![]() |
Zależy, co tam jest teraz (pasywny czy aktywny układ chłodzenia) i jak w ogóle wygląda przepływ powietrza w obudowie. Prawdopodobnie pomoże, chociaż sposób Sobrusa też mógłby być dobry (szczególnie jeśli karta ma fabryczny OC).
|
Cytat:
Bo ja jeszcze daje ta karte do komputerowego i oni mi jeszcze tam poradza co zrobic czy kupic ta chlodziarke czy nie!!! Ale dzieki wam ludzie...Jak cos to piszcie. |
Mozna też spróbować underclockować kartę. Zmniejszy to jej wydajność, ale prawdopodobnie załatwi problem bez modyfikacji sprzętowych.
|
A(tak)propos, to ten nowy zasilacz, to co to jest?
|
Zachlajkowy!
Ciebie to małzeństwo... Cytat:
|
Jeśli chętnie wysłuchasz, to zmienia to postać rzeczy...
/wyedytowano z powodu Rycha :haha:/ Stawiałbym na problem z kośćmi pamięci GDDR, które stosunkowo łatwo można przegrzać. Postal 2, czy CS to nie są gry, które wymagają bardzo dużo od karty graficznej, dlatego nie przegrzewa się ona po ich uruchomieniu. Rozwiązania są dwa. Albo podzespoły karty są już uszkodzone na stałe, albo nie. Problem może wynikać jedynie ze słabego chłodzenia karty graficznej. Jeśli to model z chłodzeniem pasywnym (tylko radiator, bez wentylatora), to warto sprawdzić, jak będzie z przegrzewaniem, jeśli np. podłączysz dodatkowo do radiatora wentylator/jakikolwiek nawiew zimnego powietrza. Jeśli to ten problem, można albo zamontować takie rozwiązanie na stałe, albo - jeszcze lepiej - kupić profesjonalny układ chłodzenia (koszt ok. 50-100 zł). Jeżeli karta została już uszkodzona na stałe, to jej naprawa nie opłaca się, chyba, że urządzenie jest jeszcze na gwarancji. |
Ej ludzie sluchajcie.
sprawdzilem karte graficzna. Sciaglem tego Furmaka i po jakichs 15 minutach zaczelo sie cos dziac. Tak jak w nfs i gothic3 czyli paski sie zaczely robic i monitor przeszedl w PSM. Czy to mozliwe ze moze mi sie spalic karta graficzna od takiego gowna? A jesli tak to czy radzicie mi kupic nowa czy mozna jakos naprawic te usterke. Ale podejrzewam ze to jest od karty. THX sorbus jesli macie jeszcze cos do powiedzenia co mogloby mi pomoc to smialo piszcie . Chetnie was wyslucham... |
Jakimś cudem trefiłeś na to forum, to jakimś cudem może znajdziesz te dwa programy które podał Ci Sorbus :ysz:
a jak ściągniesz pirata to skończą się Twoje problemy, bo ponoć tylko oryginały sprawiają problemy :sciana: |
Cytat:
Jak jestes ciemny to napisalem jaki mam problem wiec mnmie nie krytykuj!!!!! |
Cytat:
Wiele nowego nie napisze o problemie, bo juz sobrus to ujal. Wtracam sie, bo drazni mnie Twoj sposob wypowiedzi Ziombalas. Masz problem, to zadaj pytanie i wysil sie troche myslac nad jego rozwiazaniem. Wskazowki od sobrusa otrzymales. Zachowujesz sie jak bachor w przedszkolu. |
Cytat:
A skad mam wziac tego Furmarka czy cos tam??? A orthosa to tez nie wim skad mam wytrzasnac. Najpierw mi powiedz skad ja wytrzasne te 2 programy potem bede dzialal. Ale zobacz taka gra jak postal2 lub cs1.6 i Project igi chodza idealnie nic sie nie wylacza zadnych paskow tylko z tym gothicem3 i nfs!!!!!!! to jest chore!!!!!!:rotfl: a zasilacz to jest dobry bo niedawno kupywalem :D Niewiem moze to od karty mam RadeonaX1600series 512mb Moze za duze wymagania Ale pamietam ze kiedys mi nfs chodzil poprawnie... |
masz problemy, bo Ci sie karta przegrzewa.
Na początek sieje artefaktami a potem sie wyłącza i monitor przechodzi w PSM. Albo zasilacz nie wyrabia. Tak czy inaczej prawdopodobnie coś nie tak jest z komputerem. To raczej nie wina gry. Przetestuj karte graficzną programem który ja zagrzeje, na przykład Furmarkiem. Jeżeli po pół godziny nic sie nie bedzie działo to znaczy że to jednak nie karta. Potem przetestuj CPU przy pomocy orthosa w sposób identyczny. A na koniec jedno i drugie jednocześnie. Jak bedziesz miał pewność ze to nie sprzęt to będziemy myśleć. A i nie zaszkodzi zanistalowanie nowych sterowników do karty. |
Cytat:
tylko nwm czem,u mam take powazne problemy z ta grafika co juz wczesniej pisalem No wielkie pls ludzie pomozcie mi co mam rrrrrrobic!!!!!!!!!!????????? |
Karta graficzna sie nie przegrzewa?
|
Problem z NFS Most Wanted-PROBLEM!!!!!!!!
Ludzie mam problem.
Zainstalowalem nfsmw i na poczatku mi chodzilo a potem zaczely jakies migajace paski sie robic na ekranie az w koncu gra mi sie wylaczyla i wyskoczylo: Power Saving Mode i pikal mi monito i musialm kompa resetowac i ciagle sie tak robie.Pogram chwile i znowu:(.Tak samo jest z Gothic3 sie muli mi i wogole Prosze pomocy zebym mogl sobie w nfsa pograc PLS!!!!!!!:'(:'(:'(:'( |
Gra ktoś w tę grę w sieci??bo mało spotkałem Polaków! Za to jedna laska z Norwegi(22lata)wymiata.
|
Reetou a szłoby jakoś bezpłatnie ? No i kolega coś powiedział że może jakiś błąd przy ściąganiu mógł wystapic, wiec pomyslalem czy przy ponownym ściągnieciu błąd mooże zniknac ? Z góry thx
|
Bo do tego trzeba kupić patch'a -> TU jest najtaniej :taktak:
|
siemka ;] ja mam taki problem a więc tak:
ściągałem Need For Speed Most Wanted przez torrenty i wszystko ładnie, gdy przy instalacji przy 99% wyskoczyło mi że nie szło skopiowac takiego pliku: \NFMOS~1\00000000.256, prosze o szybka odpowiedz, z góry dzięki =] |
Ban dla użytkownika hajduk za powyższą twórczość.
|
Cytat:
|
W tobie jest tyle nienawi***347;ci.
Chcesz o tym porozmawia***263;? Zobacz taki przyk***322;ad.Inteligentnie zadane pytanie doczeka***322;o si***281; odpowiedzi. http://forum.cdrinfo.pl/f11/call-dut...74/#post911076 Widzisz r***243;***380;nic***281; w twoim pisaniu a pisaniu tego kolegi? Edit: Widz***281;, ***380;e czytasz o przerabianiu CD na DVD. I po co by***322;o to ca***322;e twoje pisanie? Od razu trzeba by***322;o od tego zacz***261;***263;. Ma***322;a rada.Wyedytuj swoje posty zanim Mod to zrobi. |
Burt o i nast***281;pny kozak sie znalaz***322; ja pier*** ale to foruj jest po****** same kozaki jak by przyszlo co do czego to by pouciekali :/ nara frajerom zrobi***281; anty reklam***281; tego forum bo prosisz o pomoc a tu do ciebie z ryjem hu*** wam wszystkim w dupe nara!!!!!!
|
Cytat:
Widzisz, i dlatego tacy ludzie nie otrzymuj***261; tu pomocy.Nie czytasz link***243;w, masz gdzie***347; rady odno***347;nie j***281;zyka polskiego a na ko***324;cu wylaz***322;o twoje prawdziwe oblicze.Klikn***261;***322;e***347; chocia***380; ten jeden link co ci mod podes***322;a***322;?.Zada***322;e***347; sobie trud i u***380;y***322;e***347; opcji "szukaj"?Odno***347;nie twojego problemu s***261; tematy na tym forum.Ale widz***281;, ***380;e to strasznie trudne. Id***378; na podw***243;rko do kumpli i niech oni ci zrobi***261; kopie DVD a jak nie to 1 na 1. Cz***322;owieku sk***261;d ty si***281; urwa***322;e***347;?:sciana:Gdzie ty ***380;yjesz? 1 na 1 solo.:wow:Co to "Najlepszy z Najlepszych III"?.Po takich tekstach nie dziwne, ***380;e pisz***261; ***380;eby ci internet odci***261;***263;.Bo takim osobnikom nieczytaj***261;cym/s***322;uchaj***261;cym porad id***261;cym na ***322;atwizn***281; a na ko***324;cu wygra***380;aj***261;cym si***281;, to powinno si***281; odcina***263; dost***281;p do sieci bo nie s***261; jej warci. Id***378; na fotka.pl tam pe***322;no tekst***243;w na takim podw***243;rkowym poziomie.Na pewno si***281; tam dogadasz.:taktak: Powodzenia. |
NeoFighter taki kozak jeste***347; to dawaj 1 na 1 solo kozaku zobaczymy kot jest dziecko
|
O lol nikt teraz mi nie pomo***380;e nie no nie wierze za to ze wyszlo ze mam kopie :/ jakie powalone to jest
|
Cytat:
:sciana: |
Cytat:
|
nie k***322;ami mam ju***380; 4 cd orginalne bo od kolegi wziolem
i mam pytanie czy mozna zrobi***263; z 4 CD, 1 DVD |
Cytat:
Może to jakiś sport walki np.DARADE TRADYCYJNE.:D Oj coś nie wróżę długiego życia temu tematowi.|| |
Cytat:
Cytat:
1. Kłamiesz. 2. Znowu krzyczysz. :szczerb: |
https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=64534 - od tego zacznij.
|
OK MAM ORGINALNE 4 CD.
I CHCIA***321;BYM ZROBIC SOBIE NA 1 DVD DARADE TAK ZROBIC CZY NIE. JAK DARADE TAK ZROBIC TO PROSZE O JAKIES INSTRUKCJE |
1. Nie krzycz.
2. Pisz po polsku. 3. Piraty na tym forum - :nie!: |
A jak to zrobic mi powiec czytalem ale powiec mi ty nie masz ani 1 pirata
|
Podpada po regulamin, pomocy nie uzyskasz
A tak w woli ***347;cis***322;o***347;ci da rade z 4 CD zrobi***263; 1 DVD bez wi***281;kszych problem***243;w ;) |
:( A czyta***322;e***347; regulamin?
|
ja nie mam orgina***322;u mam 4 obrazy p***322;yt bo skopiowa***322;em od kolegi i chcia***322;bym zrobi***263; sobie na DVD
|
racja przyznaje sie bez bicia :)
|
Cytat:
Cytat:
:D |
Cytat:
|
ale po co .. zrobi Ci si***281; 5 p***322;yt zamiast 4. Przecie***380; orygina***322;u nie wyrzucisz..
Nie warto sie bawi***263; chyba ***380;e codziennie instalujesz. A nast***281;pnym razem po prostu zwr***243;c uwage czy kupujesz wersj***281; DVD. :) ps. przed napisaniem posta powiniene***347; sprawdzi***263; b***322;***281;dy edit: b***322;***261;d poprawiony ;) |
NFS MOST WANTED
Witam
mam pytanie darede zrobic sala instalke NFS MOST WANDET na plycie DVD. Mam 4 płyty cd a chciał bym zrobic to na 1 plydce DVD. |
S***322;yszalem ze w sklepie jest juz nowa wersja gry pozbawiona tego wrednego buga...
cho***263; jak burt zauwa***380;y***322; w internecie r***243;wnie***380; s***261; r***243;zne patche.. |
A mo***380;e sklep .... i kupi***263; orgina***322; :D
|
A mo***380;e tak gamecopyworld?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak to jest jak sie nieumiej***281;tnie piraci.. :P
|
Heja.!!
Mam problem.. Zainstalowałam sobie NFS Most Wanted i nie moge teraz w nią zagrać bo wyskakuje coś takiego: http://img205.imageshack.us/my.php?image=fgfdgdfij6.jpg Pomóżcie błagam.!! :( Nie chce się otworzyć zdjęcie więc podam link do tego zdjęcia. Oto link: http://img205.imageshack.us/my.php?image=fgfdgdfij6.jpg |
gamecopywordl.com tam jest reg:) tylko prosze, to nie jest strona TYLKO z witaminkami!!
|
No niestety nie mam :( .
Ale pewnie na google jest :> Link: http://nfsmwservis.freehost.pl/pliki.htm ;) |
Cytat:
|
Hmm plikiem .reg sie spolszcza o ile dobrze pamietam . Poszukam zmoe gdzies go mam na pc .
|
W***322;a***347;nie sta***322;em si***281; posiadaczem tej gry (NFS MW) i pytanie jak to spolszczy***263; ?? da si***281; tak samo jak NFSU 2 ???
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
A mo***380;e konfig kompa kolegi?
|
[offtop mode]
grze***347;iu miales podobno sie stad wyniesc - sam tak pisales [/offtop mode] |
Cytat:
Patcha te***380; ju***380; instalowa***322;
|
Cytat:
Mam problem. A raczej m***243;j kumpel. Kupi***322; sobie NWSMW (troch***281; p***243;***378;no ale co tam :P)
Problem w tym, ***380;e przejecha***322; te kilka wy***347;cig***243;w i dotarl do miejsca gdzie straci***322; sw***243;j w***243;z. Wybiera***322; w***243;z w sklepie i za ka***380;dym razem jak wybra***322; jakie***347; auto to gra go wyrzuca***322;a do pulpitu. Za ka***380;dym razem!!! Trzy razy odinstalowywa***322; i instalowa***322;. Ma wszystko czyli: najnowszy directX, najnowsze sterowniki. Prosze o pomoc mojemu koledze, i dzieki z g***243;ry. |
Cytat:
|
A ja nie wydawa***322;em niepotrzebnie kasy na carbona bo przeczyta***322;em opinie o carbonie i mw jest lepszy. Ale o tym ***380;e ma gorsz***261; grafik***281; od mw to nie pomy***347;la***322;bym. :hmm: Co prawda carbon ma system autosculpt (czy jako***347; tak) ale i tak wol***281; mw.
Mimo ***380;e ju***380; dawno przesz***322;em ca***322;***261; gr***281;, dalej do niej wracam. |
A ja im d***322;u***380;ej gram W Most Wanted (chocia***380; na razie i tak ma***322;o) stwierdzam, ***380;e ta gra jest ***347;wietna. Nie mia***322;em por***243;wnania graj***261;c w Carbona, bo dopiero teraz mam MW, ale ka***380;de por***243;wnanie wypada z korzy***347;ci***261; dla tego ostatniego. Carbon jest po prostu gorszy - gorsza grafika, gorsza fabu***322;a, gorsze (tu ju***380; wed***322;ug mnie) sterowanie.. Aha - no i wy***380;sza cena ;)
Zdecydowanie wol***281; MW :) |
Moim zdaniem Most Wanted jest lepsze od Carbona :) Nie chcę się tu wykłócać na temat racji zwolenników jednej czy drugiej części - ale mimo tego, że pewne rozwiązania w Carbonie przypadły mi do gustu (a nie ma ich w MW) to jak na razie wolę Most Wanted :)
Wątek fabularny ukończyłem na ponad 80% - ale jakoś nie chciało mi się już sztucznie dobijać do 100. |
hmm... no nie tylko ty.. Widz***281;, ***380;e nie tylko wyszukiwarka szwankowa***322;a, jak pisa***322;em ten post..
(zaraz usun***281; zb***281;dne) |
tylko ja widze 4 takie same posty :>
|
Zainstalowałem sobie grę i pierwsze wrażenie jest zdecydowanie bardzo pozytywne. Podoba mi się dużo bardziej od Carbona.
Ale pojawił się problem - pograłem trochę za pierwszym razem, przeszedłem kilka wyścigów i skończyłem grę. Dzisiaj włączyłem, żeby grać dalej, ale okazało się, że - po pierwsze - mam w garażu inny samochód niż ten, którym jeździłem (to mnie tylko zdziwiło), a po drugie - nie zapisuje się gra. Pojawia się tylko komunikat, że nie można zapisać. Miał ktoś z czymś takim problem? Nie instalowałem jeszcze żadnego patcha, ale też w opisach nie znalazłem informacji o takim problemie. Probuję przeszukać tę dyskusję, ale mimo 10 minutowych prób, wyszukiwarka nie chce działać. Może później.. |
Hmm.. Nie s***322;ysza***322;em o nowszym od 1.3.
|
path ??? to chyba nie znajdziesz ;)
mo***380;e "patch" - to szybciej, a najszybciej na stronie producenta gry :taktak: |
Nowy path do NFSMW
Czy ktoś wie czy jest jakiś nowy path do NFS Most Wanted? Poszukuję wyższy od 1.3
|
wcale mnie nie przestraszył aż za bardzo się wystraszyłam :(
|
Cytat:
Ja cały czas pierwszą karierę... ech... ostatnio czasu brak - nawet na NFS - a to już zły znak... :( |
Cytat:
P.S Która kariere jedziecie ? |
no ok :D nie denerwuj się :)
|
Hej no... spokojnie - ja zrobiłem malutki offtop - ale to nie powód aby ten temat stał się offtopem...
Przypominam, że rozmawiamy tu o Need For Speed: Most Wanted |
dlatego,ze jestes coś warty i tyle dostałeś reputek :D
|
Cytat:
|
Cytat:
nie bardzo wiem, w ktorym kierunku Aniołek19 jest wybitnie uzdolniona i zna sie rzeczowo na sprawach he he ;) ale zostawmy to... :ysz: |
Teraz ma 29 postów, więc skąd ma tyle reputek??
Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!! |
dzięki :D
|
Aniołek19 ma 19 postów... :) Taki mały offtop :D
|
dzięki za miłe powitanie, napewno sie z tym za jakiś czas uporam więc wielkie dzięki :D :piwo: ||
|
Tylko szkoda że nie mozna ich stunningować fajny camaro ss jest ale troche wolny
znalazłem foteczke z nfs [img=http://img13.imageshack.us/img13/9506/dachowanie2fi.jpg] |
Cytat:
jak je przetestujesz, to zrob relacje jak sie nimi jezdzi ;) |
Znalazlem te autka dodtakowe do NFS - plik ma okolo 2mb - jest 18 nowych
o ile mozna to tak ujac samochodow... ;) |
Cytat:
|
Cytat:
chyba kazdy potrzebowal troche czasu, zeby opanowac 'sztuke publikacji postow', nie przejmuj sie, dojdziesz do wprawy witaj w gronie samcow i kilku samic :D :piwo: na poczatek |
na GCW pojawił sie cuks
ps tak dla wiadomsoći |
Cytat:
|
a dlaczego nie będziesz nic pisał?? :) Coś Ci się nie podoba :)
|
Cytat:
|
@Aniołek19
heh...... a lepiej nic nie bede pisal :p |
Fajna gierka. Uwielbiam jeźdxić szybkim samochodem :) Najbardzie to lubie w tej grze jak policja mnie goni i to jest dopiero czad
|
Bardzo fajna gierka, która wciąga na długie godziny. Oczywiście wszystkim polecam
|
Halo halo - w necie podobno - nie potwierdzona informacja - sa nowe wozki
do MW - wiadomo wam cos na ten temat?? Bo przydalo by sie TVR albo Bugatti...;) Dzis czytalem na forum osiol com... ale nie logowalem sie tam bo nie chcialo mi sie rejestrowac ;p |
No skończyłem gre w 100%:D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33. |