![]() |
Cytat:
Takie patrzadełko do samochodu, jak blokujemy miejsca dla ekipy, albo jadę w błoto, bo nie ma komu. :] |
Od kiedy mi się junior urodził to ciężko o warunki na film. Nadrabiam w drodze z pracy na telefonie... tak ten jest za mały, ale jak miał bym wybierać 8 czy 10 cali, to bez wahania polecam 10. Na tym to się wygodnie nawet czyta.
|
Edu no co ci powiedziec, prawie cala wartosc tableta to ekran, zalezy co potrzebujesz najlepiej szukac minimum fullHD ekran z dotykiem pojemnosciowym zeby mial ze cztery rdzenie cpu i 2gb ram , i jakies gpu dobre , podaj co cie interesuje to obkukamy i doradzimy ;)
|
Widzę, że firma na H, co ma bana za szpiegostwo :rotfl: ma niezłe ceny, ale...
|
Złomiarze, bo Ed jest ciężki. :>
|
Salceson z innego tematu :>
|
Cytat:
|
Tak, powiedz to taksówkarzom warszawskim jak Legia gra. :rotfl:
Ja czasami stoję godzinami pilnując, żeby mnie nikt nie ukradł, to sobie oglądam, ale telefon jest za mały. |
Jak się prowadzi auto, to się nie ogląda filmów :nie:
|
Android, winda jest... bardziej wkurviająca. :D
|
android czy winda ?
|
No dobra. 8 cali, LTE, tanio i żeby się filmy nie cięły. Ma służyć do oglądania filmów w samochodzie i w sumie tylko do tego, głównie z HBO GO. Baterię mam 74 Ah, więc czas pracy na kabelku prawie nieograniczony, fHD też niepotrzebne. Tanio do samochodu? (GPS mile widziany, ale niekonieczny)
|
Nie wiem czy lepszym sposobem na transfer kilku GB jest wysyłanie danych na chmurę przez net mobilny, bo nie ma wifi, a potem ściągać to na kompie. Telefon od kompa oddalony o 0,75m. Aby nie wywołać dysputy wybrałem to co dla mnie lepsze. Mam teraz nowe urządzenie za 800 zł z 4/64GB pamięci, które mnie nie ogranicza. Alternatywą jest używany 2/16GB za 1400zł z problemami jw za to exlusive.
Jeszcze raz przypomnę, że matka z ipada jest zadowolona ale ona tylko oglada filmy i stronki przegląda. |
Ale operacje na plikach to tylko przyzwyczajenie. Tak, ma je w spadku po początkach komputeryzacji każdy człowiek na świecie. Ale czasy się zmieniły i są lepsze sposoby. Kwestia zmiany nawyków, co w "starych drzewach" jest najtrudniejsze :ysz:
|
Cytat:
|
A po co instalować - jak mamy dostęp przez WWW czy to do dropbox / icloud itd. czy nawet własnej chmury na serwerze NAS? Nadal teoria wyższości kabla usb od chmury jest bez sensu...
No dobra nawet jak byś my brali kwestia poufności takiego nagrania z dyktafonu - nagranie na poziomie informacji wymagającej uprawnień dostępu do informacji nie jawnej lub nawet tajnych... i obawialibyśmy się o inwigilacje - bo przecież wszyscy czekają co by sprawdzić co tam chomikujesz w chmurze.... to własnej chmury nikt ci nie inwigiluje i jest wygodniejsza... |
W andku podlaczam telefon do pc i już. Wyobraźcie sobie, że w pracy nie mam dostępu do konta administratora i nic nie zainstaluje. Zatem problem błachy ale dość istotny. Moze mało szukalem ale nie znalazłem programu do map ozi. Peper działał niestabilnie. Brak klawiszy funkcyjnych w niektórych przypadkach doprowadzało mnie do nerwów, gdy chciałem na chwilkę zmienić apkę na inną . Dzwonki i tapety... Mam ulubione ale wyższa szkoła jazdy. Szkoda czasu na czytanie tutoriali dla takiej glupoty. Cena niedekwatna. Na plus dla iphone to blokada słuchawki przed osobami drugimi. Ale matka uzywa youtube i safari i kej w zupełności wystarcza :)
|
iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive... Wszystko dostępne spod przycisku "Share". Dodatkowo w iOS 11 dojdzie aplikacja Files. Tylko po co?
Ale co kto lubi :spoko: P.S. Wbiłem rekord na baterii w iPadzie Pro. Doba. Tak, głównie Safari przez WiFi i iMessage przy minimalnej jasności ekranu i bez dźwięku. ...ale doba B-] |
Cytat:
|
Subtelne odczucia. Kupiłem sobie nawet iphone 6s pod wpływem ale po miesiącu wróciłem do andka. Czare goryczy przelała wymiana plików. Żeby pocztą wysyłać nagranie z dyktafonu...
|
A pod jakim względem zapytam ;-)? Bo użytkuję oba systemy i z 60% apek się pokrywa. Żadna Androidowa wersja nie jest przyjemniejsza w odczuciu niż jej iOSowy odpowiednik. Serio.
|
Cytat:
|
Jakiś czas temu szukałem tablet, który będzie spełniał moje wymagania, znalazłem taki artykuł: [ciach] przeczytałem go i zastosowałem się do tego, co tam zostało napisane. Jestem zadowolony z zakupu. :)
|
Zobaczymy co użytkownik powie na zmianę. Mam nadzieję że ikonki głównych apek będą takie same jak na androidzie...
|
Oczywiście, do zwykłego użytkowania iPad będzie wygodny i dobry. Jak każdy inny lepszy sprzęt, mooże nawet odrobinę wygodniejszy, bo rzeczywiście korzysta się z niego znakomicie.
Ale szansa, że będzie działał bezawaryjnie wcale nie jest wyższa niż w innych znanych tabletach ;) |
Bedzie pan zadowolony :spoko:
|
Wybór dokonany. Ipad air2. O wrażeniach później poinformuje.
|
W zasadzie opcje sa dwie albo szmelcung albo japko , zaleta szmelcunga to w miare otwarty system , a w japku bez JB do wszystkiego potrzebne ajtjunsy nawet sobie filmika czy muzyki bez tego nie wrzucisz zalezy kto co woli ;)
|
Szukam tabletu dla matki. Wymagania to youtube, przeglądarka, ebooki i... tyle. Kupiłem jej nexusa 7 ale ledwie chodził. Teraz ma chuwi hi8, który spełnia powyższe wymagania w 99,99%. Niestety problem z baterią i ładowaniem. Nie mam siły co chwila zmieniać sprzętu a co gorsza go konfigurować dlatego kieruje się ku ipadowi. Ponoć klasa jak to plotka niesie. Nie ma lepszych... Zatem ipad. Czy wystarczy ipad air? Na aaaaledrogo czy olx jest kilka ciekawych ofert. Maja pękniete wyświetlacze lub są po ich wymianie. Koszt około 700 zl. Czytałem kiedyś że apple blokowało nieautoryzowane naprawy. Moje pytanie zatem czy warto się pchać w takie urządzenia po przejściach czy brać nówkę. Matka jest tylko jedna jak to Jasiu powiedział gdy miał przynieść dwie flaszki a w lodówce była liczba pojedyńcza***128513; A może coś innego? Jakiś szmelcung tak sobie myślę...
|
jakbyś kupił tableta marki Shogun Shiru to nadal by działał xDDD
|
Cytat:
a taki Shiru Shogun pół roku temu się zepsuł, bateria też już była padaka. Oba urządzenia kupione nowe. :spoko: |
W dzisiejszych czasach prawie wszystko jest "made in China", robione w jednej fabryce, różni się tylko logiem firmowym ;)
|
Większość tych "chińskich" tabletów i tak jest produkowana w tych samych fabrykach i najczęściej z tych samych części. O ile pamiętam, to z Samsungiem była taka sytuacja
|
Chińczycy przerzucają się powoli z produkowania majtek, skarpetek i elektroniki no name na rzecz własnych marek na miarę koreańskich LG czy Samsunga czego dowodem są TCL czy Huaweii i ich ostatnie działania marketingowe. Dobre recenzje zbiera Huawei MediaPad T1 8.0, ale nie podałeś budżetu, więc nie wiem czy cię zainteresuje. Można kupić za około 900zł. Stosunkowo niska rozdzielczość tego tabletu trzeba uznać za atut, bo powiedzmy sobie szczerze - ludzkie oko pojedynczych pikseli i tak nie wyłapie, a dzięki temu tablet działa szybciej.
|
Szukam jakiegos tabletu:
- 8 cali+ - min 1gb ram - bt 4.0 - OTA - android 4.3+ Cos z chinczykow ktos zna? |
Jeśli to x86, a Windows owy pozwala na uruchamianie aplikacji w WinAPI to możesz dorzucić jeszcze Speccy od Priform (taki darmowy odpowiednik Everesta).
|
Zwykly 8.1. Dzieki za nazwy - sprobuje jutro.
|
W sumie ten Atom to SoC, więc poza ekranem i obudową producent to Intel :szczerb:
Ale to zwykły Windows? to może jakiś zwykły CPU-Z, OpenHardwareMonitor czy Sandra? |
Podepne sie pod temat.
Mam w domu tablet na Intel Atom Baytrail Z3735G z Windows 8.1. Jest na to jakis odpowiednik Androidowej apki Elixir? Chodzi mi o to by pokazala mi maksimum informacji o sprzecie - nazwe producenta, nazwe modelu itd. Jest cos takiego? |
To wygląda na samą baterię . Trzeba było jeszcze sprawdzić zasilacz sieciowy przed wysyłką. Problemy z nimi są nagminne w tabletach i najczęściej właśnie nie łądują dobrze baterii.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@torbacz trzeba było naładować*a nie odsyłać...
|
Cytat:
|
I do czego ma być wykorzystany - do gier również?
|
Do jakiej kasy i na jakim OS ?
|
nowy tablet
Cześć,
planuję kupić nowy tablet, ale że potrzebuję też klawiaturkę, to myślałam o jakimś tablecie z netbookiem w jednym. Czy ktoś z was używa takiego? Możecie coś polecić? |
Dla mnie przede wszystkim X-KOM (ale właśnie internetowo, bo stacjonarnie bywa różnie - choć poprawne), może Komputronik i.. Electro - choć to bardziej AGD.
|
Ja pozytywną opinię moge wystawic komputronikowi :taktak:.
Nawet w przypadku reklamacji dysku zachowali się wzorowo (dostałem drugi egzemplarz od reki). Odbiór osobisty - jak najbardziej OK. Wysyłka (załapałem się na darmową) - również. Tyle mogę powiedzieć przynajmniej jeżeli chodzi o oddział Lublin Plaza. Zawsze przed zakupem warto rozważyć zakup w sklepie nawet jeżeli trzeba dopłacić. Ewentualne wysyłki w przypadku problemów ze sprzętem mogą skutecznie zniwelować potencjalny zysk i dodać parę siwych włosów. |
Przez internet z odbiorem osobistym.
Zadowolony jestem z x-kom - kilka większych zamówień. Salurion / Saturion tez ok, tylko tutaj odbiór osobisty raczej niemożliwy :-/ |
Ok powiedzmy, że tablet już wybrany, marka, parametry i najważniejszy kolor :)
Zakup w sklepie czy przez internet? Ja jakoś jestem zrażona do sklepów, a dokładniej do obsługi w nich, która zawsze wie wszystko lepiej i namawia do czegoś innego niż wybrałam :/ Z kolei przez internet mam wrażenie, że nigdy nie wiadomo na co się trafi. Niby są sklepy z pozytywnymi opiniami np: funtech technotop Ale czy myślicie, że takie opinie są rzetelne? A może ktoś już kupował przez internet i może mi polecić jakiś sklep? :) Będę wdzięczna :) |
On ci go odesle za free :)
|
Cytat:
|
Vat i clo to prosta sprawa. Czytalem o pewnym tricku. Jak ci nalicza to mowisz zeby odeslali bo nie zanawwiales czegos takiego i mozesz probowac do skutku.
|
Cytat:
|
No widzisz, a szajsung SGSII amortyzuje się bezawaryjnie już ponad 2 lata i dalej nic...
a jakby nie patrzeć to nie tablet i nie jest używany okazyjnie. |
34 złote miesięcznie xD Więc tak tragicznie nie jest...
|
półtora roku :wow:
to on przeżył trzy życia k***a |
Tak, tak, ja już to znam, wybuliłem raz 600 na chińczyka to się po 1,5 roku spieprzyła pamięć i to nie ta na karcie SD.
Nie dziękuję. |
Jak chcecie bawić się w tablety to polecam ściągać takowe z Chin. Teclast 9,7" z Windowsem 8.1 (nie RT) oraz Androidem 4.4 (wszyscy zadowoleni), modemem 3G, Intel Atom Z3736F, 64GB ROM, baterią 8500 mAh i 2GB ramu kosztuje uwaga... 600-700zł.
Na 8.1 zainstalujesz każdą rzecz z "normalnego Windowsa". Można grać w np. Fifę 14, Gothiki i inne gry do powiedzmy 2008 roku. Reszta może przycinać. |
Cytat:
|
Zależy kto jakich aplikacji używa :)
|
I tu jestes w bledzie , bo posiadam tableta z normalnym win8.1 prockiem intela atom baytrail , dzialaja na nim normalne aplikacje z desktopa i juz nigdy bym nie kupil zadnego wynalazku typu android/ios/rt itd.
|
Wiem, że są... ale nie miałem okazji takiego używać...
I tak tablet samsunga z androidem i spen najlepszy :D Niech się chowają wszystkie wynalazki z iPadem na czele :) |
Są normalne tablety oparte o intela, i mają pełnego Windowsa zobacz ASUS Transformer Book T100TA.
|
Cytat:
No chyba, że masz jakąś hybryde |
i o procesor intela, żeby nie było...
|
Cytat:
mozesz napisac wiecej bo ja mam normalnego windowsa 8.1 na tablecie , domniemam ze ci chodzi o niszczesnego RT . |
SPEN na pewno nie zadziała :D
|
Na ARM trzeba uważać nie sugerować się tylko logo Windows :D
A rysiki też są różne, najpierw dowiedz się jaki masz ekran bo może nie działać akurat ten rysik co się kupi :D |
Z tym pełnym Windowsem to przesadzasz... tam jest wersja pod ARM
|
właśnie się zastanawiam usilnie nad tym wynalazkiem. lepsze to to niż palec grzebalec? da radę trafić w "x" żeby zamknąć niechcianą reklamę? zabawne że na malym ekranie telefonu jest łatwiejsze niż na 8".
|
Zawsze może dokupić rysik :D
|
Po to sa kafelki , sklep tez jest ladnie dopracowany .
|
Cytat:
ps: ios na duży plus icloud. |
No nie przesadzaj z tą ceną - na upartego można kupić... miałem okazję sprawdzić go w akcji (przy konfiguracji podglądu kamer CTV) i nie powiem całkiem fajny
W sumie to nie specjalnie to się różni od Androida... przy normalnym użytkowaniu |
Gdyby jego cena była normalna, a tak nie zamierzam płacić za markę 50% więcej niż tablet jest wart.
Zresztą mam tableta ... z robotogniotem. |
@revolver0
Kup tablet od Apple - tam robocika nie ma |
Ewentualnie jakiś tablet z czystym Linuksem a nie jego pochodną pod postania robotogniota. Ale na razie nie widziałem takowych a jak są to pewnie drogie...
|
Cytat:
:taktak: :przybij5: :spoko: |
Coś Windowsem 8.1, a nie badziewnym robotoidem...
|
A moze iconia albo cos od toshiba ?
|
A co sądzicie o tym Asusie ?
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/9458642 Szukam obecnie czegoś tak do 1000 zł max. Najlepiej 10 cali w full hd. 3g czy 4g nie jest konieczne. Nie ma wielu opinii w sieci z tego co widzę. Myślicie,że jest to jednak dobry sprzęt? Zastanawiałem się jeszcze nad Lenovo Yoga 2 ale to już ponad 300 zł drożej. |
O zgrozo oglądać film na mniej niż 40 calach ....
To nie te czasy, ze film oglądało się na 15 calach ... Do filmów jest TV z funkcją smart, no chyba że w terenie to rozumiem, ale w domu ... |
@Wawelski w tym wypadku to bez różnicy. Większa przyjemność to oglądanie na TV 32" z odległości 1.5-2m.
Sporo czasu oglądałem filmy na lapie (matryca 1920x1080) i włączając ten sam film na TV czuje się różnicę. Film na lapie był wyświetlany z odległości ok 50cm. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A to nieprawda. Zależy od odległości. I chętnie zamienię na 2x3" okulary w rozdzielczości 4K. Ważne, jaki kąt sfery którą widzisz zajmuje ekran i jaką ma gęstość pikseli na kąt. Jak dla mnie może być piksel 1m x 1m w odległości 15 km ode mnie. Ale wolę 0,001mm x 0,001 mm 3cm od oka. |
Cytat:
|
Cytat:
Na TV oglądam z 1.5-2m. |
"Oglądam gdzie chcę" - OK
"Wygląda lepiej niż..." - OK, gorzej gdy przyjdzie usiąść przed nim z grupą znajomych. ;p |
Cytat:
|
^^
Sorry, ale bullshit ;) Wygląda lepiej, bo co? Bo wyższa rozdzielczość na cal? Nie popadajmy już w paranoję, bo niedługo wyjdzie, że na jakimś smartwatchu ogląda się najlepiej, bo rozdzielczość będzie jakaś tam. Wiadomo, że oglądanie na większym ekranie to zupełnie inny odbiór. Można dyskutować, kto preferuje monitor, 50 calową plazmę, projektow czy kino, ale bez przesady, że na malutkim ekranie tabletu wygląda lepiej.. |
Cytat:
|
Od czasu do czasu można na czymś małym obejrzeć, ale minimum to 21"
|
Co kto lubi - osobiście do filmów preferuję telewizor. :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Mam Samsung Galaxy Tab 4 7" 8GB i on jest na straszenie badziewianym procku - Marvell. Sam tablet jest moim zdaniem świetny - jakość wykonania, wyświetlacz (rewelacyjne kąty widzenia), ostrość, rozdzielczość.. Jednak kiepski procek da się odczuć podczas normalnego korzystania.
Na Twoim miejscu zainwestowałbym w Pro - jest na smoku. Tutaj masz kompletne porównanie - http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=6239 U siebie mam przy 7": 800 x 1280 pixels, 7.0 inches (~216 ppi pixel density) I przy normalnym użytkowaniu nie narzekam. Problem pojawia się gdy grafiki nie są dostosowane do wysokich rozdzielczości. Przy tym z większą będzie to jeszcze bardziej widoczne :/ |
A wracając do tematu wyboru tabletu...
Warto dopłacić i brać wersję np: Samsung Galaxy Tab Pro T525 10.1" LTE Samsung Galaxy Tab 4 10.1 T535 16GB LTE Biały Czy nie odczuje się specjalnej różnicy? Jak jest z tą rozdzielczością na tabletach, czy 1280 x 800 pikseli wystarczy, czy lepiej 2560 x 1600 bo różnica jest aż tak kolosalna, że warto dopłacić? Od razu mowie, że filmy to tylko z YouTube będą odtwarzane, nie ma tu mowy o wrzucaniu 10 GB filmu na kartę :) |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:10. |