![]() |
Obcasy to moja zona nosi, a ty to dramatyzujesz jak zawsze :hahaha:
|
Oj nie bądź taki obcesowy. Choć gdyby nieco zmienić pytanie na: "no to kiedy nowy styl forum zrobicie", to twoja odpowiedź najprawdopodobniej z dużą szansą trafności, nie wykluczam tego że możliwym jest, wydaje się prawidłowa.
|
Nigdy lol2 , a tak na powaznie to tez NIGDY :hahaha:
|
Cytat:
p.s no to kiedy nowy styl forum dodacie :D |
Żeby jechać czymkolwiek z silnikiem, to trzeba mieć skończone nauki. Windą może jechać każdy. A ponieważ wśród ludzi selekcja naturalna przebiega w stopniu bardzo ograniczonym, to jest jak jest. Taki zając jak jest głupi, to go lis zaraz na kolację zaprosi, albo pod samochód wpadnie, a ludzi się chroni coraz bardziej, no i niektórzy nie potrafią korzystać z urządzenia, które ma trzy przyciski, z czego jeden, to niestety awaryjny STOP.
|
Otóż to! Larum robią. Działa, nie działa, jak mówią że nie działa to już działa. Nic tylko :aaa:
|
Co wy wiecie o niedziałaniu... Jak ci na ponad 500 kamer padnie 80, to jest niedziałanie. A oczywiście z tych niewidocznych dzwonią, pół biedy jak interkomem, bo wtedy widzę jaka to winda.
Z własnego telefonu to tak najczęściej mówią: w windzie jestem, winda nie jedzie, nie mogę wyjść. A gdzie? No w windzie. Ale w jakim miejscu? W Warszawie, w centrum. A jaka to ulica? (na jednej może być 20 wind) No nie wiem, tak jak się jedzie do .... i tu se wstaw co chcesz. :sciana: |
Przeca działa, choć faktem jest że nie działała dzisiaj (ping był ok).
Znaczy mówię o głównej. |
Ilość załączników: 1
I wczoraj tak mi życie cytatem zajechało... Ciemność widzę, ciemność...
Załącznik 197252 no ciemność z przerażenia, normalnie jak po ruskim bimbrze |
Dzisiaj na forum można wejść, ale na stronę główną, to już NIE.
|
Ktos sie nie bal i zaje.al 100metrow swiatlowodu idacego do serwera lol2 , i to tak na powaznie :taktak:
|
Wczoraj była awaria serwera, bo nie mogłem wejść na forum oraz na stronę główną portalu?
|
zaraz zaraz... a kiedy ostatnio tu był wymieniany olej?
|
Wymiana silnika i chips :>
|
Silnik jak silnik, stary poczciwy dizel z lekką turbodziurą. Ja wiem, że ty byś go zaczipował :rotfl:
|
Prawie caly czas muli. Co sie spodziewac od silnika forum co pamieta dinozaury lol2
|
Jakoś wcześniej to chyba nie było tak wyczuwalne , teraz znów przymuliło zdrowo.
|
O pełnej godzinie i "wpół do" forum muli, bo następuje tworzeni kopii zapasowej (jak dobrze pamiętam).
|
jak w temacie :)
|
Panel moderatora działa. :>
Pisałem o panelu użytkownika. Ten teraz też już działa. |
Cytat:
|
A tam białe flagi, oni muszą sprawdzić czy w ich czołgach działa wszystkie 6 biegów wstecznych.
|
Ja białe flagi dla Francuzów już naszykowałem.
|
Ja pale strugałem i żrącymi smołami nasączałem! ||
|
Ja juz rozpalalem stos na niewiernych :D
|
Bo już wyprawę krzyżową szykowaliśmy. :>
|
Obleci. ;p
|
Powinno być lepiej.
|
Sprawdzam
|
Potwierdzam - u mnie jest tak samo.
|
Wczoraj panel jeszcze działał u mnie, dziś error.
|
Identyczny błąd pojawia się przy próbie wejścia do Panelu kontrolnego użytkownika
|
To samo, database error .
|
Również nie działa przynajmniej u mnie wysyłka PW i dodawanie załączników( database error i Upload of file failed. )
|
Klikam w Ustawienia... Database error
Reszty nie sprawdzam, bo jest... rano :blink: |
I tak będziemy musieli się zrzucić na taki dysk, żeby śmietnik się zmieścił i zachował. :szczerb:
https://www.hgst.com/hard-drives/ent...r-archive-ha10 Nie można dopuścić do tego, aby jakiś kolejny spec od rozbrajania bomby atomowej wyprostowanym spinaczem, posłał większość śmietnika do nicości. Starzy wiedzą o czym piszę. ;) Tak na szybko, to na razie chcą za to cudo 3 tysie złotych polskich, ale jak to bywa z nowościami, za rok będzie tyś. ;) |
Śmiga tak szybko, że strony otwierają się nim kliknę na link :szczerb:
|
Cytat:
|
strony się za szybko wczytują i mnie przeglądarka nie nadążą :-)
|
Dziala az za dobrze!
|
Cytat:
|
Forum nie chodzi :nieee:
Forum śmiga :taktak: |
Cytat:
Wg opisu niby miały mieć MTBF 1 000 000 h ??? Skromny przebieg, zwykłe dyski potrafią dobić do tych 63tyś i żyć jeszcze dalej. |
63000 godzin.
|
Misiek4 tak z ciekawości ile godzin pracy mają te padające dyski?
|
No niestety, ale czasy kiedy dało się kupić (wprawdzie nietanie) bardzo wytrzymałe dyski serwerowe już chyba bezpowrotnie minęły. :smutny:
|
SSD kingstona (jakis shit sv300) - tylko to mialem pod reka. Jak wrocę z urlopu, to zalozymy cos porzadniejszego.
Co ciekawe dogorywaja ostatnie 2 z 6 (4 padly jakis czas temu) WD RE WD2500YS-01SHB1 (niby raid edition). Na ich miejsce wskoczyly 2x2TB WD (w mirrorze) jako lokalny backup. |
Pochwal się jakie SSD wskoczyły?
|
To ile nerek trzeba sprzedac :szczerb: zeby wymienic wszystko na ssd ?
|
Cale forum razem z bazą przeniesione zostalo na dyski SSD. Jak cos bedzie nie halo, to dajcie znac w tym watku.
|
:party: oby dzialalo :spoko:
|
dzięki Misiek, dobra robota toast2
|
Wymienione zostaly HDD + SSD.
|
Wyprzedziles mnie :P , no to dziala juz czy nie ?
|
To startujemy :jupi:
Oby bez falstartu :D |
Csiiiii to tajemnica , i sie nie dowiesz bo nie masz najwyzszego poziomu uprawnien , ale w nagrode moga zapewne tobie powiedziec jak sie robi serek topiony lol2
|
Zmiany czego?
|
Dzisiaj beda zmiany, wiec w godz. 10-11 serwer moze byc offline.
|
albo nie wskakuje w ogóle ... brak odpowiedzi serwera
|
Hmm... nie o to mi chodzi , zawsze dziala na zasadzie klik i otwarte , a teraz co jakis czas jest klik mysli mysli mysli i jeszcze mysli i dopiero wskoczy ;)
|
Wczoraj padl UPS, wiec trudno, zeby serwer dzialal. ;) Od 22.00 caly czas przegladam forum i zero problemow.
|
To nie chodzi o zamulenia bo to malo powiedziane , wczoraj w nocy calkowicie sie wejsc nie dalo , a dzisiaj strony sie otwieraja jak by chcialy a nie mogly ;)
|
Od strony serwera nie widzimy zadnych problemow. Jedynie dump mysqla pare razy dziennie jest przyczyna chwilowego spowolnienia. Aby sie pozbyć tego spowolnienia, dolozymy pare dysow SSD (w pierwszej dekadzie lipca).
|
Potwierdzam, że strasznie muli i jest problem z wejściem na forum.
|
Owszem. Niby działało z kwadrans a teraz od 10 minut próbuję odpisać i się wywala.
|
U mnie wygląda, że działa ok. Raz się przycięło na kilka sekund na kilkanaście prób. Dalej jest jakiś problem?
|
Znowu coś się chyba posypało po wczorajszym hard resecie? :sciana:
Nie idzie ujechać. |
Muli już 10 minut i przestać nie chce. :|
O, przestało wreszcie. |
do roboty pora,
piwo po 22-ej :'( |
Pańskie prowokacje...
|
Przecież zaraz hejnał.
|
Pan znowuż wstał?
|
Co tu za lewizny jakieś robicie?
Znaczy reputy nie mulą? |
Jou dostał dzis tak za niewinnosc ode mnie.
|
Kto chce repute szybko bo jou też jeszcze dać nie moge :(
To ograniczenie mnie wnerwia :/ |
Reputa Edu dana. :taktak:
|
Cytat:
true true, aleś mnie rozwalił, niech ktoś mu da repute bo ja nie moge :D ale wiesz ... ostatnio kupiłem SSD :> |
Cytat:
|
chcesz o tym porozmawiać :spoko:
|
Kurde ja nigdy nie zaobserwowałem mulenia forum, i czuje sie gorszy bo nie mam co pisac w tym temacie :(
Czasem po prostu nie działa, ale bardzo rzadko. |
Dokładnie to samo zaobserwowałem, muli pomiędzy 12 i 13 minutą o każdej godzinie.
|
Od kilku dni muli 12 minut po każdej pełnej godzinie. :|
|
No wiesz, jak się przeciąża forum wchodząc z 3 komputerów z 3 różnych lokacji...
;) |
Czy u was forum normalnie śmiga ? u mnie długo myśli od wczoraj wieczora,na 3 komputerach z 3 rożnych lokacji :]
jakiejś czkawki dostało :blink: |
Któryś z pięknie śmigających dysków ma dosyć, albo to dostawca łącza coś ma nie tak. Problem jest często o równych godzinach i od przypadku często.
|
O 16 wczoraj był zgon chwilowy.
|
Chłopaki sprawdzają naszą czujność.
|
Zauważyłem wczoraj podobny efekt o 17 i 18...
Dzisiaj też coś było, ale nie pamiętam o której. |
Cytat:
Bo mnie właśnie forum zwiesza się z taką częstotliwością. :taktak: |
Cytat:
Jeśli raz, 2x na dobę, to może wyłączyć forum na tę chwilę? IMO (popraw mnie jeślim w błędzie) backup przebiegnie szybciej, a "komunikat systemowy" każdemu uzmysłowi, że to nie awaria. :mruga: |
Chyba jest dobrze, już wczoraj wieczorem chodziło.
Przynajmniej u mnie. |
Panowie dalej są u Was problemy z działaniem forum? Może trafiliście akurat na backup bazy i stąd to przymulenie :)
|
Coś się sypie.
Albo coś kombinują, albo znowu rychu zepsuł im dysk. |
Nie. Skąd?
Róznica temperatur. |
Coś się sypie? :hmm:
Wczytywanie forum z prędkością 0.01KB/s. :| |
Tobie się wydaje, że jemu nie musi...
|
Ależ jemu wcale nie musi się wydawać :>
|
Tobie się będzie wydawać, że dostałeś, a im będzie się wydawać, że dali :)
|
Pingwiny.
|
A odszkodowania? Kto wypłaci odszkodowania?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:16. |