Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Co przeczytales ostatnio? (https://forum.cdrinfo.pl/f26/co-przeczytales-ostatnio-59760/)

yahol 02.04.2022 15:31

Cytat:

Napisany przez KaiQ (Post 1452155)
ja co chwila czytam paragony jak żona z zakupów wraca... to są dopiero k***a emocje, łzy i dramaturgia... a jakie zwroty akcji :sciana:

Jestem w stanie Cię zrozumieć :)
Tyle, że w moim przypadku, to ja wracam z zakupów i jest Armageddon, Rangarok i Apokalipsa razem wzięte.

KaiQ 02.04.2022 14:28

ja co chwila czytam paragony jak żona z zakupów wraca... to są dopiero k***a emocje, łzy i dramaturgia... a jakie zwroty akcji :sciana:

yahol 01.04.2022 19:38

OMG!
Trafił się nam tutaj jakiś młody, wykształcony, z dużego miasta.
Toż to literatura która powinna być zakazana.
Jest niebezpieczna - ludzie mogą zacząć wątpić w to co widza i słyszą (na ogol w TV - niekoniecznie i nie wyłącznie reżimowej)

SidiRomek 01.04.2022 19:10

I pułapki myślenia Daniela Kahemana-fajnie otwiera głowę.

SidiRomek 01.04.2022 19:08

Factfullness H.Roslinga, polecam :)

nimal 24.09.2020 20:24

Kindle odnowił moją pasję
niedawno skończyłem sagę Pieśń ognia i lodu Martina, a przynajmniej to co dotychczas się ukazało
i zabrałem się za trylogię Roth Niezgodna, Zbuntowana, Wierna
jestem już w ostanim tomie i pewni go szybko skończę
w każdym razie kniga ewidentnie dla młodzieży i to dla jej żeńskiej części (już wiem, czemu moja Pati mi tak zachwalała), ale pomijając umizgi podlotków fabuła super

superrrmario 24.09.2020 19:39

https://zaczytani.pl/ksiazka/z_dziennika_pani_pe,druk

oliee0 15.01.2018 01:00

Może trochę nie na temat, ale wpisać na YT "Szczepan Twardoch: Czytanie jest przereklamowane".
Nie mogę wkleić linku, bo nie mam min. 10 postów...

dominikfil 16.10.2017 15:32

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1392254)
chłopie, ja to jeszcze w podziemiu czytałem :taktak:
przemyt z paryskiej Kultury :spoko:

A kiedy ostatnio czytałeś nazwę togo wątku?
Gratulacje, że czytałeś :)

Ty miałeś okazję czytać w podziemiu a ja musiałem się urodzić ;)

ed hunter 15.10.2017 22:31

W podziemiu, ze strachu w piwnicy, i papier toaletowy w gacie wsadzony. :P

Zetoxa 15.10.2017 14:49

chłopie, ja to jeszcze w podziemiu czytałem :taktak:
przemyt z paryskiej Kultury :spoko:

dominikfil 15.10.2017 13:56

Archipelag Gułag - polecam.

hama 27.06.2017 11:18

na mojej liście była ostatnio biografia Coco

alex123 28.02.2017 00:50

Może nie tyle co ostatnio czytałem. Ale skoro temat o książkach to gorąco polecam ,, Fausta". Może nie każdemu się spodoba, ale historia ciekawa :D

puchatek9 23.12.2016 16:14

Ja ostatnio przeczytałem Silmarillion Tolkiena :D

mgit 08.12.2016 00:44

Ja jestem w połowie Inferno - całkiem fajne :)

Jarson 08.12.2016 00:38

Ostatnio z rzeczy lekkich i przyjemnych przeczytałem "Litr ciekłego ołowiu" Pilipiuka - dojrzałem w Tesco, nawet się nie zastanawiałem, bo autora lubię.

Idąc tropem literatury z dyskontów, teraz na biurku leży sobie i czeka na przeczytanie najnowsza część "Świata według Clarksona", tym razem z biedry :D

superrrmario 02.11.2016 08:37

Camilla Lackberg: Saga o Fjallbace.
Skończyłem Syrenkę.

mgit 01.11.2016 22:08

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1370760)
Dla mnie skandal to czytać HP :szczerb: nawet film tylko jeden widziałem, czy może półtora...
Ale co kto lubi ;)

Nie twierdze, że film / książka była super... ale ciekawość zwyciężyła... :taktak:

Powiem, więcej... najnowszy scenariusz... tak bo ta książka to scenariusz... to lipa totalna.. ale i tak warto było przeczytać :)

EDIT

A to Inferno... dobrze się zaczyna? Bo też mam, ale jeszcze nie ruszona :)

Patrix 01.11.2016 22:05

Dla mnie skandal to czytać HP :szczerb: nawet film tylko jeden widziałem, czy może półtora...
Ale co kto lubi ;)

mgit 01.11.2016 21:38

Ilość załączników: 1
A ja właśnie skończyłem czytać Harry Pottera i przeklęte dziecko - swoją drogą to skandal by nie było nigdzie wersji na kindle....

Patrix 01.11.2016 21:30

Kupiłem dzisiaj książkę Dana Browna pt. "Inferno" w postaci Ebooka na mojego Kindla właśnie ;)
Wypadałoby przeczytać przed pójściem do kina :)

Jarson 05.03.2016 01:34

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1354150)
A nie lepszy Kindle - mniej miejsca zajmuje i do tego wygodniej ;)

Od kiedy mam Kindle (jeszcze wersja clasic) nie wyobrażam sobie czytania wersji papierowej... i kolekcjonowania kolejnych tomów jak wszystko można mieć w "Calibre"

Ależ ja kupuję i czytuję ebooki. Nie mam na ten przykład prawie żadnych książek drukowanych o tematyce komputerowej.

Z drugiej strony widzę kilka argumentów na rzecz książek drukowanych. Ja wiem, że argument typu "książka to książka" jest równie logiczny jak argumentowanie wyższości jabola nad porto vintage poprzez pociągnięcie nosem i rozmarzone stwierdzenie "siara to siara". Jednak coś w tym zdaniu jest (tym pierwszym nie drugim :P) - zapach książki, czy to farby w tej prosto z księgarni, czy też papieru gdy bierzemy do ręki książkę która długo stała na półce - to ma swój klimat. No i kolekcja umieszczona w biblioteczce, która cieszy oko - tego się w przewijanej liście pozycji w Kindle nie uświadczy.

Książki zajmują miejsce, to fakt, ale tego akurat mi nie brakuje. Kiedyś, jak mieszkaliśmy w małym mieszkaniu w Lublinie, ten problem występował, ale wtedy po prostu trzymałem nieużywane w danej chwili książki u rodziców.

Kolejny argument - dostępność. Przemawia za ebookami, jeśli nabierzemy ochotę na jakąś książkę i możemy ją mieć u siebie po trzech minutach. Tyle, że wiele pozycji nigdzie w formie elektronicznej nie kupimy i pozostaje zakup wersji papierowej. To się szybko zmienia, ale jeszcze trochę brakuje. I tak dla przykładu spróbowałem przed chwilą wyszukać sagę w formie ebooków i mimo, że mówimy o bardzo popularnej książce, to w znalezionych (na szybko, może gdzieś jest) sklepach produkt jest niedostępny.

No i jest cena. Obecnie zgodnie z prawem można ebooki odsprzedawać, ale zwykle się tego nie robi. Raczej kupuje się nowe, a one kosztują tyle, co nowe książki. Co według mnie jest zdzierstwem, bo jest niewspółmierne do kosztów. Z książki od 10 do 20% idzie dla autora, reszta to w większości promocja, marża wydawnictwa, skład, wydruk, transport, marża księgarni. W wersji elektronicznej ostatnie trzy punkty odchodzą na rzecz ultrataniej dystrybucji elektronicznej, a jednak książki o te punkty tańsze nie są. A wiemy dobrze, że różnica nie trafia do autora, gdyby tak było to jeszcze ok. To nieszczególnie mi się podoba i wolę zapłacić za przedmiot wiedząc, że nie przepłacam a po prostu tyle kosztuje cały proces powstania - od autora zaczynając, na gotowym produkcie w moim ręku kończąc.

Nie zapominajmy wreszcie, że książki papierowe, w przeciwieństwie do ebooków, łatwo można nabyć w obrocie wtórnym. I tak na przykład kilka lat temu kupiłem kompletny zestaw "W poszukiwaniu straconego czasu" Prousta w stanie bardzo dobrym za nieco ponad 1/3 rynkowej ceny. Nie wspominając nawet, o ile taniej można mieć w ten sposób bardzo drogie zwykle tytuły anglojęzyczne.

mgit 04.03.2016 23:59

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1354156)
komputer zakurzony! popsuje się xD

Pewnie zakup nowego planuje - i za to ten już na stary spisał :taktak:

revolver0 04.03.2016 23:57

komputer zakurzony! popsuje się xD

mgit 04.03.2016 23:51

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1354129)
Od mojej lektury "starego" minęło ponad półtorej dekady - a czytałem tylko raz. Po Twoim poście postanowiłem to zmienić, a że w bibliotece była dopiero część druga opowiadań i część druga właściwej sagi, to od nich zacząłem. I po półgodzinie już wiedziałem, że po pierwsze tak długa przerwa była błędem, a po drugie, że nie będę zaczynał od środka ani czekał aż ktoś zwróci książki do biblioteki i tak oto dziś na moją półkę trafia:

Załącznik 76567

A nie lepszy Kindle - mniej miejsca zajmuje i do tego wygodniej ;)

Od kiedy mam Kindle (jeszcze wersja clasic) nie wyobrażam sobie czytania wersji papierowej... i kolekcjonowania kolejnych tomów jak wszystko można mieć w "Calibre"

Jarson 04.03.2016 21:53

Cytat:

Napisany przez H-y-d-e (Post 1352790)
Rzadko się słyszy pochlebne opinie o "nowym" Wiedźminie...

Od mojej lektury "starego" minęło ponad półtorej dekady - a czytałem tylko raz. Po Twoim poście postanowiłem to zmienić, a że w bibliotece była dopiero część druga opowiadań i część druga właściwej sagi, to od nich zacząłem. I po półgodzinie już wiedziałem, że po pierwsze tak długa przerwa była błędem, a po drugie, że nie będę zaczynał od środka ani czekał aż ktoś zwróci książki do biblioteki i tak oto dziś na moją półkę trafia:

Załącznik 76567

czechoj 23.02.2016 12:42

ja właśnie męczę "Resortowe dzieci. Służby" - dużo ciekawych informacji... coś dla Zetoxy ||

Zetoxa 23.02.2016 00:46

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1352892)
No i stwierdziłem że po jakichś 10 latach przerwy trzeba sobie odświeżyć całą sagę :)

a mnie to kompletnie nie wzięło, odłożyłem po kilkunastu stronach :nie:
mam na myśli sam początek, czyli opowiadanie z Fantastyki z 1986 r.

mgit 23.02.2016 00:42

Ja odświeżam sagę endera... o niebo lepsze od filmu... ;)

Już 1 tom za mną ;)

Jarson 23.02.2016 00:34

Bo też wyraźnie odstaje od reszty. Ale ja bardzo się ucieszyłem możliwością przeczytania jeszcze jednej książki o Wiedźminie, czego już się po prostu nie spodziewałem. Część wątków bez wahania całkiem bym wyrzucił, ale i tak całość czytałem z ogromną przyjemnością. No i stwierdziłem że po jakichś 10 latach przerwy trzeba sobie odświeżyć całą sagę :)

H-y-d-e 22.02.2016 10:17

Rzadko się słyszy pochlebne opinie o "nowym" Wiedźminie...

Jarson 22.02.2016 03:50

Tak się zaniedbałem, że dopiero tydzień temu dowiedziałem się, że Sapkowski w 2013 wydał kolejną książkę z wiedźmińskiego uniwersum. A teraz skończyłem (niemalże jednym tchem) czytać...

Miał widocznie stary wyga Sapkowski przez te wszystkie lata przy sobie notes pt. "luźne myśli o tym, co by jeszcze w Wiedźminie można było napisać" :D Szkoda, że nie zrobił z tego ze dwóch książek, bardziej spójnych, ale z drugiej strony może i dobrze, nic nie zostało rozwodnione... Dawno mnie tak książka fantasy nie wciągnęła. Ok, lekki niedosyt jest, lecz znacznie więcej zadowolenia, że mogłem się niespodzianie cofnąć o lat niemal 20 do czasów kiedy czytałem sagę :)

revolver0 29.01.2016 17:27

Droga do Woodbury, Robert Kirkman, Jay Bonansinga

Bartez 02.01.2016 18:51

Ostatnia akcja cieszyła się sporym zainteresowaniem, więc pozwolę sobie podrzucić linka do kolejnej, jeszcze większej akcji noworocznej na ebookpoint.pl.

Tym razem 7200 tytułów (ebooków i audiobooków) mocno przecenionych. Szczegóły tutaj: http://www.cdrinfo.pl/news/zaczytani...-690-zl-58110/

Bartez 04.11.2015 22:49

Miłej lektury. Cieszę się, że ktoś skorzystał. Sam też skorzystałem, tylko nie wiem, kiedy znajdę czas, żeby to wszystko przeczytać :D

Jakby ktoś się wahał, to tylko dodam, że promocja trwa jeszcze tylko 2 godziny.

jesi 04.11.2015 12:26

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1341110)
Gdzie, gdzie, który to? ;)

A tak na serio, naprawdę warto się zainteresować, jeżeli ktoś np szuka jakichś książek IT. Przeceny z 79 na 19,90 nie zdarzają się często. A jak wiadomo, książki IT należą do najdroższych tytułów :)

Poszalałem i zaoszczędziłem 500 zł :spoko: Dzięki Bartez za cynk :spoko:

mgit 03.11.2015 20:43

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1341110)

A tak na serio, naprawdę warto się zainteresować, jeżeli ktoś np szuka jakichś książek IT. Przeceny z 79 na 19,90 nie zdarzają się często. A jak wiadomo, książki IT należą do najdroższych tytułów :)

Inżynierskie (mechanika) są jeszcze droższe... na szczęście tak szybko się nie dezaktualizują ;)

Jeśli ktoś lubi fantastykę, i sf to wyszedł drugi tom z cyklu prawo milenium a mianowicie Anioł Burz autorki Trudi Canavan...(napisała m.in trylogię czarnego maga). Mogę z czystym sumieniem polecić :taktak:

Bartez 03.11.2015 20:32

revolver0 03.11.2015 19:54

toż to spam! Zbanować go xD

Bartez 03.11.2015 18:15

Dostałem informację o ciekawej promocji. Z okazji 4 urodzin ebookpoint.pl, można kupić 4000 ebooków po atrakcyjnych cenach. Może ktoś znajdzie coś ciekawego dla siebie :)

Szczegóły tutaj: http://ebookpoint.pl/page/690M/promocja/1903/
(link afiliacyjny)

vasyl 01.11.2015 18:23

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1299955)
Tylkok że oni mają miliardy, a ludzie tutaj muszą harować żeby starczyło na przeżycie i po pracy są padnięci i na nic zajmującego nie mają ochoty... Choć z drugiej strony 30 minut dziennie to nie jest tak dużo.

Mają miliardy między innymi dlatego że właśnie codziennie czytają :)

Polecam "Bogaty ojciec, biedny ojciec" Robert Kiyosaki

to jest właśnie o zdobywaniu bogactwa i to napisał koleś co te bogactwo zdobył

revolver0 30.10.2015 23:05

Korzenie niebios - Tullio Avoledo

revolver0 01.06.2015 20:08

Przyjemnie się czyta to fakt, szkoda że nie wszystkie książki są na polski przekładane.

nimal 01.06.2015 19:59

Universum Metro wciaga jak bagno swa niebaczna ofiare - wlasnie siegam po W mrok Diakowa

Patrix 23.12.2014 01:32

Cały ebook darmowy z tego co widzę, polecam

JAK ZABEZPIECZYĆ SWOJĄ FIRMĘ I MAJĄTEK PRZED PAZERNYMI ŁAPAMI URZĘDNIKÓW
https://www.asbiro.pl/wp-content/upl...-CID423423.pdf

nimal 22.12.2014 16:28

dobrałem się do Metro 2033 :D

czary2mary 18.12.2014 10:55

Beksińscy. Portret podwójny\Magdalena Grzebałkowska

Bardzo mi się kniga podobała choć bardzo zaskoczony jestem bo raczej Tomasza pamietam z kultowych audycji głównie w Trójce i tłumaczeń The Wall Pink Floydów i filmów i troszkę miałem muzyczne wyobrażenia \Zdzisława kojarzyłem z obrazów w Sanoku z muzeum.

Pagerus 18.12.2014 09:53

Obecnie "przerabiam" Czarną Serię - czyli serię skandynawskich kryminałów, która co 2 tygodnie pojawia się w sprzedaży. Czyta się całkiem przyjemnie choć część książek z tego co wiem została dość mocno zjechana za niezbyt ambitny styl itp. No kurde - w końcu nie czytam "Pana Tadeusza" czy jakiejś innej super hiper epopei - więc dla człowieka, który podchodzi bez jakiejś jawnej mega krytyki czyta się całkiem sympatycznie. Mimo sporu zajęć mam nawet niezłe tempo i czytam prawie na bieżąco zgodnie z tym co wychodzi - obecnie jestem tylko jakieś 2 książki w plecy :spoko:

andrzejj9 11.12.2014 10:33

A ja ze dwa dni temu kupiłem sobie... Panią Domu ;)

i... był to naprawdę dobry zakup :)

.
.
.

a dla niewatjemniczonych - do wydawania była dołączona biografia Schwarzennegera i całość (książka prawie 700 stron, twarda oprawa) kosztowała 12 zł :)

Na razie nie będę książki czytał w całości, ale wczoraj trochę sobie ją poprzeglądałem i muszę przyznać, że jest napisana zaskakująco dobrze czytającym się językiem. Ogólnie polecam.

Jarson 10.11.2014 00:17

Żartujesz, prawda?

Naprawdę wydaje Ci się, że mając miliardy ma się wolny czas?

Wracając do tematu, ostatnio - powodowany zapowiedziami kinowymi - chciałem zobaczyć, co to zacz ten "Więzień labiryntu". Okazało się, że proza to niezbyt wysokich lotów. Doczytałem, ale filmu oglądać raczej nie będę.

DarkSlide97 10.11.2014 00:03

Cytat:

Miliarderzy z listy Top 100 Forbesa czytaja przynajmniej pol godziny dziennie. I nie *******y z internetu, ktore w ogole nie rozwijaja, lecz normalne ksiazki.
Tylkok że oni mają miliardy, a ludzie tutaj muszą harować żeby starczyło na przeżycie i po pracy są padnięci i na nic zajmującego nie mają ochoty... Choć z drugiej strony 30 minut dziennie to nie jest tak dużo.

M@X 09.11.2014 23:12

"Nie mam czasu na czytanie" to najgorsze pseudousprawiedliwienie z mozliwych.

Miliarderzy z listy Top 100 Forbesa czytaja przynajmniej pol godziny dziennie. I nie *******y z internetu, ktore w ogole nie rozwijaja, lecz normalne ksiazki.

Ja jestem w trakcie "Automomia Slaska" Tomasza Cwienka. Warto. Jednak da sie spojrzec obiektywnie na sprawe tego regionu - mozna byc jednoczesnie i Slazakiem i Polakiem. Grunt to otwarty umysl, a nie uprzedzenia.

Basta22 09.11.2014 23:05

Nie mam czasu na czytanie,ale ostatnio mnie powaliła książka Browna "Zaginiony symbol" kto lubi tajemnice to warto po nią sięgnąć.

siwymariusz 22.09.2014 19:36

A ja ostatnio niestety czytałem rachunki do zapłacenia :), przykra sprawa

ammora 22.09.2014 19:16

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1293053)
"Mi się" czy "mnie się"?

Czepiasz się ;)
Ja ostatnio czytałam i mogę polecić (oczywiście jeśli ktoś lubi sci-fi) "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" Douglasa Adamsa. Zakręcona akcja i duża dawka humoru - mi a nawet mnie się podobało :)

superrrmario 19.09.2014 15:24

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1293030)
Mi się podoba, ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje ;)

"Mi się" czy "mnie się"?

DarkSlide97 19.09.2014 06:41

Mi się podoba, ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje ;)

grzeniu 19.09.2014 00:15

Książka na podstawie serialu? :O
Tego chyba jeszcze nie było?
Widzę, ze problemom z pomysłem na dobry film towarzyszą problemy z pomysłem na książkę.

jesi 18.09.2014 21:07

Bój się Boga Dark ;) Książka pewnie takich samych lotów jak serial, czytaj gniot, jakich dużo w TVP ;)

DarkSlide97 18.09.2014 20:43

Ostatnio wyszła książka na podstawie znanego i popularnego serialu "Ranczo" oczywiście już przeze mnie przeczytana, gdyż bardzo lubię zarówno serial jak i książkę ;)

ed hunter spróbuj przeszukać zasoby pewnego polskiego gryzonia z siedzibą na Cyprze :)

ed hunter 18.09.2014 20:18

Przeczytałem instrukcję obsługi latarki na korbkę z Lidla i chyba jej nie popsuję szybko jak większość tych co przeczytają tylko bzdurę na opakowaniu, a serio i na temat, to niedawno Świad według Grapa, czytałem to kiedyś, chyba nie w całości, bo nic nie rozumiałem, teraz mnie olśniło, nie wiem gdzie film dorwać.

aleksya 18.09.2014 19:40

Ja właśnie przeczytałam "Stosunek seksualny nie istnieje" Jasia Kapeli i delikatnie mówiąc mam ambiwalentne odczucia...

nimal 03.07.2014 09:36

wlasnie skonczylem cykl esei Waclawa Radziwilowicza - korespondencji z Rosji z lat 1998-2012 prowadzonej przez polskiego dzinnikarza pt. "Gogol w czasach Google'a"
genialna pozycja - wciagajacy obraz wspolczesnej Rosji z punktu widzenia ludzi tam mieszkajacych

a zaczolem Mroz Marcina Ciszewskiego - jego pierwsza powiesc sensacyjna
jestem juz po trzech wojennych tegoz autora i po prostu mnie zauroczyl - goraco polecam

siren47 02.07.2014 14:54

Ostatnio przeczytałem: "Silmarillion".
Jeżeli ktoś jest fanem Tolkienowskich powieści to polecam :)

DarkSlide97 15.04.2014 20:35

Ja teraz czytam książkę "Chavez" - reportaż Roya Carrolla o wenezuelskim przywódcy, coś na wzór "Cesarza" Kapuścińskiego. Bardzo mi się podoba.
Może znacie jeszcze podobne reportaże, biografie jakiś wielkich władców, najlepiej XX wieku?

woitas 15.04.2014 17:28

Achaja a potem Pomnik Cesarzowej Achai. Jestem na etapie pierwszej części i stwierdzam, że jest dobrze.

revolver0 06.04.2014 15:08

Metro 2034

M@X 06.04.2014 14:33

Ksiazka do ktorej zawsze wracam ;-). Mam pierwsze wydanie nawet... Ale Maslowskiej nie lubie.

sclavinia 06.04.2014 09:46

J. Żulczyk "Zrób mi jakąś krzywdę" - polecam, myślę że spodoba się fanom Masłowskiej.

woitas 01.04.2014 17:24

Jeśli lubicie SF, polecam serię Star Carrier. Opowiada o wojnie ludzi z obcą potęgą rządzącą galaktyką. Wszystkie cztery części są naprawdę rewelacyjne.

andy 24.03.2014 20:55

W trakcie Wikileaks od Środka. Książka autorstwa Daniela Domscheita-Berga, która rzuca ciekawe światło na Juliana, WL.

ed hunter 24.03.2014 11:21

Milenium Stiega Larssona męczę, oczywiście zacząłem od końca. :D Ciężko jakoś się to czyta, choć są momenty, że nie można się oderwać i się zasypia z książką na paszczy. ;)

revolver0 23.03.2014 19:50

Metro 2033, Dmitry Glukhovsky.

Kris 01.12.2013 12:06

Właśnie kończę. :)

Zetoxa 01.12.2013 11:07

czytałeś "Berka" ?
ja mam zamiar :taktak:

Kris 30.11.2013 22:44

Polecam:

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bo...ch,nId,1066640

ed hunter 02.11.2013 19:49

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1265006)
Przeczytalem na zachete jeden rozdzial "Miedzy wariatami" Mellera.

Matko, ale belkot. Prawicowy, propisowski, konserwowy, populistyczny belkot. A tak chlopa cenilem...

Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, ale po takiej rekomendacji chętnie bym przeczytał, niestety autor mi nie pasuje. :hahaha:

Chłop widocznie czuje nosem zmianę w pogodzie.

Zetoxa 02.11.2013 17:51

to od tego Playboya się mu musk zlasował :sciana:

M@X 02.11.2013 16:56

Przeczytalem na zachete jeden rozdzial "Miedzy wariatami" Mellera.

Matko, ale belkot. Prawicowy, propisowski, konserwowy, populistyczny belkot. A tak chlopa cenilem...

superrrmario 06.10.2013 09:30

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1262581)
"Dziki kontynent" Keith Lowe,
czyli Europa po II wojnie,
przygnębiająca lektura,
panoszący się i gwałcący co popadnie sowiecki żołdak
w Berlinie, Wiedniu, Budapeszcie
może ruin, bandytyzm,
publiczne golenie głów kobiet w Paryżu, Rotterdamie
mordowanie zwykłych Niemców przez byłych więźniów obozów itd.itp.
500 stron przygnębiającej lektury, ale warto przeczytać.
To cud, że z takiego barbarzyństwa ta nasza Stara, poczciwa Europa
wyszła na ludzi, naprawdę cud :taktak:

"MOŻE"??

Zetoxa 05.10.2013 23:21

"Dziki kontynent" Keith Lowe,
czyli Europa po II wojnie,
przygnębiająca lektura,
panoszący się i gwałcący co popadnie sowiecki żołdak
w Berlinie, Wiedniu, Budapeszcie
może ruin, bandytyzm,
publiczne golenie głów kobiet w Paryżu, Rotterdamie
mordowanie zwykłych Niemców przez byłych więźniów obozów itd.itp.
500 stron przygnębiającej lektury, ale warto przeczytać.
To cud, że z takiego barbarzyństwa ta nasza Stara, poczciwa Europa
wyszła na ludzi, naprawdę cud :taktak:

Agusia 05.10.2013 19:05

Wzięłam się za "Mroczną Wieżę" Stephena Kinga. Aktualnie czytam 4-ty tom.

nimal 30.09.2013 10:01

i kolejna czesc przygod Niny Wilde - Empire of Gold by Andy McDermott ;D

ed hunter 29.09.2013 13:22

Gdyby nie słoiki, to by zdechli.

M@X 29.09.2013 13:00

Sknczylem "Pokolenie Ikea" Piotra C.

Mocne.

Chce sie zacytowac klasyka: "Jak oni moga w tej stolicy zyc?"

radw 29.09.2013 12:44

Witam,
szukam dobrej, i grubej/wielotomowej space opery ;)
A także książki, tytułu i autora nie pamiętam. Z grubsza, była to książka o typie, hackerze którzy łączył się z siecią przez mózg. Podpadł komuś, i został okaleczony. Wstrzyknięto mu jakąś truciznę, która "zblokowała" mu część mózgu, która odpowiadał za połączenie z siecią.
Nie czytałem Tej pozycji, opis z pamięci, czytałem gdzieś recenzję.

nimal 09.09.2013 10:00

Andy McDermott - The Sacret Vault
bardzo przyjemna przygodowka, ogolnie polecam cala serie (to juz 6 czesc cyklu)

inka12 09.09.2013 09:44

Bielszy odcień śmierci - B. Minier (tzn. jestem w tracie czytania:) )

M@X 05.08.2013 13:07

Krzysiu mi dal "Pieklo Dakaru" z autografem... Ale jakos zabrac sie nie moge...

nimal 05.08.2013 08:06

Cytat:

Napisany przez wezyru (Post 1257454)
"Millenium" Stiega Larssona

wlasnie skonczylem dwa pierwsze tomy, dzis zaczynam trzeci

wezyru 04.08.2013 21:14

"Millenium" Stiega Larssona

floo 23.07.2013 19:50

ja polecam książki Harukiego Murakami, szczególnie "Przygodę z owcą"

goliathus 27.03.2013 17:55

ja teraz ogarniam serie gry o tron, książki jo nesbo i hołowni

Diabolique 17.03.2013 22:02

manual do railworks 2013 :szczerb:

Prezesik 17.03.2013 19:54

Zdecydowanie lepszą :taktak:

Zetoxa 17.03.2013 19:49

eee, lepszą pornografię się w życiu czytało :czytaj:

Prezesik 17.03.2013 18:51

Najlepsze jest, jak laski czytają w tramwaju albo autobusie "50 twarzy Greya" i jak zobaczą, że ktoś widzi co czytają, to od razu całe czerwone się robią i szybko chowają książkę. :D

Patrix 17.03.2013 13:27

k***a aż tak dobre?

http://s3-ec.buzzfed.com/static/enha...63212005-0.jpg

:rotfl:

iqique 24.02.2013 18:03

Polecam książkę o Kevinie Mitnicku pt. Duch w sieci, świetnie się czyta

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10.