![]() |
Re: Lapówkarstwo ,,,,,,,,
Cytat:
pozdro |
Lapówkarstwo ,,,,,,,,
Cytat:
Witam ! A to łapówkarz no ! A ja myślałem ze komputerów nie da się przekupic a tu masz babo placek ! 20 PLN na miesiąc to nie dużo ale apetyt rosnie w miarę jedzenia więc radzę uważać !:-D :-D :) ;) |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Cos mi sie zdaje, ze przesadzacie z tym poborem pradu. Nie lepiej po prostu zmierzyc amperomierzem (no ja akurat nie mam)? 8)
|
Cytat:
|
Ja, jednak bede sie upieral, ze komp pobiera miedzy 450 a 700 W.
Po prostu wylaczylem wszystkie zrodla poboru energii elektrycznej i sprawdzalem licznik - i po 3 probach, tak mi wychodzi (oczywiscie jest to przyblizenie, ale wystarczajaco dokladne - dla mnie przynajmnej) |
a wracając do meritum :) /fajny to był komp :)/
jak już mówicie o jednostce centralnej to nie sugerujcie się tym ile pobiera każdy element z osobna bo: 0. zwykle podawane przez producentów wartości to wartości mxymalne ->wyjatkiem jest intel bo ten podaje moc średnią swoich p3 i p4 a nie jak amd które podaje maxa :) 1.cdrom bierze do 1A z 12V ale tylko podczas rozpędzania 2. bierzcie poprawke na sprawnosc zasilacza impulsowego która niestety w przypadku tak popularnych codegenów i nie tylko bo enlight tez nie jest tu mistrzem / np 300W na wyjściu a ile na wejściu i pamiętac o cosinusie fi bo wejsciowa to moc prądu zmiennego/ jest zadziwiająco niska a co za tym idzie komp zrzera więcej niżby to wynikało z simowania mocy pobirtanej prze komponenty i tak moze wyjśc że komp pobiera dużo więcej niż się nam wydaje ;( pozdro |
jejciu - zakladam ze zeby zobaczyc choinke trzeba gasic swiatlo bo inaczej lampek nie widac... :)
ja na 26m2 mam 3(trzy) zarowki i jakos nikomu nie spieszy sie zeby wlaczac wiecej niz jedna... |
Re: Ile pobiera...
Cytat:
W dużym pokoju (50m2)mam 14 lamp:)Taki wymysł mamusi. F. |
czyli idealnie srodek przedzalu ktory podalem (200-400W)... :)
lampa w pokoju? 300W? facet to ile ty placisz za prad? przeciez jak kupisz jakies swietlowki energooszczedne to bedzie duzo mniej... sprawdzilem w domu mam 8 gornych punktow osiwetlenia, 7 halogenow (kuchnia, lazienka), jedna swietlowke i 3 lampki - razem dalo to ~600W a chyba jeszcze sie nie zdarzylo zeby chodzila wiecej niz polowa na raz... |
Ile pobiera...
W odpowiedzi na głowne pytanie pomierzyłem i oto co wyszło:
1. Monitor SONY 15''(1024x768@100Hz) 100W 2. P4.0 2.2Ghz 2xCDROM, 256RAM, Sblive, RH+, modem, sieć, 3 wiatraki 200W 3. Razem daje to 300W tyle co duża lampa w pokoju....:-D |
Tutaj jest trochę teorii o kolumnach i mocy: http://www.apacz.pl/av0002.html
Niech moc będzie z wami. |
Cytat:
|
Cytat:
Moc muzyczna nie ma nic wspólnego z mocą głośnika. Moc muzyczna jest to max, efekt jaki dany głośnik może z siebie wydać i jest mierzony w odległości 1 metra od membrany. Tłumacząc z polskiego na nasze jest to bajer reklamowy na pozyskanie klienta:-D |
Jednym słowem w zależności od konfiguracji, razem z głośnikami i... klimatyzacją komputer pobiera +/- 1 kW :-D :-D :-D :-D :-D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:54. |