![]() |
Batalia o EURO 2012....
wlasnie sie zaczynaja ostateczne preezentacje krajow kandydujacych...
co o tym myslicie? chcemy euro czy nie? :D |
Chcemy chcemy, mo***380;e wreszcie uda si***281; w nich zagra***263;? :haha:
|
|
jak najbardziej za :)
|
I tak nie mamy szans. Najpierw ukraincy sie do nas pluli o pzpn a teraz sami maja polityczny burdel.
Jakie my w ogole mielismy szanse... lol |
he he... za***322;apa***322;em si***281; na miejsc***243;wk***281; na stadionie :D
|
Cytat:
|
by***322;oby pi***281;knie - to jedyna szansa by w Polsce powsta***322;y wreszcie jakie***347; stadiony i infrastruktura
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
http://www.wirtualnystadion.pl/ |
EURO 2012 to jest dla nas szansa, to moze byc sila napedowa wzrostu gospodarczego, jeszcze nigdy po roku 89r, Polska nie by***322;a tak blisko szansy organizacji takiej imprezy.
Wszystkie argumenty przemawiaj***261; za wspoln***261; kandydatur***261; Polski i Ukrainy - to u nas sponsorzy mog***261; zarobi***263; najwi***281;cej pieni***281;dzy, to r***243;wnie***380; okazja do rozwoju pi***322;ki w tej cz***281;sci Europy. UEFA bardzo dobrze o tym wie i wierze oraz jestem o tym przekonany, iz to my bedziemy organizatorami EURO 2012. |
:haha: ***380;eby wygra***263; to by***347;my musieli ich chyba husari***261; najecha***263;.
|
Cytat:
Tak serio to jest kilka rzeczy, które rzeczywiście przemawiają za organizacją Euro u nas i kilka tysięcy takich, które przemawiają przeciwko temu. Faktem jednak pozostaje, że może to być szansa na większe pieniądze z piłki nożnej w przyszłości, a to jest argument, który często przeważa nad innymi. Czy i tym razem może tak być, zobaczymy. |
Tez jestem ZA. Ale wolalbym NIE bo mam obawy ze bysmy sie tylko osmieszyli a nie ZORGANIZOWALI MISTRZOSTWA.... Za malo ogolnej inflastruktury do tego u nas... nie dali by rady wszystkiego zrobic tak jak trzeba mysle...
|
mnie wcale nie zdziwi jesli to my bedziemy organizowac euro.
wegry i chorwacja to jakies 15mln ludzi, my i ukraina jakies 80, to bedzie mialo decydujace znaczenie moim zdaniem Cytat:
jak polak chce to potrafi... |
Cytat:
|
Witam !
Ogólnie jestem oczywiście za (choć dlaczego ciągle tylko ta piłka ... nie ma innych ciekawszych dyscyplin ;) ) - aczkolwiek jak większość przedmówców mam wątpliwości ... A co do szans ... nie wiem - teoretycznie mamy 33 % - praktycznie uważam, że 50 - gdyby Włosi znów dostali wielką imprezę przy tak znikomym zainteresowaniu - to był szczyt głupoty UEFA ... Szkoda tylko, że cieniem na nas kładzie się afera w PZPN i sędziowska oraz problemy polityczne na Ukrainie - oby to nie przeważyło na naszą niekorzyść ... Ale już wkrótce będzie wszystko jasne :P ] Pozdrawiam ro29 |
My chcemy EURO :ja_chce: . Znajac jednak Polish Reality to stadiony skoncza sie tak jak nowa skocznia... i mozemy sie niestety osmieszyc. A raczej NAS moga osmieszyc bo jaki my wplyw na to mamy :ysz:
|
jak nas wybior***261; to b***281;dzie znaczy***322;o jedno - cud!
normalnie zjem wtedy m***243;j moherowy beret :szczerb: jak nas wybior***261; do zrobienia Euro 2012 to potem wybior***261; Egipt na organizatora olimpiady zimowej ^_^ |
Cytat:
|
Bardzo bym chciał zobaczyć Euro2012 w Polsce, ale teraz zastanówmy się co później zrobimy z tymi stadionami ???
Kolejne 8 targowisk miejskich??? Nasz piłka ligowa jest na poziomie Azerbejdżanu, nie mamy żadnej drużyny grającej w Lidze Mistrzów ani Pucharze UEFA. Super derby ogląda średnio 4,5k ludzi. Jestem za a nawet przeciw ;) |
no coz, mylilem sie
|
wygralismy!!!!!!!!!!!!
ale LOL |
YES!!!!!!!
:fala: |
Tak bardzo w to wierzy***322;em, ze sie uda***322;o!
Hurraaaaaaaa! |
Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
emocje byly :D:D jest swietnier :D:D:D
wreszcie bedzie cos sie u nas dzialo :) Super !!!!!!!!! |
Ale jaja ;)....
Zauwazcie jak chodzi ONET... Mi sie wczytuje kur.....sko dlugo.... Ludzie z niedowierzaniem pewnie odswiezaja non stop stronke hehe ;D Mam nadzieje ze modernizacje stadionu Gornika w Zabrzu maja w planach ;> |
:polska::polska::polska::polska:
:jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi: :jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi: :jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi::jupi: :polska: :polska: :polska::polska: |
z czego si***281; cieszycie :hmm:
nie mamy: - stadion***243;w - dr***243;g - ma***322;e lotniska - itp. |
Cytat:
|
trzeba b***281;dzie budowla***324;c***243;w z Wysp sprowadzi***263; :szczerb:
a wybudowa***263; to si***281; op***322;aca wszystko bo taka impreza to ogromny zysk. jeszcze powinni przy okazji wybudowa***263; zoo dla kiboli. |
Cytat:
a muszą to nie w tym kraju i nie w tej kwestii, jakby ... nic nie napiszę :> |
WOOOW ... jak wyjął Platini tą kartkę z koperty to doznałem ...szoku
Ale to był radosny szok :) :) Cytat:
A Polska i ... Poznań górą !! A jak powiedział przed chwilą minister Lipier " to duma i odpowiedzialność" I to prawda :polska: ro29 |
ale kasy si***281; przeleje!!!
Ile kasy p***243;jdzie w b***322;oto jak to w Polsce! |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. zakończy tą debatę na temat defraudacji i cieszmy się, że może coś ruszy z budową dróg itp. :piwo: |
Kurde.. naprawd***281; strona Onetu pewnie z obci***261;***380;enia si***281; nie wczytuje i nie mog***281; zobaczy***263;, czy m***243;wicie prawd***281; ;)
Ale je***347;li tak, to wiadomo***347;***263; jest rzeczywi***347;cie dobra, ale.. tak jak u niekt***243;rych u mnie budzi wi***281;kszy niepok***243;j. To tak jak z organizacj***261; Expo - jak patrz***281; na codzie***324; na Wroc***322;aw to przera***380;a mnie my***347;l***281;, ***380;e takiego brudu i smrodu mo***380;na chcie***263; zaprosi***263; setki tysi***281;cy os***243;b. Podobnie jest z Polsk***261; teraz. Ja wiem, ***380;e organizacja mistrzostw to ogromny zastrzyk finansowy i niepowtarzalna szansa, ale.. cholera - du***380;o wi***281;ksze pieni***261;dze mamy z Unii, a patrz***261;c na to, co si***281; robi, wida***263; jedynie, ***380;e nie potrafimy ich wykorzysta***263;. To mnie przyznam przera***380;a, bo znowu otrzymujemy ogromn***261; szans***281; i znowu.. mo***380;emy j***261; zmarnowa***263; przez osoby, kt***243;re my***347;l***261; tylko o tym, jak skubn***261;***263; co***347; dla siebie, a nie o dobrze (?) og***243;lnym.. Mam nadziej***281;, ***380;e mo***380;e teraz b***281;dzie inaczej, ale jednocze***347;nie troch***281; si***281; tego obawiam.. |
Cytat:
teraz czekam aż... Cytat:
|
Cytat:
I oczekuję dokumentacji fotograficznej z konsumpcji. W przeciwnym razie trzeba będzie wymyślić jakąś karę za obietnice bez pokrycia ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Robimy zrzut***281; na beret dla eda? :w00t:
|
Dawaj numer konta :taktak: ||
Pokazemy nasza forumowa solidarnosc. Biedny Ed zgubil beret, wesprzemy! :taktak: ;) |
spo***347;r***243;d miast zg***322;oszonych do organizowania ME (warszawa, wroc***322;aw, pozna***324;, gda***324;sk) najbli***380;ej mam do wrocka. tylko czy m***243;j zapa***322; do pi***322;ki no***380;nej jest na tyle du***380;y, ***380;ebym na jaki***347; mecz pojecha***322;... oto jest pytanie :hmm:
:) |
Cytat:
:rotfl: :> |
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
A tak na marginesie to slowo MOHER dziala na forumowiczow jak czerwona plachta na byka :D
|
Nic nie zmieni faktu, ze mu tego filmiku nie daruje ^_^.
|
Cytat:
:D Cytat:
|
Teraz ed zniknie z forum na pare dni az sprawa przycichnie :D
|
Cytat:
:D |
beret po babci odpada - mam uczulenie na ***322;upie***380;, ***322;ojotok i naftalin***281; :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No super! :piwo:
Ja wierz***281;, ***380;e b***281;dzie OK, budownictwo tak ruszy***322;o, ***380;e hotele b***281;d***261;, zostaje tylko kwestia stadion***243;w i dr***243;g, ale, z tego co widz***281;, drogi id***261; do przodu... w ci***261;gu tych paru lat, jak b***281;dzie to dobrze zorganizowane, to mo***380;emy na tym tylko zyska***263;, a my***347;l***281;, ***380;e Polacy nie przepuszcz***261; takiej okazji. |
Cytat:
|
Cytat:
Wielokrotnie marnowaliśmy pieniądze.Przy okazji takich inwestycji na pewno ktoś coś podpier**li, zdefrauduje lub źle wyda.Pojawią się komisje śledcze ,kogoś aresztują .Zmieni się rząd i nie będzie winnych.Autostrady ...już to widzę. Najlepsza będzie inauguracja.Zaproszą górali z ich kocią muzyką ,potem braci Golców , a na deser Piotr Rubik.Już się wstydzę.Oby w ten dzień była ładna pogoda ,co sobie pójdę na ryby. |
Az sie boje kto bedzie spiewal hymn ??? Czy***380;by ....? :szczena:
:> |
Cytat:
Zle mi sie widza te mistrzostwa :ysz: |
Cytat:
|
to trzeba sie uchalc wreszcie zaceruja moze wszystkie dziury we wrocku i tu jest sie z czego cieszyc :piwo:
|
Cytat:
a co do eda i jego beretu, to uroczysta komisyjna konsumpcja mogła by się odbyć na zlocie :D |
wiedzia***322;em. zawsze jak napisz***281;, ***380;e zjem czapk***281; to jest na z***322;o***347;***263; ^_^
|
hehe, smacznego :D
|
Robcie zdjecia jak cos :-).
|
Uczciwie oświadczam,ze mistrzostwa u nas mam gdzieś.....w d... i mi to wisi, leję na to. Musiałem to powiedzieć, wybaczcie kochani.
|
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Cytat:
wdzięczny nie będę ale w szoku owszem! :wow: |
Na poczatku niech zmienia ustawe o planowaniu przestrzenym i zamowieniach publicznych, bo jak dotad zamiast to zmienic to doczekalismy sie zakazu skrobanek i ustawowej definicji zycia poczetego, a bez tych ustaw to ani rusz zaden bum budowlany i inwestycyjny... czas przygotowania do uchwalenia ustawy to bedzie jeden rok, wiec mysle ze jesli nastapi jakis bum gospodarczo-inwestycyjno-budowalny w tym kierunku to za rok albo dalej, skorzystaja na tym duze miasta: Wroclaw, Poznan, Gdansk, Warszawa i ktores z miast w Katowickim... na tym koniec, moze kilkaset glownych drog poprawia, wymienia tory kolejowe na niektorych odcinkach na szybsze (V=160 km), ale czy wybuduja autostrady? Watpie. Boje sie ze Polska IVRP a moze i V sie w tym utopii, zarobia oczywiscie zagraniczne spolki budowlane.
Za mistrzowstwa w Polsce mozemy podziekowac ekipie Millera a nie obecnym. |
Cytat:
|
Moze nie rzadowi millera ale polakom ktorzy glosowali za wejsciem do unii i tym ktorzy zalatwiaja kase z unii oraz ja wykorzystuja z pozytkiem dla kraju.
:) A taka patriotyczna gadka nie w moim stylu. |
jesli chodzi o unie to najlepiej pozytkuja ja wroclaw i slask generalnie, mistrzostwa mamy i dzieki ekipie millera i dzieki obecnej, bo tego nie spieprzyli, prezydent dobrze zrobil, ze sie zjawil w cardiff, ciekawe tylko kto go namowil :D
|
Cytat:
Zmiana ustaw to podstawa, teoretycznie mają być gotowe w ciągu najbliższych 2-3 miesięcy, praktycznie rząd miał na to ponad rok i nic w tej kwestii nie zrobił.. Jak tak myślę o tym wszystkim, to coraz bardziej uważam to, co się wczoraj stało za ogromnie pozytywną wiadomość dla Polski i jednocześnie coraz bardziej mnie to wyzwanie przeraża. Przynajmniej z tymi osobami, które mają się tym w chwili obecnej zajmować.. |
A co myslicie o maskotce na EURO 2012? Ja slyszalem taki pomysl: cos co laczy oba kraje, np pluszowy ruski pier***243;g kopi***261;cy pi***322;ke :szczerb:
|
Cytat:
tak od okupacji radzieckiej ?? ale ruski pieróg ma tyle z ruskimi wspólnego co fasolka po bretońsku z bretonią ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Szacuje się, że obecnie 50-60% (a czasami i więcej) czasu realizacji dużych projektów budowlanych to czynności organizacyjno-administracyjne. Ograniczając czas potrzebny na załatwienie tych ostatnich znacznie przyspieszy się realizację projektów. |
Cytat:
|
Cytat:
Pluszowy pierog bo smiesznie brzmi ;). A ruski bo oni tez to ***380;r***261;. |
Cytat:
a) Podstawowym kryterium wyboru (często jedynym..) jest cena b) Suma, jaką oferuje zleceniodawca bardzo często nie wystarcza nawet na pokrycie kosztów materiałów, gdyby budowa miała być zrobiona dobrze. To odpowiedź na to, dlaczego drogi zaczynają rozsypywać się tydzień po oddaniu. Tak więc.. zgadzam się, pod tym względem jest również dużo do zrobienia, ale teraz są na to pieniądze. |
Cytat:
b) jezeli kosztorysy sa sprzed roku i wiecej to masz odpowiedz.. a ceny materialow budowlanych rosna w galopujacym tempie. druga czesc to bzdura. nie mozesz oszczedzac na materialach (oczywiscie na niektorych da sie), bo odbior techniczny Ci tego nie przyjmie. poza tym musisz dac gware. najczesciej firmy staraja sie pozniej podpisywac aneksy do umow, ale teraz to juz urwalo sie. moral? musisz dolozyc. ps. ja tez znam takich wysoko postawionych, ktory zielonego pojecia nie maja :P |
Cytat:
Co do gwarancji, odbioru technicznego itp. Przez dłuższy czas byłem optymistą, ale teraz już nie wierzę, że przy odbiorze technicznym odbywa się jeszcze cokolwiek oprócz przekazania koperty. Podobnie jeśli chodzi o udzielane gwarancje. Raz, że z tego, co słyszałem, te są na okres kilku lat (do pięciu), co już jest dla mnie absurdem (przy milionowych inwestycjach minimum - MINIMUM - ile droga powinna wytrzymać to 30-40 lat), a dwa, że widzę, jak na nowozrobionych ulicach zaczyna się kruszyć nawierzchnia czy zapadać kanały i nikt z tym nic nie robi. W samym Wrocławiu mógłbym od ręki znaleźć kilkanaście takich przykładów. |
Witam !
Cytat:
A drugi przykład - ulica niedaleko nas około 1 km po dwa pasy w obie strony (na oko szacuję, nigdy nie patrzyłem na licznik ;) ) - w zeszłym roku wymieniali asfalt ... tam był jakiś odbiór ?? Owszem - niektóre miejsca przy przejściach po jakimś czasie poprawili (chyba po tym jak w lokalnej telewizji nawet to pokazali) - ale reszta ... na szczęście srogiej zimy nie było więc na razie dziur nie ma ... ale jakby takowa była ... to nawet nie chcę myśleć ... Dobra kończę bo szkoda nerwów i zdrowia ... Pozdrawiam wszystkich ro29 |
nie zawsze cena jest wykładnikiem jakości, a co za tym idzie - nie zawsze droga droga (:> ) jest dobra :P
oszczędzać można na wszystkim, począwszy od podbudowy, gdzie zamiast grubego kruszywa daje się jakiś syf z hałd kopalnianych (z wierzchu dla ściemy obsypuje grubym kruszywem, żeby ładnie wyglądało) po asfaltobeton etc (często, o czym może niekrórzy nie wiedzą winne są wytwórnie, które robią tandetną masę). w przetargach decyduje tylko i wyłącznie cena, przy czym trzeba w SIWZ zagwarantować pewne parametry, jakie musi spełniać wykonany obiekt. niestety - często bywa to tak, że szanownej komisji albo się nie chce, albo się na tym niezna, albo dostaje po cichu w łapę dla przymknięcia oczu na niedoróbki. efekty widzimy na codzień... |
Cytat:
|
http://wiadomosci.onet.pl/1522440,11,item.html
Kaczyński szefem komitetu organizacyjnego, a Listkiewicz ma go kontrolować.. Od razu zrobiłem się spokojniejszy o te mistrzostwa :szczerb: |
Ja jestem dobrej my***347;li. Mam nadziej***281;, ***380;e Polacy b***281;d***261; chcieli si***281; pokaza***263; z jak najlepszej strony i b***281;dzie OK. Kwestia nowelizacji ustaw, zrobienia biznes planu, wyznaczenia kompetencji i do przodu.
PS. My***347;la***322;em, ***380;e tylko niedo***347;wiadczeni userzy robi***261; posty pod postami... |
Polskie stadiony na Euro 2012:
http://stadiony.net/projects/stadion...narodowy01.jpg * Stadion Narodowy w Warszawie Pojemno***347;***263;: 60.000 Koszt: 400mln z***322; ? Status: projekt oczekuj***261;cy na realizacje Rozegrane tu zostan***261; 3 mecze grupowe (w tym mecz otwarcia) oraz jeden ***263;wier***263;fina***322; http://stadiony.net/projects/arena_b...baltycka07.jpg * Arena Ba***322;tycka (Baltic Arena) Pojemno***347;***263;: 40.000 Koszt: 671mln z***322; Status: projekt oczekuj***261;cy na realizacje Rozegrane tu zostan***261; 3 mecze grupowe i jeden ***263;wier***263;fina***322; http://stadiony.net/projects/stadion...a_poznan15.jpg * Stadion Lecha Pozna***324; Pojemno***347;***263;: 46.500 Koszt: 152mln z***322; Status: projekt realizowany Rozegrane tu zostan***261; 3 mecze grupowe i p***243;***322;fina***322; http://stadiony.net/projects/stadion...roclawiu01.jpg * Stadion Miejski we Wroc***322;awiu Pojemno***347;***263;: 42.000 Koszt: ok. 400mln z***322; Status: projekt oczekuj***261;cy na realizacje Rozegrane tu zostan***261; 3 mecze grupowe http://stadiony.net/projects/stadion...n_slaski02.jpg * Stadion ***346;l***261;ski Pojemno***347;***263;: 50.000 Koszt: ok. 85mln z***322; Status: projekt oczekuj***261;cy na realizacje stadion rezerwowy http://stadiony.net/projects/wisla_k...a_krakow01.jpg * Stadion Wis***322;y Krak***243;w Pojemno***347;***263;: 35.000 Koszt: ?mln z***322; Status: projekt realizowany stadion rezerwowy Ukrai***324;skie stadiony na Euro 2012: http://stadiony.net/projects/nsk_oli...mpiyskyi01.jpg * Stadion Olimpijski w Kijowie Pojemno***347;***263;: 83.053 Koszt: ? Status: projekt oczekuj***261;cy na realizacje Odb***281;d***281; si***281; tu 3 mecze grupowe, ***263;wier***263;fina***322; i fina***322;. http://stadiony.net/projects/shakhta..._stadium01.jpg * Shakhtar Stadium Pojemno***347;***263;: 50.000 Koszt: 200mln $ Status: projekt realizowany Zostan***261; tu rozegrane 3 mecze grupowe, ***263;wier***263;fina***322; i p***243;***322;fina***322;. http://stadiony.net/projects/stadion...n_meteor01.jpg * Stadion Meteor Pojemno***347;***263;: 31.000 Koszt: 25mln $ Status: projekt realizowany Rozegrane tu zostan***261; 3 mecze grupowe * Stadion Ukraina brak informacji zrodlo |
Mam nadziej***281;, ***380;e to, ***380;e parkingi wida***263; tylko w wizualizacji stadionu w Poznaniu znaczy jedynie, ***380;e w pozosta***322;ych b***281;d***261; podziemne.. U nas bardzo lubi si***281; pomija***263; t***261; drobn***261; kwesti***281; zaparkowania przy wi***281;kszych obiektach..
|
tez na to zwrocilem uwage ...
pewnie latwiej im nie wybudowac parkingu niz rozladowac przesilenie na ulicach po imprezie :D |
widzialem inny projekt z wroclawia, duzo lepszy
nazywanie stadionu w warszawie stadionem narodowym bedzie tylko oznakom chamstwa ze strony warszawki |
najwi***281;kszy stadion w stolicy kraju, chcia***322; czy nie chcia***322;, nie powinien si***281; nazywa***263; Narodowy - czemu, bo b***281;dzie w Warszawie. i ju***380;. to wystarczaj***261;cy pow***243;d.
ludzie! leczcie kompleksy, bo nie ma powodu by je mie***263;. :taktak: :D |
to warszawa ma kompleksy a nie ja!
nawet wembley nie nazywa sie stadionem narodowym! tak sie go traktuje ale to zupelnie inna bajka |
a w Warszawie jest Most ***346;l***261;sko-D***261;browski i nikomu nie przeszkadza :> :D
|
Stadion Narodowy - bo:
- materia***322;y ze S***322;owacji lub Czech, - in***380;ynierowie z Polski, - pieni***261;dze z UE, - robotnicy z Chin. :D |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:51. |