![]() |
darmowy internet w sieciach Wireless :) ???
jak zabezpieczone są sieci WIFI
i czy da się dzięki nim korzystać z netu za darmochę ? |
nie da sie...
routerki sprawdzaja adres mac karty sieciowej... no chyba ze jest to WiFi publiczne wtedy nie ma zabezpieczen... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
powiedz cóż to za problem zmienić MAC karty sieciowej ? |
Cytat:
|
no a co powiesz na to ?
spokojnie można "posłuchać" jakie MAC nawet w parze z IP fruwają sobie w eterze |
Dokładnie można sobie zesniffować adresik mac i jeżeli nie ma innych zabezpieczeń to masz neta za friko ;)
U mnie w sieci jest chyba urzyty jeszcze jakiś klucz szyfrujący czy coś w tym stylu... |
Cytat:
to się da czy nie ? |
Cytat:
ale jesli jest ten sam dla wszystkich to mozna zawsze zapytac :) kolegi.znajmego o key |
najarałem się strasznie na ten temat
zapienił mnie dziś jeden koleś i ............. nie daruję mu znaczy maca i ip mamy z głowy szperam... szperam... i proszę WEP też można rozwalić |
Hehe... ciekawy temacik... :)
Moze uda sie dostac do kilku sieci :> |
heh...
aircrack rozwala nietylko WEP ale także WPA :) cytat: Version 2.1 released on 2004-10-01. Changes from version 2.0.2: * added 11g and WPA detection support in airodump * aircrack automatically avoids using WPA IVs * aircrack can break 256-bit and 512-bit WEP keys * win32 - fixed yet again the "missed IVs" bug * win32 - ported the 802ether WEP decryptor program Version 2.0.2 released on 2004-09-24. Changes from version 2.0.1: * win32 - added the WZCOOK key recovery program * fixed a bug in the BSSID iteration code in airodump * completely rewrote the documentation, moved to /docs |
A jak wygląda kwestia prawa korzystania w ten sposób z czyjejś zabezpieczonej sieci?
|
|
Niezła stronka, dzięki :)
A co mojego pytania - trochę poczytałem i generalnie mimo, że w pewien sposób jest to nielegalne, polskie przepisy, jak zawsze, nie pozawalają na sensowne oskarżenie osoby na tym przyłapanej. W praktyce więc można powiedzieć, że w Polsce, w pewnych granicach, nie podlega to żadnej karze. |
pod linuksa jest oczywiście pełen zestaw narzędzi służących do sprawdzenia zabezpieczeń w sieci wifi lub jakiejkolwiek innej np:
http://new.remote-exploit.org/index.php/Main_Page w jednej pigółce plus rowerek czy motorek jak kto woli mnie jednak interesuje JTZ via windows |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:22. |