![]() |
Kupi***263; Swap Magic, ale odradzam. Poczytaj sobie :taktak:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ http://www.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swapshitFAQ/ |
bo patrz kupilem konsole i ma tego action replay 2 czyli te karty pamieci tylko nie ma plytek do tego bo ulegly zniszczeniu:/
to co mam robic nie chce zadnego chipa bo nie mam gdzie go zrobic |
Tak oczywi***347;cie, tylko PO CO? Uwierz mi, ***380;e odpowied***378; na to pytanie jest bardzo wa***380;na. Je***347;li nie posiadasz oryg. SM, nie masz wgranego exploita MRB lub modchipa na pok***322;adzie to zapomnij o uruchomieniu tego na konsoli.
|
czyli jakbym po***380;yczy***322; swapa od kumpla to da***322;bym rade z twoim instrukta***380;em go przegra***263;?:)
|
Pewnie, ***380;e si***281; da. P***322;yty dla PSX/PS2 mo***380;na zabezpieczy***263; przed kopiowaniem na hmm... trzy sposoby (mi znane ofkoz):
1.) Fa***322;szywy TOC, czyli wi***281;kszy toc ni***380; no***347;nik docelowy (we wrze***347;niu tutorial da zainteresowanych ;]). W***243;wczas wykonany obraz b***281;dzie wi***281;kszy ni***380; no***347;nik docelowy. 2.) Uszkodzone sektory na dummy. Nie da sie wykona***263; obrazu. I to jest np. Swap Magic i podejrzewam, ***380;e stare AR. 3.) Uszkodzone sektory na fa***322;szywych CDDA (tylko PSX/PS2CD). Wszystkie trzy metody to bana***322;, ale trzeba troch***281; pomy***347;le***263; ;P PS: No w***322;a***347;nie nie widz***281;. Lepiej ju***380; kupi***263; SM3.8, kt***243;ry korzysta z kod***243;w do AR2V2, a i pro***347;ciej si***281; odpala gry. |
hmm a jaki sens widzisz:) a da sie swapa skopiowac?:P
|
Wszystko si***281; da ;] Tyle, ***380;e ja od eon***243;w tego na oczy nie widzia***322;em. Chcesz to skopiowa***263;? Podaj LBA i tre***347;***263; komunikatu w programach kopiuj***261;cych i na pewno co***347; poradzimy. Pytanie tylko po co chcesz to kopiowa***263; - ja w tym sensu nie widz***281; ;]
|
mine***322;o pare latek i mam pytanie:) czy da sie to skopiowa***263; ?
ew. mam ten program na dysku bo sciagnalem z neta! co radzicie;) |
Bo 99% płyt jest zabezpieczona właśnie tym. A i musisz mieć PS2 przerobioną, bo inaczej nie będzie Ci chodziła żadna gra. Bo to zabezpieczenie czyta min. ATIP i jeżeli znajdzie cuś takiego na płycie z grą to jej nie uruchomi. Płyty tłoczone nie posiadają ATIPu.
|
odp
Cytat:
|
Witam, Alcohol120% 1.9.2.xxx. z profilem PS2.
|
Problem z zabezpieczeniem
Czy jest możliwość przegrania zestawu Action Replay 2 na PS2 ?? Dodam jeszcze ze ClonyXXL wykrywa zabezepieczenie typu Libcrypt. Bardzo bym prosil o jakies konkretne infy. tzn. np. jakim programem lub w jaki sposob. :bicz:
|
Wiesz co Ganrot? Najlepiej zainwestuj w nowy chip. Ja bym ci polecił Ripper'a 2 Gold (ale drogi jak h... ok 150zł), albo Duo(z tym,że nie odczytuje DVDR'ów)
Na AR2 to ty sobie długo nie pograsz (i nie we wszystko!) :blee: Dawid - ty mi ciekawą rzecz "powiedziałeś"! Miałem nie dawno problem z Soul Blade'm. Programy typu A-Ray, ClonyXXL itp. widziały zabezpieczenie jako Libcrypt, ale w żaden sposób "nie szło" mi tego skopiować. Spróbuję zrobić jak poleciłeś Ganrot'owi... :idea: |
Re: help
Cytat:
2. Zapomnij (przynajmniej na razie) o robieniu kopii oryginalnych plyt na PS2 domowym sposobem. W ogole AR 2 niektorych gier nie ruszy, wiec moja rada : do sklepu po Rippera 2. ModChip to zawsze ModChip, a nie jakies gowniane CeDeki. Ale AR 2 ofkoz sobie pozostaw jako cheat-baze... Snake? Snake?! Snaaaaaake!!!!!! |
help
czesc wszystkim mam taki problem odkupiłem ps2 do dziecka i do tego dostałem takom płytke do piratów o nazwie AR2 a jak to dzieci nie dbajom o płytki więc chciałem zrobic kopie tej cd ale dwie cd nagrane w clone cd ps2 nie widzi tych dwóch płyt a w alcoholu przy robieniu obrazu wychodzi bląd:'( :'( :'( :'( dzieki za odpowiedzi
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |