![]() |
Dacia Logan
Co sądzicie o samochodzie z super wyposażeniem o nazwie DACIA LOGAN??
http://www.autoweek.nl/images/480/5538.jpg Dla mnie to jest brzydkie auto, prawie bez wyposazenia i szkaradnym wnętrzem |
Cytat:
Ja osobiście jednak bym tego samochodu nie kupił z jednego powodu: NIE PRZESZŁO TESTU ŁOSIA!! |
Mi ani dacia logan, ani thalia sie nie podobają. Wg. mnie z małych sedanów warta zakupu jest tylko Skoda Fabia Sedan, ale jest droższa od Loganki i Thalii
|
Moim zdanim Logan to jedno wielkie g....Na teście łosia zaliczyła dachowanie:
http://www.autoscout24.de/content_ge...2005_dacia.asp I to ma być auto rodzinne?? Ehhhh szkoda gadać... |
Za te kase to juz lepiej sprowadzic cos porzadnego uzywanego ze szwajcarii lub niemiec :)
a taka Dacia jedna stoi pod moim blokiem, calkowicie mi sie nie podoba, taka pudelkowata jakas ;) |
wyglad ma ok, ale wyposazenie? brak nawet polek bocznych w drzwiach... bez jaj... to auto to sam silnik, karoseria i siedzenia :|
|
Dla mnie Dacia od zawsze była uosobieniem brzydoty. I jednocześnie zawsze była w bardzo wysokiej cenie.
|
jedno krotkie pytanko - patrzyl ktos z Was na konfigurator na stronie renault? :>
Dacia Logan ma trzy wersje wyposazenia najtansza to tragedia i porazka, przypomina malego fiata ale jak wezmieny najwyzsza i dolozymy pare zlotych... nagle okazuje sie ze za 40 000 mamy autko z klima, centralny, radiem, wspamaganiami wszytskiego, komputerem i paroma innymi zeczami owszem - porownujac do np 5letniej Octavii Combi 1,9 TDI ktora jest tansza to i tak wielkie g. ale jak ktos chce porownywac to porownuj do nowych samochodow i nagle sie okazuje ze w tej klasie cenowej mozna kupic np Seicento, Clio itp - wszytskie beda gorzej wyposazone i MNIEJSZE podobna wielkosc - owszem znajdzie sie, ale bedzie to LADA! Dacia moze sie niepodobac albo byc obojatne (bo piekna to faktycznie nie jest), ale w swojej klasie jest ciekawa propozycja z uwagi na cene czy bym ja kupil? nie - wybralbym jakiegos uzywanego wyzszej klasy za te pieniadze ale jak ktos chce nowy wozek... edit: sam rozwazalem Dacie napisalem pewna cene - wg mnie tyle trzeba wydac na Dacie zeby to byl pozadny samochod zanim zaczniecie zucac ze przeciez za te pieniadze jest Astra czy inny fajniejszy samocod - spojzcie na konfiguratory wyposazenia - zeby Astra miala podobny standard musi kosztowac prawie 2x wiecej! |
Dostaje się tyle za ile się płaci. Auto bardzo tanie jak na swoją wielkość, więc parametry, wygląd, wykonanie, bezpieczeństwo i inne opcje zostały zredukowane do minimum, które pozwala przemieścić się z punktu A do punktu B w pięć osób. Dokładnie jak Polonez (pod koniec produkcji), który mógł zaoferować niewiele ale w swojej kategorii cenowej (nowe samochody) miał silną pozycję. Nikt się wtedy nie bulwersował bo to naturalne, że można kupić kiepskie ale tanie rozwiązania. Sporo z tych Polonezów ciągle jeździ i jest spoko. Inna kwestia że od Dacii Logan wolę coś używanego z zachodu, ale gdybym chciał mieć gwarancję i inne "bonusy nówki" (być pierwszym właścicielem, wiadomo że bez wypadku) to czemu nie... Przyznam że linia nadwozia jest kiepska, ale trudno.
PS: Polonezy były fajne... 8 ) |
Nie chcę teorii spisku odstawiać ,ale czemu by Dacia nie miałaby się wywalić na teście łosia w Niemczech? Takie autko może zagrozić VW Fox'owi , pomimo wszystko Renault ma wyrobioną markę, a to Thalia z niego gorszymi materiałami. Przypominam,że Mercedes klasy A ( poprzedni model ) też na teście łosia odpadł i teraz ma ESP w standardzie bo inaczej upss. Bardzo fajne autko , myślę ,że za dobrą cenę - chociaż wolałbym używanego Mitsubishi Colt'a - z używek stoi najlepiej pod względem bezawaryjności - nawet przed Toyotą.
|
auto ma byc tanie wiec na czyms trzeba cene zbic
ale i tak w tych cenach z danym wyposazeniem nie ma chyba konkurencji |
Cytat:
Dla mnie to jest samochód dla ludzi którzy chcą mieć nowe auto za rozsądne pieniądze bez dla niektórych zbędnych bajerów. Na zachodzie Dacia/Reanult zbiera pochwały za taką strategie. pozdro |
Cytat:
a ja gdzies czytalem ze niby te zdjecie Dacii po dachowaniu to fotomontaz....gdzies tam w kole bylo trawe widac czy cos... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10. |