Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
A ja obstaję na AMD, mam Athlonika, pamięci na DDR'ach i chodzi spoko. Nie ma co rozmawiać co jest lepsze, bo to jest zależne zawsze od kasy.
|
Swiete slowa TanatoS...ja bym dodal jeszcze iz takze od indywidualnych preferencji i zastosowan. Tak na marginesie to chcialbym tylko zauwazyc, ze najnowsze dziecko AMD niejaki Athlon XP z rdzeniem Thorougbred B jest powaznym zagrozeniem dla Intela, a poza tym daje sie fantastyczie taktowac (no ale wspolpracowali przy nim kolesie z Robotronika). AMD nie powiedzial ostatniego slowa, choc zgadzam sie z ZiP'em, ze ma w stosunku do Intela spore opoznienia no i jego waskim gardlem jest FSB 266 MHz...ale Athlon zostal projektowany i wypuszczony na rynek, gdy Intel mial do zaoferowania tylko marne Pentium III, a P4 bylo jeszcze w stadium raczkujacych badan8-)
Na koniec jeszcze sprawa wojny na polu 64bit. Co mamy ?? Itanium 2, ktore niestety jak narazie jest klapa Intela, a AMD jesli nie chce podzielic jego losu to nie moze w nieskonczonosc odsuwac premiery Hammer'ka, choc z drugiej strony wole sobie poczekac z trzy miesiace dluzej i miec pewnosc co do jakosci i niezawodnosci niz kupic niedopracowanego praocka via pierwsze egzemplarze Pentium 100.
No i sa jeszcze pamieci...zobaczymy co przyniesie przyszlosc i nowy jeszcze nie zatwierodzony standard QDRAM..(wsparte juz przez Infineona). A nie zapominajmy o podstawie jaka jest chipset i plyta glowna.
My i tak mozemy sobie dywagowac, spierac sie co jest lepsze, lecz niestety wszystko zalezy od kasy i od indywidualnych upodoban.
Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni
Tomo
|