![]() |
zgranie muzyki na winyla na kompa
czesc!
mam problem - nie wiem jak dobrze podpiac moj gramofon do kompa z tyl gramofonu(unitra) mam 4 wyjscia (2 na glosniki i 2 na Din-y tzw"piatki" )mam kabel ktory wlasnie z jednej strony zakonczony jest DIN-em a z drugiej strony chinchem ,chinche podpinam pod przejsciowke i mam juz malego jacka 3,5 stereo.Problem tkwi w tym ze nie moge zgrac na kompa moich winyli ,mam CoolEdita2.0 (pelna wersje) ale nic mi sie nie nagrywa moze zle podpinam? mam zdjecia mojego gramofonu,ale nie wiem jak je zamiescic dzieki |
gramofon - wzmacniacz - komputer - i tak DZIALA ;)
|
moj gramofon ma wzmacniacz w sobie
a ile wzmacniacz kosztuje? |
Cytat:
|
Cytat:
ale co po wzmocnienu masz wyjscie na glosnik (kolumny) 2 na Din-y tzw"piatki" byc moze ? IN i OUT Jaki to model wogole GRAMOFONU |
Cytat:
model Unitra Fonica G601-A takie mam 2wejscia w gramofonie http://www.bulok1.aplus.pl/b2b/produ...roducts_id/594 takie sa 2 wejscia glosnikowe http://www.bulok1.aplus.pl/b2b/produ...roducts_id/680 |
Cytat:
Po pierwsze - sprawdzałeś czy gramofon gra ?? Zarówno jak podłączysz mu kolumny, jak i jak podłączysz go pod inny wzmacniacz (to najważniejsze) ?? Oczywiście, że sygnał powinieneś brać z jego wyjścia DIN, a nie jak sugrowano z wyjść głośnikowych. Skoro masz dwa gniazda DIN - to podejrzewam, że jedno to wyjście, a drugie wejście na wzmacniacz - musisz oczyście podłączyć się pod wyjście. Sprawdź też kable - chociażby multimetrem. Pozdrawiam i powodzenia ro29 |
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
Czyli rozumiem, że ogólnie jest sprawny - aczkolwiek nie daje nam to też pewności czy sprawne jest wyjście. Zdjęcie daj na Forum - oczywiście gniazd (zarządzanie załącznikami - przedtem zmniejsz je do przyzwoitej rozdzielczości). Oczywiście sprawa rozchodzi się tutaj głównie o to, czy dobrze podłączasz ten kabel - skoro gramofon ma on dwa gniazda DIN - rozumiem, że próbowałeś pod oba ?? I jeszcze w kwestii kabla - być może problem tkwić w złym podłączeniu styków w DIN'ie - nie każdy sprzęt w tamatych latach miał zawsze tak samo - no chyba, że kupiłeś kabel pod ten akurat gramofon (choć raczej wątpię, aby takie były). Niestety nie mam dostępu do jego schematu, czy chociażby schematu innego podobnego. ro29 |
wiem jak wygladaja glosnikowe ,a jak diny
za zdj "2" moze tam trzeba na cos przelaczyc?chodzi mi to te 5 przyciskow kolo siebie pozdro stopeer |
Cytat:
Wyjaśniałem bo napisałeś sam, że nie wiesz jak wyglądają ;) Ale jakoś zdjęć nie widzę .... (a z tego co piszesz miały chyba być) ro29 |
Ilość załączników: 2
tu sa foty
|
Heh, fonomaster, stare dzieje! :D
Pożycz od kogoś jakikolwiek wzmacniacz z wejściem gramofonowym (99% wzmaków je ma) chociażby po to, by sprawdzić, czy wszystko z gramofonem jest O.K. :taktak: |
z gramofonem jest wszytsko OK!:)
pozdrawiam |
Witam !
Dawno się nie bawiłem starszym sprzętem - a nie mam żadnej instrukcji pod ręką - ale jeśli dobrze pamiętam - to ja bym podłączył kabel pod gniazdo DIN po prawej - i oczywiście włączył ten przycisk pierwszy po prawej (z tych pięciu). Powinno zadziałać. Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31. |