![]() |
pytanie
W takim wypadku mam pytanie.W jakies wersji sie nam wszystkim najlepiej wypalalo i nie bylo problemu,gdyz chyba bede musial sie z powrotem na nia przeniesc (szczerze i tak nie zauwazalem tych super zalet kolejnych wersji:)
|
To prawda, ze lite on nie nagrywa dobrze audio....
Problem nie jest stary.... Tzn pojawil sie wraz z niedawnym biosem (gdzies z przelomu roku) lub z nowa wersja nero (nie mam pojecia od ktorej to wersji sie dzieje) Wczesniej nie bylo problemow z lite onem.... (wyglada to tak jakby wprowadzenie nowej bazy nosnikow spowodowalo zmiane parametrow wypalania plyt) to takie moje przypuszczenie;;; |
...
Ustosunkowalem sie po prostu do nowych modeli:jezyk:
|
Re: LiteOn
Cytat:
Problem dotyczy Liteona 52x ;p |
LiteOn
Nie rozumiem zarzutow kolegow i kolezanek pod adresem LiteOn.Juz od dluzszego czasu nagrywam na tym wlasnie sprzecie i wszystko gralo jakis czas temu mialem 40125s (jesli dobrze pamietam:) teraz 48246K. Nagrywam sporo plytek z muza8)- problemow wiekszych nie zauwazylem
|
Witam
Kurcze ma dokładnie taki sam pronlem, starym lg nagrywalem plytki audio (platiniumy) i wszystkie chodzily w samochodowym blaupunkcie elegancko. Od czasu jak mam liteona to albo nie chce ich czytac wcale (przewaznie tanie plyty) albo na lepszych plytkach dlugo szuka indexow i jak juz znajdzie i leci pierwszy kawalek to jak chce przewinac na drugi to go szuka dosyc dlugo i przewaznie nie znajduje :( Im wyzszy nr tracku tym gorzej np. trac nr 8 to chyba raz na tysiac sie "znajdzie" Nagrywalem na liteone x4 bo nizej nie daje rady i to na roznych plytkach i dupa :( musze jeszcze sprobowac dysany blacki bo slyszalem ze sa dobre ale na reszcie jest tragedia, sprzed w aucie czyscilem ze 3 razy i przaktycznie nic nie dalo. Jak koniecznie che miec wypalana plyte do auta to wypalam na starym lg w predkosci x2 i wtedy plytki dzialaja super ale tylko niebieskie tdk 74min (np. 80min juz nie dzialaja :( ) Ale ostatni lg mi coraz czesciej pokazuje "track fallowing error" wiec musze nagrywac jakos na liteonie ale kurcze x4 najmiej a to juz "za duzo" jak dla mojego blaupunkta. Nie wiem co z tym zrobic a konczy sie kasa na plyty ;) Jak ktos ma jakis pomysl to niech da znaka. Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
czy na liteonie zwiększyłaś prędkosć nagrywania? to może być powodem problemów.
Witam, właśnie też nagrywałam z różnymi prędkościami 4x 8x 24x, a nawet 48x, ale mam zasadę nie nagrywania płyt audio szybciej niż 8x. Jeszcze chciałam dodać, że używam Feurio, ale robiłam też próby na Nero. Zniszczyłam już z dziesięć płytek (( Co ciekawe problem nie występuje kiedy nagrywam na płytki CD-RW?? Jak myślicie czy może to mieć jakiś związek z omawianym już problemem nowych LiteONów z overburningiem? Dzięki za Pomoc. |
Cytat:
|
Też czegoś podobnego doświadczyłem: jak miałem starą LG 4x4x24, sprzęt audio CD czytał w zasadzie wszystko, co na niej nagrałem. Gdy ją ubiłem i musiałem zmienić na coś szybszego, zaczęły się problemy z płytkami, które nie zawsze... nie w każdym...
A stare Philipsy audio CD miały mechanizmy o fenomenalnej korekcji błędów i pewnie dlatego dobrze sobie nadal radzi ze słabo nagranymi płytami. |
Jeśli o mnie chodzi to kiedyś nagrywałem x8 teraz x4 - wolniej już nie można ;-)
|
Cytat:
czy na liteonie zwiększyłaś prędkosć nagrywania? to może być powodem problemów |
Bardzo ciekawe, bo mam podobny problem z odtwarzaczem Marantza CD6000, właśnie zmieniłam nagrywarkę z Plextora W1210TA na LiteONa LTR52246S. Nagrywane na LiteONie płytki nie odtwarzają się poprawnie - chciałam zaznaczyć, że używałam różnych nośników tj. esperanza, verbatim, tdk metallic - efekt jest zawsze ten sam przy przechodzeniu na kolejne utwory laser przez moment się ślizga po czym kompakt staje - jakby nie mógł odszukać indexu - wcześniej mój Marantz grał wszystko, a dużo słucham muzy - najróżniejsze cdr-y [także cdrw] nagrywane u kolegów no i na moim plextorze? Nie wiem co o tym sądzić?
|
Ale najlepiej wlasnie przetestuj inne nosniki. Mialem podobna sytuacje z BTC jak nagrywalem na nich audio ^_^. A i zobacz czy normalnie Ci sie odtwarza na kompie. Jezeli na kompie tez Ci sie wali to wina na 85% nosnikow (10% daje burnerowi - zawsze cos sie moglo zwalic, 5% daje Nero 5.5.10.20 - tez go uzywam i all ok)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |