Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pudzian vs Najman (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pudzian-vs-najman-84246/)

demek 04.05.2012 08:24

przeciez koksu nie pcha sie w mma. moze kiedys ale watpie

andy 03.05.2012 22:30

Walka El Estrogen - Hardkorowy Koksu była żałosna. Kompletnie zero techniki - podskakiwali jak małpy w Zoo przez większość czasu. Przecież, El Estrogen powinien złapać jego nogę, unieść do góry i po tym jak Koksu upadnie rzucić się na niego - zwycięstwo murowane. Niestety jaj mu zabrakło... Jednak prawdziwe MMA to tylko w USA.
Co prawda po HK można się tego było spodziewać - jeszcze mniej doświadczenia od Pudziana kiedy zaczynał, jednak po El Estrogenie to już się spodziewałem czegoś. Gościu, który jako bokser amator miał pewne osiągnięcia nie pokazał kompletnie nic.

W przyszłości chciałbym zobaczyć Koksu na przeciw Pudziana, mimo, że walka od strony technicznej nie będzie rarytasem ;-)

nimal 03.05.2012 21:32

na FB widzialem demota na ktorym zastanawiano sie, czy Malysz wygra z Najmanem :szczerb:
choc MMA nie ogladam, to jakos mi sie zgazylo zobaczyc jak harcorowy koksu daje wpiernicz Najmanowi... tragedia...

andrzejj9 29.04.2012 08:56

Obejrzałem w końcu tę 'walkę'..

No cóż, kilka refleksji:

- Celebrity deathmatch z żywymi ludźmi to chyba tylko w Polsce..

- Burneika mnie w sumie pozytywnie zaskoczył. Nie techniką oczywiście, ale wytrzymałością. Naprawdę spodziewałem się, że bardzo szybko kondycyjnie nie wyrobi, a on chociaż był zmęczony, to jednak długo latał po ringu. Powiedziałbym, że kondycyjnie prezentował się dużo lepiej niż Pudzian nie tylko w pierwszej, ale iw kolejnych walkach. To duże zaskoczenie

- Najman.. tu naprawdę przykro jest powiedzieć, ale on nie pokazał w tej walce absolutnie nic. Nie potrafił atakować, nie potrafił się bronić, nie potrafił wytrzymywać ciosów. Mam wrażenie, że po pierwszym tym poważniejszym ataku zaczął się bać i to już do końca walki nie przeszło..

Nie chcę oceniać, ale on chyba naprawdę do jakichkolwiek sportów walki kompletnie się nie nadaje.

Ogólnie jako ciekawostkę obejrzeć można było, ale.. to naprawdę taki Celebrity deathmatch - w sumie parodia, której chyba jednak nie powinno się organizować, bo nasz kraj zacznie się kojarzyć z jakimś parodiowaniem MMA. Jeśli jeszcze tak nie jest..

Patrix 28.04.2012 15:04

Najman to już tylko celeb box uprawia,
daje się obić za pieniądze bo wie, że jego kariera w tym jest już przeszłością.

Kris 28.04.2012 15:01

Widać, że Najman bał się podejść do Koksa. Najlepiej podsumował komentator, który na koniec powiedział, że "kulturysta, który nie trenował wcześniej walk, wygrał z osobą, która mówi, że jest bokserem", czy coś w tym stylu. :rotfl:

andrzejj9 28.04.2012 10:37

Ma siłę, ale z dużym prawdopodobieństwem jest bardzo wolny i ma bardzo słabą kondycję. Dopuszczenie do tego, żeby miał możliwość przygwożdżenia do ziemi to już praktycznie porażka na życzenie. To tez świadczy o klasie (lub jej braku) zawodnika, nie tylko ostateczny wynik.

demek 28.04.2012 10:14

jak na tobie siadzie 126kg i zacznie cie okaladac (a troche sily ma) to jak masz nie przegrac? koksu dobrze go dosiadl ot co ;-)

andrzejj9 28.04.2012 09:54

A tak.. zapomniałem o tym ważnym sportowym wydarzeniu ;)

(w sumie gdybym pamiętam, pewnie bym z ciekawości obejrzał)

Jakby ktoś trafił na filmik z walki na YT to niech się podzieli linkiem :)

Swoją drogą.. nie lubię kopania ludzi, ale z kim jeszcze Najman musi przegrać, żeby przekonać się, że albo coś z jego treningiem jest nie tak, albo z nastawieniem, albo po prostu faktycznie nie jest to sport dla niego. Chcę najpierw zobaczyć walkę, ale przegrać z kulturystą, który nawet się specjalnie (jeśli w ogóle) do walki nie przygotowywał (chociaż nawet gdyby przygotowywał, to niewielka różnica) to już jest pewna przesada..

demek 28.04.2012 09:52

w mma nie wygral :D

grzeniu 28.04.2012 09:30

Najman jest jak ta krowa, co to dużo ryczy... :rotfl:
On w ogóle kiedyś z kimś wygrał? :hmm:

Jarson 28.04.2012 08:13

Obejrzałem wczoraj na żywo walkę Burneiki z Najmanem. Przyznam, że dawno nie czułem takich emocji przed oglądaniem jakiegokolwiek sportu. Bałem się, że jeden drugiemu zrobi poważną krzywdę i nie wiedziałem, kto komu.

Podczas walki okazało się, że forma zawodników jest porównywalna, a szybko okazało się, że wszystko zależy od tego, czy Burneika da się podpuścić i się zmęczy czy nie. Choć mam wrażenie, że gdyby Najman doszedł do Burneiki po tym jak go przewrócił chwytając za nogę, to z Hardkorowym Koksem mogłoby być kiepsko. Czas na to był, bo Robert wstawał ze dwa razy dłużej niż typowy zawodnik MMA, ale jednak Marcin nie zaryzykował.

Najman mógł też przeprowadzić eksperyment tuż przed końcem pierwszej rundy przechodząc do ataku - gdyby nie wyszło, najwyżej dotrwałby kilka sekund do końca rundy, ale wiedziałby już na czym stoi. Być może planował coś takiego na później, ale nie było już kiedy.

Ogólnie ciekawa walka, choć zdecydowanie za krótka.

ed hunter 02.12.2011 22:25

Mój kot zrobiłby to lepiej! :D Walczę z nim codziennie, więc wiem! :haha:

andy 02.12.2011 21:57

Cytat:

Odląda się to świetnie, przypomina trochę walkę kotów, ze względu na zwinność. :D
W tej ostatniej walce w świetny sposób wykręciła przeciwniczkę. Szkoda, że w stójce już tak dobrze jej nie idzie...

ed hunter 02.12.2011 21:16

:haha: To jest świetne, babeczki są bardziej zaangażowane, zupełnie tak samo jak w piłce nożnej. Odląda się to świetnie, przypomina trochę walkę kotów, ze względu na zwinność. :D

demek 02.12.2011 12:37

ale nie sa spasionymi krowami :)

yahol 02.12.2011 10:43

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191874)
jeszcze nago powinny walczyc :P

Eeee.... to by jednak był widok, zbyt drastyczny, dla słabszych psychicznie.
Bo jednak, figury modelki, to one raczej, nie maja :)

demek 02.12.2011 10:29

jeszcze nago powinny walczyc :P

andy 02.12.2011 10:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
średnio.. Całości mi się nie chciało oglądać

To zobacz całość. Kobieta w parterze jest niesamowita.

P.S. Dlaczego w kobiecej MMA nie ma kisielu?

demek 02.12.2011 08:48

no umie. i to jak! z jakich akcji z tym wychodzi :)

andrzejj9 02.12.2011 07:38

średnio.. Całości mi się nie chciało oglądać, ale wygląda, że ona po prostu umie dźwignie zakładać i to wszystko.

andy 01.12.2011 22:06

Fedor w spódnicy :D

frog 28.11.2011 20:06

W UFC sa badania antydopingowe. Niejeden zawodnik mial przez to problemy...
@Deckard lepiej napisac "ELEMENTY" w tych dyscyplinach laduja koksy...

- Deckard - 28.11.2011 19:50

@andrzejj9 a ty myślisz że zawodowi sportowcy nie ładują koksów?

Koksy lądują "ELEMENTY" kolarze,lekkoatleci,piłkarze no i ciężarowcy kulturyści bo to chyba oczywiste ;-)

*niech Ci jest żabolu jeden ;)

Patrix 28.11.2011 19:49

Werdykt jest anulowany :)

>> http://sport.wp.pl/kat,60960,title,K...l?ticaid=1d76c

andrzejj9 28.11.2011 19:42

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1191413)
Co o tym sądzicie? Sam nie wiem, co o tym myśleć. Decyzja sędziów powinna być niepodważalna, bez względu na to, jaka by nie była. Ale pewnie porażka Pudziana by mogła organizatorom KSW trochę namieszać, więc pewnie uznali, że lepiej wywołać lekki skandal i później uznać, że walki nie było. Ciekawe podejście.

Sądzimy (przynajmniej ja ;), że są to jaja.. A w takie tłumaczenia naprawdę trudno uwierzyć. Raczej wyglądało to tak, że faktycznie zdecydowano się (głupio) dać zwycięstwo Pudzianowi, żemy nie zamykać drogi swojej maszynce do nabijania pieniędzy, a jak się pojawił większy szum, niż oczekiwany (pewnie tradycyjnie spodziewano się, że sprawa się wyciszy) to postanowiono znaleźć z tego jakiejś wyjście. I znaleziono. Szkoda, że głupie.

Tu też trochę informacji:
http://sport.onet.pl/kickboxing-mma/...wiadomosc.html

I ciekawy przyznam komentarz:

Cytat:

Prawda jest taka, że Pudzian nigdy nie był i nie będzie nikim szczególnym. Jest postacią wykreowaną na potrzeby ograniczonych, jałowych mas. A większość z Was nawet sobie nie zdaje sprawy z tego kim tak bardzo się podnieca. Pudzian to taka Doda tylko płci przeciwnej. Kto potrzebuje dowodów niech przeanalizuje jego życiorys pełen "dokonań". Zastanówcię zanim komukolwiek a szczególnie sobie postawicie go za wzór. Od najmłodszych lat jego życie kręci się wokół nieuczciwości. Oszukiwał sam siebie zażywając sterydy a mimo to nie odniósł żadnych sukcesów ani w kulturystyce ani w podnoszeniu ciężarów bo tam byłby spalony ze względu na doping. Nie zasilił nawet kadry narodowej w żadnej z ważnych konkuencji. Wstrzelił się za to idealnie w lukę jaką są srongmani. Oni nie podlegają szcegółowej kontroli antydopingowej. Czy on jest dalej wzorem sportowca?? Następnie poważnie bije człowieka za co trafia do więzienia. Twierdzi że w obronie słabszego. Za niewinność siedzi prawie 2 lata?? To jest dla Was wzór?? Kryminalista?? W strongamanach jest wielokrotnym mistrzem Polski, Europy i Swiata. Ale jakich federacji?? TVNu?? Kto się tym interesuje ten wie, że tak jak w boksie liczą się tylko trzy federacje to podobnie jest w strongmanach. W najbardziej prestiżowych zawodach Arnold Classic ledwo doczłapuje się do pierwszej piątki!!! Nie kończy wielu konkurencji!!! Tacy jak Savickas robią z nim co chcą!!! Tej sytuacji nie jest w stanie zmienić przez wiele lat podczas gdy w Polsce robi się z niego bohatera narodowego. On nie był, nie jest i nie będzie sportowcem!!!! Jest tylko marnym wytworem telewizji TVN a teraz Polsatu. Nie wie co to sport. Nigdy nie pobiegnie jak Justyna Kowalczyk potykacjąc się o własne gile, nie poleci jak Adam Małysz, nie pojdzie jak Kubica, nie przywiezie żadnego medalu z Olimpiady jak Nastula!!!! Pudzian jest nikim!!!! A Wy go uwielbacie?? Za co?? MMA to jego wykonaniu porażka, kaleczenie tego sportu, zaprzeczanie jego ideom. Wstyd mi za tą galę i żal Thopsona. Rozumiem jego frustrację. Pudzian gydby przegrał to byłby jego koniec. Jedyne co mu dobrze w życiu wyszło to oklepać Najmana. I na tym powinno się skończyć. Kawaguci gdyby była trzecia runda miałby nokaut na Pudzianie, Sylvia pokazał gdzie jest miejsce Pudziana, który następnie wywrócił 180 kilowego emeryta. Z czego być tu dumnym?? Ze sterdziaża z krymianalną przeszłością, bez znaczących dokonań sportowych za bicie emerytów i kupowanie walk?? Zastanówcie się na przyszłość kogo stawiać sobie i innym za przykład!!!! Mając tak myślących obywateli Polska dalej będzsię staczała :(

- Deckard - 28.11.2011 19:30

takie werdykty tylko in PL ;-) po aferze 1:3 bańki z Lato mam wrażenie ,

że sprzedawczyni z okolicznego sklepiku bierze w łapę co by ci starego serka albo jogurtu na końcowej dacie nie wcisła

powinni anulować werdykt wypłacić wszystkim ku*ewskie odszkodowania i zająć się zbieraniem złomu

Kris 28.11.2011 14:51

A jak go ten Sylvia zglanował... położył się i leżał, ten go tylko dobijał... :mruga:

andy 28.11.2011 14:28

Cytat:

Co o tym sądzicie? Sam nie wiem, co o tym myśleć. Decyzja sędziów powinna być niepodważalna, bez względu na to, jaka by nie była. Ale pewnie porażka Pudziana by mogła organizatorom KSW trochę namieszać, więc pewnie uznali, że lepiej wywołać lekki skandal i później uznać, że walki nie było. Ciekawe podejście.
W niedziele obejrzałem walkę na YT i się zdziwiłem, że Pudzian wygrał. Przecież przez dobre połowę walki leżał i dostawał drobny łomocik.

Jak dla mnie ta decyzja właścicieli KSW ma za zadanie tylko i wyłączenie uratować ich tyłki.
Gdyby Pudzian przegrał w sobotę, to moim nieskromnym zdaniem był by już skończony jako fighter MMA.

Szkoda bo po pierwszej "walce" liczyłem, ze odniesie podobny sukces jak w Strongmanach.

demek 28.11.2011 14:16

no bo byl remis a oglosili zwyciestwo pudziana tu jest blad

Bartez 28.11.2011 14:05

Cytat:

RMF: Zwycięstwo Pudzianowskiego anulowane!

Uznajemy, że walka Mariusza Pudzianowskiego z Jamesem Thompsonem się nie odbyła - ogłosiła federacja KSW.

W sobotę były strongman stoczył w Łodzi pojedynek z Brytyjczykiem w mieszanych sztukach walki. Sędziowie orzekli zwycięstwo Polaka, ale werdykt wzbudził wiele kontrowersji. Teraz federacja ogłosiła, że doszło do "błędów w komunikacji" między arbitrami.

demek 27.11.2011 19:01

ed ma racje.
to, ktos lubi poogladac nie czyni go od razu agresywnym w normalnym swiecie

ed hunter 27.11.2011 18:52

Podstawowy instynkt. Od zwierząt różni nas głównie możliwość panowania nad instynktami. Nie wszystkich. :]

andrzejj9 27.11.2011 18:40

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191334)
kazdy ma swoj gust.dla jednego ciekawe zajecie to plaszczenie dupska przed tv a dla innego pojsc do hali i poogladac mordobicie.

nie. ogladanie i lubienie mordobicia nie czyni nikogo kims bez wartosci.

kazdy lubi co innego i nie czyni to nikogo gorszym lub lepszym

Generalnie masz rację - nie czyni go gorszym lub lepszym - czyni go innym.

Jednocześnie jednak mówi to coś o tym człowieku - o jego jeśli nie skłonności do agresji (to nadinterpretacja) to do jej akceptacji na pewnym poziomie i w pewnych warunkach. A to może się na pewne cechy osobowościowe przekładać.

demek 27.11.2011 18:07

a czy wycie jest obowiazkowe idac to ogladac?

raczej nie, raczej napewno nie

ed hunter 27.11.2011 18:06

Ale wycie jak małpa już tak. :>

demek 27.11.2011 18:01

kazdy ma swoj gust.dla jednego ciekawe zajecie to plaszczenie dupska przed tv a dla innego pojsc do hali i poogladac mordobicie.

nie. ogladanie i lubienie mordobicia nie czyni nikogo kims bez wartosci.

kazdy lubi co innego i nie czyni to nikogo gorszym lub lepszym

yahol 27.11.2011 15:49

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191318)
wyksztalceni ludzie na poziomie nie moga ogladac mordobicia?
maja grac tylko w szachy?

Wykształceni ludzie, znajdują sobie ciekawsze zajęcia :)

Cytat:

to, ze ktos to oglada nie czyni go jeszcze gawiedzia ani kims bez wartosci
Czyni, albowiem zachowują się w tłumie jak właśnie tłum hołoty i czerni.
Tu graja atawistyczne instynkty stadne.
A tłum zawsze jest krwiożerczy i bezmyślny.

M@X 27.11.2011 14:56

Bylem wczoraj w towarzystwie ktore na to patrzylo. I jakos mnie to nie porwalo... Nadal wole wrestling :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

demek 27.11.2011 14:29

wyksztalceni ludzie na poziomie nie moga ogladac mordobicia?
maja grac tylko w szachy?

to, ze ktos to oglada nie czyni go jeszcze gawiedzia ani kims bez wartosci

yahol 27.11.2011 14:22

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1191313)
co ci przeszkadza? ludzie chca ogladac jak sie okladaja to chodza na takie gale. to, ze nie lubisz boksu, mma itd nie znaczy, ze nie mozna organizowac tego typu zawodow

OK!
Ale nie mówcie, ze jest to widowisko dla ludzi z jakim takim poczuciem wartości.
To zwykła barbarzyńska bijatyka, taka ustawka, dla gawiedzi.
Tak jak w Rzymie, nie możemy dać wam pracy i perspektyw, dajemy wam igrzyska.
Powinni dać im palki i miecze - to by było dopiero widowisko.
A ludziska to by aż sikali w gacie z podniecenia.
A Pudzianejko, by mówił:
-idący na śmierć pozdrawia cie Tusku-imperatorze.

ed hunter 27.11.2011 13:59

Nihil novi sub sole. :]

demek 27.11.2011 13:25

co ci przeszkadza? ludzie chca ogladac jak sie okladaja to chodza na takie gale. to, ze nie lubisz boksu, mma itd nie znaczy, ze nie mozna organizowac tego typu zawodow

yahol 27.11.2011 13:19

Pudzian musiał wygrać!
Inaczej cala zabawa nie miała by sensu.
Byłby definitywnie skończony.
A tak ..... może się spinać dalej.

Ciekawe, ze tylu "kulturalnych" ludzi, a nawet "autorytetów" ogląda te bijatyki, a na dodatek zachowują się jak hołota, wrzeszcząc i zachowując się jak stado małp.
Chcą być taki mili i kulturalni, a cham i prymityw, w takim momencie wyłazi na wierzch.

Zastanawiam się, kiedy im dadzą palki i sztylety, żeby ta prymitywna gawiedź miała swoje igrzyska, bo co innego decydenci, mogą im zaoferować.
Nie przypomina wam to czegoś - z historii, dla ułatwienia?

loki7777 27.11.2011 12:22

Dlugo to i tak nie trwalo. Widzialem na YT, dobrze ze da sie przewijac;)

ed hunter 27.11.2011 12:16

Pudzian chudzieńki jakiś... ja dałem radę oglądać to chwilę, widziałem wycieranie podłogi Pudzianem i dałem sobie spokój. :]

grzeniu 27.11.2011 11:29

Po tych dwóch rundach nie powinien być zwycięzcą. Może tylko pod koniec walki robił lepsze wrażenie.
Najuczciwiej by było , gdyby walka rozstrzygnęła się w trzeciej rundzie.

Takie przeforowane wycięstwo może mu się jeszcze odbić czkawką. Delikatnie mówiąc, werdykt budzi niesmak.
Nie dziwię się, że Thompsonowi po walce puściły nerwy. Ma prawo uważać się za skrzywdzonego.

andrzejj9 27.11.2011 10:53

no byłem przekonany oglądając, że będzie jeszcze trzecia. I powinna być, a kto wie, czy Pudzian nie wygrałby uczciwiej. Bo tak to faktycznie może to trochę budzić niesmak..

demek 27.11.2011 09:52

bo tam powinna byc 3 runda :)

szkoda,ze jamesa sciagneli z anteny

andrzejj9 27.11.2011 08:45

Zapomniałem o wczorajszej walce Pudziana i zobaczyłem przed chwilą na YT i trzy wnioski:

- Pudzian generalnie się poprawił, trochę technicznie, znacznie kondycyjnie (ale dalej ma nad czym pracować)

- generalnie obaj sprawiali jednak słabe wrażenie. W wielu sytuacjach miałem wrażenie, że lepszy zawodnik już w tym momencie zakończyłby walkę

- Pudzian jednak nie wygrał, a przynajmniej trudno tak oceniać walkę. I to jest trochę przykre..

demek 18.10.2010 19:48

bo to maszyna do zabijania...

andy 18.10.2010 16:18

Fiodor to maszyna do zabijania ;]

DejaVu 18.10.2010 05:42

http://www.youtube.com/watch?v=lUWq0...ture=topvideos :sciana:

demek 17.10.2010 22:00

on tak zawsze pochodzi do walk, jaby od niechcenia :P

tom-as 17.10.2010 21:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1123085)
Trafiłem dzisiaj na ten link:

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo

Nie powiem, zrobił na mnie wrażenie (warto przejrzeć komentarze).

wow. mocna rzecz. ale co jeszcze świadczy o klasie fedora.. z jaką szybkością się podniósł zaraz na początku gdy leżał na dechach. (porównać z naszym podwórkiem Saleta - Najman).

a mając Fedora w temacie pozwolę sobie na lekki OT i wrzucę walkę jego brata Alexandra z James;em Thompson'em. To co najbardziej podoba mi się w tej 'walce' to postawa Alexandra. Taki se koleś z brzuszkiem od niechcenia idzie na ring i stoi w nim jakby mu się strasznie nudziło a na przeciw niego góra testosteronu. Jak nie widzieliście to w wolnej chwili zobaczcie :-)

http://www.youtube.com/watch?v=58ru0z8jqV4

demek 17.10.2010 16:13

widzialem to juz i do dzis nie wiem jak mu sie nic nie stalo...

Stanley 16.10.2010 21:17

Ło matko oO Nie dość, że przetrwał, to jeszcze wygrał oO

andrzejj9 16.10.2010 19:32

Trafiłem dzisiaj na ten link:

http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauo

Nie powiem, zrobił na mnie wrażenie (warto przejrzeć komentarze).

Prezesik 25.09.2010 13:58

Cytat:

Napisany przez lukasheq (Post 1119511)
pudzian gora

Lubisz jak Pudzian jest na górze?

Qbi@k 21.09.2010 12:05

Komentarz Najmana po walce. Całkiem ciekawy :P

http://lookr.tv/player.php?id=1985

yahol 21.09.2010 12:03

Clou programu "Walka na lodzie" będzie niewątpliwie, walka Pudziana z Ibiszem.
Na poduszki.
Puchowe.

Prezesik 21.09.2010 10:47

A ja czekam na pojedynek Pudzian vs. Małysz :boks:

Kris 21.09.2010 07:28

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1118701)
Polacy mają doświadczenie w kompromitowaniu się hymnami :taktak:

Co do całej gali i tych śmiesznych "zawodów":
http://www.sport.pl/inne/1,102005,83...___ale_to.html

Taaa jest! Ja czekam na prawdziwe "Celebrity deathmatch"! :D

icemac 20.09.2010 13:53

http://mistrzowie.org/uimages/201009..._Korth_500.jpg

z miszczoof ;)

Prezesik 20.09.2010 12:41

Polacy mają doświadczenie w kompromitowaniu się hymnami :taktak:

Co do całej gali i tych śmiesznych "zawodów":
http://www.sport.pl/inne/1,102005,83...___ale_to.html

Bartez 20.09.2010 01:36

Walka jak walka, ale hymn był piękny. Wstyd...

Patrix 19.09.2010 19:40

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1118338)
Ten gość ma kark jak prosiak, Pudzian nie ma szans... :]

Muszę odszczekać ||
Gość kwiczał jak prosiak :D

yahol 19.09.2010 17:37

Widowisko żenujące i żałosne, i w całości i w poszczególnych elementach.
Ta wielka gala (z malej litery) to nadymane, komercyjne widowisko ustawiane w stylu walk wrestlingowych.
IMHO - dla niedorozwojów (bez urazy dla oglądających i zachwycających się tym żałosnym cyrkiem)

loki7777 19.09.2010 15:56

Butterbean ma 44 lata, walczy od odawna. Walka ustawiona bo chodzilo o kase, zreszta bukmacherzy wiedzieli o tym i stawki na wygrana Pudziana byly bardzo niskie. Dla Pudziana bylby to koniec z MMA a tak bedzie go Butterbean trenowal i robil kase na nim.

andrzejj9 19.09.2010 15:37

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1118527)
jesli walka nie byla ustawiona to respect dla pudziana, byl w stanie powalic 200kg, to nie jest proste
brak kondycji? raczej nie, przy tylu waleniach to zupelnie normalne
zrob to andrzeju na sucho a bedziesz wiedzial o czym mowie

Robiłem jak trenowałem sztuki walki. Nie twierdzę, że nie jest to wyczerpujące, ale zawodnik przygotowany do walki musi być na to gotowy. Rozumiem, że Mariusz postawił wszystko na jedną kartę, jak powalił przeciwnika, ale gdyby ten się obronił (a niewykluczone, że gdyby walka nie została przerwana, to by tak było) to byłaby powtórka z drugiej walki Pudziana, kiedy po pierwszym ataku nie miał już siły na kolejne (i w ogóle na kontynuowanie walki).

Qbi@k 19.09.2010 08:35

A ja czuje, że miałem wkład w walkę :P Został użyty cytat z Conana, który dopiero po moim wstawieniu na YouTube w 2006 roku stał się znany na całym świecie nieskromnie mówiąc :P Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=V30tyaXv6EI (1044869 wyświetleń na dzień dzisiejszy + kilkaset tysięcy spin-of'ów w lepszej jakości od innych użytkowników po wstawce) :)

What is best in life?

- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!

demek 19.09.2010 02:41

jesli walka nie byla ustawiona to respect dla pudziana, byl w stanie powalic 200kg, to nie jest proste
brak kondycji? raczej nie, przy tylu waleniach to zupelnie normalne
zrob to andrzeju na sucho a bedziesz wiedzial o czym mowie

andrzejj9 19.09.2010 00:37

Wrażenia:

1. Pudzian strasznie się odchudził. Nie pamiętam dokładnie, ale poprzednio ważył chyba około 135kg. Teraz coś koło 110kg. W sumie nieważne, ile zrzucił, ale zrzucił bardzo dużo - naprawdę bardzo to widać i nie wiem, czy nie przesadził. To musi odbić się na sile.

2. Dalej nie ma kondycji. Jest lepiej, ale walka była krótka, a widać było, że jest po niej bardzo zmęczony. Za bardzo.

3. Techniki chyba dalej nie ma. Trudno to dokładnie ocenić, bo i niewiele można było pokazać, ale te kilka niby ciosów na początku dalej nie wyglądało najlepiej.

A cała walka.. Taka nijaka. Podobna do pierwszej z Najmanem, choć widać było, że ten dzisiejszy przeciwnik był dużo bardziej wytrzymały. W sumie to nie wiem, czy nie została za szybko przerwana, bo choć ciosów i to na twarz było bardzo dużo, to tamten chyba by jeszcze trochę przetrwał. Trudno powiedzieć. Jako całość.. sam nie wiem. Niby ok, wszyscy zadowoleni, przeciwnik nie protestował, ale jednak chyba powinno to trwać trochę dłużej i więcej pokazać. Jakbym czekał specjalnie, byłbym rozczarowany.

andy 19.09.2010 00:36

No i po walkach. Podobało mi się praktycznie wszystko oprócz Salety - El Estrogen i Pudzian - Grubasek.
Jeśli chodzi o walkę Najman - Saleta to spodziewałem się bardziej klasowego pojedynku. Walka wyglądała raczej jak zwykła bijatyka, poziomem zbliżona do Pudzian - Najman.

Natomiast Pudzian - Grubasek to chyba jakieś żarty. Moim zdaniem walka była ustawiona. Grubasek w innych walkach nawet jak leżał to potrafił się bronić a tutaj ani be ani me ani kukuryku.

JEDEN WIELKI FAIL

andrzejj9 18.09.2010 08:56

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1118331)
Waga to nie wszystko. Im ktoś większy tym spada jego szybkość i kondycja. Przeciwnik Pudzian co prawda ma 200kg+ ale co z tego? Kilka mocnych bęcek po głowie, kilka porządnych kopniaków w nogi i grubasek może nie wytrzymać.

A oglądałeś jego walki?

Ja też tak wcześniej o nim myślałem, ale jak zobaczyłem parę występów, to wcale nie słabe ciosy przeciwników zdawały się nie robić na nim najmniejszego wrażenia (nawet nie próbował robić uników - ze swoją masą pewnie i tak by nie dał rady, ale też nie wyglądało, jakby mu to było potrzebne), natomiast jak on rąbnął, to przeciwnicy nie tylko padali na deski, ale przez kilka minut byli kompletnie zamroczeni.

Natomiast co do zmęczenia go.. No cóż.. Pudzian może i stracił znowu trochę na wadze, ale dalej obawiam się, że to łatwiej zmęczyć jego niż, żeby on spróbował zmęczyć swojego przeciwnika.

Czarno to widzę..

Patrix 17.09.2010 22:34

Ten gość ma kark jak prosiak, Pudzian nie ma szans... :]

andy 17.09.2010 21:57

Cytat:

Pudzian jak na nieszczęście stracił sporo na wadze :szczerb:
Waga to nie wszystko. Im ktoś większy tym spada jego szybkość i kondycja. Przeciwnik Pudzian co prawda ma 200kg+ ale co z tego? Kilka mocnych bęcek po głowie, kilka porządnych kopniaków w nogi i grubasek może nie wytrzymać.

Jestem za to ciekawy co pokaże cwaniaczek Saleta i el Estrogen. Obaj podobna waga i muskulatura ciała. Obaj mają doświadczenia w boksie + Saleta jeszcze w kick boxingu. Walka może być ciekawa.

Podobno jeśli Pudzian wygra to na KSW 15 będzie walczył z Ibiszem ||

Patrix 17.09.2010 20:49

Pudzian jak na nieszczęście stracił sporo na wadze :szczerb:

DejaVu 17.09.2010 20:41

Czas wykopek-może poprzerzucał trochę ziemniaków :haha:

andy 17.09.2010 20:38

Cytat:

No nieźle, chłop ma niezłego sierpa. Pudzian raczej polegnie,
Jeśli Pudzian przez ostatnie kilka miesięcy się czegoś nauczył + wyrobił sobie kondycje to nie będzie źle. Na pewno nie powinien go próbować powalać. Kilka ciosów i wycofanie, kilka ciosów i wycofanie. Tak jak w boksie. Do tego mocne low kicki w boki kolan (od wewnątrz i zewnątrz).
Potem jak grubasek się zmęczy to spróbować go staranować ciosami.

jesi 17.09.2010 20:30

No nieźle, chłop ma niezłego sierpa. Pudzian raczej polegnie, raczej, bo tak jak napisał andy, szanse zawsze są.

DejaVu 17.09.2010 20:25

Niezły grubas! xd

andy 17.09.2010 19:38

Cytat:

i.. teraz się zastanawiam, czy Pudzian ma jakiekolwiek szanse..
Szanse zawsze ma ;) IMHO jeśli będzie chciał go przewrócić to może narazić się i przegrać. Z tym grubaskiem trzeba się pobawić i go zmęczyć. Jak już grubasek straci zapał do walki to staranować go kilkoma prostymi ;)

andrzejj9 17.09.2010 19:28

Patrząc na jutrzejszego przeciwnika Pudziana myślałem najpierw, że to żart. Ale potem zobaczyłem między innymi ten filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=-u2Dq...=%20%20related

i.. teraz się zastanawiam, czy Pudzian ma jakiekolwiek szanse..

Patrix 24.05.2010 20:50

Co by nie było, że polska to ZUOO ||

^^ ku pokrzepieniu :D

andrzejj9 23.05.2010 15:57

Co do fałszu się nie zgodzę, ale słowo.. Sprawdziłem i zwracam honor:

Cytat:

Wiele osób przeinacza drugi wers i zamiast ...kiedy my żyjemy... śpiewa ...póki my żyjemy.... Niepoprawne jest użycie wyrazu póki w znaczeniu zanim, w tym czasie, kiedy[6], gdyż ogranicza on czas trwania czynności lub stanu wymienionych w zdaniu nadrzędnym do czasu trwania czynności lub stanu, o którym mowa w zdaniu podrzędnym[7].
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Polski

Reetou 23.05.2010 14:58

Specjalnie nie fałszuje, nie ma po prostu głosu. A i słów nie pomyliła...

andrzejj9 23.05.2010 14:47

Poważnie - to nie jest żart? Ja rozumiem, że my (jako Polacy) mamy pewną skłonność do nabijania się z tego typu wystąpień, ale jakby nie próbować oceniać tego - to jest po prostu tragiczne. Nie można do śpiewania hymnu brać osoby, która tak fałszuje (pomijam nawet pomylenie jednego słowa). Jaki jest tego cel..?

ed hunter 23.05.2010 14:31

No to wszystko jasne czemu Pudzian padł. :szczerb:

Stanley 23.05.2010 14:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1098900)
Nie miałem 'przyjemości' naszego hymnu słyszeć, ale z opinii wnioskuję, że znaleźliśmy godną następczynię Górniaczki ;)

http://www.youtube.com/watch?v=5VTK2...ayer_embedded#!

Patrix 22.05.2010 23:12

AleX69 ta fota miażdży xD

AleX69 22.05.2010 23:06

bez wrozki - pudzian padl, i tanio skory nie oddal ...
najbardziej mi szkoda okninskiego - ale wylacznie za prywatna znajomosc

a pudzian- no coz ... potwierdzil stare chinskie przyslowie ze zle wymierzona sila zawsze robi wieksza krzywde
wracajac wg medialnych spekulacji po walce <- nic sobie nie zlamal

http://www.sporty-walki.org/content/...ylvia_duzy.jpg

niema co tam to - juras w pieknym stylu pokazla gdzie jest polska tym co juz wiedzieli o jej istnieniu :]

andrzejj9 22.05.2010 19:54

@ Patrix - obejrzałem całość.

andy 22.05.2010 19:43

@DejaVu ta walka jest jeszcze za czasów kiedy Mirko występował w K-1.

Patrix 22.05.2010 19:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1098969)
Obejrzałem tę walkę (tą dokładnie: http://www.youtube.com/watch?v=5Mz7-...eature=related - nie wiem, czy to ten sam link) i.. może lepiej, żeby Pudzianowski jeszcze trochę potrenował zanim pomyśli o wyjściu na ring przeciwko komuś takiemu...

part2 jest dużo lepszy ;-)

DejaVu 22.05.2010 19:09

http://www.youtube.com/watch?v=x1zJN...eature=related no ale nie każdy od razu jest na szczycie ;)

Patrix 22.05.2010 19:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1098969)
i.. może lepiej, żeby Pudzianowski jeszcze trochę potrenował zanim pomyśli o wyjściu na ring przeciwko komuś takiemu...

Może niech sobie narazie pożyje jeszcze trochę ... :rotfl:

DejaVu 22.05.2010 18:56

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1098973)
Ja mam taki fajny button przy Twoim nicku...

:>

który który :haha: tu widzę zawodnika lubiącego kopy jak Najman http://www.youtube.com/watch?v=5efA1...eature=related :taktak:

Jarson 22.05.2010 18:52

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1098962)
[ Nie wiem, może ja głupi jestem,]:taktak:

Ja mam taki fajny button przy Twoim nicku...

:>

andrzejj9 22.05.2010 18:34

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1098957)
Fiodor vs Mirko

Obejrzałem tę walkę (tą dokładnie: http://www.youtube.com/watch?v=5Mz7-...eature=related - nie wiem, czy to ten sam link) i.. może lepiej, żeby Pudzianowski jeszcze trochę potrenował zanim pomyśli o wyjściu na ring przeciwko komuś takiemu...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:56.