![]() |
ogromne mrozy
w tej chwili w Warszawie jest -18, następne dni będą zimniejsze a co u Was?
|
+2 dzisiaj
|
Cytat:
P.S.masz tam powyzej posta. |
Cytat:
|
U mnie jak narazie jest ok. -23 ale podejrzewam że będzie jeszcze zimniej.
(Mieszkam jakieś 100km od Warszawy na wschód) |
Cytat:
|
Słyszałem w telewizji, że na początku przyszłego tygodnia ma dojść do -30... Szczerze mówiąc ja nie pamiętam takich temperatur w Polsce..
|
W Koninie (jakby ktoś nie wiedział leży pomiędzy Poznaniem, a Warszawą) jest -12C :(
Ma być zimniej? :| Nie słuchałem pogody, więc nie wiem :( |
U mnie [Chorzów] -8 :podbite:
|
a może zbliża się kataklizm pogodowy, tak jak to było w filmie "Pojutrze"
@thomascamel mógłbyś powiedzieś skąd dokładnie jesteś? tak tylko pytam z ciekawości ;) |
Skad takie zdziwienie, ze w zimie jest zimno?
Temp. -20 st C, to niejest jeszcze epoka lodowcowa! :) Pamietam jeszcze wieksze mrozy, co wiecej pamietam obfite opady sniegu, takie na metr albo wiecej, w centrum kraju i nie bylo to nic niezwyklego. I to wcale nie tak dawno. To jest, po prostu, zima! |
mam wyswietlacz nad birukiem wiec moge ten horror obserwowac non-stop :)
na razie -19.4C i wciaz spada. Polecam numeryczna prognoze pogody na ICM. naprawde swietnie sie pokrywa z tym co mam za oknem. O niebo lepsza niz wszystko inne :) sami spojrzcie http://weather.icm.edu.pl/ Wybor miejsca poprzez mapke dziala tyko jesli zezwolicie stronie na pokazywanie wyskakujacych okienek. Jak widac jutro w Lublinie -20C... :( ale 22.01 bedzie lepiej... -30C? Pamietam kilka lat temu w nocy ustrojstwo nad biurkiem pokazywalo -27C. Czekalem az dojdzie do -30 zeby zrobic zdjecie :P ale sie nie udalo. Moze w tym roku padnie rekord (srednio sie z tego ciesze prawde mowiac). |
sandomierz -11. narzie cienko ||
|
Poznań -9 na zewnątrz, a w pokoju +23 ;)
|
Witam :smutny:
Poznań - już jest u mnie za oknem w kuchni -8 stopni ... Choć jak patrzę na to co niektórzy piszą - to jest już żle, ale nie tragicznie - inni mają gorzej.... A co do faktu, że jest zima - oczywiście to prawda - taki klimat - zawsze to powtarzam - tylko, że nie narzekałbym na to tak bardzo, gdybym np. mógł spędzić te mrozy w domu, bez wychodzenia, martwienia się o samochód Ojca itd. Pomijam już, że koszty ogrzewania też przez to rosną ... Pozdrawiam więc zimowo .... ro29 EDIT: @georg był szybszy ;) A w pokoju mam 21,75 - kaloryfer na 4 |
a ja nie wiem ile u mnie na lumumby w lodzi jest :P siedze w krotkim rekawku i jest mi cieplo. moze to wina woodeczki ktora wypilem?
|
Okolice Bydgoszczy -17
|
Szczecin tylko -5
Może trzeba zrobić format termometru ? ;) || |
-21 a w prognozie na noc -9 :haha:
codziennie w prognozie miało być w dzień -1, -2 stopnie a było -7, -9 :D sondaże jak zwykle :> |
W dzień było +11, teraz jest +5.
Jak irlandczycy usłyszeli, jakie w Polsce temperatury, to się za głowy łapali. Opowiadali, że jak tu doszło do minus pięciu, to cały kraj praktycznie przestał funkcjonować. :haha: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
u mnie nie wiem, bo termometr zza okna spadl i chyba nie musze pisac co sie z nim stalo jak zlecial z 3. pietra? :> ale cieplo nie jest.. :\ najnizsza temperature jaka pamietam to -27*C pozdro ;) |
Cytat:
|
-24; 120 km na północ od W-wy ;)
Samochodem dziś jechałem jakby nie miał wspomagania :/ |
w Warszawie nadal -21 i słońce :wow:
|
w lodzi to prawie codziennie kolo -10 jest. snieg to tak zmarzniety jest ze sie po nim jak po ziemi chodzi. fajnie to wyglada jak se taka zaspa 0,5-1 m wysokosci lezy gdzies na chodniku a ty zeby wejsc na chodnik musisz na nia wlezc. a jak na nia wlazisz to wogole sie nic nie dzieje. ot lezy se takie cos bardzo twardego :). o balwanach to juz tylko pomarzyc mozna. wogole sie ten snieg nie lepi bo nie ma jak.
|
Cytat:
|
We Wrocławiu na Legnickiej, 4 piętro na termometrze -3 stopnie. Za oknem śnieg. Niby nie jest więc tragicznie. Oby nie było gorzej niż -12 stopni w nocy...
|
Cytat:
|
U mnie w Klimontowie (pow. Sandomierz) -16
|
Zielona Góra - 13
|
W Sosnowcu -5
|
w Lublinie rano bylo ok -23C, teraz -17,4. Cieplutko sie robi :D
|
z rana -17 w Bydzi.
|
Cytat:
teraz jest tak: |
Cytat:
|
Białystok -24
|
Zbąszynek (pomiędzy Poznaniem a Zieloną Górą) -4*C
|
Rano około 7 było -18 teraz około 16 jest -12 i zaiwania snieg
To tylko Inowrocław. |
w Warszawie -18, jak mam wytrzymać jeszcze trochę przy kompie, to muszę odpalić drugi kominek - komp zaśmieca salon (na poziomie ziemi, cała reszta domu wyżej) a w nim kominek zimny, centralne oszczędnie, drugi kominek pali się non stop teraz i pięknie dogrzewa górę...rozpalam, bo mam wrażenie że mnie zimna woda dopada. w dzień, gdy świeciło słońce było ok.
|
oj zimno
rano było 28 a obecnie już 22 |
zaczna się rozpalać a ja muszę jeszcze trochę nad pewnym obrazkiem popracować, więc narazie nastawiłem na siebie słoneczko elektryczne. i już lepiej :)
a jak się rozpali to będę w t-shirt ;) |
Łódź -12 okno od wschodu. GORĄCO pozdrawiam
|
U mnie aktualnie -1,6 ;)
|
Jaworzno -14
|
a wiecie ze moze byc jeszcze wiecej na minusie:P???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
u mnie aktualnie -16C, a na dworze czuje sie jakbym zamarzal :D
pozdro ;) |
e było już -17 a teraz -16. poprawa, ale noc przed nami.
jak zapaliłem w 2 kominku to cieplizna :) zmarzłem przed chwilą robiąć drzwi do bud sukom. polega to na przybiciu (na górze - dół wolny) w wejściu do budy (najlepiej) wykładziny podłogowej rozciętej w połowie prawie do końca polecam to wszystkim właścicielom psów, te z niewielką sierścią, żyjące w budach wymagają tego w 100%, ake nawet Owczarki Kaukaskie są wdzięczne, |
nie wiem ile jest teraz u mnie stopni, bo przymarzlem do stolka i nie dam rady isc sprawdzic
|
Cytat:
|
ja w domu jestem bliski zdjecia polara - taczka drewna plus gaz :|
|
Cytat:
|
sprobuje zbiec pare razy po schodach, moze sie rozgrzeje
(moze to troche potrwac ...cholerne krzeslo) |
Cytat:
|
wiecie co? - jest jeszcze jeden problem - suche powietrze.
idę wyszukać nawilżacz powietrza i włączam. zasycha mi w nosie...jak się rano budzę to i w gardle sucho (w dzień niedopuszczam :P) |
Piździ jak na Syberii
Gdynia -16 |
Cytat:
|
Zawsze może być gorzej... polecam oglądnąć to: http://rapidshare.de/files/11458661/...and_1.ppt.html
;) |
Cholera ,popierniczyłem dzisiaj uszczeklę w drzwiach somochodu bo otwierałem na siłę :glupek: gdy zamarzły.Jest jakiś sposób żeby nie zamarzały? ???Czymś posmarować ???
|
Cytat:
mozna rozpalic ognisko pod samochodem |
Cytat:
|
To ja na rozgrzanie powiem ze w nowym Jorku bylo dzisiaj 16*C :)
Trzymajcie sie "cieplutko" ;) |
Cytat:
Trzymam się cieplutko. :D |
Cytat:
|
Cytat:
cholera robi się gorąco -15. :haha: |
Silikon w sprayu, sam używałem (w Polsce). :spoko:
|
Cytat:
jest teraz -20 ciekawe jak odpalę swego diessla |
A u mnie upał +3 :D
Niestety topnieje śnieg i do tego pada deszcz :| |
Cytat:
u mnie duzo na minusie - nie chce mi sie tylka ruszyc do okna, ale snieegu sypie jak pare tygodni temu co tak kraj zasypalo :( |
a u mnie aktualnie okolo zera,ale od teraz zgodnie z informacja(ktora sie sprawdza) ma sie zmniejszac az do -23
... zobaczymy |
Cytat:
ja wczoraj swojego diesla przy - 20 za 5 razem odpaliłem, jak się ma dobry akumulator to trzeba dłużej pokręcić i zajara. ja się cykałem, bo by odpalił pewnie za 1 podejściem. |
http://weather.icm.edu.pl i wybierzcie wodzisław śl :blee:
|
Cytat:
@ Burt Dokładnie - wspomniany już silikon w sprawy'u. Raz zapomniałem użyć to pół godziny się do samochodu dostawałem.. (Inna rzecz, że 10 minut z tego to rozgrzewanie zamka, żeby włożyć klucz..). |
Legnica- deszcz pada :)
|
Cytat:
|
Dokładnie - słaby deszczyk we Wrocku ale ohydne drogi i chodniki - wszystko pokryte ciapą i błockiem. Na jutro zapowiada Gazeta Wyborcza -19 stopni w naszym mieście. Mam nadzieję,że KŁAMIE.... Nabrałem benzyny, musze jeszcze potem zejść ze sprayem do zamków i posmarować też uszczelki.... Modlę się aby mój Cienias odpalał przy dużym zimnie :( .
|
Cytat:
|
u mnie -8 (rawa mazowiecka). wyciagam kapielowki i ide sie opalac. normalnie sie idzie udusic
|
Olsztyn -17, a zeby tego bylo malo, kaloryfery zimne, bo ogrzewanie wysiadlo. Zapowiada sie nieciekawe popoludnie:|
|
Cytat:
to jeszcze gorsze od ciaglego sluchania radio maryja :| |
@Andrzejj9 - Do poniedziałku mam wolne ale do pracy muszę we wtorek. A dojazd spory bo z Legnickiej na Karkonoską. Jak to wszystko szlag trafi to nie wiem co będzie. Przeciez autobusy tez nie pojadą (zamarzną). Matula też do roboty musi dojechać - bliżej ale co z tego jak nie będzie autobusów ? No cóż, zobaczymy co nas czeka w ciągu najblizszych godzin...
|
Cytat:
|
Gdynia : w tej chwili jest - 16
, ale rano było - 20 , chyba lato nadchodzi bo się ociepla . :) |
A umnie dziś po połódniu było koło -2 stopni,ciepło nie ;)
|
Dziś po południu:
+11 i piękne słońce teraz: +8 i ciemno. :mruga: |
Cytat:
u mnie w pokoju to nawet cieplej bo +22 ale za oknem to o hoo (-20) :smutny: |
odpalałem już raz traktor, bo cały dzień stał - załapał za 1 razem tylko jak już wcześniej pisałem trzeba dłużej kręcić (jak już zaczyna łapać to kręcić dalej). odpalę jeszcze raz na 10 minut jak będę wybierał się spać, nie wiem czy to wiele pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi, akumulator się trochę podładuje i paliwo przemiesza...
|
Cytat:
|
u mnie w tej chwili jest -15
|
Cytat:
|
Witam ...
Poznań (Rataje): - 13,5 za oknem I jest tendencja spadkowa :smutny: ro29 |
na podlasiu oj zimno brrrr
teraz -24 za oknem |
7.00 i tylko -15 na 3piętrze
|
Cholera.. we Wrocławiu jednak też chwyciło.. Teraz jest -16 i zastanawiam się, jak ja zaraz uruchomię samochód..
|
Cytat:
jutro lepiej będzie kręcił |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:31. |