Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Co się dzieje z nagrywarkami TEAC (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-sie-dzieje-nagrywarkami-teac-5445/)

cana 17.01.2002 20:00

Panowie, Pax Romana :)
pozdro

oczo 17.01.2002 19:47

Koles z tym ze mojego starego stac bylo na tego GF2GTS to sie grubo mylisz ale forse ktora na niego przeznaczylem wydawalem z lezka w oku bo sam ja zarobilem. Moze nie byla to robota legalna gdzies tam odnotowana (zadnych umow i tych tam ***) ale quźwa te prawie 500zl nie spadlo mi znieba a tym bardziej od starego ktory nie chce i nie dolozy mi niczego do kompa.

hehe 17.01.2002 16:53

[quote]oczo (17-01-2002 08:12):
To, że polowa naszego narodu ciągnie na Celrona i Duronach to sprawa oczywista po prostu wszedzie wciskaja

Kolezko Oczo czy znane Ci jest pojecie marża handlowa??a wiec jest to marza naliczana od wartosci towaru!!A wiec przekladajac to na Twoj chlopski rozum,czym towar drozszy tym sie wiecej zarabia chyba??Czyli sprzedawca zazwyczaj poleca drozsze procki athlon p3.p4 bo mozna lepiej zarobic to chyba logiczne.Jest jeszcz inny aspekt tej sprawy a mianowicie zubozenie polskiego spoleczensta ,znowu przekladajac to na Twoj chlopski rozum ludziska sami chca Duronki i Celeronki bo sa tansze to chyba logiczne.Do zastosowac domowych te procesory wystarczaja w zupelnosci i wcale nie odbiegaja tak wiele od normy(zobacz test Celerona 1.2).A wiec gosciu ciesz sie ze masz geforce 2 gts i ze Twojego tatusia bylo na to stac,bo sa ludzie ktorzy wola kupic np.rivetnt2 m64 w q3 tez pogra ok, a reszte kaski przeznacza na inne szczytne cele!!!!I to nie sa lamerie jak to ujoles tylko ludzie trzezwo kalkuluja,bo jesli ma sie duzo kasy to chyba logiczne ze kazdy kupi gf2,3gts.

Co do karty matroxg200 ta karta ma swoje specyficzne zastosowanie dzieki ktoremu jest lepsza od innych kart,ale jesli chodzi gry to do tego wzupelnosci sie nie nadaje bo (poprostu nie jest do tego zbudowana)i przegrywa zdecydowanie z riva2m64!!!
A co do siedzenia przed prockami to ty chyba nigdy nie siedziales przed Duronem 1.2 lub Celerem,bo roznicy miedzy takim samym p3 nie zobaczysz!!!!!I nie wyzywaj ludzi od lamerow bo raczej ty nim jestes!!!!!!!!!!pozdrawiam

TVC 17.01.2002 16:20

Kurde znowu zjadlem literki to juz jest jakas choroba!

TVC 17.01.2002 16:18

Jeee celeron i duron rulez fanie sie kreca, tylko ten drugi na dobrym chlodzeniu:))To tyle!

c0rdat 17.01.2002 14:01

Cytat:

oczo (17-01-2002 08:12):
To, że polowa naszego narodu ciągnie na Celrona i Duronach
[...]
a jak myślisz czemu kupią znowu Celrona?? Bo tani i wdlug nich dobry, szybki ale zapewne nigdy nie siedzieli przy takim Athlonie, PIII itd.
Kolego oczo: a ciesz się, że tylko Ty na tym świecie pozjadałeś wszystkie mądrości i potrafisz wykorzystać w 100% moc swojego komutera. To dobrze że motłoch (cała reszta :)) myśli że Celery są dobre. To stawia Cię ponad nimi. Dzięki temu czujesz jak rośniesz, jak rozsadza Cię siła, mógłbyś... no mógłbyś... sam nie wiem co... WSZYSTKO ! I nie uświadamiaj nam więcej naszej głupoty, proszę, o Wszechmocny, bo motłoch też ma uczucia - możemy się pozałamywać i popełnić zbiorowe samobójstwo.

Pa! (w GŁĘĘĘBOKIM ukłonie)

P.S.
Co do karty TNT-M64 kontra Matrox to nie komentuję (koledzy napisali już dużo). Porównanie w ogóle nie ma sensu, bo to zupełnie inne karty. W dodatku M64 jest na rynku od DAWIEN DAWNA a nie że "ostatnio ją wciskają".
To by było na tyle. Bye.

pepe 17.01.2002 13:01

Cytat:

oczo (17-01-2002 08:12):
To, że polowa naszego narodu ciągnie na Celrona i Duronach to sprawa oczywista po prostu wszędzie je wciskają, często pierwszym komputerem jaki ludzie kupują jest wlasnie z prockiem Celron a jak myślisz czemu kupią znowu Celrona?? Bo tani i wdlug nich dobry, szybki ale zapewne nigdy nie siedzieli przy takim Athlonie, PIII itd.Co do tej karty ktorą mialem przed GF2 to byl to Matrox G200 8MB AGP, ale karta ta pojawila sie na dlugo przed tnt2m64 (czlowieku jesli myslisz, ze mysle o normalnych TNT2 to jestes w bledzie, do tych kart nic nie mam tylko do M64) i mozna bylo sobie q3a pograc w inne gierki tez, jestem w 100% pewien ze okazala by sie szybsza od M64, no ale napewno nie od TNT2Ultra itp.
Kolego Oczo co do durona to dlatego gosciu wczesniej polecil ci strone benchmark bo tam pokazane sa testy prockow i jest test gdzie duron idzie lleb wleb w pentum3 a durnon z rdzeniem morgana dokopal nawet pentium3,co do karty matrox g200 z rivatnt2m64 nie ma zadych szans w grach,ta karta zrobiona jest do czego innego, sam jeszcze nawt w szzufladzie posiadam tego matroxa.I apmietaj wchodzi klijent do sklepu imowi chce kompa za 2200 to co mu mozna zaproponowac tylko durona lub celerona bo jsli powie ze ma 4000-5000do wydania to inna bajka,i to nie sprzedwacy wciskaja tylko kieszen klijenta decyduje o procku ,sprzedaje kompy to raczej wiem!!!!!!

Abund 17.01.2002 11:31

Hmm...
Tak sobie przeczytalem ta cala dyskusje przeskoki tematow itp. i zastanawia mnie swiatopoglad kolegi o nicku Oczo....
Durony Celerony MXsy M64 Ti200 sa to produkty obciete przez producenta w celu zmniejszenia kosztow. Co nie znaczy ze sa to produkty dla jak to okresliles *****i i lamerow. Ja swiadomie kupilem Durona po pierwsze bo stwierdzilem ze nie bede na tym komputerze za duzo grac, ani renderowac animacji w 3D Studio. Swiadomie takze wybralem MXa bo skoro nie mam grac to poco przeplacac. Wlasnie to o czym ty mowisz jest najwiekszym przejawem lamerstwa kupowanie sprzetu ktorego nie wykozystujemy albo aby osiagnac 10 klatek wiecej w FPP choc oko ludzkie nie widzi wiecej niz 30 klatek/s. Ja wolalem za zaoszczedzone pieniadze kupic lepszy monitor, dodatki i zostalo jeszcze duzo na wakacje i piwko.

Krzysiek

oczo 17.01.2002 09:12

To, że polowa naszego narodu ciągnie na Celrona i Duronach to sprawa oczywista po prostu wszędzie je wciskają, często pierwszym komputerem jaki ludzie kupują jest wlasnie z prockiem Celron a jak myślisz czemu kupią znowu Celrona?? Bo tani i wdlug nich dobry, szybki ale zapewne nigdy nie siedzieli przy takim Athlonie, PIII itd.Co do tej karty ktorą mialem przed GF2 to byl to Matrox G200 8MB AGP, ale karta ta pojawila sie na dlugo przed tnt2m64 (czlowieku jesli myslisz, ze mysle o normalnych TNT2 to jestes w bledzie, do tych kart nic nie mam tylko do M64) i mozna bylo sobie q3a pograc w inne gierki tez, jestem w 100% pewien ze okazala by sie szybsza od M64, no ale napewno nie od TNT2Ultra itp.

dlaczego? 17.01.2002 00:33

Cytat:

oczo (15-01-2002 23:29):
Ok ludzie widze ze wszystko zaczyna sie obracac przeciwko mnie. Dobra moze nie mam racji ale i tak mysle tak samo jak napisalem, zdania nie zmienie.***e otografie (nie chce mi sie altow wciska przy pisaniu), doczytac sie mozna, zrozumiec tez. Twierdze ze kalkulatory typu Celron, Duron to jakoes nieporozumienie, TNTm64 moze jest od dawna le przed nimi królowaly GeForce 2 MX200 i to w kazdym sklepie. A tu nagle M64 jak grom z jasnego nieba (moze ci w sklepach zrozumieli, ze polskiemu narodowi mozna wcisnac byle g..a czlek po kupnie takiego bubli przyjdzie i powie "kupilem komputer z najszybsza karta graficzna, tak mi powiedzialsprzedawca"??), ludize do biura owszem to sie nadaje ale do domu, do rozrywki w postaci gier 3D?? Przeciez tam nawet Q3A nie bedzie smigalo tak jak powinno a gra nie jest najswiezszej daty bo cos okolo 1999r.Ja nie ufam tym penerom ***anym w sklepach, oszukuja ludzi jak tylko moga. Jak nie wejdziesz do sklepu i nie zaczniesz walic prosto z mostu co chcesz miec w kompie to zaraz cie w bambuko zroba, bo wchodzi taki kolec i mowi "prosze pana chcialbym kupic doby komputer za niską cenę". No i co z takmi czlekiem zrobic?
Oczo co ty za ***y wypisujesz,dlatego polecilem ci strone benchmark bys sobie popatrzyl na test p3 700 vs duron 700 , a co do kart to jak wyszla riva tnt2m64 to nie bylo jeszcze gforce2mx200,i jeszcze jedno mialem ja ponad rok iuzywalem do grania i uwazam ze to poczciwa karta.Co do kalkulatorow jak to ty nazywasz to ty raczej jestes nieporozumieniem a nie celeron i duron.Kazdy proc ma swoje zastosowanie,polowa polski jedzie na celeronie i nie marudzi.Wyzywasz ludzi od lamerow a sam nim jestes.I jeszcze pytanko?jaka karte miales przed tym gf2 gts?????;))))chyba nic

pompeczka 17.01.2002 00:04

Cytat:

michu84 (12-01-2002 15:15):
Zgadzam się z tym ,że to nie jakość produków jest problemem tylko niedoświadczenie użytkowników. Na ilość mowych tematów ma duży wpływ popularność TEAC-a w stosuku do innych producentów.
S****ilem TEAC -8 ,coś z niej wyleciało- i co wy na to , fiks że na gwarancji.

pompeczka 17.01.2002 00:03

Cytat:

michu84 (12-01-2002 15:15):
Zgadzam się z tym ,że to nie jakość produków jest problemem tylko niedoświadczenie użytkowników. Na ilość mowych tematów ma duży wpływ popularność TEAC-a w stosuku do innych producentów.
S****ilem TEAC -8 ,coś z niej wyleciało- i co wy na to , fiks że na gwarancji.

pompeczka 16.01.2002 23:59

Udało mi się zarżbnąć teac-a 8 - coś z niej wypadło , całe szczęście że na gwarancji. Dostałem nową.

gAzZzZoR 16.01.2002 00:45

Po 1.
Instalnalem xpeka u siebie (p2 450, na mag 112), 256 ram... Powiedzmy ze to jak chodzi ujdzie, ma takie wkurzajace przestoje (tez mnie to wkurza, moze to tylko u mnie tak) W sumie na niego chcialem sie przesiasc, ale na poczatku nie bylo sterow do modemu (juz sa). Ale po krotkich ogledzinach (5 minut?) doszedlem do wnionsku ze to przerobiony 2000, i odtswilem na bok (jest gdzies, gleboko na twardym)

2. W sumie, podziwiam programistow (ogolnie, wszystkich, bo jak zaczlaem sie bawic htmlem to mi sie po kuilku dniach znudzil..., a juz o programowaniu nie wspomne ...) I jeszcze jedno... co ja bym dal, zeby miec wiedze o kompach sprzed kilkunastu lat (podziwiam cOrat, serio, co ja bym dal zeby se na takim pecolu poklikac w jakims starym windowsie ...)

Po 3. Dyskusja sie fajnie rozwinela. Tak trzymac ( a jak sie komus nie podoba, niech nie czyta)

Pozdro for all (w szczegolnosci dla tych powyzej :-)

oczo 16.01.2002 00:29

Ok ludzie widze ze wszystko zaczyna sie obracac przeciwko mnie. Dobra moze nie mam racji ale i tak mysle tak samo jak napisalem, zdania nie zmienie.***e otografie (nie chce mi sie altow wciska przy pisaniu), doczytac sie mozna, zrozumiec tez. Twierdze ze kalkulatory typu Celron, Duron to jakoes nieporozumienie, TNTm64 moze jest od dawna le przed nimi królowaly GeForce 2 MX200 i to w kazdym sklepie. A tu nagle M64 jak grom z jasnego nieba (moze ci w sklepach zrozumieli, ze polskiemu narodowi mozna wcisnac byle g..a czlek po kupnie takiego bubli przyjdzie i powie "kupilem komputer z najszybsza karta graficzna, tak mi powiedzialsprzedawca"??), ludize do biura owszem to sie nadaje ale do domu, do rozrywki w postaci gier 3D?? Przeciez tam nawet Q3A nie bedzie smigalo tak jak powinno a gra nie jest najswiezszej daty bo cos okolo 1999r.Ja nie ufam tym penerom ***anym w sklepach, oszukuja ludzi jak tylko moga. Jak nie wejdziesz do sklepu i nie zaczniesz walic prosto z mostu co chcesz miec w kompie to zaraz cie w bambuko zroba, bo wchodzi taki kolec i mowi "prosze pana chcialbym kupic doby komputer za niską cenę". No i co z takmi czlekiem zrobic?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20.