Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Anime - kolejne podejście :D (https://forum.cdrinfo.pl/f26/anime-kolejne-podejscie-d-59735/)

Pagerus 12.12.2005 16:37

Anime - kolejne podejście :D

Witam! Tak mnie jakoś naszło, aby kolejny raz wrócić do kwestii anime na forum :) Przeglądałem poprzednie tematy, które były tu podejmowane - ale doszedłem do wniosku, że skoro forum stale się rozrasta - to być może pojawiły się jakieś nowe osoby, które dzielą razem ze mną to zainteresowanie :)
Z pewnością odezwą się głosy osób, które oglądały najbardziej znane i oklepane serie (Dragon Ball, Sailor Moon) albo też te bardziej ambitne (przynajmniej według niektórych - jak choćby Neon Genesis Evangelion). No cóż... liczę na Was panowie i panie (chętnie porozmawiam zwłaszcza z tymi drugimi :) ). Oby ten temat nie umarł zbyt szybko :)

Smartek 12.12.2005 16:41

A od czego mozna zaczac swoja przygode z anime?
ja tylko... pokemony widzialem i mi sie nie spodobalo... ^_^ :nieee:
pozdro ;)

Pagerus 12.12.2005 17:01

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

To zależy jaki rodzaj Ci odpowiada - bo w anime jest najlepsze to, że każdy jeśli tylko chce - znajdzie coś dla siebie :)

Qbi@k 12.12.2005 17:14

Ja zaczolem swoja przygode od Bleacha :D Wczesniej oczywiscie ogladalem takie tytuly ja DB czy Czrodziejki z Ksiezyca (hehe w koncu to tez anime ;) ).

Jak ktos chce zaczac przygode z anime to polecam wlasnie Bleach. Ostatnio duzo tytulow obejrzalem :D . Szegolnie godne polecenia sa Hellsing, Wolfs Rain, obowiazkowo Vampire Hunted D, Berserk, Księżniczka Mononoke,Trinity Blood :) Anime jest taka ilosc ze naprawde trudno wymienic wszystki tytuly warte polecenia. Wymienilem te ktore ogladalem i jednoczesnie utkwily mi w pamieci :)

Jeszcze duzo zostalo do obejrzenie ;) PC chodzi mi ostatno 24h z powodu anime :D

Pagerus 12.12.2005 17:52

No nieźle - widzę, że nie tylko ja mam lekkiego bzika na tym punkcie :) Oglądając Bleach utknąłem koło 20 odcinka - wiem - mam sporo zaległości - ale w międzyczasie oglądam inne serie - ostatnio "Suzuka".

REi 12.12.2005 18:26

Ha ;] moja przygoda z anime to juz w moich okolicach legenda :D majac kilkanascie lat (juz nie pamietam ile) zobaczylem w telewizji teledysk "King Of My Castle" Wamdue Project - taka techniawa jakas ;p ale nie o muzyke chodzi a o obraz - po prostu stwierdzilem ze musze sie dowiedzec z czego to wycinki (dla niedoinformowanych byl to Ghost in the Shell) przypadek chcial ze w "kutowym czasopismie" NEO (nie neo+) pojawila sie akurat recenzja owego anime ktora to nakierowala mnie na raczkujacy jeszcze wtedy i malo znany sklep... Ultime. Zamowilem i pomimo iz anime bylo od 15 lat (a tyle jeszcze wtedy nie mialem) udalo mi sie to bez problemow. Po obejzeniu GitS'a stracilem zaintereesowanie w animcach z dolnej polki (DB, Pokemony itp). Tak zaczela sie moja przygoda z anime. Podczas ktorej to wciagnolem w anime chyba wszystkich swoich znajomych ;) .

Sie rozpisalem. :D

Ostatnie anime jakie ogladalem to Full Metal Panic(2): The Second Raid i Trinitiblood (niepelna serie)
Dodam jeszcze ze po raz 3 czytam tomy mangi Hellsinga ktore do tad sie ukazaly (7 tomow) i z mokrymi gaciami czekam na Hellsing OVA (prawdziwy Hellsing na podst mangi = duzo krwi ;] )

Qbi@k 12.12.2005 18:27

hoho no to masz do nadrobienia :D ja wlasnie sciagnelem 60 odcinek Bleacha ;) Najwieksza frajda dopiero przed toba :)

Cytat:

Napisany przez REi
i z mokrymi gaciami czekam na Hellsing OVA

O tak :D Lada dzien bedzie nam dane obejrzec OVA :piwo: Czekam na ten dzien z niecierpliwoscia :D

REi 12.12.2005 18:31

Niestety premiere przelozono na 25 stycznia ;(

Qbi@k 12.12.2005 18:38

Cytat:

Napisany przez REi
Niestety premiere przelozono na 25 stycznia ;(

No niedobrze :/ Mialo byc chyba 24 grudnia. No ale trudno :) wazne ze bedzie to OVA :D

Arcadio 12.12.2005 18:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Od Hentai :bicz:

Qbi@k 12.12.2005 18:43

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Od Hentai :bicz:

hehe jak ktos chce to moze zaczac i od zboczonych anime :D Hentai

Pagerus 12.12.2005 18:57

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
hehe jak ktos chce to moze zaczac i od zboczonych anime :D Hentai

Jeśli ma się tylko do tego ograniczyć to... ehh... nic już nie powiem na ten temat...
No to muszę zacząć oglądać Bleach - gorzej, że staram się mieć anime od jednego subera - a w przypadku Bleach padło na Anime-Keep... wiem, że Lunar wydał już 60 epów... A-K wydało dopiero 40 :(

Qbi@k 12.12.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jeśli ma się tylko do tego ograniczyć to... ehh... nic już nie powiem na ten temat...
No to muszę zacząć oglądać Bleach - gorzej, że staram się mieć anime od jednego subera - a w przypadku Bleach padło na Anime-Keep... wiem, że Lunar wydał już 60 epów... A-K wydało dopiero 40 :(

Hehe niewiem czy wiesz ale najlepsze suby robi LUNAR. Powie ci to kazdy tlumaczacy napisy na jezyk polski :) Takze nie czekaj i sciagaj cala serie od nowa ;) [LUNAR]
Napisy znajdziesz na moim ulubionym serwisie z napisami do anime :) (zreszta jest to chyba jedyny taki serwis) AnimeSub.info Tam mozesz sobie poczytac (w komentarzach do napisow Bleacha ze Lunar zdecydowanie wyprzedza konkurencje). Oferuje rowniez bdb jakosc obrazu i dzwieku.

Pagerus 12.12.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Hehe niewiem czy wiesz ale najlepsze suby robi LUNAR. Powie ci to kazdy tlumaczacy napisy na jezyk polski :) Takze nie czekaj i sciagaj cala serie od nowa ;) [LUNAR]
Napisy znajdziesz na moim ulubionym serwisie z napisami do anime :) (zreszta jest to chyba jedyny taki serwis) AnimeSub.info Tam mozesz sobie poczytac (w komentarzach do napisow Bleacha ze Lunar zdecydowanie wyprzedza konkurencje). Oferuje rowniez bdb jakosc obrazu i dzwieku.

Ściągać od nowa nie będę - bo już część mam wypaloną :) tak więc szkoda ściągać od nowa - ale od 41 odcinka chyba się przerzucę na Lunar. Wiem, że Lunar robi dobre suby - ściągam niektóre serie właśnie od nich :)
A co do pl napisów - to ja oglądam anime z ang. subami - uczę się dwóch języków na raz :D

Berion 13.12.2005 19:59

Moja przygoda z anime zaczęła się od nie powiem czego (w każdym bądź razie ratowały świat, a za najciekawszy element uważałem przemiany :D)... nie ważne...

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Zgadnij - soft hentai ;)

A poważnie:

Polecam Oh My Goddnes, Tenchi Moyo, Armitage, Akira, Appleseed, czy już wymienione pozycje...

DreamCrusher 13.12.2005 20:20

jak do tej pory skromniutko: db :) , hellsing :serdusz: <- i to tyle jesli chodzi o serie; z pelnometrazowych: gits 2 i costam jeszcze bylo ale nie pamietam tytulu;
aktualnie sciagam neon genesis evangelion :)

Pagerus 13.12.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Berion
Moja przygoda z anime zaczęła się od nie powiem czego (w każdym bądź razie ratowały świat, a za najciekawszy element uważałem przemiany :D)... nie ważne...

Zgadnij - soft hentai ;)

A poważnie:

Polecam Oh My Goddnes, Tenchi Moyo, Armitage, Akira, Appleseed, czy już wymienione pozycje...

No tak - czyli zaczynałeś chyba podobnie jak ja :) od Sailorek :D
Z tego co wymieniasz to aż wstyd się przyznać - niewiele widziałem - praktycznie tylko Oh My Goddess (w tym 24 odcinkowa seria TV) - klasyka jakoś mnie omija z daleka nie wiem czemu :( A pozycje które wymieniłeś właśnie do klasyki moim zdaniem można zaliczyć...
Ja mimo wszystko na początek polecałbym serię Love Hina (obecnie dostępna w PL również jako manga) - seria fajna, przyjemna w oglądaniu i zabawna :) chociaż wiadomo - nie każdemu musi takie coś odpowiadać... ja mimo wszystko polecam :)

REi 13.12.2005 21:38

Cytat:

Napisany przez zuk4u
aktualnie sciagam neon genesis evangelion

:piwo:

Berion 13.12.2005 22:01

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No tak - czyli zaczynałeś chyba podobnie jak ja :) od Sailorek :D [...]

Cóż... niestety... ...

Cytat:

[...] Z tego co wymieniasz to aż wstyd się przyznać - niewiele widziałem - praktycznie tylko Oh My Goddess (w tym 24 odcinkowa seria TV) - klasyka jakoś mnie omija z daleka nie wiem czemu :( A pozycje które wymieniłeś właśnie do klasyki moim zdaniem można zaliczyć... [...]
:O To ja się już chyba starzeję :D

Ja dla odmiany nie oglądałem nic "z nowszych" - jakoś czasu brak, może chęci... ... nie wiem

Pagerus 14.12.2005 08:16

Cytat:

Napisany przez Berion
Cóż... niestety... ...

:O To ja się już chyba starzeję :D

Ja dla odmiany nie oglądałem nic "z nowszych" - jakoś czasu brak, może chęci... ... nie wiem

Bez przesady - SM nie było takie złe :P
Te nowe produkcje mogą się nie wszystkim podobać - ale ja tam nie narzekam - przynajmniej mam co oglądać :)

Qbi@k 20.12.2005 17:53

Mam zla i jednoczesnie dobra wiadomosc. Hellsing OVA zostaje opozniony do dnia 26 stycznia 2006 r. natomiast bedzie dluzszy o ponad 20 min :) wczesniej mial trwac 30min ;) czas wydluzy sie do 50min :D

Pagerus 20.12.2005 19:01

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Mam zla i jednoczesnie dobra wiadomosc. Hellsing OVA zostaje opozniony do dnia 26 stycznia 2006 r. natomiast bedzie dluzszy o ponad 20 min :) wczesniej mial trwac 30min ;) czas wydluzy sie do 50min :D

Czyli opóźnienie pewnie wynika z dodawania tych 20 minut... no nic - czekamy dalej i zacieramy ręce :)

Mich@ł 20.12.2005 19:35

Eeee tam :P
NARUTO RULEZZZ :D

Qbi@k 20.12.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Eeee tam :P
NARUTO RULEZZZ :D

Naruto to teraz jeden wielki syf :) Strasznie sie teraz poziom obnizyl. Zamiast ciekawych odcinkow puszczaja same zapychacze jak to niektorzy mawiaja.

Pagerus 20.12.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Naruto to teraz jeden wielki syf :) Strasznie sie teraz poziom obnizyl. Zamiast ciekawych odcinkow puszczaja same zapychacze jak to niektorzy mawiaja.

Ja w kwestii Naruto wypowiedzieć się nie mogę - bo jeszcze nie oglądałem - kumpel ma mi dostarczyć - ale coś mu się najwyraźniej nie spieszy za bardzo... :(

Patrix 20.12.2005 22:51

ja widziałem wszystkie odcinki:
- cubasy,
- dajmos'a,
- jattamen'a,
- ksiezniczki z ksiezyca?,
- hellsing'a

sorry za literowki ale juz nie pamietam jak to sie pisze :D
wszystko jak byłem mały, ale hellsing'a 1-13 mam na kompie :D

generalnie nie mam dostepu do sezonow, a ściągać mi sie nie chce....

REi 21.12.2005 01:17

Cytat:

Napisany przez Qbi@k

Tyle ze tego ma byc 10 EP.... tylko pierwszy bedzie dluzszy czy wszystkie? :P

Pagerus 21.12.2005 07:48

Cytat:

Napisany przez REi
Tyle ze tego ma byc 10 EP.... tylko pierwszy bedzie dluzszy czy wszystkie? :P

OVA 10 odcinków? to bardziej już pod serię podchodzi...

Qbi@k 21.12.2005 08:44

Cytat:

Napisany przez Pagerus
OVA 10 odcinków? to bardziej już pod serię podchodzi...

Ja slyszalem ze to ma byc jeden odcinek konczacy cala serie :) Obym sie mylil :D

tengu 21.12.2005 08:49

U mnie zaczeło się od Czarodziejek z Księżyca, Yattamana i Gigi (suuuper). POtem obejrzałem zdobytego nie wiadomo skąd GHOST IN THE SHELL i wiedziałem już że Z mistrzem Masamune żartów nie będzie. Ale Appleseed (manga) to jest dla mnie coś. Na tej nowej kinowej wersji nie byłem, ale się wybieram powoli (brak czasu). Najważniejsze dla mnie anime to poza GHostem: Berserk, Armitage, Gunsmith Cats (miodek) i best of the best Rurouni Kenshin (OAV)

P.S. No i jeszcze klasykę - NINJA SCROLL (jak mogłem zapomnieć.... bakaaaa :bicz: )

Pagerus 21.12.2005 09:07

Cytat:

Napisany przez tengu
U mnie zaczeło się od Czarodziejek z Księżyca, Yattamana i Gigi (suuuper). POtem obejrzałem zdobytego nie wiadomo skąd GHOST IN THE SHELL i wiedziałem już że Z mistrzem Masamune żartów nie będzie. Ale Appleseed (manga) to jest dla mnie coś. Na tej nowej kinowej wersji nie byłem, ale się wybieram powoli (brak czasu). Najważniejsze dla mnie anime to poza GHostem: Berserk, Armitage, Gunsmith Cats (miodek) i best of the best Rurouni Kenshin (OAV)

P.S. No i jeszcze klasykę - NINJA SCROLL (jak mogłem zapomnieć.... bakaaaa :bicz: )

Czy to co wyszło na DVD (Appleseed) to to samo co grali w kinie? Chętnie bym sobie kupił... tylko troszkę drogie - koło 50zł o ile dobrze pamiętam...
Tak w ogóle to ktoś z Was kupował już coś z serii Anime-Gate? (dla niewtajemiczonych to Ci co wydali właśnie m.in. Appleseed na DVD)

tengu 21.12.2005 09:19

Pagerus - to samo (ale i tak wolałbym w kinie obejrzeć). Od nich nie kupowałem jeszcze nic.

Pagerus 21.12.2005 09:24

Cytat:

Napisany przez tengu
Pagerus - to samo (ale i tak wolałbym w kinie obejrzeć). Od nich nie kupowałem jeszcze nic.

Ja też bym wolał w kinie obejrzeć... ale pewnie już nie grają... a jakby to wyświetlali z dubbingiem... o zgrozo... :|

REi 21.12.2005 12:36

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Ja slyszalem ze to ma byc jeden odcinek konczacy cala serie :) Obym sie mylil :D

W trailerze widac pelno scen z Mangi - z mniej wiecej 8 tomow! jak oni mieli by to wcisnac w 1x50min OAV'ke? poza tym ta OAV'ka nie bedzie miala nic wspolnego z poprzednim anime - bedzie calkowicie na mandze od poczatku az do konca! ;] przynjamniej ja posiadam takie info ;p

Pagerus 21.12.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez REi
W trailerze widac pelno scen z Mangi - z mniej wiecej 8 tomow! jak oni mieli by to wcisnac w 1x50min OAV'ke? poza tym ta OAV'ka nie bedzie miala nic wspolnego z poprzednim anime - bedzie calkowicie na mandze od poczatku az do konca! ;] przynjamniej ja posiadam takie info ;p

Hehe - zawsze akcja może być w przyspieszonym tempie :D
Masz namiary na tego trailera? albo w ogóle na jakąś stronkę z trailerami różnych serii anime?

REi 21.12.2005 13:51

http://rapidshare.de/files/5233961/hellsing.wmv.html

[edit]
www.animemusicvideos.org - moze to nie trailery ale niektore wymiataja ^^

Smartek 21.12.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez REi
http://rapidshare.de/files/5233961/hellsing.wmv.html

[edit]
www.animemusicvideos.org - moze to nie trailery ale niektore wymiataja ^^

zobacze sobie tego trailera, nigdy nie widzialem anime..
zaraz zedytuje posta i powiem Wam co o tym mysle.. :P
pozdro ;)

-edit-
NIEE, nieee, nieee! ochyda.. bleh

kizio 21.12.2005 14:32

Ja gdzies z miesiac temu obejrzalem Ghost in the Shell i spodobalo mi sie. Teraz ściągam Neon Genesis Evangelion, mam nadzieje ze bedzie fajne.

REi 21.12.2005 14:38

Cytat:

Napisany przez kizio
Ja gdzies z miesiac temu obejrzalem Ghost in the Shell i spodobalo mi sie. Teraz ściągam Neon Genesis Evangelion, mam nadzieje ze bedzie fajne.

:serdusz: Neon Genesis Evangelion :serdusz:

Mam serie + 2 kinowki na 17CD 800MB ^_^

Cytat:

Napisany przez Smartek
NIEE, nieee, nieee! ochyda.. bleh

O tak ;] manga ma specyficzna kreske i momentami wykrecone obrazki ale w trailerze wybrali takich scen wyjatkowo durzo :D manga jest i oav zapewne beda "normalniejsze". ;]

Tutaj macie przyklad takiego obrazka z mangi (odrazu widac podobienstwo w kresce:
http://img227.imageshack.us/img227/8...06301bu.th.jpg

DreamCrusher 21.12.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez kizio

niestety mi nge mul wolno ciagnie - po ponad 2tyg mam dopiero 7 odc :|

REi 21.12.2005 15:01

czekaj czekaj bo warto ^_^ koncowka i tak jest tak zakrecona ze bez kinowek (szczegolnie End of Evangelion) jej nie skapujesz.... a z kinowkami tez bedzie ciezko :D

DreamCrusher 21.12.2005 15:16

Cytat:

Napisany przez REi
czekaj czekaj bo warto ^_^ koncowka i tak jest tak zakrecona ze bez kinowek (szczegolnie End of Evangelion) jej nie skapujesz.... a z kinowkami tez bedzie ciezko :D

no wlasnie poczekalem az sie te 7 sciagnie i tak sobie planowalem ogladac 1 dnia 1 odc coby sie w miedzyczasie inne posciagaly ale nie wytrzymalem :)
tylko mi tu 'przypadkiem' ;) zakonczenia nie zdradz :cisza:

Pagerus 21.12.2005 15:22

Fakt - zakończenie jest zakręcone niesamowicie :D a NGE to mam nawet w dwóch wersjach - kiedyś zassałem taką co mi się wydawała całkiem niezła - ale potem od kumpla dostałem w super jakości :) Kiedyś sobie przypomnę tę serię - na razie jednak mam sporo innych anime do oglądania :)
A GitS'a dołączyli do gazety Kino Domowe czy jak tam - na DVD - dzisiaj sobie kupiłem :) 20zł - ale warto :D

REi 21.12.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A GitS'a dołączyli do gazety Kino Domowe czy jak tam - na DVD - dzisiaj sobie kupiłem :) 20zł - ale warto :D

WTF? Gdzie!?!?!?! Jak nie znajde to kupisz mi 1 egzemplarz - lece na poszukiwania!!!

Pagerus 21.12.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez REi
WTF? Gdzie!?!?!?! Jak nie znajde to kupisz mi 1 egzemplarz - lece na poszukiwania!!!

OK - nie ma sprawy :)

EDIT: Oj - ale chyba jednak nie dasz rady tego kupić... dopiero teraz zauważyłem, że poprostu w moim EMPIKu wygrzebali stary numer na półkę - bo numer z GitS to 1/2005...

Dokładne informacje ---> TU
http://kiosk.idg.pl/grafika.asp?ID=2267&W=0
Jeżeli jednak będziesz zainteresowany to daj znać - mogę ewentualnie podejść do EMPIKu i sprawdzić czy mają jeszcze...

kizio 21.12.2005 16:17

Cytat:

Napisany przez zuk4u
niestety mi nge mul wolno ciagnie - po ponad 2tyg mam dopiero 7 odc :|

ja ciągne z torrenta z bt.anfo.pl

REi 21.12.2005 16:54

Cytat:

Napisany przez Pagerus
OK - nie ma sprawy :)

EDIT: Oj - ale chyba jednak nie dasz rady tego kupić... dopiero teraz zauważyłem, że poprostu w moim EMPIKu wygrzebali stary numer na półkę - bo numer z GitS to 1/2005...

Dokładne informacje ---> TU
http://kiosk.idg.pl/grafika.asp?ID=2267&W=0
Jeżeli jednak będziesz zainteresowany to daj znać - mogę ewentualnie podejść do EMPIKu i sprawdzić czy mają jeszcze...

Wstydzil bys sie mi nadzieje robic!!! ale znalazlem w punkt44.pl 6 zloty wysylka - jakos przezyje ^^ a bede mial w piatek

Dzwiek DTS i oryginalna sciezka dzwiekowa ^^

PS Mam oryginal na kasecie video (placilem cos kolo 160-180pln w zdaje sie 1998) ^_^

DreamCrusher 21.12.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez kizio
ja ciągne z torrenta z bt.anfo.pl

dzieki :piwo:

Cytat:

Napisany przez REi
...(placilem cos kolo 160-180pln w zdaje sie 1998) ^_^

:O :szczena:

Qbi@k 21.12.2005 20:35

Cytat:

Napisany przez REi

Spoko by bylo :) Obym sie mylil ;)

Co do GITSA to chyba kazdy powinien go obejrzec :) Jak dla mnie to obowiazkowa pozycja ;) Zarówno dla fanow anime jak i wielbicieli dobrego kina :)

REi 21.12.2005 21:35

No ja juz zamowilem DVD - z DTS'em!! :jupi:

Pagerus 21.12.2005 22:30

Cytat:

Napisany przez REi
No ja juz zamowilem DVD - z DTS'em!! :jupi:

No pewnie jakbym Ci kupił we Wrocku i potem wysyłał to wyszłoby na to samo :) Rozumiem, że zamówiłeś to jako numer archiwalny, tak? :)

REi 21.12.2005 23:09

Nie :) jako zwykly film DVD ze sklepu z filmami DVD :D http://punkt44.pl/index.php?&dvd_szukaj=ghost&film=1104 Gdyby nie dopisek "Wydawnictwo wraz z magazynem Kino Domowe" to nikt by sie nie zorientowal ze to w gazecie bylo ^^

Pagerus 22.12.2005 08:16

Cytat:

Napisany przez REi
Nie :) jako zwykly film DVD ze sklepu z filmami DVD :D http://punkt44.pl/index.php?&dvd_szukaj=ghost&film=1104 Gdyby nie dopisek "Wydawnictwo wraz z magazynem Kino Domowe" to nikt by sie nie zorientowal ze to w gazecie bylo ^^

Hmmmm... czyli i tak na to samo wychodzi ||

tengu 22.12.2005 09:21

Hehhh.... Ja też sobie kupiłem Ghosta......

Mam nadzieję że wyjdzie więcej takich wydań.

P.S. Wczoraj obejrzałem JIN-ROH - no i wgniotło mnie w ziemię. Czegoś takiego to w życiu nie widziałem.........

Pagerus 22.12.2005 11:34

Cytat:

Napisany przez tengu
Hehhh.... Ja też sobie kupiłem Ghosta......

Mam nadzieję że wyjdzie więcej takich wydań.

P.S. Wczoraj obejrzałem JIN-ROH - no i wgniotło mnie w ziemię. Czegoś takiego to w życiu nie widziałem.........

Mówisz o tym ??
Nie widziałem jeszcze - ale skoro polecasz - to chyba warto zobaczyć :)

tengu 22.12.2005 12:15

Tak to ten film... Totalnie miażdży...... Takiego kina w hollywood nie ma. A zakończenie ....... Po prostu trzeba obejrzeć...

nimal 22.12.2005 12:31

hm, pierwszy post w tym watku, wiec troche OT jak na ta strone (chac na pierwszej bylby jak najbardziej na miejscu)
tez, jak REi, zobaczylem Wamude Project - King of My Castle i zaczolem szukac skat to jest
natknolem sie na Ghost in the Shell - REWELACJA
potem mialem przyjemnosc obejzec BLOOD
seriali nie trawie - zbyt infantylne imho, choc kazdy lbi co innego, ale filmy takie jak te wymienione czy tez FFVII - Advent Children to cos pieknego
GitS2 za to mnie rozczarowal - obejzalem i cos w sobie ma, ale raczej do niego drugi raz nie usiade

Smartek 22.12.2005 12:37

skad mozna sobie kupic GitS'a? :>

REi 22.12.2005 13:38

Dalem link do sklepu online - jak nie chcesz placic za wysylke to poszukaj w empikach

MetalSlug 22.12.2005 14:08

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

Ja zaczynałem od filmu "Akira". Warto. GitS też jest dobry na początek. :)

Pagerus 22.12.2005 19:45

Cytat:

Napisany przez tengu
Tak to ten film... Totalnie miażdży...... Takiego kina w hollywood nie ma. A zakończenie ....... Po prostu trzeba obejrzeć...

No to trzeba się zaopatrzyć i powiększyć kolekcję :D

Desden 22.12.2005 20:30

Ja obejżałem dośc sporo tasiemcowych anime, ale najbardziej podobało mi sie DBZ i DBGT i Rycerze Zodiaku. Szkoda że juz tego nie puszczają u nas w tv ;/
Ciekawe,skoro tyle razy szły petycje do tvnu i polsatu, aby wykupił prawa na emisje to czemu sie nie przełamali?Może boją się zarabiać kasę na ich popularności hmm...

Qbi@k 22.12.2005 20:43

Cytat:

Napisany przez Desden
Ja obejżałem dośc sporo tasiemcowych anime, ale najbardziej podobało mi sie DBZ i DBGT i Rycerze Zodiaku. Szkoda że juz tego nie puszczają u nas w tv ;/
Ciekawe,skoro tyle razy szły petycje do tvnu i polsatu, aby wykupił prawa na emisje to czemu sie nie przełamali?Może boją się zarabiać kasę na ich popularności hmm...

Roznie to bywa :) Anime mimo wszystko niejest popularne patrzac ze strony przyszlych wplywow kasowych :) Niestety w Polsce niewydaje sie zadnych mang (ja przynajmniej zadnych niewidzialem), pomazyc tez mozna o wydawaniu w naszym kraju mniej lub bardziej znanych serii anime na dvd - a to sprawia ze anime jest niepopularne patrzac ze strony np. prezesa jakiejs stacji. Niewspomne juz o polskiej TV. Co prawda sa wyjatki jak program Hyper czy ostatnio TVP Kultura (Puszczaja prawdziwe anime!! I to niebyle jakie :) nawet czasami sa recenzje niektorych serii) ale to niestety tylko drobne ze tak powiem wybryki :) Troche to idzie do przodu ale raczej anime niepoogladamy narazie na naszych stacjach "ogolnodostepnych" :(

Pagerus 22.12.2005 20:53

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Roznie to bywa :) Anime mimo wszystko niejest popularne patrzac ze strony przyszlych wplywow kasowych :) Niestety w Polsce niewydaje sie zadnych mang (ja przynajmniej zadnych niewidzialem), pomazyc tez mozna o wydawaniu w naszym kraju mniej lub bardziej znanych serii anime na dvd - a to sprawia ze anime jest niepopularne patrzac ze strony np. prezesa jakiejs stacji. Niewspomne juz o polskiej TV. Co prawda sa wyjatki jak program Hyper czy ostatnio TVP Kultura (Puszczaja prawdziwe anime!! I to niebyle jakie :) nawet czasami sa recenzje niektorych serii) ale to niestety tylko drobne ze tak powiem wybryki :) Troche to idzie do przodu ale raczej anime niepoogladamy narazie na naszych stacjach "ogolnodostepnych" :(

Eeeee...??? Jak to w Polsce nie wydaje się mang??? A JPF to co? A skąd ja mam niby całą serię DB w mangach??? Polecam strony www.jpf.pl i www.waneko.pl

Qbi@k 22.12.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Eeeee...??? Jak to w Polsce nie wydaje się mang??? A JPF to co? A skąd ja mam niby całą serię DB w mangach??? Polecam strony www.jpf.pl i www.waneko.pl

Mieszkam w miasteczku 10tys. i jeszcze nigdy niewidzialem zadnej mangi :) a sklepow z sama prasa jest 3 :)

Smartek 22.12.2005 21:11

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Mieszkam w miasteczku 10tys. i jeszcze nigdy niewidzialem zadnej mangi :) a sklepow z sama prasa jest 3 :)

ja mieszkam w miescie okolo 70tys i tez nic takiego nie widzialem..

Pagerus 22.12.2005 21:34

Macie internet więc korzystajcie z niego :>

Desden 23.12.2005 12:46

Az nie jest tak tragicznie,bo czasem AXN puści jakąś mange ztych nowszych. Szkoda jedynie tych kultowych już sprawdzonych klasyków czy hitów, że juz ich poprostu nie ma ;/

ps.DB można czasem obejżeć w niemieckiej tv,może nadal leci nie pamiętam czy tak jest teraz.

Pagerus 24.12.2005 10:05

Rei - w tym wydaniu GITSa jest też plakat :D Całkiem fajny :)

tengu 24.12.2005 14:49

Cytat:

Napisany przez Qbi@k

A oprócz tego co Pagerus: Egmont. Kiedyś było jeszcze DC Comic ale zbznkrutowało no i jakość krótko mówiąc nienajlepsza. Ale Appleseeda mam oba tomy (cztery zeszyty). Z dostępnością to już insza inszość. Na wsi (jak u mnie) brak możliwości. W miescie 40tys. Czasem coś jest ale zbierać się nie da. Dopiero w słupsku albo wysyłkowo jest możliwość. Z anime za to jest zdecydowanie gorzej. Poza serialami ofkorz..... (ten błąd był specjalnie)

Pagerus 28.12.2005 07:53

Od brata na prezent dostałem Appleseed na DVD - tak więc będzie co oglądać :) Jak ja lubię takie miłe niespodziewajki świąteczne :D

REi 28.12.2005 17:31

dzisiaj wyslali mi gitsa wiec bede mial jutro

no i obejzalem Jin-Roh i musze przyznac ze fajny ^^

REi 29.12.2005 18:08

http://img275.imageshack.us/img275/8...d0121mw.th.jpg

^_^

Pagerus 29.12.2005 20:06

Czyżby w końcu doszło? :)

REi 29.12.2005 20:29

yhy ^^

Pagerus 29.12.2005 20:44

Cytat:

Napisany przez REi
yhy ^^

No to gratuluję :respect:
Ja czekam na dogodny moment aby sobie obejrzeć właśnie GitS'a i Appleseed :)

REi 05.01.2006 01:38

Dobra i zla wiadomosc:

Zla:
Hellsing OVA przesuniete na 10lutego (Info nie potwierdzone - na www dalej widnieje 25.01.2006)

Dobra:
W numerze na Luty 2006 magazynu Kino Domowe ukaze sie anime "Akira" podobnie jak GitS z dzwiekiem angiellskim i japonskim w 5.1 i DTS do tego polski lektor i napisy. Cena standardowo 19.90pln (Po dobrych wynikach sprzedaży DVD z Ghost in the Shell firma IDG, wydawca miesięcznika Kino Domowe ma zamiar publikowac wiecej animcow - JUPI!)

Qbi@k 05.01.2006 14:05

Cytat:

Napisany przez REi
Dobra i zla wiadomosc:
Dobra:
W numerze na Luty 2006 magazynu Kino Domowe ukaze sie anime "Akira" podobnie jak GitS z dzwiekiem angiellskim i japonskim w 5.1 i DTS do tego polski lektor i napisy. Cena standardowo 19.90pln (Po dobrych wynikach sprzedaży DVD z Ghost in the Shell firma IDG, wydawca miesięcznika Kino Domowe ma zamiar publikowac wiecej animcow - JUPI!)

Kto wie moze wlasnie odkryli zylke zlota na polskim rynku :) Oby tak dalej ;) Moze niedlugo wyjdzie odzielny miesiecznik z samym anime + DVD :)

Sprawy ida w dobrym kierunku ;)

REi 05.01.2006 14:14

Tak to sobie przemyslalem.... ja chce Evangeliona na DVD!!!! Po jednym DVD na miesiac mogli by wydawac a przy cenie 19.90 akurat by tak wychodzilo zgodnie z cena rynkowa (sa 2 wersje - drozsza 11dvd kolekcjonerska za okolo 300pln i tansza bez kinowek 6dvd za okolo 160pln.. ale przy kosztach wysylki rzedu 250pln nie oplaca sie sprowadzac). ^^

nimal 05.01.2006 15:00

fanom anime na pewno spodoba sie film Casshern - nie jest to anime, ale widac pietno... :) polecam

devil-80 05.01.2006 16:59

mnie osobiście niezbyt się podobał ten film,jak już anime to wole o samurajach jak Kenshin,a nie jakieś cyber;)

REi 05.01.2006 20:40

Cytat:

Napisany przez nimal
fanom anime na pewno spodoba sie film Casshern - nie jest to anime, ale widac pietno... :) polecam

http://www.orlyowls.com/owls/orly.jpg

PS. wybaczcie ale musialem xD

Pagerus 07.01.2006 12:22

^_^ Hehe - dobre Rei :spoko:

Co do Akiry to też już o tym czytałem :) czyli w przyszłym miesiącu kolejny zakup :)
Na razie znalazłem fajny sklepik z mangami we Wrocku i zwiększyłem nieco swoją kolekcję :)

kiewas 13.01.2006 16:55

heh, wstyd się przyznać, ale dopiero dzisiaj zauważyłem ten temat :P

Anime (i mangą) interesuje się już jakiś czas (pierwszy kontakt z kilka lat temu, latałem jak najszybciej mogłem ze szkoły żeby obejrzeć Kapitana Tsubasę), a tak na poważnie to będzie coś koło roku.

Moje ulubione serie?
Wszystko co związane z GiTSem, Hellsing, Fullmetal Alchemist, Naruto, Bleach (yeah, wymiata :D), Great Teacher Onizuka (jak dla mnie must-see dla każdego fana M&A :D), Trinity Blood...

A czekam z niecierpliwością na nowe anime o tytule Ergo Proxy - niestety dopiero 25 lutego...

Pagerus 14.01.2006 21:40

Jeśli chodzi o Bleach - to znowu zacząłem oglądać :) dawniej skończyłem coś koło 10 odcinka... a przed chwilką obejrzałem 34 odcinek :D seria wciąga :)
Great Teacher Onizuka jeszcze nie widziałem - ale skoro mówisz, że to must-see... no to I must see this :D

kiewas 15.01.2006 10:07

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Great Teacher Onizuka jeszcze nie widziałem - ale skoro mówisz, że to must-see... no to I must see this :D

No wg. mnie (choć nie tylko według mnie - na anidb GTO plasuje się na 3 pozycji) jest to bardzo dobre anime - podoba mi się kreska, a przedewszystkim panujący praktycznie w każdym odcinku humor :D

Pagerus 15.01.2006 10:48

Cytat:

Napisany przez kiewas
No wg. mnie (choć nie tylko według mnie - na anidb GTO plasuje się na 3 pozycji) jest to bardzo dobre anime - podoba mi się kreska, a przedewszystkim panujący praktycznie w każdym odcinku humor :D

Hmmm... 43 odcinki... trzeba nad tym solidnie pomyśleć :D

Aniołek19 18.01.2006 00:01

Ja lubię oglądać Anime, bo są bardzo fajne a czasami śmieszne :D Najbardziej to podobały mi się z Anime Oh my goddness i Chobits :)

Pagerus 18.01.2006 07:37

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
Ja lubię oglądać Anime, bo są bardzo fajne a czasami śmieszne :D Najbardziej to podobały mi się z Anime Oh my goddness i Chobits :)

Ale Ah! My Goddess w wersji TV czy sam film???

Blackegg 18.01.2006 09:32

W wersji TV jest zajefajny a kinowka jest poprostu piekna :D:D:D

Aniołek19 18.01.2006 11:33

szczególnie kinówka bo jest poprostu super!!! Ma ktoś jakies ciekawe anime do obejrzenia :D

kiewas 18.01.2006 15:08

Warto dodać, że niedawno wyszły 2 dodatkowe odcinki Ah! My Goddess TV, nigdy nie emitowane w tv, znalazły się one oczywiście w wydaniu DVD.

Aniołek19 18.01.2006 15:55

http://www.sphrothsworld.com/Images/...-belldandy.jpg :D

Pagerus 18.01.2006 16:40

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez kiewas
Warto dodać, że niedawno wyszły 2 dodatkowe odcinki Ah! My Goddess TV, nigdy nie emitowane w tv, znalazły się one oczywiście w wydaniu DVD.

Dzięki za informacje - teraz trzeba się w to zaopatrzyć :)

Ja na razie jestem na etapie:

kiewas 19.01.2006 02:31

ja lecę na bieżąco - czyli dzisiaj 64epek oglądnięty :)

poza tym męczę się także co tydzień z Naruto - przynajmniej do kwietnia-maja, kiedy to ma ruszyć ponownie historia z mangi.

Pagerus 19.01.2006 08:45

Cytat:

Napisany przez kiewas
ja lecę na bieżąco - czyli dzisiaj 64epek oglądnięty :)

poza tym męczę się także co tydzień z Naruto - przynajmniej do kwietnia-maja, kiedy to ma ruszyć ponownie historia z mangi.

Ja przerzuciłem się z Anime-Keep na Lunar Anime - oni jeszcze 64 epka nie wydali... a tak w ogóle to o ile dobrze pamiętam to jestem obecnie na 37 w oglądaniu... :)

Aniołek19 19.01.2006 14:00

http://crazysilver.net/templates/chobits.jpg

A co powiedziecie na to :D

Pagerus 19.01.2006 14:19

Wstyd się przyznać, ale Chobits jeszcze nie oglądałem...

REi 19.01.2006 15:12

chobits jest dla mnie takie troszeczke zbyt kawaii ;p
A AMG jeszcze nie ogladalem bo jakos nigdy sie do niego przekonac nie umialem. Co tu duzo gadac... wole aniem bardziej powazne ;) chociaz Full Metall Panic: Fumofu (czy jak to sie pisze) obejzalem (i wole o tym nie pamietac bo widok maskotki rozmiarow czlowieka uzbrojonej w karabin i wbiegajacej do pomieszczenia aby chwile pozniej krzyknac Fumo! z podpisem [Clear!] snil mi sie po nocach) Natomiast pozostale 2 serie Full Metal Panic mi sie podobaly troche bardzej seria 2 - The Second Raid.

Pociagne jeszcze troche temat smiesznych anime.... kojazy ktos tytul "Shin-Chan"? a moze "Ebichu"? (w celu unikniecia stalego uszkodzenia mozgu odradzam ogladanie Ebichu osobom zrownowazonym psychicznie)

Blackegg 19.01.2006 16:27

Chobits jest bardzo kawaii wrecz za bardzo ale ze wzgledu na kreske warto ogladnac. A OMG lubie jak zadne inne anime. Owszem widzialem Hellsinga, Lein(zaczebiste), evangelion(eeee nudne), haibane i jeszcze npare innych ale ze wszystkich OMG jest the best. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:38.