![]() |
Ktora plyte glowna wybrac?? A moze jeszcze inna??
Zastanawiam sie przy zakupie plyty glownej pod ahlona XP i nie wiem
dokladnie co wziac!! Dylemat mam pomiedzy - MSI KT4 ULTRA - Epox 8RDA A moze polecacie jeszcze cos innego??? |
Ja mam Gigabyte Ga-7vax jest rewelacyjna.
|
MSI bez chwili zastanowienia
plyty sa bardzo dobre, bogato wyposazone i do tego dochodzi bardzo rozsadna cena sam posiadam MSI K7T Pro-2 i do tego nawet grafe od MSI tej marce bede dlugo wierny :) Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Ja mam MSI K7T Pro2 i jest super, ale teraz wzialbym Gigabyte bo moze byc jeszcze lepiej. :cool:
|
tez jestem tego zdania ze nie warto ladowac kasy w jakies kosmiczne plyty glowne (czesto placimy tylko za sama nazwe a za 1,5 roku lub 2 i tak bedziemy mieli ochote to zmienic), sam mam ECS-a K7VZA i nie mam z nim zadnych problemow , jadnak zawsze tak jest ze kazdy woli kupic sprzet drozszy :) , osobiscie nie wiem jaka kupie nastepna plyte glowna ale bedzie musiala obslugiwac RAID
|
ASUS A7V8x
Polecam gorąco świetna płyta !!! na chipsecie Via KT 400 agp8x / usb 2.0 / lan 10/100 broadcoma / sound 6ch realteka / ddr pc400 /niezawodna :) 506 PLN są też droższe modele z raidami / sata / ieee, do 661 pln http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=554 jeszcze co do tego Asusa o wydaje mi się (z doświadczenia), że na tych płytach o wiele mniej się grzeje CPU niż na MSI np. :( na prawdę... athlon xp 2000+ ma chyba po włączeniu max 35stopni a przy pracy nie przekracza 50 (na coolerze minta za 25 pln :)) |
Cytat:
|
Cytat:
gdybym mial kase ..to bym sie niezastanawiał teraz nad jakimś Shuttle tylko brał tego Gigabyte !! http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3830 w komputroniku 420zł a widziałem juz za 355zł :) tylko ze są wersje z sieciówką i bez.. |
Bierz MSI ja mam od ponad roku K7T Turbo LE (chip KT133A) :) i jak dotad dziala wzorowo, no moze poza 2 wycieczkami do serwisu przez :boks: zasilacz ((
|
witam
moi znajomi kupuli płyty Gigabite Ga-7vax i zachwalaja ją poza tym ja niedługo mam zamiar modernizować swojego kompa i prawdopodobnie sprawię sobie taka a na stonie www.proline.com.pl jest bodajże za 385 zł |
Ga-7va-c - to jest ten najtanszy co podaja ale to jest na kt333 dlatego jest taki tani jak barszcz, a my chcemy przeciez kt400 :) 339zl kosztuje ta plyta
Ga-7va - golas z muzyka tylko - 379 Ga-7vax - dodatkowo sieciowka - 424 Ga-7vaxp - do tego wszytskiego dodatkowo raid i kontroler firewire - 545 zl , a do wszytskich modelow dolozone bogate oprogramowanie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale można spr. miernikiem i wówczas się okaże :) a7v8x jest jedną z nowszych płyt i wątpię żeby w niej był taki błąd... ale nie wykluczam :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:20. |