![]() |
Prawojazdy od 21 lat
Słyszałem żę ponoć od 1 października na prawojazdy moga iść tylko osoby mający skończone 21 lat. Czy to prawda ???
Ja planowałme pójść na prawko za 4 miechy, więc przyjdzie mi poczekać 3 lata jeśli to prawda :'( |
Jakby takie coś było to dla mnie lipa, ale napewno byłby mniej wypadków spowodowanych przez młodocianych. Chociaż z moją perpektywą to miałbym jeszcze troche do prawka :|
|
ja bym zrobil od 24! ;)
|
dla Ciebie od 25 :P
może źródło takich bajek? :> |
Cytat:
|
gowno prawda ze jezeli tak zrobia to bedzie mniej wypadkow...
trzeba zmienic system szkolenia a nie dopuszczalny wiek jezdze Simkiem od kiedy skonczylem 14 lat i w tym wieku juz jezdzilem lepiej niz Ci ktorzy na mnie na skrzyzowaniach wymuszali pierwszenstwo albo nie zauwazali reorganizacji ruchu.... w wieku 15 o*******ilem takiego jednego, z deka sie speszyl bo chcial sie klucic ze to on mial pierwszenstwo i wyszlo na moje wiek nie ma nic do rzeczy |
jak to się mówi: z kierownicą trzeba się urodzić.
nie chwaląc się zbytnio, zdałem prawko za 5 razem :P jeźdżę rok i nadal uważam, że nie jestem wybitnym kierowcą. trzeba dużo jeździć, by nabrać wprawy. zwłasza w przy dzisiejszym obciążeniu ruchem. ps. dzisiaj mało mnie szlag nie trafił, jak musiałem w korku (jakieś 200 m :|) jechać 20 km/h za traktorem, który wykulał się na bardzo uczęszczaną drogę wojewódzką wodzisław-rybnik. a wyprzedzić go nikt nie mógł, bo ciągle ktoś nadjeżdżał z naprzeciwka. |
Pic na wode fotomontaz. Nie sluchajcie. Wchodza jedynie przepisy o tym, ze nie bedzie normalnie placu, tylko np. parkowanie czy inne manewry beda na miescie np. przez supermarketem.
|
i najlepsze JAZDA w NOCY np. kolo 03 :15
beda tez kamery w pojazdach egzaminacyjnych. o latkach nic nie mam sami sobie to wymysleli jest okazja a co zawsze to paru wicej sie zapisz TERAZ. |
Cytat:
Dzisiaj też miałem sytuację, kiedy ktoś na mnie wymusił.. Ale tak po hamsku, że miałem ochotę wyjść i dać mu w pysk.. A najgorsze, że jechałem doóść dobrym samochodem, bo gdybym jechał maluszkiem, którym po mieście często jeżdżę, to bym po prostu hama przytarł i chromolił to... Ale niestety jechałem tym, który niedawno kupiłem i trochę szkoda.. |
to znaczy ze nie jestes wyzyskiwaczem od ubezpieczyciela:) i bardzo dobrze!:)
|
Cytat:
Co za skromność! ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
A tak swoja droga pomysl prawka od 18 lat jest poroniony, ale... jak czasem obserwuje tych "piskaczy opon" i innych mlodych "szatanow" na drodze, to mysle ze to naprawde dobry pomysl |
moja opinia jest taka - prawko wydawać warunkowo na 3 lata - narozrabiasz - dziękujemy. (wiek jest tu mniej istotny - są poważni 16 latkowie - głównie panieny :D i dziecinni dwudziestoparo)
trzęsących dziadków w kapeluszach zwijać na drodze i kierować na przymusowe badania w takim miejscu gdzie się nie da w łapę dać. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |