![]() |
Cytat:
Dzięki |
Gdzieś czytałem że przycisk po lewej stronie służy do zgrywania w trybie "na lamera". Wciskasz i masz. Pomija wszelkie opcje sprzętu i programu ustawiane tak pieczołowicie. Tak więc dla czystej pewności używam Action, i wszystkim też tak radzę.
|
a czym sie roznia menu action od przycisku po lewej stronie?
bo wedlug mnie niczym |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Dla zainteresowanych proponuje przetestowanie kodeka z ustawieniami podanymi na ilustracji. Dotyczy ustawień EAC'a, naprawdę odjazd.
|
Ilość załączników: 1
Co do CoolEdit to zarówno wersja 2000 jak i 2.0 Pro działa bez zarzutu przy kompresji jak i dekompresji wystarczy tylko wypakować załącznik do katalogu z CoolEditem, a następnie skopiować tam plik mppenc.exe. Od tej pory program działa jak należy. Pozdrawiam.
|
Powiem tak, z tej dyskusji bardzo duzo sie nauczylem, mianowicie nigdy nie uzywalem innych formatow niz mp3 (mpc i inne gady) bo sadzilem, ze nie bedzie roznicy, ale zaraz sie zabieram za to i teraz moja muza bedzie wymiatac na calym osiedlu;)
Co do dyskusju to powiem tak: byla krotka ale bardzo duzo informacji. Greetz 4 all a szczegolnie dla Mariusa i Michala. |
też nie jestem zwolennikiem twierdzenia że cos jest najlepsze ale na te chwilę mousepack wymiata....zresztą nawet audiofila potrafi oszukać a to mówi samo za siebie....
|
Witam wszystkich.
Przede wszystkim chciałem podziękować za pokazanie mi nowego formatu. Ściągnąłem wszystko, podpiąłem wtyczki i ... WOW! Dźwięk wymiata i nie trzeba już następnego twardziela. Na DC++ można znaleźć prawie wszystko, teraz pozostaje mi czekać na założenie stałego :) Jednak mam kilka pytań na które nie mogłem znaleźć nigdzie odpowiedzi (a przynajmniej nie taką, którą bym zrozumiał): -Czy jest jakaś różnica w jakości pomiędzy CD-audio ściągniętym CDex a EAC? (chodzi mi o płyty bez większych zarysowań). I czy poza korekcją błędów jest jakiś powód dla którego powinienem używać EAC a nie CDex (ten jest zdecydowanie przyjaźniejszy użytkownikowi)? -Czy da się ustawić EAC tak, żeby rippował muzykę jak CDex (tzn. odczytuje ścieżkę, zapisuje ją jako .wav, kompresuje do .mpc i <B>dopiero wtedy</B> zabiera się za następną, a nie ściąga wszystkiego i dopiero kompresuje)? -Czy jest w CDex jakiś parametr odpowiedzialny za datę płyty (chodzi mi o to, aby dodawał również datę w tagach). Używam następującej konfiguracji: <B>--standard --stderr mppenc.log --artist "%a" --title "%t" --album "%b" --track "%tn" --genre "%g" %1 %2</B> -Czym się różnią mppdec.exe, mppdec16.exe, mppdec24.exe i mppdec32.exe? Jeśli chodzi o Winampa, to odczytu CD-audio polecam plugin, który odczytuje muzykę cyfrowo a nie po kablu analogowym (lepsza jakość, a poza tym jest to przydatne, kiedy mamy 2 napędy i tylko jedno wejście na karcie dźwiękowej). Poza tym obsługuje CDDB i ma kilka innych bajerów. Śćiągnąć go można ze strony autora: <A href="http://www.url.ru/~copah/" target=_blank>http://www.url.ru/~copah/</A> (u mnie ona nie działa) lub <A href="http://plikowisko.w.interia.pl/wacdr191.exe" target=_blank>stąd</A>.Plik waży tylko ok 84 KB i naprawdę warto go wypróbować. Pozdrawiam. mailto:kubush@skrzynka.pl |
Dzięki :) Miałem poszukać linków, więc zajrzę na pewno :))
|
AC3 kompresuje widmo. Dobre porównanie jest na www.dtsonline.com. Zreszta AC3 potrafi nawet zjechac do 14 kHz jak dużo efektów z wysokim tłumieniem między kanałami. 448 kbps przy 6 kanałach mówi za siebie...
|
Dla mnie też :) Moje uszy nie bardzo lubią kodeki tranformujące. Tylko AC3 jakoś trawię, choć nie jestem pewien, czy też kompresuje widmo.
|
Cytat:
Ja zauważyłem MusePacka gdy szukałem czegoś lepszego od MP3. I na ucho stwierdziłem że MPC będzie dla mnie najlepszy (jako format z kompresją stratną). |
Cytat:
Trudno jakoś to przeżyje. |
AFAIK Piotr Pawłowski napisał tego plugina z myślą o Cool Edicie serii 2000/Pro <= 1.2a
Pod 2.0 chyba może nie działać. :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:17. |