![]() |
hp BD B DH8B2LH
Ilość załączników: 3
Witam
stałem się dziś posiadaczem w/w palnika czy ktoś miał coś takiego ? kogo to jest OEM ? czego mogę się po nim spodziewać ? tj. chodzi mi wypalanie CD/DVD bo BR raczej nie zamierzam używać datowany na Grudzień 2010 ale pudełko oryginalne odpakowałem dopiero dziś :D Załącznik 59277 Załącznik 59278 Załącznik 59279 |
To zmodyfikowany OEM LiteON iHES208 z możliwością nagrywania BD:)
recenzja wersji bez nagrywania BD http://www.cdrinfo.pl/artykuly/recen...s208/index.php |
hmm ciekawe czy dało rady by zrobić crossflash
|
pierwsza wypalona płyta BD-R
Verbatim BD-R 4x VERBAT-IMc-000 Załącznik 61673 hp BD B DH8B2LH XHDN x4 Załącznik 61674 Załącznik 61675 EDIT: po scanie co możecie powiedzieć ? płytę czyta stacjonarny odtwarzacz bez problemu jak i nagrywarka która ją nagrała co znaczy "LTH Type" na Verbatima x6 ? |
Ogólnie można powiedzieć że w normie ;) uważa się takie parametry (średni LDC < 13 i max. BIS < 15)za dobrze wypalony nośnik:)
LTH to wynalazek Verbatima, polegający na zastosowaniu do produkcji płyt nośnika organicznego. Standard BD-R od początku bazował na nośniku nieorganicznym, zmiana nośnika na podobny jak w płytach CD-R i DVD+R pozwala firmie przestawić na produkcję płyt BD-R stare linie produkcyjne. Oczywiście ta rewolucja ma na celu przynieść korzyści producentowi, a nie nam, posiadaczom nagrywarek. Z nośnikami tymi są niekompatybilne starsze nagrywarki, ale również najnowszym lubią problemy sprawiać . Oficjalnie, aby napęd obsługiwał nośniki LTH, musi być zgodny ze specyfikacją BD-R w wersji 1.3. Inną dyskusyjną sprawą jest trwałość zapisu na nośniku organicznym. W internecie można natrafić na opinie, że nośniki LTH po paru miesiącach potrafią być nieczytelne! np. http://club.myce.com/f33/verbatim-bd...dation-319032/ Ja osobiście nigdy ich nie używałem więc wiem tyle co w sieci trzeszczy;) |
Verbatim BD-R 6x LTH VERBAT-IMu-000
Załącznik 61684 4x@hp BD B DH8B2LH XHDN Załącznik 61685 Załącznik 61686 jak widać kiepsko... |
Cytat:
http://www.archivesdefrance.culture.gouv.fr/static/6187 |
dziś przyszły Panasonic BD-R x6
mój hp. może je wypalać x8 ciekawe :D Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Panasonic BD-R 6x MEI-RA1-001
4x@hp BD B DH8B2LH XHDN Załącznik 61805 jako zabytek i hp to chyba nie najgorzej wypalona płytka ? |
Cytat:
Ta trawka na dole coś podejrzanie równo przycięta.........|| |
Panasonic BD-R 6x MEI-RA1-001
średnio jedna BD-R na pół roku to ten cake 10szt. mi na długo wystarczy :) 4x@hp BD B DH8B2LH XHDN Załącznik 63236 |
4x@hp BD B DH8B2LH XHDN
Załącznik 64874 robię postępy od ostatniej wypalonej BD-R jest mniej jak 5 miesięcy :-) |
DOSFlashV2.0
Załącznik 71052 |
@seku -
Nie powinno być problemu \masz pierwszą generację konstrukcji LiteOn PLD-DH-12B2LH. Będziesz musiał konwertować EEprom do bootcode LiteOn ale działa na tej wersji EEPROM Utility-zakładka crossflah\convertdrive :) Firmware do crossa poszły na PW do LiteOn iHBS112 i Plextor PX-B950SA :) POWODZENIA :) Załącznik 71054 |
mowie uczciwie trochę mnie brakuje z wiedza
konwertować EEprom który i po co ? ten który zgrywałem ? |
Cytat:
Musisz konwertować bo będzie migała dioda \zmiana bootcode.:) Załącznik 71055 |
tak wygląda
Załącznik 71056 do tej pory czyli dawno temu crosflash to było wgranie dla mnie programem "jakimś" tam innego fw. i koniec czyli 1.modyfikuje swój EEprom z BA na BD i zapisuje jako nowy plik.BIN 2. za pomocą EEPROM Utility Upgrade Drive ląduje fw. od Ciebie restart i miga dioda w napędzie i po tym daje Restore EEprom i wskazuje ten zmodyfikowany ? wszystko w takiej kolejności ? |
Cytat:
W przypadku pierwszej generacji nic nie musisz sam modyfikować Eepromu. Wystarczy tylko wykonać konwersje Eeprom w programie Eeprom Utility . kopię którą zgrałeś to tylko kopia bezpieczeństwa na wypadek . Czyli masz do zrobienia: 1-wgranie firmware od LiteOn 2-konwersja eeprom w napędzie poprzez EepromUtility. I to wszystko. POWODZENIA :) |
dzięki a jednak z dobrymi radami nie zapomniałem jak się to robi i ta chwila adrenaliny :-)
Załącznik 71059 |
Ilość załączników: 2
:) nabyłem kolejna sztukę już 3cia :-) bo trochę niestosownie pisać dostałem
czary@mary może by zrobić z niego Plextora ? podesłał byś stosowne pliki :-) każda sztuka identyczna data produkcji fw. etykiety wszystkie są z takich samych serwerów Załącznik 77894 Załącznik 77895 |
Tylko pogratulować :)
|
Cytat:
nowszą metodą https://forum.cdrinfo.pl/f29/crossfl...0/#post1335826 Fw 1.06 dla PX-LB950SA wysłane na PW. |
zgrać eeprom ? czy wystarczy z poprzedniego modelu ?
|
Cytat:
|
wystarczy sam eeprom czy fw. tez ?
a zgrałem i to i to :-) Eeeprom zgrałem EEPROM_Utility_SE-6.2.0 a fw. Flash_Utility-7.2.0 jak byś mógł sprawdzić czy wszystko OK :-) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
i znowu na mojej WSI jakiś rolnik co szuka zony urwał światłowód wyjeżdżając swoim traktorem i niestety byłem bez internetu do dziś :sciana:
a oto crosflash Załącznik 77956 Załącznik 77957 Załącznik 77958 Załącznik 77959 |
fw. od Plextora jest starszy o ponad 1,5roku :ysz:
czary2mary zobacz na serial numer :-) Załącznik 77960 Załącznik 77961 |
Teraz możesz zaktualizować do firmware drugiej generacji \ do najnowszego 1.04 flasherem fabrycznym
http://www.cdrinfo.pl/bios/15068135052 numerki kolejne ...he hheh |
|
czary2mary co powiesz na to ?
Załącznik 77967 |
Pokazuje Ci to przy próbie update do Fw. 1.04? :)
|
tak dokładnie z pobrane z linku co zapodał czary2mary
|
Cytat:
Pozostaje wgranie przez Flash Utility v7 wersji bin 1.04 ... przesłany na PW |
No u mnie identyczna sytuacja z "oryginalnym" plextorem LB950SA. Zostawiłem Fw. 1.06, nowe daje cokolwiek na plus? :)
|
jutro dopiero dziś już droga wzywa
|
Cytat:
Plextor PX-B900A\PX-B910SA\PX-B920SA\PX-B940SA\PX-B950SA\PX-LB950SA\UE Jak dobrze pamiętam w najnowszych firmware poprawiane\zmienione strategie dla mediów CMC \ Ritek oraz FTI ... |
wszystko OK :-)
jednak PlexUtilities nadal nic nie widzi co za pech... sprawdzałem wszystkie kontrolery SATA tryby IDE AHCI przez mostek USB i nic Załącznik 78020 Załącznik 78021 Załącznik 78022 |
jak odblokować scan w PX950 ?
|
Cytat:
|
wiem wiem czytałem tego posta a dało by rady szybie info gdzie ? szukać tego rejestru ? bo pewnie znasz na pamięć a ja będę kopał do wieczora i pewnie nie znajdę :-)
|
Cytat:
- przechodzimy do klucza (Win XP) HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality i z wartości "Blocked" usuwamy wpis PLEXTOR. W W7 jest chyba trochę inny klucz ale podobny jak dobrze pamietam i trzeba go poszukać\odszukać ... i tak samo z wartości "Blocked" usuwamy wpis PLEXTOR. |
jest :-)
Załącznik 78033 |
Mam i ja
|
:-) zbliżone seriale :-)pewnie jedna seria
|
Chyba wszystkie te HP były przeznaczone do serwerów .. W moim musiałem pasek wymienić ...za nic nie chciał się otwierać ....:( Ale w środku wyglądał jak nowy ...zero kurzu...
|
moje akurat 3szt. co mam stan perfekcyjny :-) zero zużycia
|
zenonz moja wygląda tak jak poniżej na zdjęciach każda identyczna
więcej może wypowiedzieć się expert czary2mary że w/w HP to clon 1:1 Liteon i Plextor zenonz pytał po co jest ten 2pin wtyk koło SATA obstawiam że to wyjście cyfrowe Audio mam racje ? Załącznik 90660 Załącznik 90661 Załącznik 90662 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:53. |