Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty (https://forum.cdrinfo.pl/f2/cd-polsce-ceny-oznakowane-kompakty-14383/)

yo11 22.12.2002 22:49

CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Nie wiem o co chodzi w tych zabezpieczeniach????????????????
Kiedyś przeczytałem o nowym zabezpieczeniu, a że jestem bardzo ciekawy kupiłem sobie ( pewną ) płytkę oznaczoną właśnie taką naklejką! Postanowiłem pościągać prograny do łamania zabezpieczeń ..... i ................ nic!? Ale włączyłem NERO i nie było żadnego NAJMNIEJSZEGO problemu!!! Wszystkie piosenki z tej płyty są na moim twardym w mp3!! :P
Nie wiem o co chodzi w tym poście na glównej stronie CDRinfo?????
Pozdrówka yo11.

grzeniu 22.12.2002 23:00

Nie wiem co tam kupiles na plyte, ale poczekaj az trafisz na taka ze twoj naped nie zobaczy na niej zadnych trackow albo 'zerowe tracki'. Wtedy dopiero zaczyna sie gimnastyka.;)

yo11 22.12.2002 23:14

Wiem o czym piszę!!!!!!
Napęd nie widzi żadnych tracków. Jak masz taką płytkę to wyprubuj NERO 5.5.9.17 i sam się przekonaj!!!!!8)

yo11 22.12.2002 23:26

A jutro sprawdzę na 5.5.100, i dam znać. Jak ktoś chce to podam "step by step" Ale to jest zwykłe przekładanie na mp3!!! 8)

BD 22.12.2002 23:32

Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

yo11 napisa***322;(a)

chodzi o to, ze bedziesz mogl kupic taniej plyty CD
ale bede one zabezpieczone przed kopiowaniem

innymi slowy kupisz np plyte britney np za 20 zl
ale 99% userow nie bedzie moglo jej skopiowac
dzieki czemu zmniejszy sie piractwo a zwieksza zyski wytworni plytowych

tzn wytwornie zrozumialy nareszcie ze glowna przyczyna piractwa jest wysoka cena plyt z muzyka
dlatego bedzie taniej przy zakupie legalnych plyt a trudniej przy piraceniu

Ormianin 23.12.2002 00:08

Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

BD napisa***322;(a)

tzn wytwornie zrozumialy nareszcie ze glowna przyczyna piractwa jest wysoka cena plyt z muzyka

Taniej? bez przesady! Ceny plyt i tak sa wyjatkowo drogie... jesli nie mozna skopiowac tej plyty na CD-RW to sa jeszcze nagrywarki audio... pusci sie taka na takim audio sprzecie, potem juz kopie mozna ripowac bez problemu... tak niektorzy beda sie bawic az ktos gdzies wymysli ciekawy soft do lamania tego i owego

Seadog 23.12.2002 00:46

Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

yo11 napisa***322;(a)
Kiedyś przeczytałem o nowym zabezpieczeniu, a że jestem bardzo ciekawy kupiłem sobie ( pewną ) płytkę oznaczoną właśnie taką naklejką! Postanowiłem pościągać prograny do łamania zabezpieczeń ..... i ................ nic!? Ale włączyłem NERO i nie było żadnego NAJMNIEJSZEGO problemu!!! Wszystkie piosenki z tej płyty są na moim twardym w mp3!! :P
Nie wiem o co chodzi w tym poście na glównej stronie CDRinfo?????
Pozdrówka yo11.

Niedawno kupiłem "Wilki 4" z ową naklejką - faktycznie, próba zwykłego kopiowania zaowocowała przegraną płytką, ale z poważnym pogorszeniem jakości dźwięku w postaci różnego rodzaju trzasków i falowania dźwięku. Co ciekawe - jeśli dobrze pamiętam dopiero od trzeciego utworu. Nie było natomiast problemu ze zrzuceniem ścieżek audio na twardziela (robiłem to właśnie w Nero) i nagraniem ich jako AudioCD.

tomgoo 23.12.2002 12:51

WOW!
No to mam nowy sposób na spiracenie tych audio! ;)

tomgoo 23.12.2002 12:53

Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

BD napisa***322;(a)

Bartku wątpie żeby kosztowały płyty 20 zł :)
Ale jeśli tak to juz lece do sklepu;)

BD 23.12.2002 14:13

Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Bartku wątpie żeby kosztowały płyty 20 zł :)
Ale jeśli tak to juz lece do sklepu;)

narazie to ja tez watpie ale zobaczymy
moze to pierwszy krok ...

Ormianin 23.12.2002 18:56

Re: Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

BD napisa***322;(a)
narazie to ja tez watpie ale zobaczymy
moze to pierwszy krok ...

jakos trudno mi to sobie wyobrazic aby plyty audio byly w tej cenie... deflacja na grozi! Plyty zostana na polkach, bo malo kto je kupi... bez sensu nie?

BD 23.12.2002 19:30

Re: Re: Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
jakos trudno mi to sobie wyobrazic aby plyty audio byly w tej cenie... deflacja na grozi! Plyty zostana na polkach, bo malo kto je kupi... bez sensu nie?
]

np ja kupie i to sporo w chwili gdy w obecnej cenie oryginalnej plyty bede mial dwie - innymi slowy obnizka o 50%

yo11 23.12.2002 19:53

No panowie bo rozpoczołem ten temat a jak narazie nikt nie potwierdził moich rewelacji. Czy to znaczy że tylko mi to się udało, a może problemem jest btak takowych orginałów???
Pozdrówka yo11 8)

yo11 23.12.2002 20:21

I jeszcze jedno. Sprawdziłem na najnowszym NERO (5.5.10.0) i ten nowy program zabezpieczający jest do du**. Niewiedzieć po co dają nowe zabezpieczenie, jeżeli płytki z muzyką mają kosztować 20 - 25zł??? To się troszkę mija z celem!!!!
poz yo11 8)

bas 24.12.2002 01:23

Ja i mój stosunek do papierowych gazet:

1. Nie lubię czytać gazety na monitorze, nawet jak już czytam jakiś dłuższy artykuł z netu to poprostu go drukuję, ale generalnie gazetka/książka musi być papierowa.

2. Płytki w cenie 20 zeta chętnie kupię, w tej chwili zanim kupie płyte za 45-80 zeta dość poważnie się zastanawiam, co do zabezpieczania płyt:
- z mojego punktu widzenia jest to trochę pozbawione sensu ponieważ jak wyjeżdżam gdzieś to zabieram ze sobą moje płyty w postaci mp3(łatwiej targać 1 płytę z 150 utworami niż 10 płyt po 15 i nie szkoda jak zginie). Właśnie nagrywam sobie płytki na wyjazd sylwestrowy. Co do utraty jakości to przy 192 kbitach jest na tyle znośna, że w samochodzie czy na jakiejś małej imprezce to nie przeszkadza.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:41.