nie dorosl ;)

sformułowanie ładne tylko bezsensowne,neguje potrzebe pytań,do.Sprawa jest prosta do pytań potrzebne są osoby które umieja na nie odpowiedzieć w miarę rzeczowo.Przecież kiedyś to Forum było bardzo opiniotwórcze.Kontrowersje co do sprzętu różnych firm itp były zawsze,ale przy odrobinie krytycyzmu można było sobie wyrobić opinie na temat konkretnego sprzętu

Topiki na tematy jaka płyta (napęd itp) jest lepszy zawsze toczeły się na tym forum , ale mimo wszystko można było co nieco konkretnego też sie dowiedzieć.Teraz jak ktoś przez jakis czas tutaj nie zaglądał to musi przekopać się przez setki postów w stylu pochrząkiwań potakiwań gratulacji,powtarzania tego samego , a brak rzeczowych opinii na temat znanego i użytkowanego przez siebie sprzętu .

Monter 25.10.2004 01:52

To co czytałeś kolego @Czołgista, to wspomnienie starych czasów, kiedy serio było tylko rzeczowo i na temat. Teraz każdy dział to OffTopic conajmniej, a wątki w większości zawierają treści i posiadają wygląd bloga niedowartościowanej małolaty, jak kolega @Ravensheart słusznie zauważył.
Prym moim skromnym zdaniem wiedzie kolega @Vizzard, do którego osobiście nic nie mam, ale obiektywnie rzecz biorąc żarty jakie możemy tu od jakiegoś czasu poczytać dla nowicjuszy są niezrozumiałe, a wręcz mylące. Jak tak dalej pójdzie, forum zostanie okrzyknięte żródłem... dezinformacji. Nic tak nie psuje opinii, jak wypalarkowi nowicjusze, którzy przez czyjeś żarty stracili albo kasę, albo masę płyt, lub co gorsza - sprzęt.
No ale to tylko moje staroświeckie nic nie wnoszące zdanie.
Pozdrawiam.

Czołgista 24.10.2004 23:34

Na innych forach czytałem opinnie że Forum CDRinfo to fachowe forum odnośnie tematów palenia :ognicho:

Dlatego też dziwię się małemu zainteresowaniu w temacie który założył Bartez
TUTAJ

Chyba każdy jest w stanie sklecić kilka sensownych zdań o swojej nagrywarce + kilka cennych uwag.
Ja już coś napisałem.
Jeśli zebrała by się jakaś liczba sensownych postów wtenczas można by to było przykleić i pewnie ilość postów typu "Co kupić" mogła by spaść.
Lub na taki założony temat nie było by żadnej dyskusji tylko podany link do ewentualnie powstłego tematu.
No a ostatnio widać czym kończą się dyskusje w takich tematach. :smutny:

Może i jestem nudny ! ale cóż , ktoś czasem być musi 8 )

VIZZARD 24.10.2004 23:07

Cytat:

Napisany przez pykson
osobiscie, nawiazujac do tematu tego watku, nie polecam zakupu zadnej nagrywarki DVD, bo jak ktos pyta co kupic to jeszcze do niej nie dorosl ;)

Świetna odpowiedź! :spoko:

pykson 24.10.2004 23:03

Cytat:

Co to za wątek - To jakiś blog nastolatki.Połowa odpowiedzi to lanie wody do tego nie na temat.
A ja myslałe ze dowiem się tutaj czegoś o nagrywarkach DVD,zobaczę jeszcze inne wątki ale to chyba strata czasu. :wow: :\ :nie: :sciana:

masz racje, blog blogiem, ale zapewniam, ze dowiesz sie tu 'CZEGOS O NAGRYWARKACH DVD' i nie tylko o nich

nie wiem co mozna chciec wiedziec o nagrywarkach, a nie ma tego na tym forum

funkcja 'szukaj' pomoze Ci znalezc to 'cos', a jak nie znajdziesz to pytaj, z pewnoscia znajdzie sie odpowiedz

p.s. nie pytaj tylko, czy liteon dobrze pali, bo to juz chyba nie przejdzie :D

VIZZARD 24.10.2004 22:42

Cytat:

Co to za wątek - To jakiś blog nastolatki.Połowa odpowiedzi to lanie wody do tego nie na temat.
A ja myslałe ze dowiem się tutaj czegoś o nagrywarkach DVD,zobaczę jeszcze inne wątki ale to chyba strata czasu. :wow: :\ :nie: :sciana:

Tutaj to tylko tak sobie gawędzimy! :D

Prawdziwe testy, kompetentne i fachowe

Tylko w Chipie, Enterze i Komputer Świat :czytaj:

BTW A co chciałbyś wiedzieć o nagrywarkach DVD?

RAVENSHEART 24.10.2004 22:17

legion 23.10.2004 22:46

Cytat:

Napisany przez slawekj
Na takie porównania jeszcze za wcześnie. Można jedynie porównać z wykresami na forum. Nie chodzi o przekonywanie się co jest lepsze. Plextor jest...

no narazie to plextor nie zacheca niczym a na dodatek jego cena nie jest wspolmierna jak narazie z jakoscia ale moze jakies biosy mu pomoga ale za ta cena sa 2 litki :D

legion 23.10.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez Turboni
zasluzyl ale przeprosil na forum wiec dlatego moze no wiesz :)

wlasnie przeprosil ladnie i browa postawil wiec jestem za sciagnieciem banna:D

pawelblu 23.10.2004 22:24

No ale kprobe i plextools to zupelnie inna rozmowa ...

slawekj 23.10.2004 17:45

Ilość załączników: 4
Cytat:

Napisany przez pawelblu
Tzn moze inaczej - czy masz jakies plytki (takie same) nagrane na liteonie i plexie ?? I wykresy do nich, najlepiej w Kprobe i Plextoolsach razem.

Na takie porównania jeszcze za wcześnie. Można jedynie porównać z wykresami na forum. Nie chodzi o przekonywanie się co jest lepsze. Plextor jest uznawany za najlepszy napęd. Lecz te wstępne wyniki mogą budzić niepokój wśród użytkowników. Są i będą duże oczekiwania w stosunku do Plextora. Ja do nich należę.
Można jednak na tańszym napędzie a takim jest Litek na wybranych nośnikach wypalić lepiej np. na Verbatimie x4@x8. Przykładów na forum mnóstwo. Co nie zmienia ogólnej opinii o Plextorze i innych napędach.

Miałem na myśli płytkę Platinum -R x8 paloną x8

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12001&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12002&stc=1

Dla porównania Verbatim +Rx8 palony x8

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12003&stc=1

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=12005&stc=1

:)

pawelblu 23.10.2004 17:28

Mi chodzilo o ta plyte -R ktora ma 2x mniej bledow.

'na 1653S na biosie CS02 przy -Rx8 mam 2x mniejsze błędy'

Tzn moze inaczej - czy masz jakies plytki (takie same) nagrane na liteonie i plexie ?? I wykresy do nich, najlepiej w Kprobe i Plextoolsach razem.

slawekj 23.10.2004 17:01

Ilość załączników: 5
Cytat:

Napisany przez pawelblu
Mozesz pokazac te testy z plextoolsa ??

YUDEN000-T02-00 8x @8x

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11991&stc=1

TDK (RICOHJPN-R01-02) +R 4x @8x

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11994&stc=1

Verbatim +Rx8 na MCC003 palony x8 bez funkcji AutoStrategy

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=11981

Verbatim +Rx8 na MCC003 palony x8 z funkcją AutoStrategy

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11997&stc=1

TDK +R RICOHJPN R01 02 4x @8x

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11998&stc=1

TDK +R 4x TTG01 palona x6

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11999&stc=1

Rozczarowanie i oczekiwanie na następny firmware.

Turboni 23.10.2004 15:36

zasluzyl ale przeprosil na forum wiec dlatego moze no wiesz :)

pawelblu 23.10.2004 15:34

Cytat:

Napisany przez slawekj
A ja jestem niezadowolony, że na 1653S na biosie CS02 przy -Rx8 mam 2x mniejsze błędy. To sukces w porównaniu do Verbatima +Rx8 na Plextor'ze.

Mozesz pokazac te testy z plextoolsa ??

Co do bana, to mehowww w pelni na niego zasluzyl - moze miec pretensje tylko do siebie.

Turboni 23.10.2004 12:43

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
tytusdezoo!

Witamy z powrotem!

Prośba jeszcze do Moderów/Adminów o zdjęcie bana z mehowww :taktak:

Każdego czasem ponosi, a w końcu chłopak zrozumiał, przeprosił i wszystko jest OK

Za gorsze rzeczy banów nie dostawali :klnie:

Więc chyba ten 1-2 dniowy w zupełności wystarczy :taktak:

To tyle z mojej strony

Ale chyba wiadomo kto tu rządzi :uklon:

podpisuje sie pod tym co VIZZARD napisal
ale decyzja nalezy do was

slawekj 23.10.2004 12:20

Ilość załączników: 5
Koledzy piszą o problemach Litka. A proszę zobaczyć co mają powiedzieć nowi użytkownicy Plextor'a 716A.
Oto kilka przykładów:
YUDEN000-T02-00 (rima) 8x @16x palona Nero

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11976&stc=1
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11977&stc=1

YUDEN000-T02-00 (rima) 8x @16x palona DVD Decrypter

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11978&stc=1
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11979&stc=1

Verbatim +Rx8 na MCC003 palony x8

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11981&stc=1

Wszystko po zarejestrowaniu można zabaczyć na stronie:
http://club.cdfreaks.com/showthread....t=plextor+716A

Przy Litku można wgrywać różne biosy, dobierać strategię a powyżej tylko czekać na nowy firmware. To dopiero ból głowy, a napęd 2x droższy.

A ja jestem niezadowolony, że na 1653S na biosie CS02 przy -Rx8 mam 2x mniejsze błędy. To sukces w porównaniu do Verbatima +Rx8 na Plextor'ze.

VIZZARD 23.10.2004 11:32

tytusdezoo!

Witamy z powrotem!

Prośba jeszcze do Moderów/Adminów o zdjęcie bana z mehowww :taktak:

Każdego czasem ponosi, a w końcu chłopak zrozumiał, przeprosił i wszystko jest OK

Za gorsze rzeczy banów nie dostawali :klnie:

Więc chyba ten 1-2 dniowy w zupełności wystarczy :taktak:

To tyle z mojej strony

Ale chyba wiadomo kto tu rządzi :uklon:

Turboni 23.10.2004 10:13

sony to liteon :D

aZyga 23.10.2004 06:27

No piekne dzieki za pomoc.Juz wiem czego sie strzec.Mam jeszcze jedno pytanko.
Czy mial ktos do czynienia z napedem SONY ?Widzialem taki tylko nie pamietam numeru, ale to byl SONY DVD+/- x12 DL.Sweg czasu mialem CDRW Sony x8 i jak na tamte czasy niezle palila CDR-ki.
POZDRO :piwo:

tytusdezoo 23.10.2004 00:34

Przestańcie rozpaczać już jestem. Piszcie coś bo nudno się zrobiło.

:piwo: :)

VIZZARD 22.10.2004 18:32

Cytat:

Napisany przez Turboni
:spoko:

Też jestem tego zdania! :taktak:

Turboni 22.10.2004 18:30

:spoko:

ideJ 22.10.2004 18:26

Pośpiech złym przyjacielem i czasem trzeba odszczekać.

Niniejszym serdecznie i uroczyście przepraszam tytusadezoo za nałożenie ban'a.

Był to błąd z mojej strony wywołany ciut pośpiesznym przejrzeniem postów w okolicach postu drugiego z zabanowanych dziś przeze mnie forumowiczów. Jeszcze raz najmocniej przepraszam tytusadezoo.

@Romek i A'Tomek:
drugie post scriptum z priv'a jednak dla mnie jest nadal hmm... w mocy.

ideJ 22.10.2004 14:41

@Romek i A`Tomek:
jak rozumiem jesteś ofiarą mojego małego wypadu w opcje dotyczące banowania userów, tak?
Dwóch forumowiczów zarobiło dziś ode mnie bana. Oba bany na 4 dni. W obu przypadkach nie przypadł mi do gustu 'poziom' argumentów (sic!?!). Jeśli masz z tym jakiś problem to proponuję przejście na priv i/lub zgłoszenie moich poczynań administratorom forum.

W tym forum i w tym temacie ta kwestia jest off-topic.
Z mojej strony EOT.

Romek i A`Tomek 22.10.2004 14:29

Tatuś to tobie daje na mikołaja takie zabawki, ja jestem na to za stary.
Pewnie szkoda mu kasy na lepsze. :D

boczi 22.10.2004 14:28

Cytat:

Napisany przez Romek i A`Tomek
Tak . tak mało to argumentów podałem na LITEONA????

Poczytaj moje wszystkie posty.( Wtedy jak miałem to gó...)

tatus Ci kupił zabaweczkę? I się zepsuła?
:cisza:

Romek i A`Tomek 22.10.2004 14:26

Cytat:

Napisany przez boczi
Jak się mówi o czymś negatywnie, należy mieć odpowiednie argumenty. To jak z moim pytsaniem?

Tak . tak mało to argumentów podałem na LITEONA????

Poczytaj moje wszystkie posty.( Wtedy jak miałem to gó...)

boczi 22.10.2004 14:24

Jak się mówi o czymś negatywnie, należy mieć odpowiednie argumenty. To jak z moim pytsaniem?

[edit:

Cytat:

Przynajmniej wiem teraz dlaczego LITEON jest taki popularny.
To forum jest sponsorowane przez pewną firmę która ma ogromne zyski na tym swietnym sprzęcie.

Za wkład, za pomoc itd , ban jest najlepszym podziękowaniem.
Takie posty mnie głęboko wnerwiają :buu: :sciana:

Romek i A`Tomek 22.10.2004 14:23

Śmiejcie i :piwo: .

Przynajmniej wiem teraz dlaczego LITEON jest taki popularny.
To forum jest sponsorowane przez pewną firmę która ma ogromne zyski na tym swietnym sprzęcie.

Za wkład, za pomoc itd , ban `an dla małpki jest najlepszym podziękowaniem.

:ignorowac :ignorowac :ignorowac :ignorowac :ignorowac

icemac 22.10.2004 14:10

to takie fajne opisy typu "Banned" mozna tez sobie dopisac :D
:piwo: dla wszystkich z okazyji piatku

maj3 22.10.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ciekaw jestem kto i dlaczego zbanowal usera tytusdezoo...

Bo ze mehowww dostal bana to normalne, ale ban tytusa w porownaniu z innymi osobami prowadzacymi tu 'dyskusje' jest co najmniej niesprawiedliwy.

bo mu się L-O nie podobało :haha:
ale to tylko moje domysły :peace:

pawelblu 22.10.2004 13:31

Ciekaw jestem kto i dlaczego zbanowal usera tytusdezoo...

Bo ze mehowww dostal bana to normalne, ale ban tytusa w porownaniu z innymi osobami prowadzacymi tu 'dyskusje' jest co najmniej niesprawiedliwy.

pykson 22.10.2004 12:26

Cytat:

Napisany przez aZyga
To moze ja zadam prostsze pytanie jakiej nagrywarki DVD nie kupowac ?

jest jeszcze jedna taka firma - BTC, b. fajne robi klawiatury, plytki CD robila gorsze, ale nagrywarka DVD firmy BTC to Brak Totalny Celowosci co do zakupu tejze

legion 22.10.2004 10:20

Cytat:

Napisany przez mehowww
ostatnio troche mnie ponioslo

very sorry 4ALL

:piwo: duzo dla wszystkich

:piwo: tak najlepiej po malej 5l puszce

o 5l moge wypic :D z mila checia

Turboni 22.10.2004 09:39

no i wychodzi ze pionek i nec pala bardzo podobnie - wrecz tak samo :D

VIZZARD 22.10.2004 09:31

Cytat:

Napisany przez Przemas21
Moze i dobrze jak kupie pioniera a o necu nie bede slyszal bo albo bede zalowal ze nie kupilem neca albo bede heppy ze kupie pioniera. Zawsze sa 2 wyjscia z sytuacji.
Ale tak rozsadznie patrzac to na takim samym chipie jest pionier a wiecej kosztuje ( czyzby sie placilo za firme ) czy moze za lepiej wykonany mechanizm i optyke ?

Zobacz jeszcze TUTAJ :czytaj:

VIZZARD 22.10.2004 09:27

Cytat:

Napisany przez mehowww

very sorry 4ALL

Nie ma sprawy! :D

Właściwie na forum zaczyna być to codziennością

Smutną codziennością :smutny:

A tak przy okazji zobacz jeden z moich wcześniejszych postów

Co polecam jako dobry napęd TU :czytaj:

Turboni 22.10.2004 08:29

Cytat:

Napisany przez mehowww

very sorry 4ALL

ok - przyjete :piwo:

:glaszcze:

mehowww 22.10.2004 08:28

very sorry 4ALL

mehowww 22.10.2004 08:16

Cytat:

Napisany przez aZyga

samsung, toshiba (to tez samsung lub odwrotnie)

a miedzy jakimi sie zastanawiasz???

PIONEER DVR 108 - to moj wybor

Turboni 22.10.2004 07:55

benq, samsung to napewno

aZyga 22.10.2004 07:51

pykson 22.10.2004 02:10

tak sobie przegladnalem ten watek i niezly ubaw mialem, w zwiazku z nim kilka konkluzji:
1. tytusdezoo nie jest nowy, ja go doskonale pamietam :)
2. VIZZARD, Twoj wiersz calkiem na poziomie, gratuluje! chociaz dziwie sie, ze sie wdajesz w takie utarczki z nowymi, przeciez jestes stary wyjadacz, szkoda Twoich nerwow, chociaz podziwiam starannosc w edycji kazdego posta :)
3. mehowww, nie ma sie co tak unosic, trzeba brac troche z humorem texty innych userow, to nie jest wszystko tak smiertelnie powazne pisane, wiec i czytane powinno byc z mniej sztywmym podejsciem. generalnie uzytkownicy forum cdrinfo nie obrazaja sie na wzajem, bo to do niczego nie prowadzi, zreszta sam widzisz co narobiles ...:D
4. i na koniec, troche loozu chlopaki, zeby sie tak wqrwiac o to, ktory palnik lepszy?

mnie liteon pali ok, ale wierze ze innym moze palic mniej ok, wierze takze ze plextory i pioneery sa za***iste, ale ja pamietam czasy, kiedy w polszcze malo kto slyszal o liteonie - dostalem kompa od wujka z niemiec, mial na pokladzie za***istego CDka, czytal WSZYSTKO, szybko, pewnie, bezbolesnie, czasem moj TEAC na SCSI (kupiony za 1330 zl) nie widzial wypalonej przez siebie plytki- a ten czytnik zawsze, no i jak w koncu rozebralem kiedys kompa, zobaczylem ze ten cudowny czytnik to niejaki liteon. i od tego czasu nie mam watpliwosci przed zakupem czego kolwiek OPTYCZNEGO :D

jak przyjdzie czas na okularki (a pewno juz nie dlugo) to tez kupie liteona, bede upgradowal bios stosownie do zmiany mojej wady wzroku :D

loozoo wiecej zycze i :piwo: dla wszystkich lietonTAK i TYLKO_NIEliteon

tytusdezoo 22.10.2004 01:40

Trzeba ustalić jakieś reguły opisu danego modelu, jakie nośniki,szybkości testy itp.

VIZZARD 22.10.2004 01:39

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Jak niema komu to ja zacznę ! ale dopiero w sobotę !

Trzymamy cię za słowo! :czytaj:

Czołgista 22.10.2004 01:34

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Na razie temat jest w powijakach

Bo nikt nie ma pomysłu jak zacząć i to zorganizować

Jak niema komu to ja zacznę ! ale dopiero w sobotę !

Czołgista 22.10.2004 01:32

Cytat:

Ale trzeba tym ludkom jakoś pomóc. Może napiszem cos razem o wypalarkach DVD???

Super !
teraz jest tylko wstęp , ale szykuje się porządny i fachowy temat przyklejony
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41427&page=3

VIZZARD 22.10.2004 01:31

Cytat:

Na razie temat jest w powijakach

Bo nikt nie ma pomysłu jak zacząć i to zorganizować

Ale Bartez założył właśnie w tym celu temat "Co kupić ? ? ?" :czytaj:

I mam nadzieję, że tam po wyczyszczeniu początkowych uwag

Będzie można jakieś kompendium wiedzy z tego uczynić :taktak:

Ażeby zagubione owieczki na właściwą drogę sprowadzić :mruga:

Turboni 22.10.2004 01:25

no zgadza sie ja mam orginalny i pali super lepiej niz na przerabianych i to + jak i - :D

tytusdezoo 22.10.2004 01:25

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Oooo! :O

I nareszcie zaczynamy dochodzić do konsensusu! :czytaj:

Dlatego tak bardzo nie lubię tematów:

"Co kupić?"

Bo nigdy z nich nic dobrego nie wynika :nie:

Tylko czcze przechwałki - wałki :taktak:

A co do biosów w Liteonie

To wcale niekoniecznie bios musi być modyfikowany :nie:

Te ze stajni Liteona też są niezgorsze

A wręcz coraz lepsze :taktak:

VIZZARD 22.10.2004 01:22

Cytat:

Zgadzam sie że jak jest nowy , wgra się jakiś przerobiony biosik (sam takie posty zakładałem na tym forum) jest super . tylko że z czasem robi się nieznośny i trzeba jechaćdo serwisu

Oooo! :O

I nareszcie zaczynamy dochodzić do konsensusu! :czytaj:

Dlatego tak bardzo nie lubię tematów:

"Co kupić?"

Bo nigdy z nich nic dobrego nie wynika :nie:

Tylko czcze przechwałki - wałki :taktak:

A co do biosów w Liteonie

To wcale niekoniecznie bios musi być modyfikowany :nie:

Te ze stajni Liteona też są niezgorsze

A wręcz coraz lepsze :taktak:

tytusdezoo 22.10.2004 01:19

Cytat:

Napisany przez legion
no za dluza odleglosc od servisu dlatego taka awaryjnosc :haha: wiec sie grzebalo az wkoncu sie je zagrzebalo:D

:sciana:

legion 22.10.2004 01:17

Cytat:

Oczywiście , jakbym był taki przemądrzały jak co niektórzy myślą to bym nie miał tych Litków. Zgadzam sie że jak jest nowy , wgra się jakiś przerobiony biosik (sam takie posty zakładałem na tym forum) jest super . tylko że z czasem robi się nieznośny i trzeba jechaćdo serwisu a ja muszę ganać 60 km do hurtowni (serwisu) a to za drogi interes dlatego przestałem sie Litkiem bawić. Myślę jednak że to się zmieni jak wyjdzie wreszcie finalny model co nagra wreszcie płytkę DVD-R z prędkością 16x. Ciekawe jak się bedzie nazywał???

no za dluza odleglosc od servisu dlatego taka awaryjnosc :haha: wiec sie grzebalo az wkoncu sie je zagrzebalo:D

Turboni 22.10.2004 01:17

trzeba bylo wymienic na nowsze bo mi sie znudzily pierw 411 potem 812 i teraz 832 :D - wszystkie byly i sa sprawne :D
a teraz czekam na jakis nowszy zeby wymienic :D

tytusdezoo 22.10.2004 01:14

Cytat:

Napisany przez Turboni
fajnie ze masz firme ale to nie powod zeby odrazu walic dziwne swoje poglady
tez juz mam nie pierwsza nagrywarke i teraz z rzedu mam 3 litka i jakos chodzi pieknie wiec dziwne sa dla mnie twoje wypowiedzi:>
kazdy chwali to co ma wiec jak masz inna to sie ciesz :)
nikomu nie udzielila sie zadna walka - co z tego ze jestes juz dluzej na forum tylko chyba jestes bardzo zapracowany bo troche malo sie wypowiadales od czasu rejestracji
fakty jakie fakty ze pada to niech pada nie po to jest gwarancja 2 lata

Super. A co z tymi dwoma???

tytusdezoo 22.10.2004 01:12

Cytat:

Napisany przez Czołgista
OK , Ja Vizzarda będę zawsze bronił bo to równy gość !
A co do wniosków na temat LITEON to może i awaryjny palnik
ale w sprawnych rękach naprawdę nieźle chodzi i nie ma co na niego bluzgać.
Tak trochę dystansu !
Wszystkie palniki mają swoje + i - .

Oczywiście , jakbym był taki przemądrzały jak co niektórzy myślą to bym nie miał tych Litków. Zgadzam sie że jak jest nowy , wgra się jakiś przerobiony biosik (sam takie posty zakładałem na tym forum) jest super . tylko że z czasem robi się nieznośny i trzeba jechać do serwisu a ja muszę gnać 60 km do hurtowni (serwisu) a to za drogi interes dlatego przestałem sie Litkiem bawić. Myślę jednak że to się zmieni jak wyjdzie wreszcie finalny model co nagra wreszcie płytkę DVD-R z prędkością 16x. Ciekawe jak się będzie nazywał???

VIZZARD 22.10.2004 01:11

Cytat:

Napisany przez legion
p.s tamten bardziej avatar do ciebie pasowal czemu zmieniles:(

^_^^_^^_^

legion 22.10.2004 01:08

Cytat:

Tak długo masz Litona 812S???????????????? :peace: :wow:

czy napisalem ze 812 czytaj a potem zadawaj glupie pytania:D

Turboni 22.10.2004 01:08

Cytat:

Udzieliła się wszystki walka VIZZARDA z mehowww. A ja nie po totu postuje.
Piszę fakty jak jest i jak było a wy sie nabijacie.

fajnie ze masz firme ale to nie powod zeby odrazu walic dziwne swoje poglady
tez juz mam nie pierwsza nagrywarke i teraz z rzedu mam 3 litka i jakos chodzi pieknie wiec dziwne sa dla mnie twoje wypowiedzi:>
kazdy chwali to co ma wiec jak masz inna to sie ciesz :)
nikomu nie udzielila sie zadna walka - co z tego ze jestes juz dluzej na forum tylko chyba jestes bardzo zapracowany bo troche malo sie wypowiadales od czasu rejestracji
fakty jakie fakty ze pada to niech pada nie po to jest gwarancja 2 lata

VIZZARD 22.10.2004 01:07

Cytat:

Walka? :boks:

Jaka walka? ???

To najwyżej rozgrzewka jest ^_^

A teraz spójrz na powyższe posty

I sprawdź, gdzie napisałem, że Liteon jest lepszy?

Napisałem, że jest taki sam :taktak:

I tylko trochę się różni :mruga:

I sprawdź kto pierwszy zaczął

I kto napisał co jest lepsze od czego?

Będziesz wtedy wiedział co mnie drażni :taktak:

Przechwałki! I ludzie lepszego Boga! :glaszcze:

A co do walki to:

"Żaden łajdak nie stanie mi na drodze

Zawsze gotowy do walki, choć moim celem jest rozejm"

tytusdezoo 22.10.2004 01:05

Cytat:

Napisany przez legion
juz jakos od 3 lat sie nie moge przekonac:D

Tak długo masz Litona 812S???????????????? :peace: :wow:

legion 22.10.2004 01:03

Cytat:

Sam się przekonasz za jakiś czas.

juz jakos od 3 lat sie nie moge przekonac:D
p.s tamten bardziej avatar do ciebie pasowal czemu zmieniles:(
Cytat:

Napisany przez Czołgista
Tak trochę dystansu !

tu masz racie vizzard jest :spoko: i tak zostanie :D

Czołgista 22.10.2004 01:02

Cytat:

Tak trochę dystansu !

Turboni 22.10.2004 01:00

Cytat:

Napisany przez mehowww
nie zachowuj sie jak pała, tylko napisz cos ciekawego!!!

nie wiesz bałwanie jaki jest temat???

poto napisalem: czas dostepu do plyty (rzeczywisty, czyli rozpoznanie nośnika), bo takie pały jak ty maja z tego zabawe i dalej nic nie pojmuja!!!

zaraz odpiszesz pało cos na 100% nie na temat

skoro dajesz mi takie dobre rady co mam zabierac do lozka, to moze daj rade komus kto chce kupic nagrywarke

dasz rade dac dobra rade???

jak piszesz, to pisz jeszcze dluzsze wiadomosci - wszyscy beda widzieli

żę pałą pisze

co ty piszesz :>
mozesz nie pyskowac na forym swoje glupie i bezmyslne wypowiedzi do zostaw dla siebie lub z kolegami tak rozmawiaj ale nie tu :(
chcesz byc forumowiczem - chyba nie nie dorosles do tego z takimi tekstami co piszesz
wszyscy co znaja VIZZARDA wiedza ze on tak pisze i jakie ma poczucie humoru a tobie wyraznie go brakuje :(
wiec przestan wypowiadac sie w tematach w ktorych nie masz pojecia (wczesniej radze troche pocztac a potem glosowac)

tytusdezoo 22.10.2004 00:59

Cytat:

Napisany przez legion
daj spokuj takich jak ty z faktami bylo na peczki i nic nie wskorali:D

Sam się przekonasz za jakiś czas.

legion 22.10.2004 00:58

Cytat:

daj spokuj takich jak ty z faktami bylo na peczki i nic nie wskorali:D a tak po za tym ladny avatarek:D

tytusdezoo 22.10.2004 00:55

Czołgista 22.10.2004 00:51

Cytat:

Pewnie może cie zrozumie o co ci chodzi. :pompki:

Przecież to tu napierasz ! z głupimi postami !
A mnie codzi o to żeby było miło i spokojnie .

VIZZARD 22.10.2004 00:50

Cytat:

Napisany przez mehowww

poto napisalem: czas dostepu do plyty (rzeczywisty, czyli rozpoznanie nośnika), bo takie pały jak ty maja z tego zabawe i dalej nic nie pojmuja!!!

skoro dajesz mi takie dobre rady co mam zabierac do lozka, to moze daj rade komus kto chce kupic nagrywarke

żę pałą pisze

Ale mi dowaliłeś teraz! :buu:

Nie wiem czy się pozbieram! :smutny:
Ale postaram się zrobić wszystko co w mojej mocy :pompki:

Tak więc jazda!

Taka moja dobra rada!

Kup Pioneera no i spadaj!

Ciągnąć cycka od mamusi

Bo cię jeszcze karmić musi

Kolo pisze: VIZZARD - pała!

Pała to ci się przegrzała!

Rzeczywisty czas dostępu?

Skąd żeś nabrał takich bzdetów?

Masz Pioneera? - Szczęść ci Boże

Lecz ci powiem przykrość może

W jednym zdaniu zamknę to, że

On na głowę nie pomoże! :nie:

To co lecimy dalej? :>

A co do porady kupna nagrywarki

To jako drugą po Liteonie

Chciałbym osobiście Plextora 716A

I wszystkim serdecznie życzę

Ażeby mogli go nabyć w jakiejś promocyjnej cenie

No! Powiedzmy 50% zniżki :taktak:

tytusdezoo 22.10.2004 00:50

Stronkę widziałem. A Shermana dawaj.

legion 22.10.2004 00:50

Cytat:

Dzięki Vizzard.
Ale chciałbym widzieć więcej twoich mądrych wypowiedzi.
Bo teksty kup Samsunga sa do bani, jeszcze jakieś dziecko da wiarę i kupi.

Chciałem się podzielić moim doświadczeniem z wami ale widzę że jesteście strasznie przekorni jak dzieci. Maiłem osobiście Liteony dwa i przy częstym nagrywaniu siada optyka tyle. Otwierałem je i w każdym to samo zatarte prowadnice lasera. Może jak to zmienią będzie naprawdę super . Ale teraz im dłużej się ma taką nagrywarkę tym gorzej nagrywa.
"Mam liteon i jest on najlepszy" albo "hura kupiłem Liteon" a kupcie coś innego i opiszcie że jest super jest tyle nagrywarek np. SONY,BENQ,LG,AOPEN,Plextor...

doswiadczenie daj spokuj nie rozsmieszaj nas :haha:

tytusdezoo 22.10.2004 00:48

Cytat:

Napisany przez Czołgista
No i PIONEER ! przeoczyłeś czy było to specjalnie ! ||

Twoje doświadczenia są spoko , jutro dam córce ten temat żeby miała oczym pogadać w piaskownicy , podzielę się wnioskami ! :haha:

I rozumię że chcesz o tym pogadać ?

Pewnie może cie zrozumie o co ci chodzi. :pompki:

Czołgista 22.10.2004 00:47

Cytat:

Chyba mylą ci się osoby. Napadasz ty tym wielkim czołgiem z ZSRR.

To Tiger II , nie z ZSRR ! napewno nie !
Jak chcesz mogę się przesiąść na Shermana ( Dziadek na nim walczył)
Niema sprawy !
Zajrzyj w mój profil tam jest moja strona o pojazdach pancernych!

legion 22.10.2004 00:47

Cytat:

Napisany przez mehowww

żę pałą pisze

troche przeginasz :taktak: nikt cie nie wyzywa a ty tu ladnie sobie poczynasz :klnie:

tytusdezoo 22.10.2004 00:43

Chyba mylą ci się osoby. Napadasz ty tym wielkim czołgiem z ZSRR.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47.